Gå til innhold

Tetanus

Medlemmer
  • Innlegg

    850
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tetanus

  1. Min Crucial C300 SSD tok for noen ukers tid siden kvelden, er helt død. Den er akkurat bikket 2 år, men fikk innvilget RMA på reklamasjon. SELVFØLGELIG ligger disken på postkontoret i Sandefjord, og jeg tipper Netshop nå hverken kommer til å hente ut disken eller sende meg en ny en. Regner med at pakken kommer i retur når de ikke henter den, men hva skal jeg med en disk som ikke virker.

     

    Mildt sagt irriterende...

     

    -T

  2. Denne pcen må jammen være den beste investeringen jeg noen sinne har gjort. Over 5 år gammel og starter raskere en flukende ny MacBook Pro, dog uten ssd. Det skal sies at det var marginalt, og det ble en høylytt diskusjon med den stolte eieren av Macen som slettes ikke var enig i at min var raskere. Jeg koste meg i hvert fall stort.

     

    -T

  3. Heisann!

     

    Jeg holder på med å lage et regneark for oss her på jobb, men jeg sliter litt med å få det helt slik jeg vil.

     

    Følgende er utgangspunkt:

    Vi er flere ansatte som har flere ulike kunder å forholde oss til. Hver ansatt får tildelt et eget ark i arbeidsboken der de administrerer sine egne kunder. I hver enkelt arbeidsbok fremgår det en rekke frister i kolonnene, kundene fremgår av radene. Hver kunde kan altså ha flere tidsfrister å forholde seg til. Så langt går alt bra.

     

    Problemet:

    Jeg ønsker å ha en master fane der all informasjonen fra de ulike ansattes fane samles i ett ark. Dette har jeg til nå løst ved å kopiere cellene inn og koble dem, noe som i og for seg fungerer greit. Problemet er at jeg ikke får med meg endringer som f.eks når det legges inn nye kunder, dette er tungvindt.

     

    Løsning?

    Noen som kan bidra med noe?

     

    Takk for hjelpen!

     

    -T

  4. Takk for svar folkens!

     

    Da slår jeg meg til ro med at mitt HK, som altså har AMI bios ikke støtter større disker enn 2 tb native.

     

    Da blir det tre slike istedet for to større.

     

    Takker for hjelpen, ha en flott helg!

     

    EDIT: Leste nå på Seagate sine sider at det er uproblematisk å benytte 3tb disker som lagring, bare ikke som OS disk eller oppstartsdisk.

    http://www.seagate.com/support/downloads/beyond-2tb/

    Jeg tolker det dihen at det er ikke bør være problemer med å bruke store disker på mitt system, eller misforstår jeg noe her?

    -T

  5. Heisann!

     

    Jeg har for tiden en HP server som begynner å dra på årene. Kjølingen begynner å bli dårlig, og med den geniale layouten som de har valgt er det ikke superenkelt å skifte viftene.

     

    Uansett, så har jeg i en lengre periode tenkt på å flytte mesteparten av innholdet på serveren over på en annen maskin. Siden jeg ikke benytter meg av særlig avanserte funksjoner så blir denne å kjøre Win 7 x64. Det er det enkleste siden jeg allerede har lisensen, og dessuten kan kjøre normale programmer osv på den. Det er imidlertid litt på siden av hva jeg egentlig lurer på.

     

    Som primærdisk til OS osv har jeg en eldre Intel SSD som skal brukes, så den saken er jo grei. Som lagringsdisker snuser jeg litt på WD Red 3 TB disker. Spørsmålet er relativt greit; kan jeg bruke disse diskene som lagringsmedia, og får jeg da utnyttet hele kapasiteten? Hovedkortet er et eldre Asus M3N78-EM som jeg har liggende.

     

    Jeg har ikke klart å lese meg til noe entydig svar på dette, så takk for hjelpen.

     

    Setter pris på all tilbakemelding!

     

    -T

  6. Heisann!

     

    Som ny huseier har nå turen kommet for å få orden på nettverket.

     

    Forrige huseier har pusset en del opp, slik at det er en rekke nettverks punkter i huset. Disse ligger da selvfølgelig i skjult anlegg, så jeg kan ikke bare følge kabelen. Problemet er at alle nettverks punktene ender opp i et svakstrømsrom, der rørene og kablene regelrett tyter ut av veggene. Der er selvfølgelig ikke noe merking på hva som går hvor, heller ikke hva som er IPTV eller hva som er nettverks kontakt. Dette er selvfølgelig svært irriterende, og ikke minst svært tidkrevende for meg å finne ut av. Spesielt siden enkelte av boksene ikke ser ut for å være koblet til. Finnes det noe instrument som kan brukes til å finne ut hvilken kabel som går hvor? Den skal selvfølgelig ikke koste skjorta, og bør være enkel å få tak i siden jeg trenger den litt raskt.

     

    Det andre jeg trenger er en switch. Jeg pr dd ca 12 nettverks punkter i huset. Jeg har ikke en switch som har så mange porter, så her må jeg altså investere i en ny. Jeg trenger ikke en veldig avansert sak, men den bør være relativt enkel i bruk og oppsett. Jeg skal koble på en del duppeditter som skaper en del trafikk, men det blir mest intern deling av media og film i flere rom samtidig. Jeg har en 50 Mbit linje, så det må den også klare å fordele relativt greit. Plug and play er digg. Siden det ikke er pusset opp i 2. etg så kommer det mest sannsynlig til å bli flere kontakter der oppe. Jeg må altså ha en switch som har minimum 16 porter, men jeg heller mot en med 24 da det alltid er greit å ha noen til overs for fremtidig bruk. Gigabit er en selvfølge. Det hadde selvfølgelig vært en bonus om du kunne ha IPTV og rent datanettverk på samme boksen, men dette får en ta etterhvert som teknologien blir mer moden for det. Jeg har sett på noen Netgear modeller, men jeg kjenner ikke til disse i det hele tatt så jeg er åpen for forslag.

     

    På ruterfronten har jeg en netgear WNDR3700 som står koblet i et Tafjord fibermodem. Denne ruteren kjøpte jeg for ca ett års tid siden da jeg hadde bruk for å lage et trådløstgjestenettverk. Jeg er fornøyd med denne ruteren, så den ønsker jeg å beholde en stund til. Mitt eneste ankepunkt på den er at jeg skulle ønske den hadde muligheten til å begrense båndbredden på gjestenettverket. Finnes det noen rutere der ute som har denne muligheten, som er beregnet på forbrukersegmentet?

     

    Her er mye spørsmål her, men jeg setter pris på all hjelp som du eventuelt måtte kunne komme med!

     

    -T

     

     

  7. SIFO tallene er realistiske i den grad at de baserer seg på gjennomsnittsforbruk, men de må selvfølgelig tilpasses hvert enkelt forbruksmønster. Poenget med de er at de legger utgangspunkt for hvor mye banken er villig til å låne deg, og derfor er en svært god indikasjon på hva du faktisk kan regne med å "ha råd til".

     

    -T

     

     

×
×
  • Opprett ny...