Gå til innhold

apollo3

Medlemmer
  • Innlegg

    194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av apollo3

  1. Utrolig stygt med software buttons som tar opp så mye av skjermen til enhver tid. Det kombinert med relativt liten (7") og smal (16:9/16:10) skjerm synes jeg er en skikkelig turnoff for et ellers interessant produkt.

     

    I følge skjermbildene er disse der i spill, filmvisning og alt. Kan noen bekrefte at det virkelig er slik?

    Slik er det nemlig IKKE på Sony Xperia Z. Der er for det første soft buttons alltid på den korte enden av skjermen, også i horisontal visning (mye, mye bedre). For det andre forsvinner disse i fullskjermsvisning. Ved videoavspilling brukes 100% av skjermen, mens i noen spill er plassen for soft buttons (altså den korte siden) bare svart, slik at knappene kan aktiveres ved å klikke der. Kan man få samme oppsett på Nexus 7?

     

    Jeg fikk helt avsmak på Android nettbrett etter å ha prøvd første GalaxyTab, selv om jeg er stor fan av Android på telefon. Har derfor brukt iPad til nå. Er nå på utkikk etter nytt nettbrett, men usikker på om det gir noe mening med dette ved siden av Xperia Z, som er 5" og har samme CPU som Nexus 7.

     

    Mitt hovedbruk er lesing av dokumenter og nettsider, og der synes jeg iPad med sin formfaktor og noe større 7,9" skjerm på Mini i forhold til 7" Android gir en vesentlig bedre opplevelse. Nå kommer nok Netflix også til å bli brukt, og der er jo 16:9 mer hensiktsmessig. Det er imidlertid av underordnet betydning. Har prøvd Netflix på iPad Mini, og det var mer enn bra nok for meg. Jeg skulle gjerne hatt 8" nettbrett, men der finner jeg kun Samsung produkter som virker overpriset i forhold til hardware. Jeg vil gjerne gi Android en sjanse denne gangen, men er virkelig ikke fan av å la en i utgangspunktet altfor smal skjerm bli enda smalere pga. stygge og unødvendige software buttons!

     

    Android med 7,9" 4:3-skjerm hadde vært perfekt. :)

  2. Dette er forhandlinger. Det du skriver er dine meninger og har lite med saken å gjøre.

     

    Leser du egentlig det du svarer på før du svarer? Bare lurer... Vi er på et diskusjonsforum hvor hele poenget er å utveksle meninger. Da blir det etter min mening tullete å reagere på at noen skriver meningen sin. Kanskje du heller skulle prøve Wikipedia?

     

    For øvrig bør du begrunne din mening om at det jeg skrev ikke hadde noe med saken å gjøre. Jeg prøvde nemlig å forklare deg det grunnleggende faktum at fastsettelse av pris og beslutning om å kjøpe er to ulike handlinger. Kabeltvistnemnda kan fastsette en pris, men om kunden (her CD) synes prisen er for høy kan man faktisk la være å kjøpe. Er du uenig i dette prinsippet? Eller mener du at man ikke kan mene noe om det fordi det pågår forhandlinger??

     

    Nå er det et unntak her for TV2 hovedkanal i SD, som faktisk har klart å få igjennom en avtale med staten som tvinger alle distributører å kjøpe denne. Man tvinges altså til å kjøpe, og til prisen som er fastsatt! Synes du det er positivt så kan jeg ikke skjønne hvorfor du er negativ til Telenor.

     

     

    Fortsatt dine meninger - du mener at ikke TV2 kan kreve. Det er TV2 som er i forhandlinger ikke deg.

     

    Takk for at du informerer meg om at jeg ikke er med i forhandlingene. Det er helt riktig at TV2 må forhandle med CD. Det er noe annet enn å bare kreve. Hva er det du prøver å si?

     

     

    Får legge til CD er 100% Telenor-eid, her er hvordan eieren Telenor agerer. De går ikke veien om forhandlinger, men legger kun 10 mill på månedlig faktura.

    Nå ble det slått fast i retten at det ikke er grunnlag for dette.

     

    Telenor tapte nettleie-sak

     

    Telenor kan ikke kreve 10 millioner kroner ekstra i månedlig nettleie av mobilselskapet Network Norway, slår Asker og Bærum tingrett fast.

     

    Jeg får vel si som deg: Dette har lite med saken å gjøre. Forskjellen er at det du skrev her har * ingenting * med saken vi diskuterer å gjøre. Nada!

    Ganske freidig av deg å skrive at mine meninger har lite med saken å gjøre når du kommer med noe slikt selv. Dessuten skaper du et inntrykk av at ditt standpunkt først og fremst skyldes en negativ holdning til Telenor.

  3. Dessverre så er det ikke slik. i stedet har man fått det dilemmaet at mange av programmene man er interessert i går på samme tid ,på forskjellige kanaler. Dette vet de forskjellige selskapene og da ender det opp med repriser på samme eller en av de andre kanalen under samme selskap Det er like vell forsatt mange som ikke blir tilfredsstilt. Dette har TV2 forsøkt å butte på med de ekstra kanalene Den må du forklare lit nærmere. hva mener du met svart hull og lavt nummer ?

     

    TV2 kan aldri tilfredsstille alle, og for dem som ønsker noe annet finnes det veldig mye der ute både i Norge og verden. Uforståelig for meg at alternativet til TV2 skal være TV2. Joda, de er ekstremt dyktige på repriser og de er ekstremt dyktige på reklame. Det skal de ha! ;) Neida, skal gi meg, men jeg kan ikke tenke meg noe mer overvurdert innen medie-Norge enn TV2.

     

    Med svarte hull mener jeg at de laveste kanalplasseringene bør være kanaler alle har, altså faste kanaler, slik at man treffer kanaler ved å bla med PR+/-. Når f.eks. Nyhetskanalen og Filmkanalen samt Bliss ble gjort valgfrie så betyr det at mange ikke lenger har disse kanalene, og vil da treffe svart (dvs blå hos CD) side på disse kanalplassene. Det var det jeg mente med "svarte hull". Det finnes også nummere som ikke brukes, men de hopper dekoderen automatisk over. All den tid dekoderen ikke vet hvilke kanaler du har med mindre du forteller den det ved å bruke Favoritter så er det da en fordel at valgfrie kanaler kommer lenger ut i rekken. Når det er sagt kunne CD lett funnet lavere plasseringer for TV2-kanalene enn 100+, som de f.eks. har gjort for valgfrie Discovery og BBC-kanaler. Særlig TV2 i HD kunne vært plassert mye lavere, da det er en kanal man må regne kanskje de fleste av kundene ønsker.

  4. Du går ganske langt i å legge all skyld på TV2, og det er to parter her.

     

    Canal Digital har blitt dømt av kabelklagenemnda (el hva den heter) til å betale atskillig mer, men TV2 nekter å forholde seg til dette.

     

    Hvis en kunde av deg betalte langt mindre enn du mente var fair og du tok dette til en nemnd.

    Her blir kunden dømt til å betale mer, men nekter.

    En som ikke har noe med saken å gjøre og ikke vet noe om den heller står på sidelinja og sier det er din skyld for det eneste du gjør er å forlange.

     

    Nå hvem har rett?

     

    Jeg skal ikke si at TV2 har rett på alle punkter, men å si at Canal Digital har rett og står på forbrukerens side. (sier ikke at du sier dette) Den som sier dette er temmelig naiv og jeg har hørt flere si dette her i tråden.

     

    Ja, det er to parter her som ikke har klart å komme til enighet. Skylden må derfor deles, men utifra min forståelse av saken virker det helt klart som om TV2 har vært veldig kravstore.

     

    Det det ikke er noen tvil om er at TV2 nå krever veldig mye mer penger av distributørene for å distribuere de samme kanalene som før. Kanaler som opprinnelig var reklamefinaniserte, men som nå i praksis er både reklame- og lisensfinansierte. TV2 har veldig mange seere og en solid merkevare, som udiskutabelt er verdt mye penger. Når TV2 setter prisene kraftig opp er det imidlertid ingenting som forplikter Canal Digital til å putte alle TV2s kanaler inn i sin grunnpakke. Det er kun hovedkanalen de er pliktige til å levere, og det er den som har et veldig stort antall seere.

     

    Når CD har puttet MAX, FEM, VOX osv. i grunnpakken så er det etter forhandlinger med de andre TV-kanalene hvor disse bl.a. har tilbudt CD å inkludere deres kanaler i sin nye streamingtjeneste. TV2 har sin egen streamingtjeneste og har derfor ikke ønsket dette. Det er helt fair, men hva har de egentlig å tilby CD som skulle forsvare å putte deres kanaler i fast grunnpakke? Hvorfor skal TV2 har krav på slike plasseringer uten å tilby noe for det annet enn å kreve mye høyere betaling enn før? Flere av de andre kanalene som er i fast pakke gratis eller svært billige for CD, eller de har som TVNorge gitt et godt tilbud.

     

    Det er greit at TV2 ønsker å ta seg godt betalt, men de kan ikke KREVE at alle skal kjøpe alle kanalene deres. Det er ingenting som forplikter CD å putte alle TV2s kanaler i grunnpakken. Kan du gi en god grunn utover at TV2 ønsker flest mulig seere? Det er selvsagt helt greit at CD puttet TV2s kanaler i valgfri del når TV2 velger å prise seg ut. Ja, jeg putter hovedansvaret på TV2, og mener det er god grunn til å gjøre det.

     

    Jeg skjønner ikke hva kabeltvistnemda har med saken å gjøre. De satte en pris ja, men det forplikter fortsatt ikke CD til å putte alle kanaler med TV2 foran navnet i grunnpakken bare fordi TV2 ønsker det.

    Flere her sier CD bare skulle gjort det og skjøvet regningen over på sluttbrukeren. Heldigvis for alle unntatt TV2 har CD IKKE gjort det. Canal Digitals hovedkonkurrent blir veldig fort streaming. Derfor lanserer de sin egen løsning. Derfor ønsket de naturligvis å ha TV2s kanaler med i denne løsningen. Av de samme grunnene ønsker TV2 å satse på streaming selv, og ha sin egen løsning. Desto mer prisen øker på kabel-TV desto lettere blir det for kunden å hoppe av og bytte til streaming. Det ville i alle fall jeg vurdert om jeg bodde i et borettslag med GET. Prisøkning på CD ville ført til tap av kunder, og muligens større tap enn det å miste Bliss, Zebra osv.

     

    CD tenker naturligvis på seg selv først og fremst, akkurat som TV2. For CD ville prisøkning fått negative konsekvenser, særlig siden mye av prisøkningen ville gått rett til TV2. Det gjelder for dem å demme opp mot de nye tilbudene, og da er valgfrie kanaler og streamingtjeneste noe de innfører for å være konkurransedyktige. For CD å gå med på TV2s krav og sende regningen til kundene ville vært gammeldags tenkning. Det kunne fungert fint for 5-10 år siden, og GET tror det funker fortsatt. Kundene kommer til å bli mer og mer kravstore, og det vet CD. Jeg tror ikke TV2 vil kunne kreve like stor pris når konkurransen over nettet slår til for fullt.

     

    CD har tenkt på seg selv først og fremst, men i dette tilfellet faller deres interesser ganske godt sammen med deres kunders interesser. Derfor forstår jeg godt at veldig mange har sympati med CD, og inntrykket fra ulike fora er også at CD har stor støtte hos sine kunder. I mine øyne har TV2 håndtert denne konflikten nesten skandaløst dårlig PR-messig, og deres omdømme er i mine øyne varig skadet.

    • Liker 1
  5. De fleste kanalene du nevnte der får man faktisk inn på riks tv! Riks tv ble kraftig oppgradert i år og nå er kanal utvalget mye større og mer variert! Jeg storkoser meg med rikst tv i og med at jeg syntes at de kanalene riks tv tilbyr er nok. Andre kan ha andre meninger og syn, men jeg syntes at riks tv er en super kanal leverandør, men vi skal jo ikke begynne å diskutere hva slags kanal leverandør som er best heller her da ;)

     

    Hmm.. på kanaloversikten på RiksTV sine sider fant jeg ingenting om History Channel (HD), ESPN (HD), VH1, MTV24, MTV Live (HD) (faktisk ingen musikkanal på Riks, ettersom vanlig MTV har blitt en realitykanal), Discovery World, Discovery Science, Discovery Investigation, SF-kanalen, ingen danske kanaler, kun 2 nyhetskanaler (ikke CNN, Sky, Al Jazeera, France24), kun Disneys barnekanaler (ingen Nickelodeon, Boomerang, CN), ikke TV4 og ingen fremmedspråklige kanaler utenom SVT1 (CD har kanaler på minst 10 språk). Jeg synes ikke det kan måle seg i det hele tatt, ut i fra hva jeg og min familie er interessert i. Nisjekanalene til TV2 blir fullstendig uviktige satt opp i mot alt dette.

     

    Det betyr ikke at RiksTV er dårlig, men det retter seg nok mot folk som nesten bare er interessert i norske kanaler, og det er ikke jeg. Hadde jeg ikke kunnet ha CD ville jeg nok heller valgt streaming enn Get/RiksTV.

  6. For det første så er det TV2 selv som har klagd over høye kanalplasser. For det andre har TV2 mer enn en kanal. Alle kanalene til TV2 med unntak av hovedkanalen i SD har høy kanalplass.

     

    TV2 er fortsatt ikke "flyttet til 100". TV2s hovedkanal ligger på plass 5, rett etter NRK-kanalene, så alle får med seg TV2-nyhetene, Hotell Cæsar, Farmen og all reklamen til TV2. De går riktignok glipp av reklame i HD om de ikke bytter til 100. Det er hovedkanalen som gir de store reklameinntektene til TV2, ikke Bliss osv, og det er hovedkanalen som har alle de "folkekjære" programmene. Problemet dere diskuterer er altså blåst kraftig opp, og ingen av dere nevnte at TV2s hovedkanal har den gjeveste plasseringen etter NRK.

     

    TV2 sutrer over høy plassering, men det skyldes at de bare har krevd og krevd, og ikke tilbudt noe tilbake. Derfor er kanalene valgfrie, og derfor kommer de bak alle de faste kanalene. Valgfrie kanaler bør ikke ha lavt nummer da det gir "svarte hull" hos dem som ikke bruker favoritter. Som reklamefinansiert kanal er TV2 avhengig av kunder, og CD sitter på en svært stor andel av dem. TV2 må slutte å tro at de har et gudegitt krav på spesialbehandling!

     

    TVNorges nisjekanaler har fått gunstig plassering og plass i grunnpakken fordi TVNorge og CD klarte å forhandle frem en god avtale for begge parter.

    • Liker 3
  7. Jeg syntes at det er utrolig barnslig av begge parter å drive slik! :(

    Heldigvis så har jeg Riks TV så jeg blir ikke rammet av situasjonen som har inn treffet, men jeg syntes utrolig synd på Canal Digital kunder som mister flere og flere av sine tv 2 kanaler!

     

    Synd på CD-kunder?? Synes heller synd på Get-kundene som nå må betale over 300kr mer fordi de har en leverandør som gir etter for grådige TV2.

     

    For meg er ikke RiksTV eller Get alternativer, da deres kanalutvalg er et stort gjeeesp. Som CD-kunde koser jeg meg med History Channel, alle Discovery-kanalene, 3 MTV-kanaler (2 med musikk, den tredje kan dessverre ikke velges bort), VH1, ESPN, flere nyhetskanaler, haugevis med barnekanaler til ungene, danske og svenske kanaler, samt det nye nå: SF-kanalen, Videogaming TV og bollywoodkanal. :)

     

    Det finnes ikke synd på CD-kunder! TV2 er ufattelig oppskrytt, og forhåpentligvis oppdager flere og flere nordmenn at det lages veldig mye bra TV utenfor Norges grenser! Tenk så mye man går glipp av hvis man bare sitter og glor på TV2 hele dagen! ;)

    • Liker 2
  8. Det er vel kun TV2s hovedkanal som er leveringspliktig. Alle de øvrige er ikke det. Det er TV2 som setter prisen, men CD som kunde kan takke nei. Ihvertfall til alle kanalene som ikke er leveringspliktige.
    Det er jo klart, men om CD har avtaler om distribusjon som er gjeldene for idag vil det jo ikke være fritt frem for å endre de uten videre. Er vel for to konflikter her, prisen på distribusjonspliktige Tv2 og CD's ønske om å endre pakkene.

     

    Enten må begge parter forholde seg til tidligere avtale, eller ingen. Tv2 kan ikke mangedoble prisen uten at det blir en ny avtale, og da er ikke CD lengre forpliktet til å ha ekstrakanalene i grunnpakken. Forstår CD veldig godt, og tror TV2 er det mest overvurderte medieselskapet i Norden. Håper de taper stort på denne barnslige kranglingen.

  9. Er forøvrig artikkelforfatteren helt sikker på 4K bytter navn? Det er vel heller at de legger til en standard, altså UHD. 4K (4096x2160) er en etablert standard (Digital Cinema), 3840x2160 er ikke 4K, og har såvidt jeg vet aldri vært det. Men at de nå etablerer UHD = 3840 x 2160 som en standard er jo vel og bra. Men enig med mange her inne at det er bedre med benevnelser som 1080p, 3840p, osv.

     

    3840p ville jo vært veldig forvirrende, ettersom 720p og 1080p betegner antall pixler i HØYDEN, mens 3840 er antall pixler i bredden. Det ville vært et stort brudd i logikken, og ført til at "folk flest" ville trodd den nye oppløsningen var veldig mye høyere enn den er.

     

    Til spørsmålet tror jeg "ekte" 4K (4096px) apparater vil merkes med begge navn, eller "4K Ultra HD", mens de som kjører 3820px kun vil bruke "Ultra HD".

     

    Bransjen har selv sørget for kaoset. De burde fra starten brukt betegnelser på bredde, altså 1280 og 1920, da bredden er konstant, mens høyden varierer veldig fra film til film og mellom BD/DVD-utgivelser osv. Med "4K"/UHD (og "2K") finnes det større variasjon i vertikal oppløsning, slik at en betegnelse for bredde blir mer dekkende. Det burde de altså hatt fra starten av.

     

    Skulle navnet 4K være dekkende for en oppløsning måtte det vært 4096 pixler i bredde (og 3112 eller 2160 i høyde). Når en del produsenter ser ut til å ha landet på 3820x2160 ville 4K blitt unøyaktig, og det er nok faren for søksmål i USA som gjør at de da trengte et annet navn.

     

    Likevel, helt enig i at både "HD Ready", "Full HD" og "Ultra HD" er idiotiske og intetsigende navn!

     

    For spillkonsoller og PC koblet til TV vil kun oppløsning gitt i antall pixler høyde*bredde være interessant uansett. Der var min gamle "HDReady" LG egentlig 1366x768 eller "768p".

    • Liker 1
  10. Var det bysantiske riket gresk eller var det romersk? Altså etnisiteten og den dominerende kulturen innenfor riket og/eller statsledelsen (eliten).

     

    Det vi kaller Bysants het formelt aldri noe annet enn Imperium Romanum, og innbyggerne kalte seg romere. Skillet mellom "Romerriket" og "Det bysantinske riket" er jo egentlig kunstig, siden det var en kontinuitet hele veien til 1400-tallet. Så formelt sett var det romersk. I praksis var det imidlertid mer gresk enn latinsk i øst.

     

    Gresk språk og kultur var allerede før Alexander spredt over store områder, og etter ham styrte grekere over det meste av Midtøsten i noen hundre år. Gresk språk fikk en stilling lignende engelsk idag, og latin var aldri noen utfordrer i øst (unntatt Romania). Gresk var jo filosofenes språk, og hadde høy status hos den romerske eliten helt fra republikkens dager. Begge språkene var derfor i bruk både i "romersk" og "bysantinsk" tid, frem til keiser Herakleios gjorde gresk til offisielt språk på 600-tallet.

     

    Etnisitet kan vel regnes på forskjellige måter, men det var veldig mange fra ulike folkeslag som med tiden hadde blitt assimilerte grekere. Så "grekere" var den dominerende gruppen. Andre store grupper snakket egyptisk/koptisk, arameisk, armensk, arabisk, slavisk, albansk osv. - og ikke minst latin (særlig i perioden da Justinian gjenerobret store områder i vest).

  11. Jeg liker ikke at Microsoft tar etter Apple og fjerner valgmuligheter og sier "nå skal du jobbe sånn".

    Men det har de alltid gjort. Hver nye Windows-utgave har fjernet ting som noen likte og lagt til ting som noen hatet. Det var folk som hatet Windows 95, det var folk som hatet Windows XP. Denne gangen er du en av de mange som hater Windows 8.

     

    Ja, hver utgave har fjernet noe og lagt til noe, men ikke alle utgaver har forandret radikalt måten å bruke det på. Win 3.11 til Win95 er nok fortsatt den største Windows-revolusjonen bruksmessig, men jeg vil påstå 7 til 8 er en god nr to. Forskjellen er at i både XP, Vista og 7 kunne du velge å kjøre den klassiske Win2000-startmenyen om du ønsket det. Det gjorde mange de første årene med XP, mens jeg tror det er svært få som kjører 7 med "klassisk" start-meny. Det er ikke lenger behov for Win2k-style start-meny, men Vista/7-startmenyen burde vært valgfri i 8'eren.

     

    Jeg hater ikke Win8, men jeg er skeptisk til utviklingen mot mer Apple-aktig tankegang. Er det noe IT-firma jeg intenst misliker er det Apple, selv om de både lager bra HW og gir Windows en nødvendig konkurranse.

     

    For øvrig er jo de forskjellige Windows-versjonene ofte nødvendige steg på vei mot det neste. Microsoft bommet på mange forskjellige måter med Vista, men samtidig innførte Vista mye nytt som vi setter pris på idag. Vista var første utgave hvor x64 fungerte like bra som (kanskje bedre enn) x86, mens XP x64 etter min erfaring var håpløs å finne drivere til. I XP har jeg flere ganger og på ulike maskiner hatt problemer med sleep/hvilemodus, mens dette fra Vista (og selvsagt i 7) fungerer akkurat som det skal. En stor forbedring i Vista var også språkuavhengighet, slik at bl.a. mappestier fungerte likt uavhengig av om du hadde norsk eller engelsk Windows. I XP er f.eks. "programfiler" og "program files" to helt ulike mapper, noe som kan være ganske håpløst i enkelte tilfeller. Jeg var også en av dem som "hatet" Vista de første månedene, men ser i ettertid at det var mange viktige forbedringer der, og det var etter min personlige mening kanskje den "peneste" Windows versjonen til nå. Gjennomføringen var imidlertid dårlig, det var altfor "bloated", og det kom til et marked hvor 512MB RAM var normalen, bedrifts PCer omtrent ikke eide grafikkytelse, og 3. parts drivere tilpasset Vista nesten ikke eksisterte. Win 7 var langt mer strømlinjeformet, og MS sørget for å ha et stort driverbibliotek klart ved lansering. Dessuten hadde jo HW utviklingen skutt fart pga. Vista, både ang. RAM og ytelsen på integrert grafikk.

     

    Siden Vista var en så stor skuffelse var 7 omtrent dømt til å bli en suksess. Forventningene var skrudd ned. Med 8 er det annerledes, for siden 7 var en så stor suksess var forventningene til arvtageren skyhøye, og da skal det mye til for å unngå å bli en "skuffelse". Jeg tror nok 8 kan fungere bra etterhvert, da det nok vil komme mange 3. parts muligheter til å skreddersy etter eget ønske. For bedriftsmarkedet er jeg imidlertid mer skeptisk, siden det ikke virker som de har vært fremst i tankene til Win8-designerne.

  12. Synes det blir altfor tidlig å si at man skal hoppe over Win8 nå like før lansering. Vi vet jo ikke når Windows 9 kommer ut.

     

     

    Det jeg kan si er at jeg IKKE har planer om å oppgradere hverken min stasjonære eller bærbare PC. På den annen side kan det jo hende jeg får meg en ny laptop eller et W8-nettbrett, så vil ikke avskrive det helt.

    Arbeidsplassen min kommer nok til å hoppe over Win8, eller i det minste vente til Win8-tilpasset HW og en SP1 er på plass. Det er generelt lurt å vente litt før man ruller store bedriftsmiljøer over til nytt OS, spesielt når det brukes så mange 3. parts applikasjoner som hos oss. Win8 er helt tydelig et consumer OS, men Windows er også klient-delen i et enterprise server-miljø, og der er min mening at 7 passer mye bedre inn enn 8.

     

     

    Personlig liker jeg ikke Win8. Jeg liker ikke at Microsoft tar etter Apple og fjerner valgmuligheter og sier "nå skal du jobbe sånn". Synes ikke Metro-GUIen er pen, og vil ikke ha en fullscreen startmeny/søkeskjerm. Jeg forstår at Microsoft ønsker å ta en del av tablet-kaka, men synes de kunne skilt x86-64 OSet mer fra ARM OSet. Du kjører ikke iOS på en Macbook. Et OS blir dessuten ikke touch-vennlig bare av å legge oppå en touch-tilpasset "startmeny". Hvis ikke applikasjonene er tilpasset touch hjelper det lite at du får startet dem med fingeren.

     

    Det Win8-diskusjonene har lært meg er at Microsoft/Win8/Phone8 har like ivrige fanboys som Apple/iOS, og det er jo flott for Microsoft, men de overbeviser meg ikke noe mer enn hva Apples fanboys gjør. Så bra at du synes Win8 er fantastisk! Det betyr likevel ikke at det er fantastisk for ALLE. I det minste bedre at det er sterke meninger på begge sider enn unison fordømmelse som det var med Vista (som ennå svartmales langt mer enn det er grunnlag for). Så lenge ikke alle diskusjoner fordummes ned til "X vant over Y i en syntetisk ytelsestest så X er best på alt".

  13. TrackID fås nå som gratis Android-app, og kan dermed brukes også på ikke-Sony-telefoner.Mitt inntrykk er at TrackID er bedre enn Shazam til å filtrere ut bakgrunnsstøy.Et tredje alternativ som kom med min HTC er Soundhorn, men den har jeg ikke testet noe spesielt ettersom TrackID dekker mitt behov.

     

    Hehe, ser nå at dere har gjort en test og kommet til motsatt resultat. Det synes jeg er rart. Jeg har i alle fall brukt TrackID flere ganger på f.eks. utesteder, i bil og steder hvor musikken ikke er spesielt høy. Har nesten aldri hatt problemer med TrackID.

  14. TrackID fås nå som gratis Android-app, og kan dermed brukes også på ikke-Sony-telefoner.

    Mitt inntrykk er at TrackID er bedre enn Shazam til å filtrere ut bakgrunnsstøy.

     

    Et tredje alternativ som kom med min HTC er Soundhorn, men den har jeg ikke testet noe spesielt ettersom TrackID dekker mitt behov.

  15. Her diskuteres mest hardware, men det som kommer til å avgjøre om dette blir suksess eller fiasko er WP8. Joda, noen vil kjøpe den pga. kamera, design eller Nokia-logo, men det er ikke nok til å utgjøre noen konkurrent til Apple og Google. Dessuten er den kanskje for stor for mange.

     

    Nokia har lagt alle sine egg i Windows-kurven, og er derfor avhengige av at WP8 slår igjennom. Jeg tror ikke det skjer. Jeg har ikke tro på Windows 8 heller. Microsoft tvinger tradisjonelle PC-brukere til å bruke et system designet for touch. Bedriftene og storkundene kommer til å droppe Win8 (og håpe at MS tar til fornuft neste gang). Win8 kan bli populært på nye små laptoper med touch-skjerm, evt. tablet-hybrider ala Transformer, men jeg tviler på at det markedet er lønnsomt nok i forhold til bedriftsmarkedet. Apple dominerer idag på tablets, og Android er størst på smartphones. Jeg ser ikke hvordan WP kan være redningen for Nokia. Med mindre de også begynner å lage tablets, hybridlaptoper og et økosystem ala Apples.

    • Liker 1
  16. Sensation XE som kom for rundt et år siden slår jo denne på nesten alle punkter. Større og mer høyoppløst skjerm, større batteri, raskere 3G, 8MP kamera, 1.5 GHz dual core. Sensation XE har også Beats og Android 4.0 (dog ikke Sense 4.0), og gir også ekstra GB på Dropbox, bare ikke så mye som 25GB (tror det var 5). Desire X er lettere da.

  17. Jeg får nå beskjed om at ICS-oppdateringen er tilgjengelig for min Xperia Arc (ikke 'S').

    Jeg bruker PC Companion og følger retningslinjen helt til følgende:

    -skru telefonen av og vent i minst 5 sekunder

    -plugg USB kabelen til PCen

    -Hold inne Tilbake-knappen mens du plugger USB-kabelen til Telefonen

     

    Jeg har nå prøvd dette flere ganger, og ventet LENGE for å gi den en sjanse. Prøvd å holde inne lenge i god tid før kabelen plugges i, prøvd både kort og lang hold... INGENTING skjer.

    Noen som har vært borti samme problem?

     

    Aldri hatt noen problemer før med oppdateringene til SE-telefonene jeg har hatt, og heller ikke før til denne Arc'en.

  18. Anbefaler på det sterkeste Waterfox. Det er en 64 bit utgave av Firefox, med 64 bit Flash, 64 bit Java, Silverlight osv.

     

    Har også Chrome installert, men klarer ikke like den. Den er f.eks. veldig mye dårligere på utskrift (ikke lenge siden print preview kom som "nyhet" i Chrome), og jeg synes den blir for simpel. Synes heller ikke den føles raskere enn Waterfox i praktisk bruk, som er argumentet jeg hører oftest for Chrome.

     

    Tab Groups i Firefox er genialt :)

  19. "De taper seg mest hvis de er helt utladet, eller ligger ubrukt i fullt oppladet tilstand, men bruker du mobilen hver dag så kan du bare lade med god samvittighet. "

     

    Har man strøm/ladekabelen i laptopen (eller mobilen) hele tiden mens man bruker den så er det det samme som at batteriet "ligger ubrukt i fullt oppladet tilstand", som altså er da det taper seg mest. Dette er dessverre en svært vanlig måte å bruke laptoper på, spesielt på jobb med dockingstasjoner. Batteriet må brukes, ellers vil det tape seg.

     

    For øvrig klattlader jeg så godt som aldri, og min Sensation XE varer gjerne i 3 dager uten lading. Har også hatt Arc og X10 Mini, og begge kunne vare 4 dager, dog med begrenset bruk. Sammenlignet med de jeg kjenner som lader på helt andre måter så varer mine telefoner veldig lenge (men så belaster de nok mobilene sine mer også).

×
×
  • Opprett ny...