Gå til innhold

Blackey

Medlemmer
  • Innlegg

    178
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Blackey

  1. Sjølv om AMD kommer med betre ytelse/watt og ytelse/$ så har det forsatt ikkje tatt grafikk markedet seriøst, hvor ofte kommer de med driver updates?Nvidia kommer ofte med hotfix, ol får att man skal unngå problemer.Alle eg kjenner som har AMD/ATI kort anbefaler meg å kjøpe Nvidia pga dette, sjølv om man får kort til ein fornuftig pris.
    Driveroppdateringer:AMD lanserer driveroppdateringer hver måned, noen ganger lanserer de også hotfixer for nye spill slik at CFX-støtte skal komme på plass og grafikkfeil fikses.Nvidia lanserte fem WHQL-sertifiserte drivere i fjor. Siste lansering (285.62) kom ut 24. oktober og denne har problemer med følgende ting:
    • dx10-kort og BF3
    • Skyrim-ytelse
    • SLI med nyere spill som Trine 2, NFS The run, Anno 2070, Skyrim.
    • SLI på X79 går ikke.

    Unnskyld, men jeg kjøper ikke argumentet ditt om at Nvidias drivere er "overlegne" AMDs.

     

    Nvidia har lagt ut 285.79 BETA, 290.36 BETA og 290.53 BETA hhv den 10.11.11, 28.11.11 og 21.12.11. Hvorfor det ikke har kommet ut en WHQL vet jeg ikke, men muligens er det Microsoft som somler. Oppdaterer alltid til BETA drivere og har aldri hatt problem med de. De som ønsker bedre ytelse i Skyrim bør nok benytte BETA driver.

  2. Rent konkret er den 3x lovnaden det siktes til denne:NVidia_GPU_Roadmap.pngHer er Tesla utgangspunktet med 1,0x.Fermi er ca 1,5x TeslaKepler er ca 5x Tesla og dermed ca 3,3x FermiMaxwell er ca 15x Tesla og dermed ca 3x Kepler og 10x FermiJeg fant ikke noen tall for DP GFLOPS/watt for Tesla og Fermi i farta, så jeg sender utfordringen videre til dere.

     

    Skulle akkurat til å linke til denne jeg også. Ble vel publisert rett før Fermi kom hvis jeg ikke husker feil. Hardware skrev dette: http://www.hardware.no/artikler/nvidia_presenterer_sine_fremtidige_brikker/78504

  3. Etter et halvt år med Service og Samferdsel så hadde jeg stort sett bare fått bekreftet at jeg klarte å ligge ett kapittel foran stort sett resten av klassen i matematikk, og valg om vanskeligere og mer utfordrende matematikk var tydeligvis ikke mulig, norskfaget gikk igjennom rapporter, jobbsøknader osv som vi strengt tatt alt har lært på ungdomsskolen og som jeg allerede har brukt i praksis i arbeidslivet fra før av som gjorde at såpass generelle basisgjennomganger ikke fikk meg videre fra det jeg har lært og brukt fra før av.
    Ut fra hva jeg oppfatter fra hele innlegget ditt, og spesielt det jeg har sitert, tror jeg du ville kost deg med å studere til dataingeniør (og sikkert jobbe som det også), men da må du desverre ha studiekompetanse først. Jeg studerer det nå (embedded systems bachelor grad) og fant ut at jeg kunne mye av pensum fra før, og kan områder av pensum vi kommer til å få de neste semestrene. Det som overrasket meg mest var hva høyskolen forventet av forkunnskap fra folk som skal ta en ingeniørgrad i det, og man må ha studiekompetanse. Jeg kunne mer om data når jeg gikk ut av ungdomskolen enn det som er forventet forkunnskap om data :pDu kunne jo forsøkt å kontakte universitet, eller kanskje heller høyskole, og høre om det var noen mulighet for å ta et forkurs (eller ta opp noen fag, eventuelt som privatist mens du jobber) og bli tatt opp til dataingeniør pga. store forkunnskaper. Jeg vet ikke om du klarer å kvalifisere som en spesiell omstendighet, men det kan være verdt forsøket og ta kontakt med administrasjon.

     

    Jeg tror man kan komme inn på universitet eller høgskole uten å ha generell studiekompetanse. Har hørt noe om at dersom man er over 25 år kan man søke på særskilt grunnlag. Fristen for dette var i mars isteden for april. Verdt å sjekke opp for de som kunne tenkt å slengt seg på uten å måtte ta kjedelige videregående fag på nytt med en haug ungdommer.

  4. 100 mrd for en reform i Storbritannia er ikke så mye.

    Neivel? Med tanke på den økonomiske krisen landet er i så er 100 mrd en vesentlig utgift som kunne vært brukt betydelig smartere, skal vi tro denne artikkelen. Dersom et prosjekt av en slik størrelse strander ut i ingenting er det en gigantisk skandale, uansett hvor mange innbyggere landet har.

     

    Om bruk av 100 mrd på dette er smart eller ikke, er ikke noe som er oppe til diskusjon. Spørsmålet var om 100 mrd er normalt eller overpris for en slik reform. Det er heller ikke slik at de har tapt 100 mrd.

  5. @ATW

     

    Det er klart dette koster mer i Storbritannia enn i Norge. Det er mange variabler her og omfanget av helsevesenet er en svært vesentlig en. Tror ikke du forstår hvilke kostnader som er omfattet her, og at den øker med populasjon, antall helsearbeidere og helsestasjoner. Hva med investering og vedlikehold av infrastruktur som følge av dette. Må jo også tas med.

     

    Det er ikke snakk om 100 mrd for å lage et program. Selve kodingen koster ikke stort.

  6. Husk at Storbritannia er 12 ganger Norge. 100 milliarder der er ingenting ifht til hva lille Norge er vant med. Bare rentekostnaden på statsgjelden utgjør over 400 mrd kr hvert år. Det er heller ikke snakk om at alle pengene går til konsulenter. Tar man med avgifter og fordeler dette over flere år av prosjektperioden vil antall årsverk bli betydelig mindre.

     

    Olav Nordmanns begrep om penger kan ikke overføres til utlandet. Vi er en miniputt, men liker å tro at vi er linje med andre land i internasjonal sammenheng. Alle nordmenn har hørt om Amerika, men ikke alle amerikanere har hørt om Norge. Hadde det ikke vært for Nobelprisen så hadde færre hørt om oss, for vi er små og ubetydelige:

    Benin har 4 milloner flere innbyggere.

    Bare i London handles det valuta tilsvarende 2 norske oljefond (6000 mrd).....hver dag!

     

    100 mrd for en reform i Storbritannia er ikke så mye.

    • Liker 1
  7. Fikk snakket med en av komplettgutta som sjekket den første C300 som døde:

     

    "Følgende ble testet av vår tekniker vedrørende denne. Og det var en type feil vi ikke har opplevd før.

     

    "Quick og extended test fullførte uten problemer, da disse testene kun leser sektorer uten å skrive til dem, men etter å kjørt Write Zeros får jeg en feil jeg ikke har sett før:

    Failed to update disk property!

    Dette skjedde ved 2 forsøk."

     

     

    Noen ide om hva dette kan være GullLars?

  8. @Blackey Ødelagte celler skal bli håndtert av wear leveling, og så lenge du ikke har fått UBER eller like mange eller fler ødelagte celler enn spare area skal ikke det ødelegge for disken.

     

    Kan du kjøre en AS SSD og ATTO runde og poste resultater her?

     

     

    Desverre ble SSD'n bare verre og verre. Nå får jeg ikke gjort noe med den. Får ikke formatert den en gang.

    Resultater før den ble tullete. Skulle tro den hadde fått malaria...ble bare verre og verre og vips var det kvelden etter et par dager.

    post-89388-0-21112300-1299541802_thumb.jpg

    post-89388-0-88990900-1299541951_thumb.jpg

  9. Har du kjørt memtest? Kan være rammen din som bugger, eller andre komponenter som hovedkortet.

    Har du på noen strømsparingsfunksjoner, og har du overklokket BCLK eller PCIe? Det kan være ustabiliteter der om du har kjørt en på høyere volt en stund.

     

    Har ikke kjørt memtest enda, men problemet er ikke-eksisterende ved bruk av vanlig harddisk. Alle strømsparingsfunksjoner er deaktivert. Problemet gjelder kun når SSD benyttes, enten med eller uten overklokking. Kun PLL og vCore som jeg endrer på av spenning under overklokking. PCI lar jeg være.

     

    Har prøvd forskjellige sata kabler og porter. Blir ikke klokere. Sata kablene ligger nesten i trekkspill og har tenkt litt på den muligheten da jeg en gang har hørt at slikt kan gi tap av data. Har du erfart noe rundt dette?

     

    Holder en knapp på at det er et eksternt problem ettersom det er lite sannsynlig at jeg har fått 2 stk C300 som gir etter på denne måten. Likevel er det vel vanlig at komplett tar et feilsøk på maskinvaren før de sender en ny tilbake, så regner med at de også konkluderte med ødelagte celler eller lignende.

  10. Jeg fikk problemer med min C300 128 GB for en liten stund siden. Maskinen fryste seg, og etterhvert fant den ikke oppstartsmediet i det hele tatt eller fikk boot error. Etter litt feilsøking konkluderte jeg med at en celle eller sektor var ødelagt. Sendte den inn til komplett og fikk ny tilbake. Oppdaterte til firmware 0006, men det gikk bare et par dager så dukket problemet opp igjen. 2 av 3 oppstarter går greit. Symptomer som lugging i Opera ved åpning/lukking av faner samt scrolling i nettleser starter først.

     

    Det gikk over et halvt år før den første tok kvelden, og det gikk to døgn før neste C300 begynte i samme sporet. Og så er vel spørsmålet om feilen på SSD'n kommer av en ekstern faktor, ettersom dette skjer med 2 stk C300 i min maskin på kort tid.

     

    Noen tips eller erfaringer rundt dette problemet?

  11. MEN OPPFORDRER ALLE TIL OG GI EN SCORE I 3DMARK 01 :new_woot:

     

    HER: http://hwbot.org/competition/country_cup_2010?tab=stage 5

     

    Sjekk ut de andre også..som maxxmem foreks. Superpi 32m 775

     

    Ja, hadde vært flott om vi faktisk fikk til å få en score i de fleste benchene, og å få til en plassering :)

     

    Hvor mange benchmarks er det man må foreta? Er det alle 3DMark og Superpi? Tenkte å gi et lite bidrag etter jobb hvis det ikke er for sent.

  12. Blackey : Det er nå ikke bare så enkelt, forskjellige arkitekturer med variasjon på design kan godt gi bedre ytelse selv med lavere antall transistorer og lavere hastighet. Poenget mitt med siteringen av GDI raptor sitt innlegg var at Mhz ikke alltid gjennspeiler ytelseforskjellen.

     

     

    Det tror jeg han forstår og kan mer om enn meg og deg. Han mente nok bare å gi et kort faktasvar til Dauemannen som undret seg over forskjellen på transistorer mellom to kort på 367 og 334 mm, og at høyere frekvens er en av faktorene som gjør at Nvidia kan holde ytelsen på samme nivå med færre transistorer.

    Men det er selvsagt bra å tilføye informasjon som underbygger den lille opplysningen.

     

    Tror Anandtech hadde en god gjennomgang på hvilke faktorer som gjør at i7 arkitekturen yter bedre per klokk enn Core2. Er imponert over hva Intel fikk til med denne. Har siklet litt på å teste X6 jeg også, men det blir nok bare med tanken akkurat som med 980x. Sandy Bridge har foreløpig ikke overbevist meg, men nå er det vel ikke lenge til vi får noen utdypende reviews.

     

    God Jul:)

  13. Raptor' timestamp='1293110653' post='16672588']

    Nvidia sine transistorer er ofte klokket mye høyere enn AMD sine...

     

     

    Bør huske på at klokkehastighet på transistorer ikke alltids er det samme som bedre ytelse heller, gode eksempler er Corei7 vs Amd Phenom II hvor ytelsen til Amd cpu'ene på samme hastighet er klart lavere enn feks Intel sine i noen områder.

     

    Litt morsomt at du kommer med en slik kommentar.

     

    Hva er spesielt med at AMD har flere transistorer og at Nvidia har færre men at de ofte er høyere klokket?

    Det er slike forskjeller man får ved ulike arkitekturer, som du forøvrig nevner over. Færre SP/lavere klokk kompenseres på ulike måter, og Nvidia kompenserer dette med litt høyere klokk.

  14. @Simalarion

     

    Jeg linket til denne testen en stund tilbake: http://www.guru3d.com/article/kfa2-geforce-gtx-480-ltd-oc-anarchy-review/

     

    Svært god kjøling, støynivå og overklokkingsegenskaper.

     

    Men om denne kjøleren er forenelig med denne "damp-teknologien" som kom med 580 vet jeg ikke. Det er vel den beste kjøleren til GTX 480 man kan få så vidt jeg vet.

  15. 1,1 volt (1100 Mv) skal være trygt, men dette er selvsagt på eget ansvar.

     

    Kjører selv 831/1662/1980 stabilt (kort testing i Furmark og Vantage) uten økning i spenningen. Har prøvd meg på 850/1700/2000 på 1100 Mv men det ble ikke stabilt. Temperaturene er fine hele veien hvis man setter opp viftehastigheten en god del.

     

    Du bør kunne oppnå bedre enn 800/1600/1950. Prøv med 1080 Mv f.eks.

     

    Har ikke lagt så stor innsats i å finne max clock enda, men det bør vel snart være på tide å finne ut av hvis man vil optimalisere Furmark-oppvarming av huset i disse kalde tider ;)

     

    Tror jeg har en del å gå på minnefrekvensene ut i fra hva andre har oppnådd.

     

    Edit: En kjapp test i Furmark og 3DMark 11 med 844/1688/2103 virker uten artifacts på 1,1 volt.

    Får teste mer i morgen kanskje.

  16. Hva er det med deg da Theo?

     

    Jeg tar en hyggelig tone til deg og du snakker om å skjelve i buksene og siste ord på dette nivået. Forstår ikke hvordan du kan trekke noe negativt ut av dette????

     

    Fudzilla:

    Jeg er bare budbringeren som viser til noe andre har skrevet, og har ikke kommentert eller sagt at jeg tror på dette. Hadde noen andre gjort det så hadde det nok vært greit.

     

    Hvis jeg ser en artikkel som kommer med rykter eller påstander rundt ytelsen til Cayman enten det er Anandtech, Guru3D, Tomshardware, xbitlabs, fudzilla eller itavisen så har jeg nå forstått at man ikke skal gi nettadressen til noen på denne tråden før man har kvalitetssikret kildene til artikkelforfatter (selv om kilden ikke er opplyst, og man ikke har mulighet til å etterkontrollere dette).

     

    Kan vi ikke bare legge dette bak oss på en positiv måte og ta hverandre i hånden eller hva enn det kalles over veven?

×
×
  • Opprett ny...