Gå til innhold

knudsvik

Medlemmer
  • Innlegg

    43
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av knudsvik

  1. Jeg tenkte å oppgradere win-xp serveren min med litt mer harddisk plass. Har nå 2 IDE-disker på 60 og 80 gb. Jeg er litt usikker på hvordan jeg skal gjøre dette. Må jeg ha nytt hovedkort for å bruke S-Ata disker(som vel er det mest moderne i forhold til IDE)? Eller skal jeg bare kjøpe en større IDE-disk. Redd for at dette baller på seg, og vil ikke bruke for mye penger.. Alternativet er vel å kjøpe en ekstern disk som jeg kan bruke etter maskinen har tatt kvelden. Har ikke USB2 på maskinen heller ennå, men det ordnes vel lett og billig?

     

    Noen som har litt anbefaling?

  2. Hei, jeg har en hjemmeside oppe og går uten problemer, men jeg vil gjerne ha 2 til pluss gi en kompis 100 mb til hans hjemmeside. Hvordan går det ann å sette opp dette?

    Min nåværende side routes gjennom port 80, må jeg ha forkjellige porter til hver side? Eller må jeg konfigurere apache slik at det ver at en trafikk skal til mappe1 og annen trafikk skal til mappe2?

  3. Bildene mine blir vist i kronologisk rekkefølge, den er ok, men de blir vist feil vei, dvs nyeste først. Jeg vil at slideshows skal starte på eldste bilde og gå til nyere! Noen som vet om dette går uten å sortere bildene manuelt?

     

     

    Jeg må si at overgangen fra pc til mac er utrolig lett. Alt er litt annerledes enn i windows, men det fine er at uansett hva du leter etter, eller hva du skal gjøre finner du det med en gang. OS X er et utrolig intuitivt operativsystem. Det er et utrolig stabilt system, og jeg har restartet den en gang siden jeg kjøpte den (etter en microsoft installasjon :), ellers har maskinen stått på konstant i 1 måned nå.

  4. Hei jeg har nettop konvertert fra pc til mac, og er dritfornøyd! Men en ting jeg ikke finner utav irriterer litt. Jeg har ca 2500 bilder i iPhoto 5. Når jeg kjører slideshow får jeg ikke vise bildene i kronologisk rekkefølge med start fra eldste bilde og så nyere og nyere... Noen som vet hvordan dette gjøres?

  5. Jeg skal lage en apache webserver på en pc som står bak routeren i nettverket. For å geleide trafikken fra hjemmesiden til riktig plass på nettverket (vil jo ikke at trafikken skal gå til mine dokumenter hehe) er det da en virtual server jeg skal sette opp? Den redirecter forespørsler til en lokal ip etter som jeg har forstått?

    Det jeg ikke helt er med på er dette med porter. Er det slik at apache bruker en spesiell port til mappen der hjemmesiden skal ligge? og at den porten er åpen kun mot den mappen og ingen andre?

    så at hvis jeg åpner port til den spesielle ip adressen vil all trafikk ledes til hjemmeside-mappen?

     

    Routeren jeg bruker er av merket Dlink DI 624

     

    server skal kjøres på win xp pro sp2.

     

    Takk for alle muliger svar.

  6. Jeg har prøvd meg noen timer på appserv, men jeg må innrømme at jeg er litt grønn på området. Hvordan konfigurerer jeg slik at trafikken til ip adressen blir redirigert til www mappen? Trenger jeg sql og php? Skal bruke et webgalleri for å vise bilder, og det er lagd med php, så trenger vel kanskje den biten. Men jeg er helt grønn på dette. Skal jeg sette serveren etter både internett-router og trådløs router? Tror jeg kan koble en til maskin inn på internett-routeren men da vil jeg vel ikke kunne bruke maskinen til fil og printserver?

     

     

    Noen som har god peiling? Eller vet om en side på nettet som forklarer dette greit?

  7. Takk for svar.

     

    Det er altså ikke anbefalt å ha winxp på maskinen? Så såvidt innom appserv siden, så ut som det gikk ann å bruke med winxp, men kanskje det er jeg som tar feil. Linux kan vel ikke være så gale å bruke heller, men det som hadde vært greit med å beholde winxp er p2p og lignende. Jeg bruker også DVD-brenneren i den.

    Det er ikke så nøye med oppe-tid iogmed at det bare er en privat hjemmeside.

  8. Hei jeg skal øyeblikk gjøre innkjøp av en bærbar maskin, og frigjør da den gamle pc'en. Jeg kjører en hjemmeside på internett, men sliter litt med plass, siden jeg har mye bilder der, så jeg tenkte å sette opp pc'en som webserver, da det høres fint ut å ha 150 gb plass i tillegg til at jeg kan hoste et par kompisers sider.

    Trenger jeg noe hardware for å gjøre dette?

    Konfigurasjon:

     

    Athlon 1700 XP

    180 gb hd

    256 mb ram

    win xp sp2

    lyse bredbånd (4mbit)

    Dlink DI 624 trådløs router

     

    bredbåndslinja er vel egentlig ikke statisk ip i teorien, men jeg har aldri opplevd at jeg har fått ny ip ennå, og jeg kan fort forandre forward adressen til en ny ip.

    Jeg vil også bruke maskinen som en slags server for nettverket, i og med at den bærbare har max 80 gb hd, men det er vel bare å dele mapper i win.

     

    Hva trenger jeg av software? Er det vanskelig å sette opp denne serveren? Hvor skal jeg sette maskinen, i Lyse-ruteren eller i nettverksrouteren?

     

     

    Takk for alle svar!

  9. iTunes vil, hvis du vil, legge alle dine Cradle of Filth sanger etter ordenen feks: cradle of filthcruely and the beastsangnavn. Den vil legge alle mp3 i kataloger med albumnavnene. Men dette er vel og merke bare hvis du vil. Men jeg kan også garantere at du aldri kommer til å få bruk for mappestrukturer på harddisken, siden itunes fungerer som databasen for alle dine sanger!

  10. Til dere som sliter med mappestruktur etc.

     

    Hvis dere bruker iTunes kommer dere aldri mer til å bruke mappestrukturen til noe som helst. iTunes databasen er jo genial til alt du skal bruke musikken til. Slik som jeg gjorde det:

     

    Valgte at iTunes skal kopiere nye filer til itunes mappen og organisere dem. Så valgte jeg at iTunes mappen skulle være der jeg har all musikken fra før av. Nå er det bare drag&drop med nye filer så legger de seg der de skal. En annen genial ting er hvis du har feks Queens of the stone Age skrevet på forskjellige måter, QOTSA - Queen of the Stone Age - Queens of The Stone Age etc, og markerer alle disse for å skifte dem til et felles navn vil iTunes automatisk legge dem i samme mappestruktur også!

     

     

     

    Til deg som lurte på å sortere etter album:

     

    Trykk Browse knappen, og i listen for albumsortering velger du det albumet du vil inn på, og da får du opp kun sanger derfra.

     

     

    :evil:

  11. Dette programmet va absolutt genialt. Har alltid hata winamp da det er for lite og uoversiktlig. Har så å si alle funksjonene som gjorde at jeg byttet fra min tidligere geniale dbPoweramp til enda mer geniale iTunes...

     

    Høyreklikk på cd'en ved systemklokka og du har alle basisfunksjoner, sangnavn, repeat, shuffle, rating etc.

     

    Noe av det jeg likte best må være playliste-funksjonen med den ekstreme funksjonaliteten. Hold inne shift og trykk på knappen nederst til venstre.

     

    kult med radio også men savner noen ting:

    - Play skip pause etc knappene på tastaturet funker ikke med iTunes uten at du har programmet aktivt.

    -alwaysontop..

    - får noen den til å begynne å spille automatisk når windows starter? :evil:

  12. Begge skjermene funker som primary monitor, men kun den ene virker når jeg bruker en DVI->VGA adapter og to prikkk like skjermer. Windows og skjermkort klarer å se at jeg har to Eizo F55 skjermer, men altså inget signal til secondary skjermen. Jeg har krysset av for "extend my desktop for this monitor" og i Advanced - Display har jeg "startet" de to monitorene som står ved siden av hverandre. Det som er litt merkelig er og at hvis jeg drar musen mot den andre skjermen forsvinner musen ut av bildet og videre inn i "neste skjerm" og jeg må dra musen tilsvarende like langt tilbake for å se musen igjen... Utrolig irriterende! DVI overgangen har jeg testet hos en kompis og den virker strålende.

     

    Pleier vanligvis å ha tv'en koblet til, å bruke theater mode som clone option - GENIALT.. Funker fint som bare det. :evil:

     

    Skjermkortet er bygd på ATI Radeon 8500 LE (specs lengre ned)

     

    PC'en er som følger:

     

    AMD 1700 XP

    Epox 8KHA+

    256 mb DDR

    Chieftech Dragon

    WD 60 GB

    WD 80 GB - 8 Mb Cache

    Netgear nettverkskort

    2 Eizo F55

    Hercules 3d Prophet FDX 8500 LE

    Creative Audigy Player

    --

     

    Windows XP service pack 1

    Skjermkortdriver: 6.14.10.6343

  13. ... skal jeg begi meg ut på.

    Er det noen av dere som kan anbefale eller vise til en test av en trådløs base med switch eller lignende?

     

    Jeg har to maskiner som kobles i via tp kabel og en bærbar acer travelmate 800 lci med integrert WLAN (802.11b). Muligens en bærbar til.

    Jeg vil at den bærbare skal brukes i opp til 20-25 m radius fra basen.

    Printerserver til HP-PSC950 hadde vært kjekt men er ikke nødvendig.

    Jeg skal også dele en nextgentel adsl linje.

     

    Bør jeg gå for 54 mbit?

     

    :evil:

×
×
  • Opprett ny...