Gå til innhold

oskaremil

Medlemmer
  • Innlegg

    225
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oskaremil

  1. Ferie er ulønnet.

    Feriepenger trekkes ikke av lønnen men beregnes i tillegg basert på lønnen du hadde ifjor.

     

    Tjente du 600000 ifjor så var 544464,6 kroner ordinærlønn og 55535,4 kroner feriepenger.

     

    Har du 5 ferieuker då er den ordinære lønnen basert på 47 arbeidsuker, som tilsvarer ca 11584 kroner i uken og 48654 kroner i måneder.

     

    For mai måned vil du da få utbetalt en ordinær månedslønn minus trekk for antall feriedager pluss feriepenger opptjent i 2018

    -> 48654 - 48654 + 55535,4

    = 55535,4

     

     

    Feriepenger opptjent i 2019 vil du ikke ha nå.

     

    Hvorfor ikke, spør du ? For skattereglene er slik at når en arbeidstaker slutter kan en velge å få utbetalt opptjente feriepenger umiddelbart. Vil du ha feriepenger utbetalt samme år som du har tjent de må du skatte av de som ordinær lønn. Venter du til 2020 med å få utbetalt de blir du ikke trekt i skatt for de. Av den grunn er det vanlig blant arbeidsgivere at feriepenger som er opptjent det året en arbeidstaker slutter blir utbetalt i januar neste år.

    • Liker 2
  2. Jeg har to utfordringer med katten vår

     

    1) Den liker veldig godt å ligge på magen min og bli klødd og kost på, men nå har det utviklet seg til at hver gang han koser seg setter han ut klørne og setter de ned i meg. Det er ikke noe gøy. Det gjør vondt og klærne mine blir ødelagt. Han kan gjerne ligge på magen min eller fanget mitt og kose seg men jeg skulle gjerne visst om der var en måte å lære ham til å ikke ta ut klørne. Dette begynte å bli et problem da han bikket ett år. Han blir to i oktober så det er nok en vane som tar litt tid å omvende

     

    2) Han røyter mye. Ryggen og hodet har jeg kontroll på. Der får jeg lov til å børste han. Med en gang jeg nærmer meg hale, lår og mage klorer og biter han. Gode tips for å få gredd hele katten ?

  3. Hva stopper folk fra å flashe custom ROM dersom det skulle bli noen problemer med oppdateringer? Jeg har vurdert å kjøpe ny mobil i det siste og dette gjør ikke at jeg får mindre lyst på Huawei.

    Jeg har flashet veldig mange custom ROMs på forskjellige telefoner og gjengangeren er at kamera får de ikke til.

     

    Der er mye bra men kjøper du en mobil på grunn av kameraet og flasher en custom ROM er det penger ut av vinduet.

  4.  

    Hva med integrasjon mot allerede eksisterende smarthus løsninger. F.eks Xcomfort ?

     

    De fleste som kan konfigureres litt kan enkelt hente strømpriser direkte fra Norpool. Ellers finnes løsninger som IFTTT og Node Red som kan gjøre dette for deg. Ikke nødvendig med et spesialsystem når det er gratis å mekke det selv.

    Ja, hvis fritiden din er verdiløs og du har en inngående kjennskap om hvilke komponenter som kan snakke med hverandre OG allerede eier nevnte komponenter er dette nok gratis.
  5. Bygger man fremdeles systemer som vil feile på denne måten? Plass til å lagre data er ikke noe problem lenger, men programmeringsjobben har vel oftere skylda. Håper at dette er langt mindre problem om 5, 10, 20 eller 30 år fordi systemer varer ofte lenger enn man har regnet med.

     

    Fact: Plass til å lagre data er ikke et problem

    But: å overføre minst mulig data raskest mulig fra en satellit flere hundre meter oppe i luften for å gi en nær realtime nøyaktig posisjon på et element som beveger seg i en ikke regemessig linje (bilen din) i hastigheter opp til 1000 km / t (et fly) krever at man ikke overfører mere data enn overhodet nødvendig

    • Liker 4
  6. Jeg tror nok både russerne og kineserne har satelitter med kamera som tar vel så gode bilder som de google avslører. Bildene med størst oppløsning blir ikke frigjort.

     

     

    Logikk anno 2018. Print først, sladd etterpå.

     

     

    Private får knapt nok til å fly en drone på en øde fjelltopp, uten å bli stempla som terroristkandidat, men megabedrifter som Google får frie tøyler til å samle satelittbilder.

     

    Det er eller annet fryktelig galt med våres tids mennesker.

    Som di kanskje (ikke?) vet; Verdenrommet er fritt for alle som vil. Ingen kan forby deg å sende opp satelitter som tar bedre bilder enn dette. Derimot kan USA forby Google å publisere bilder med høyere oppløsning enn det de gjør. Hvis du har penger, kan du betale Google for et bere bilde av området der du bor.

    Jeg var i skade for å trykke "liker" på inlegget ditt da jeg bommet med markøren.

    Det har de nok, men diverse gråskjegg nisser og høyreekstreme tullinger har nok ikke samme tilgangen på satellitter.

  7. Dere har ikke fått med dere det beste ved denne historien, og det er at Epic nå er eneste deltaker igjen i anbudet til Helse Midt-Norge.

     

    Altså vil de ta i bruk "Sundhetsplatformen" i norsk utgave, om noen ikke reagerer

     

    https://www.dagensmedisin.no/artikler/2018/062/18/it-selskap-trakk-seg-fra-milliardanbud-i-helse-midt-i-siste-liten--kun-en-leverandor-igjen/

     

    Kjempegreier... dette blir bra...

    • Liker 1
  8. Jeg tror han rett og slett er bortskjemt.

     

    Tom for våtfor idag, skåla med tørrfor er full men likevel går han og klorer meg på leggene. Tror jeg skal prøve å begrense han til 300 gram/ 3 pakker om dagen.

     

    Når det kommer til merke er han stort sett altetende. Ser dog ut som jeg gikk på en skikkelig smell idag... kjøpte masser av de 200g First Price hermetikkboksene men der slikker han i seg sausen og lar resten ligge igjen >_<

  9. Menneh... Facebook brukere har sagt "ja" til å dele litt data ved å laste ned en app eller svare på spørreundersøkelse.

     

    Dette er lov

     

    Mottageren av data, Cambridge Analytica har solgt dataene videre eller brukt de for å fremme interessen til en 3. part

     

    Dette er ikke lov

     

    Jeg forstår ikke helt hvordan Facebook får all skylden mens CA ser ut til å ha gått under radaren.

  10. Katten vår er født i oktober 2016 og veier 5,5 kg.

     

    Tørrforet holder jeg ikke telling på, det fylles på ved behov.

     

    Han spiser 500 og av og til 600 gram våtfor om dagen. Jeg synes dette er avsindig mye og tror han har blitt litt bortskjemt (spiser nesten ikke tørrfor).

     

    Når tørrfor og vann alltid er tilgjengelig, hvor mye våtfor trenger egentlig en katt på hans alder og størrelse?

  11. Tidlig-våren 2016 felte jeg masse trær som skulle brukes til ved. Av ulike årsaker fikk jeg ikke gjort noe med de.

     

    Trærne ble felt, noen saget i to, mange med kvister på.

     

    Gjennomsnittlig diameter på trærne var 10-20 cm.

     

    Er det noen som vet om dette går an å sage opp til ved nå, eller har de rukket å trekke til seg såpass mye vann at jeg aldri vil klare å tørke de ?

     

    Planen var å ha ved til kommende vinter 2018/2019.

×
×
  • Opprett ny...