Gå til innhold

Ayb

Medlemmer
  • Innlegg

    1 381
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ayb

  1. The solution was to right click on the unsaved theme in My Themes and then save the theme - called it Temp or whatever. You are then be able to select another theme. Up until you save it, it won't allow you to make any other changes and the background will stay black.

     

     

    Kanskje?

  2. Hmm...

     

    Jeg vet ikke om det er det første bildet, men det er i alle fall det første bildet *jeg* har sett av en planet utenfor vårt solsystem. Og en animasjon satt sammen av flere fotografier, ikke mindre.

     

    Finnes det noen andre bilder av planeter utenfor vårt solsystem?

     

    Jeg er tilhenger av ideen å bygge romobservatoriene på andre siden av atmosfæren vår. :g

     

    Hva med denne listen?

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_directly_imaged_exoplanets

  3. Dersom min telefon ville blitt stjålet, så vil jeg kjøre factory reset på den. Da vil tyvene ikke få tak i mine data, men telefonen vil jo være til fri bruk, uten noen passordbeskyttelse. I tillegg, dersom jeg ikke kjører factory reset så kan tyvene bare skrive feil passord 10 ganger så resetter den seg automatisk. Jeg regner med at dette gjelder for ganske mange telefoner der ute. Ser ikke helt hvordan dette gjør livet vanskeligere for tyvene?

  4. Det virker som at redaksjonen har en regel som sier at alle artikler må starte med en forklaring av emnet for folk som aldri har hørt om det før. Prinsippet er i og for seg greit det, men jeg synes veldig ofte det kun blir svada. Det er ikke så veldig interessant å lese om halve verdenshistorien i hver eneste artikkel før den kommer til poenget. Et eksempel:

     

     

    Nordmenns netthandel har skutt til værs de siste årene, og vi handler bare mer og mer forbrukerelektronikk på nett.

     

    Netthandling er mer fleksibelt enn å dra til en fysisk butikk, gir deg bedre rettigheter og som oftest de beste prisene. Samtidig kan du undersøke markedet fra en komfortabel sofa, fremfor å gå fra butikk til butikk.

     

    Da er det lurt å handle på rett sted, for å få de laveste prisene. Tek.nos store pristest viser at du kan spare store summer ved å velge rett nettbutikk.

     

     

    For meg ville det som er uthevet vært en mye bedre og mer relevant start på en slik artikkel. De to første avsnittene har vi vel hørt en del ganger før og bringer veldig lite nytt til leseren. Motargumentet blir kanskje at jeg er for utålmodig og at det er god journalistikk å forklare litt dypere om emnet, men som sagt, jeg synes det blir plagsomt i lengden. Si gjerne imot meg.

  5. Om jeg går en uke eller noe uten å spise godteri så går suget etter slike ting bort. Tar jeg derimot én sjokoladebit så kommer det tilbake veldig fort og varer i flere dager.

  6.  

    Hvis universet er deterministisk så var det vel gitt fra første sekund etter big bang at vi skulle bli født.

    Den mest populære tankegangen er vel at siden universet ekspanderer så blir det lagt til informasjon hele tiden. Hvis universet var forutsigbart eller deterministisk vil det si at ingen ny informasjon legges til, og hvis man har tilgang på all informasjon vil man kunne forutse alle neste hendelser. Med ekspansjon derimot er det ikke slik.

     

    Hvis det er slik at ekspansjonen av universet legger til ny informasjon så er de prosessene som legger til den informasjonen også en del av den fysiske verden og altså fullt mulig like deterministiske som alt annet. Det er vel uansett ingenting i dag som tilsier at informasjon kan komme fra ingenting.

  7. Spørsmål om time dilation/relativitet:

    Dersom tiden går fortere for de som står stille enn for de som begever seg, da bør vel en som beveger seg i lysets hastighet se verden rundt seg som om den spoler i rask film? Da bør neste konklusjon være at dersom Kjell og Karl skal løpe om kapp over 1 kilometer og Kjell løper i tilnærmet lysets hastighet og Karl går så sakte han kan, så bør Karl komme fram først sett fra Kjell sitt perspektiv, siden verden rundt Kjell spoler fremover i raskere tempo enn Kjell sin lokale verden gjør?

     

    Jeg regner med at jeg har tidenes brain fart her, så det hadde vært fint om noen rettet på hvor jeg tenker feil, ev. bekrefte at jeg faktisk har rett.

  8. Hva mener du med at radio ikke funker? Dersom du trykker på tommel opp på en sang i radioen havner den i en egen spilleliste. Ellers kan du jo også dra dem over i hvilken som helst annen spilleliste selv. Misforstår jeg?

  9. Denne linken hadde i hvert fall noen gode argumenter mot "bad math":

    http://scienceblogs.com/goodmath/2006/11/19/shrinking-sun-part-1/

     

    Det er lett å få statistikk til å se ut som hva du vil om du kun trekker ut små deler fra en større graf/sammenheng.

     

     

    Og angående det at sola blir mindre fordi den mister masse:

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Star:

    The Sun loses 10−14 solar masses every year,[64] or about 0.01% of its total mass over its entire lifespan.

     

    http://solar-center.stanford.edu/FAQ/Qshrink.html:

    In other words, the Sun's mass at the end of its lifetime is 99.966% of its current mass. See.. nothing to worry about!

×
×
  • Opprett ny...