Gå til innhold

tjokkis_ii

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tjokkis_ii

  1. Til opplysning; dette er ikke snakk om kanoner, men selvdrevne haubitser.

     

    Alle haubitsere er kanoner, men ikke alle kanoner er haubitsere.

     

    Det er etter min mening bedre at journalister legger seg på et lavere presisjonsnivå, der det som påstås tross alt er korrekt, enn at de prøver å legge seg på et høyere presisjonsnivå de ikke behersker. Eksempelvis når de skriver at jetfly bruker flybensin, i stedet for å nøye seg med å skrive det mindre presise drivstoff.

    • Liker 5
  2. Så, de har funnet en metode for å redusere høyverdig hydrogen-drivstoff til lavverdig etanol-drivstoff? Og er det meningen at det karbonet de binder opp skal forbrennes og slippes ut som CO2 for å komplettere syklusen? Er det bare jeg som ikke forstår eller er dette en utrolig tungvindt måte å gå over bekken etter vann? Hva er bruksområdet og poenget?

     

    Poenget er vel at flytende alkoholer er ulike mye enklere å lagre og distribuere enn hydrogengass. Bruksområdet er nærmest uendelig med allerede vel uttestet og utbredt teknologi.

    • Liker 1
  3. Her er et lite regnestykke som Elvestuen og de andre geniene kan gruble litt over:

     

    En Tesla bruker 0.25 kWh/km. EU-miks gir 500 g CO2 per kWh. Dette blir 125 g CO2 per km. Med batteriproduksjon kan man legge på effektiv 50 g CO2 / km (minimum, det er 35 g/km for en Leaf). Tilsammen blir dette 175 g CO2 per km.

     

    Nye Prius har CO2-utslipp på 70 g CO2 per km, altså mindre enn halvparten av Teslaen.

     

    Norske politikere skal tvinge folk over fra Prius til Tesla. Smaker ikke dette en smule av idioti?

     

    Dajus tror tydeligvis at drivstoffet i tanken på en fosilbil på mirakuløst vis har dukket opp der. Helt uten utvinning, raffinering og distribusjon.

    • Liker 1
  4.  

     

    Det skal legges 100.00 tonn sand og stein i området nedenfor baugen.

    Manglende null eller feilplassert punktum?

    Faktisk dobbeltfeil. På norsk er ikke punktum tusenskiller, og så et manglende trykk på 0. To feil blir som kjent rett.

    Dessverre virker ikke TU.no å ha noen redaksjonelle retningslinjer for bruken av tusenskilletegn. Mellomrom, som er det mest korrekte i norsk, og punktum brukes om hverandre fra artikkel til artikkel. Det samme gjelder bruken av tusenskilletegn når tallet er firesifret. Ikke minst når punktum brukes som skilletegn ser man at det brukes også for firesifrede tall, stikk i strid med anbefalt bruk i norsk.

  5. "Hvert eneste år svømmer de mellom ferskvannselvene hvor de vokste opp, og ut til havet. Turen tas gjerne flere ganger om året for den norske laksen, som reiser tilbake til elvene for å gyte."

     

    Vokser laksen opp i flere elver som den svømmer mellom? Er det disse turene, vandringen ut til havet eller oppgangen fra havet for å gyte som gjerne gjøres flere ganger om året? Selv om det skulle være et av de to siste alternativene ville det være revolusjonerende nytt om laksen biologi, om enn ikke like revolusjonerende som om det skulle være det første, som det hittil har vært ukjent at laksen gjorde overhodet.

     

    Etter å ha fått denne helt nye og omveltende informasjonen om laksens biologi er det i det minste en liten trøst at det fortsatt er ferskvannselver laksen vokser opp i, og ikke i saltvannselver.

    • Liker 2
  6. Jeg bruker SHA-1 hash til passord. Fordelen er at passordet ikke er lagret noe sted og det genereres i javascript, helt uten at noe lagres eller synkroniseres eller sendes til nettet. Enkelt, greit og forhåpentlig passe sikkert.

     

    http://angel.net/~nic/passwd.current.html

     

    Jeg bruker det samme metode på egen hjemmeside, men med en algoritme som er kompatibel med nettlesertilleggene "Password Hasher" for Firefox, "PawHash" for Chrome og

    Android-appen "Hash It!"

  7. Hvordan kan MS ha monopol når Chrome i mange målinger har større utbredelse, selv om det ikke er alt for mange % forskjell?...

    Markedsandelen til Chrome, og dermed også IE, er irrelevant. Saken dreide seg om hvorvidt MS brukte sitt tilnærmede monopol i ett marked til å hindre konkurranse i et annet marked. Det var altså Windows andel av OS-markedet som ga grunnlag for klagene om misbruk av monopolsituasjon, ikke IEs andel av nettlesermarkedet.

     

    • Liker 2
  8. For tape er slitestyrke lik antall lese/skrive-sykler. Det må man selvsagt ha et bevisst forhold til, og rutiner rundt, for tape som for andre lagringsmedium. Men igjen, man velger riktig medium til sitt bruk. Tape er helt uaktuelt for noen, men det eneste fornuftige for andre.

     

    Optiske medier har selvsagt lang levetid for arkivering, men kapasiteten er fortsatt liten i forhold til tape. Du må ha 80 tolags Blu-ray disker for å erstatte én standard 3592-tape, som bare står der og blir skrevet til i uke etter uke.

     

    (Mener du kanskje bruddstyrke eller strekkfasthet på selve tapebasen når du skriver slitestyrke? Tapebrudd har jeg aldri opplevd i profesjonelle brukermiljøer.)

  9. poenget mit var å få frem at man må ha sykluser for byte ut ,uansett hva man lagrer på .Derfor stusser jeg litt på hvorfor man bare bruker tape.Da er det verd å nevne at for en del jobb hadde jeg en praksisplass gjennom nav ( det het ikke de den gangen)Da var jeg med på flytte på noen tape kassetter flere ganger I den tiden la jeg ikke merke at noen av dem ble kassert.Når en harddisk har en oppgitt levetid mage år ( jeg tror det var 5 ) .hvor mange år regner man at disse tapene skal vare ved gjentatt bruk ?

     

    Her er datablad for 3592-taper:

     

    http://www-03.ibm.com/systems/storage/media/3592/specifications.html

     

     

    Det gir ikke uten videre noen mening å sammenlikne levetid på harddisker og tape. De har forskjellige bruksområder, og det er forskjellige parametre som måles. Antall skrivesykler på et gitt sted på en tape er selvsagt latterlig lavt sammenliknet med en disk, mens garantert levetid ved lagring er uovertruffen.

     

    Det skinner igjennom fra mange en tro på at "gammelt" betyr dårlig og at næringslivet henger fast ved tape fordi de er for konservative i forhold til ny teknologi, men tape brukes fordi det gir høy grad av datasikkerhet til en for store datamengder meget konkurransedyktig pris.

     

  10. Kunne tenkt meg en hjemmebruksvariant for USB eller lignende, dem jeg finner for slike porter koster vel så mye som selve datamaskina den skal kobles til...
    Magnetbåndet finnes i en fornyet versjon til USB. Magnetplater, også kalt disketter. Hvis du legger ut en annonse om ønskes så er det sikkert noen som gir bort både USB-basert leser og disketter for 0 kr + frakt.I hjemmemarkedet er magnetbånd/plater for lengst utkonkurrert av teknologier som gir bedre pris/kapasitet, bedre ytelser og tar mindre fysisk plass.I bedriftsmarkedet henger de vist igjen, men jeg er usikker på hvorfor.

     

    Selv i enkeltpakninger ut til forbruker ligger LTO-prisene rundt 1,5¢ per GB. Det er en helt grei pris til bruk hvor søketid ikke er en viktig faktor.

  11. Feilen er Windows 7. Om du kan leve med at din nye netbook ser ut som den kjøre w2k hjelper det litt å slå av alt bling. Velg "Adjust for best performance" under Computer -> System properties -> Advanced -> (Performance) Settings -> Visual Effects. Noen kan sikkert legge ut norsk versjon om det er nødvendig.

  12. Mulig jeg har skummet for raskt gjennom artikkel og kommentarer, men det ser ut til at en metode ikke er nevnt. Passordgeneratorer som bruker et masterpassord og en annen streng som input, men ikke lagrer passord.

     

    Eksempler er Opera Widget'en "Password Generator" og flere Firefox-utvidelser.

     

    http://widgets.opera.com/widget/4572/

     

    Du må riktig nok huske et masterpassord, men dette kan godt være en hel setning og du trenger ikke lagre genererte passord noen steder. Den andre strengen kan være en del av URL og det gjør heller ikke noe om du har den oppskrevet.

     

    Om jeg for eksempel velger 16 tegns lengde, bruker "På låven sitter nissen med sin julebayer." som masterpassord og "nettbank 2010" som den andre strengen får jeg passordet ZcngA2D7DApcPHTu. Endrer jeg strengen til "nettbank 2011" får jeg et helt annet passord, ysrbfv0lRJe0ryxj.

    Dette er med widget'en over som bare genererer base 64 tegn som blir akseptert overalt. Andre generatorer, som noen av Firefox-utvidelsene, kan du sette til å generere mer kompliserte passord med flere mulige tegn.

×
×
  • Opprett ny...