Gå til innhold

pastortom

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av pastortom

  1. Lodda på en molex-kabel til hovedkortet på denne tynn-klienten.

     

    Tok sjansen på at dette skulle gå greit, da jeg har flere års erfaring med lodding og elektronikk.

     

    Det virket fint i 4 mnder, men så streiket maskinen. Min eneste teori er at 12V mosfet'en eller 5v katalysatoren har streiket. Jeg kan avkrefte jordfeil, så langt det ikke var en direktefølge av streiking i komponentene.

     

    Var klar over at dette var en risiko da jeg utførte installasjonen, men har flere av disse liggende. Men er det mulig å fikse denne, vil jeg gjerne det.

     

    Når jeg setter i strøm adapteren og forsøker å starte maskinen skjer ingenting. Ingen lys eller tegn på liv.

     

    Har noen noe innsikt eller råd som kan hjelpe meg?

     

    Her er 2 bilder av hvor loddingen er blitt utført på hovedkortet og setup'et.

     

    rjfz.jpg
    pvsj.jpg
  2. Trenger ett program for å croppe samt redigere GIF animasjoner med mange muligheter.

     

    Hvor jeg f.eks. kan kutte vekk deler av gif'en , uten å trenge å gjøre om til JPG, kutte manuelt i hver JPG og deretter konvertere tilbake til GIF.

     

    samt beholde kvaliteten på pixler, noe "Easy Gif Animator" ikke klarer (selv med max pixler satt under konvertering/exportering)

     

    Har noen råd?

     

    På forhånd takk

  3. Heisann godtfolk.

     

    Jeg driver en del med redigering av eldre opptak, gjort med varierte kodeks, både profesjonelt og uprofesjonelt. Dog mest det siste.

     

    Bruker programmet Powerdirector, og vet godt at dette er ett meget lavmåls program, men har gjort nytten i alle år så ikke prioritert å bytte enda.

     

    Har vurdert å sette meg inn i Adobe Premiere, men har ett par spørsmål først.

     

    Kilde videoer med sære kodeks, til lyd eller video, samt hvor lyden er veldig høy og dårlig. Takler Premiere dette? Eller finnes det ett program som renser opp/konverterer til ett mere jobb-bart kodek?

     

    For å ta ett spesifikt eksempel, så har jeg en VHS konvertert videofil som Powerdirector ikke takler å jobbe med grunnet audio-kanalen. Lyden er veldig høy og bråkete, har konvertert lyden separat til MP3, men da jeg forsøker å sette dette sammen, blir FPS'en (eller hva det heter) feil, så lyden blir forskøvet.

     

    Trenger jeg å sette meg inn i masse guider for å få til dette, eller vil Premiere + evt ett annet program gjøre dette enklere for meg?

     

    Takk for enhver tips og råd!

  4. Okey, har nå pratet med Telenor Kundeservice, og de sa at brukersupport på denne routeren ikke var inkludert i dems støtte når det gjaldt instillinger på routeren.

     

    Noe jeg finner totalt og komplett analt. Hun videresendte meg til Telenor Experten og sa det var den eneste som kunne hjelpe meg med dette. Jeg forsøkte å forklare for henne at dette grenser til svindel, da router konfigurering som dem bruker her hindrer normal IT-bruk.

     

    Pratet omsider med Telenor experten til 26kr minuttet, og etter 30 minutter ringte han meg opp igjen og sa at det var umulig å portvideresende med denne routeren, og krediterte kostnadene for samtalen. (jeg måtte først insistere, da han mente at han gav meg ett svar og dette i teorien skulle være bra nok for å ikke benytte "ingen hjelp, ingen kostnad" policyen de driver med.)

     

    Så selv om det er ett valg i router konfigureringen som heter "Port-videresending" , er dette da altså helt umulig med ZTE MF91D routeren til Telenor. Selv med riktig APN.

    • Liker 1
  5. Jeg hjalp en kompis med lignende problem for et par år siden. Da var det ISP som blokkerte porter som default. Dette kunne løses ved å endre APN-innstillingene.

    Tror det skal være: internet.public

     

    takk, men hva skal jeg skrive ved siden av IP-adressen under Ip-adresse? Den vil ikke noe om jeg ikke skriver inn i en egen port for ip-adressen port forward skal gjelde for, i tillegg til Port nummer under der igjen.

     

    Er det samme som porten man vil forwarde? Er det 20? 50? 80?

  6. Heisann godtfolk, jeg har dette mobile bredbånds modemet jeg benytter som backup:

     

    Ny-ZTE-MF91D_301px_tcm52-234162.jpg

     

    Nå har det seg slik at min fastlinje er nede i 2-3 uker, og jeg trenger å benytte denne litt mere enn til vanlig. Ønsker i denne sammenheng da å åpne ett par porter på den, slik at visse programmer fungerer som dem skal.

     

    Men instillingene til denne routeren er meget begrenset og .. vell.. utenom det jeg er vandt med.

     

    Den ber om en port nummer ved siden av ip-adressen til pcen min, i tillegg til port nummeret jeg vil forwarde?

     

    5xe7.jpg

     

    Har da forsøkt 50 som det står i eksempelet, og samme porten som jeg vil forwarde under "port" feltet. Men ingenting virker.

     

    Hjelp?

  7. Heisann godtfolk, jeg har brukt Newshosting usenet-tilgang siden 2006, og har vært meget fornøyd.

     

    Bruker det til å nedlaste tv-serier, filmer og spill på maks hastighet, og mtp at dette er lov i Norge når man ikke bidrar til piratkopieringen ved å dele, har dette vært meget gunstig for meg.

     

    Jeg brukte da newsleecher klient (årlig betaling) og newshosting abbonement (mndlig betaling), noe som fungerte fint. Men nå har dem opprettet sine unike pakker med både klient og tilgang, noe som har skapt problemer for meg.

     

    Jeg sa ja til klient pakke hos newshosting, siden jeg allerede hadde abbonement og ikke ville punge ut med masse mere penger til newsleecher.

     

    Men denne klienten (Newshosting x64 1.4.0) er meget dårlig. Jeg vet ikke eksakt hva som er feil, om det er tilgangen som har endret seg, eller klienten som suger balle, men dette er problemstillingene jeg sliter med:

     

    * Mangler oversikt/tilgang slik newsleecher hadde med SuperSearch funksjon. Jeg har kun lært meg hva jeg har trengt å lære meg om dette, så mye mulig jeg mangler forståelse for abbonering på grupper for å kunne søke i dem.

     

    * Korrupte nedlastninger, vanlig erfaring med usenet nedlastning er at hvis nzb'en man forsøker å nedlaste er over 900 dager, er visse filer korrupte, og ikke alltid lar seg fikse med PAR. Og i noen tilfeller er hele nzb nedlastningen korrupt, som fører til at alle filer er tomme/ødelagte. Med Newshosting klienten er nye nedlastninger (1-7 dager gamle) korrupte som regel, og nedlaster på 10 bytes i sekundet (later som ting er i orden), når ellers gode nedlastninger går nedp å 13 megabytes i sekundet. Fryktelig irriterende.

     

    Dette gjør helhetelig abbonementet poengløst for meg, og jeg har forsøkt å kontakte newshosting teamet, men uten lykke. Har betalt dem 20 dollar pr mnd i 7 år nå, og synes dette er ganske dårlig.

     

    Er det bare jeg som er noob på dette? Gjør noe feil? Altså, alt jeg vil er å nedlaste fritt nzb's fra x360, movies og tv-shows grupper uten masse kluss.. Dette klarte jeg fint med kombinasjonen Newsleecher og Newshosting før.

     

    Har noen råd? Evt erfaring med andre usenet-abbonenter/klienter som er bedre? På forhånd takk

  8. Heisann godtfolk.

     

    Har lenge ventet på å få ett skikkelig internett abbonement, etter masse ADSL piss ifra telenor, nextgentel osv.

     

    Kom over Viken Fiber i akershus, som leverer noe lignende lysenett til sine kunder. Jeg gikk for Internett 200, som gir 100mbps ned og 100mbps opp, i følge reklameringen dems.

     

    Ble fortalt at jeg skulle bli kontaktet av montør etter 3 dager, ble istedet kontaktet etter 5 uker.

     

    Når omsider internettet var på plass, testet jeg hastigheten på nettfart.no og ble meget fornøyd.

     

    Men ved generelt bruk, stopper internettet opp hvert 5.sekund. Virker som routerern sliter noe inni granskauen. Og om torrent nedlastninger står å går i bakgrunnen (om så meget lav hastighet) fryser nesten internettet fullstendig.

     

    Da jeg hadde internett ifra Canal Digital og Get via tv-kabel skjedde dette aldri. Mitt bruk av pc har ikke endret seg siden den gang, så jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor de skylder på måten jeg bruker internettet som årsak til at det hikker og lagger som ett uvær.

     

    Vet noen hva jeg kan gjøre her? Hvordan jeg begrenser pakke-tilkoblinger til uTorrent? Disse anal-routerene til altibox støtter jo ikke standard admin setup, man må endre instillingene via dems sentral over internett eller telefon. Noe som er utrolig tungvindt, jeg håpte jeg bare kunne koble opp en egen router til dems modem, men det virker det ikke som jeg kan :(

     

    Er det virkelig kun Get og Canal Digital som leverer nogenlunde stabilt internett lengere? Hvorfor suger norge sånn på dette? Billig, crappy, plastic-fantastic-routere ass!

  9. Er du sikker på at du kjørt chkdsk som tok 2-3 timer? Det høres veldig ut som at den har kjørt gjennom hele disken og gjort en full formatering.

     

    Jeg ville prøvd ruined partition først.

     

    Jepp, windows kjørte automatisk CHKDSK under oppstart. Husker ikke ordrett hva den postet på skjermen, men typisk standard CHKDSK med "orphaned file" og "recovered file" osv..

     

    Vanligvis funker jo dette greit, lite ante jeg at windows ville fuck me over this time :p

  10. Jeg skrev feil. Det var ikke white sprit, men etanol eller noe, husker ikke i farta, det er ment til å brukes på PCB For å rengjøre.

     

    Vannet kom ifra kjølepastaen. Dette var ikke årsaken til at hovedkortet streiket, da det jeg selv satt på kjølepasta for 2år siden, og kortet har fungert fint siden.

     

    Årsaken til at kortet streiket er jo PSU, åpenbart.

     

    Kjølepastaen var kjøpt på dealextreme, alltid fungert fint før, men antar denne gangen at jeg brukte en dårlig type. Skal holde meg til dyre merker kjøpt i Norge fremover med garanti I guess :p

  11. Stjel penger av bestemor,å kjøp Seasonic Platinum :):w00t: (er selv på utkikk etter en')

     

    Det var hovedkortet.

     

    Fikk levert inn hovedkort til Digital Impuls, men de reagerte på en white sprit lukt ifra CPU socketen. Helt ærlig har jeg rengjort på rådgivning ifra en annen Digital Impuls ansatt. Fordi kjølepastaen hadde delt seg, slik at vann og skrums hadde lagt seg rundt CPU socket. Han mente at jeg ikke ville få garanti om det så slik ut. Så jeg rengjorde.

     

    Har nå ventet 3 uker, uten svar fra Digital Impuls. Dette kortet kostet meg den gang 1800kr, så håper jeg får i det minste 1000kr refundert.

     

    Vet noen om reglementet rundt dette?

     

    Er bare teknikeren vrang?

  12. Jeg er litt skeptisk til åpne gapestokker der folk kan si hva som helst om hvem som helst offentlig på nett, men hva om det blir vanlig praksis at både leier og uteier gir hverandre en attest når

    leieforholdet avsluttes? Leieboerforeningen og Huseierforeningen bør gjerne lage standard evalueringsskjemaer der man kan rate forskjellige kvaliteter ved boligen og boforholdet ved avkrysningsbokser eller

    karakterer på en skala, med mindre felter for kommentarer.

     

    Jepp, dette jeg også er , derfor jeg tar hensyn til personvern loven her.

     

    Til trådstarter vil jeg si at kloakkproblemene i B høres ille ut, hvis dette stemmer, men man kan ellers ikke kreve at en eldre bolig skal være isolert eller teknisk utstyrt som dagens standard. Bygger man

    om boder i underetasje til utleiebolig må den nye boligen følge dagens bygningstekniske forskrifter, men man kan godt leie ut f.eks. en bolig bygget i 1930 uten et gram Glava eller tilsvarende i vegger og

    tak. Hvor godt isolert boligen er skal gå fram av energiattest som er pliktig å legge fram både ved salg og utleie.

     

     

    Det er ikke noe hvis, dette stemmer. Vedrørende isolering krever jeg ikke dette utover normal standard. Og at ett hus er lydt, er greit nok, men da kan det opplyses om. Han har leid ut i over 20 år, og vet godt at det er jævelig lydt her, men på visning sa han "Nei, det er ikke spesielt lydt, man hører ikke når noen går oppe". Og når det oppstår SNØ på innsiden av ett vindu, slik at man må fyre for 3-4 tusen i mnden for å klare og holde en nogenlunde normal romtemperatur, vil jeg si isoleringen er på lik skala med ett uteskur.

     

    Mener du man skal finne seg i dette bare fordi huset er gammelt?

     

    Trepinners telefonkontakt er også helt normalt i boliger som er 30-40 eller eldre dersom ingen har fjernet dem eller byttet dem, og det er ikke noe krav om at en bolig skal ha opplegg verken for internett, telefon eller TV. I en tid tid med hvor mobile trådløs tjenester overtar er i grunn det helt greit er det igrunn greit man ikke lovfestet installasjon av kabel-TV og ISDN på 80-tallet.

    Dette er ikke poenget. Han har ikke godkjente kontakter i huset. Canal Digital leverer på kabel-tv uttak. Men han har bare tvinna kopper trådene sammen ved kontakten sin i etasjen over, og dratt en løs crappy kabel ned til stuen. Noe Canal Digital ikke aksepterte, og tv signalene er helt elendige. Canal Digital gav meg en faktura på 15 000 kr om jeg var interessert i å få "vanlig standard" uttak for tv-boks i leiligheten. (Du vet, sånn vanlig antenneboks som alle hus har hatt siden 1970) Atpåtil sa huseier at moderne TV; telefoni; og internett kontakter var i leiligheten, om jeg ville tegne eget abbonement. Så vell som at det var inkludert wifi internett i leiligheten. Noe det heller ikke var. Stod man i felles-gangen fikk man vell 1 av 5 signalstyrke, men i leiligheten ingenting.

     

    Hadde det vært 2 eller 3 av manglene, og han hadde vist forståelse til en hvis grad, hadde det vært noe helt annet. Men dette vedkommede viser sterke psykopatiske trekk, (jeg er VELDIG forsiktig med å si dette om noen, jeg nevner kun dette her fordi 4 venner og bekjente av meg har notert seg det samme i unike situasjoner) trakasserer meg kraftig, tar seg inn i leiligheten uten mitt samtykke, tar bilder av mine eiendeler, ringer på kl 05:00 om morgenen på pur faenskap, sprer falske rykter om meg til naboene, misinformerer namsmann og politi, og truer meg når jeg prøver å ta opp mangler han løy om ved visning. Han bryter 8 paragrafer i husleieloven. Mener du man skal finne seg i sånt?

    • Liker 1
  13. For tiden er det ingen offentlig organisert eller populær privat tjeneste som gjør dette, men kanskje du kan kontakte Leieboerforeningen?

     

    Er allerede i kontakt med dem og Husleietvistutvalget. Han jeg avslutter leieforholdet hos nå vil antageligvis få masse bøter og avgifter, samt risikere å måtte tilbakebetale meg all husleie for 2012. Men det virker som kommunen er veldig sløve og ikke særlig kjappe med sine vurderinger/inspeksjoner. Så vil jo gjerne advare andre mot å flytte hit.

     

    Krikkert, du som moderator her på forumet, får jeg lov å si adressen til begge stedene?

    • Liker 3
  14. Heisann godtfolk.

     

    Jeg har vært såpass uheldig å havne borte i 2 ustabile utleiere i Akershus fylke over de siste 4 årene.

     

    Den siste flytter jeg nå ut av leieligheten til på mandag.

     

    Han skal fortsette å leie ut, til tross for tvistsak og brudd på 8 paragrafer i husleieloven.

     

    Er det noe sted på diskusjon.no eller ett annet norskt forum hvor man advare om disse utleierene? Jeg forstår at navn ikke kan utgies, men kan adresse utgies?

     

    Jeg kan vell si såpass at det er en 75 åring på Siggerud, og en 70 åring på Nygård. Begge leier ut kjeller-leilighet som ikke er godkjent, bryter med en rekke paragrafer, og direkte lyver på visningen.

     

    Jeg ønsker virkelig ingen andre det helvette jeg har vært igjennom med disse 2.

     

    POST OPPDATERT:

     

    ADVARER MOT DISSE UTLEIERE, grunnet personvern-loven kan jeg ikke oppgi dems navn, men jeg kan oppgi dems adresser. De leier ut ved følgende adresser:

     

    A) Kjeller-leilighet i Hyttengveien 14, 1404 Siggerud

     

    og

     

    B) Kjeller-leilighet i Hugins vei 10, 1400 Ski/ 1430 Ås

     

    Ved A) er det ikke isolert grundig nok, som forårsaker sterk ising og t.o.m snø på innsiden av vinduene. + mange andre feil, samt utdatert rørlegging, elektrisitet, telefoni, internett og tv tilkoblinger. (Vi snakker ISDN og 3-pins telefonkontakt) Grei lyd isolering mellom tak/gulv til utleier. Og flere mangler. Utleier viser seg umulig å snakke om manglene uten at det skal bli en konfrontasjon uten like og en respons lik "Ja, men da kan du bare flytte"

     

    Ved B) er det ingen lyd isolering mellom tak/gulv til utleier. Man hører om utleier beveger seg en milimeter, uansett hvor i leiligheten. Helt utrolig lydt. Man har også fornøyelsen av å våkne til at utleier urinerer kl 5 om morgenen, og støvsuger kl 6 om morgenen hver eneste dag. Utdatert rørlegging, elektrisitet, telefoni, internett og tv tilkoglbiner. (ISDN/3-pins telefonkontakt, hjemmelaget tv-kabel uttak av utleier, Canal Digital godkjenner dette ikke, selv om utleier har canal digital hos seg i etasjen over.) Og mange andre mangler. Utleier viser seg umulig å snakke med om manglene, uten at det skal bli en konfrontasjon. Responsen "Liker du det ikke kan du bare flytte" har jeg mottatt ved 19 av 20 tilfeller hvor jeg har rapportert mangler over de siste 10 mndene. Direkte åpen kloakk på badet, så man får gleden av å lukte på bæsjen til utleier i etasjen over ved enhver anledning. Bruker man vaskemaskin, vil kloakk vannet som renner ut av maskinen fylle dusj-kabinettet opp.

     

    Jeg vil holde denne tråden oppdatert, hvis/om jeg får beskjed om at leiligheten er registrert godkjent i fremtiden.

     

    BE WARNED!

    • Liker 2
  15. Heisann godtfolk.

     

    Vurderer å flytte midt i skauen i Siggerud, ved Ski.

     

    Men canal digital/Get leverer ikke der, kun Telenor/Nextgentel og hastigheten de tilbyr er meget dårlig. 3-3,6mbps på det meste.

     

    Hvilket andre alternativer har jeg?

     

    Hvordan er mobilt bredbånd? Og hvordan er mulighetene til å forsterke GSM/3G signalet til det mobile bredbåndet via en antenne på taket?

     

    Mobil-forsterkere finnes det jo i bøtterogspann, må vell kunne gå ann å benytte dette på mobilt bredbånd for å få litt bedre internett hastighet?

     

    Jeg kan ikke altfor mye om dette, da jeg alltid har brukt kablet internett, men fint med noe tilbakemeldinger.

  16. Heisann godtfolk.

     

    Prøver å konvertere en del gamle miniDV kassetter til PC videoformat.

     

    Videokamera jeg tok opp film på kassettene med er ett gammelt Panasonic miniDV kamera med firewire mini (4-pins) port.

     

    Jeg har prøvd Windows Movie Maker og Cyberlink PowerDirector for å "capture source" men begge programmene feilet med å finne noen video-enhet tilkoblet.

     

    1. Noob feil: 1394 porten var disabled i Bios => Jeg enabled den.

     

    2. Noob feil: 1394 driveren var feil, oppdaterte til korrekt

     

    Men alikevel, ingenting dukker opp.

     

    Jeg prøvde å bytte kabel, uten hell.

     

    Nå, krever videokamera at en strømadapter er tilkoblet for at firewire porten skal aktiveres? Den krever en absurd 7,9 Volt tilkobling, og min universal AC/DC adapter ifra Clas gir kun 7,5v eller 9v. 7,5v virker ikke på kamera, har forsøkt. Men er redd for å forsøke 9v, da jeg ikke vil skade kamera.

     

    Vet noen råd?

  17. Prøv å koble disken til en annen maskin, evt bruk et annet operativsystem for å prøve å lese av disken (ubuntu live for eks)

     

    Jeg vet at for å bruke en disk fullt ut på større enn 2TB, så må man sette opp disken som GPT og ikke MBR. Når man formaterer en slik stor disk skal det gjøres i diskbehandling. Hvis du har installert Windows på disken, så vil du bare kunne bruke 2 TB da disken må være i MBR-mode for å kunne brukes som oppstartsdisk.

     

     

    Skjønner. Skal forsøke å koble den opp til en annen pc via ekstern USB mount. Den er allerede GPT ser jeg, da windows har alternativet "Convert to MBR" istedenfor "Convert to GPT".

     

    Jeg er bare piss redd for å miste dataen på den. Jævla windows ass :p

  18. Heisann godtfolk.

     

    Formaterte nylig min stasjonære pc, la inn Windows 7 64-bit (samme som før).

     

    Ene situasjonen vises min nye 3TB Seagate Barracuda helt fint som NTFS med filene sine.

     

    Jeg fyller den helt opp med data ifra en 2TB disk, formaterer 2TB disken, restarter maskinen.. og plutselig vises min 3TB Seagate Barracuda som RAW filsystem.

     

    Windows ber med formatere den. Noe jeg naturligvis ikke gjør.

     

    Jeg har forsøkt en rekke diverse partisjonerings programmer og søkt masse på google uten lykke.

     

    Harddisken er urørt software messig, er kun windows som maser om å formatere den.

     

    Har noen vært borte i dette før?

     

    Harddisken virker 100%, har kun brukt den i 2 ukers tid, er den nye sorten til Seagate Barracuda (veier veldig lite). Så jeg antar det må være en windows bug, MBR feil, eller sata-kontroller bug/feil.

     

    Vet noen hva jeg kan gjøre for å løse problemet/unngå å miste dataen? Chkdsk virker ikke, da windows ikke får tilgang til harddisken.

×
×
  • Opprett ny...