Gå til innhold

myrddin

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av myrddin

  1. Noen som har noe guides på Ghostcast?

     

    Har et kursrom med maskiner som ikke er identiske, dvs. forskjellig hardware, men vil gjerne på sikt rulle ut images skreddersydd til aktuelt kurs som skal holdes.

     

    Noen ideer om hvordan jeg kan gjøre dette enklest mulig?

    5122258[/snapback]

     

    Dersom du skal rulle ut nytt OS på et helt kursrom ville jeg brukt "sysprep" for så å rulle ut dette med ghostcast-server (går utifra vi snakker om windows her).

     

    Dette fungerer slik at du installerer windows, sikkerhetsoppdateringer, office og hva det måtte være først. Deretter kjører du setupmanager og sysprep. (sysprep og setupmgr finner du i deploy.cab som ligger på windowscden under tools). Søk etter sysprep på google så finner du mange howtos på dette.

     

    Når du så har sysprep-imaget klart laster du dette opp på ghostcast-serveren.

     

    Dersom du nå har laget en ghostbootdisk eller -cd vil disse maskinene kontakte serveren for å laste ned imaget. dette kan settes opp på flere måter. men det kjekke her er at det sendes ut med multicast og du laster dermed opp imaget til så mange maskiner du vil samtidig.

     

    Når du er ferdig å laste opp imaget er det bare å starte opp maskinene på ny, fylle inn maskinnavn o.l. så er de oppe og går.

     

    Er en stund siden jeg har gjort dette nå, så husker ikke alle detaljene.

    når du har dette imaget kan du i hvert fall reinstallere et kursrom med pcer på 20-30 min. så det er verdt bryet å sette seg inn i :)

×
×
  • Opprett ny...