Gå til innhold

Atch

Medlemmer
  • Innlegg

    121
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Atch

  1. Det er nettopp det jeg sier. Du finner lenken til css-fila i kildekoden og skriver lenken inn i adresselinja. Om du trykker enter kommer den opp og du kan da lese den. Det er ingen som hindrer deg. Om du f.eks. går i kildekoden her på forumet og ser over innholdet i <head>, finner du kjapt ut at stilarket til diskusjon.no er denne.

     

    Hvis det er noe annet enn dette du lurer på, er du i alle fall for min del nødt til å forklare nærmere hva du mener. Hvem som helst har tilgang til stilarket på en side (om det finnes). Sjekk html-dokumentet, finn lenken, skriv inn adressen, trykk enter og les. Veldig enkelt og greit.

     

    :thumbup:

  2. På grunnlag av oppsettet du har valgt, det er ganske kraftig og voldsomt, får jeg inntrykket av at dette er en innholdsrik side. Noe det ikke er. Det står tilnærmet ingenting på forsiden, og sidene det lenkes til fra venstrekolonnen inneholder lite annet enn korte navnelister, lenkelister og lenker til deler av forumet (som i tillegg har egen lenke).

     

    I forhold til "konkurrenten" dyr.no, som dessuten er beklagelig og kanskje mistenkelig lik utseendemessig, kommer siden din dessverre til kort. Har du selv noen mening om hva din side har å tilby annet enn å være en miniversjon av dyr.no?

     

    Jeg synes det er helt i orden å lage personlige hjemmesider som ikke skal tjene noe annet formål enn å være til glede for den som lager den og kanskje underholdende for besøkende (som f.eks. en god blogg), men når siden som lages har som mål å tilby en tjeneste, informasjon eller liknende til de besøkende, synes jeg muligens det bør legges en god del mer arbeid i hva som presenteres (nå mener jeg først og fremst innholdet) enn hva det er gjort her.

     

    Men, min sedvanlige avslutningskommentar, lykke til! :)

  3. Trådstarter. Husk også at uansett om du skulle få mange besøkende, så vil de ikke befinne seg på sida di i mer enn fem, maks ti sekunder, ettersom du ikke "tilbyr" dem noe annet enn søkebokser som umiddelbart fører dem vekk fra sida. Det finnes allerede enorme mengder såkalte "startsider" med store lenkesamlinger og annet innhold. Forsøk å gjøre noe litt nytt og annerledes. Tror det ville vært bra.

     

    :)

  4. Det er vel egentlig ikke så mye å kommentere? Enda en "startside". Stor boks midt på sida med søkefelt inni. Gråtoner. Reklame på alle kanter. De eneste lenkene som finnes er lenker til andre siders tilbud. Dessuten ser det ut som om sida tilhører Ebookers med den enorme headeren på toppen. Beklager. Og noen kommer nok sikkert også til å fortelle deg at du ikke skal bruke tabeller til layout.

     

    Hm. Ja. Lykke til :)

  5. Et veldig veldig enkelt html-dokument:

     

    <html>
    
    <head>
    <title>Tittel på siden her</title>
    </head>
    
    <body>
    All tekst og alle elementer som skal inn på selve siden skrives her.
    </body>
    
    </html>
    

     

    Og jeg synes rådet fra AlecTBM er veldig godt. Du gjør mye feil på de enkleste tingene, og det er viktig at du lærer grunnleggende html før du begynner med css. Sett deg inn i <p>, <b>, <i> og <br>-taggene først f.eks. Og selvfølgelig å markere de ulike delene av html-dokumentet på riktig måte (som vist over). Deretter kan du spørre om hjelp til css. Det er også veldig vanskelig for oss å hjelpe deg med feilene dine når du (foreløpig) er på det nivået at du ikke aner hva svarene forteller deg.

     

    :)

  6. Kan noen si meg hva som må stå i toppen av en ekstern css-fil?

     

    En ekstern css-fil skal bare inneholde det samme som i html-dokumentet settes i <style>. For å henvise til den eksterne css-fila må du imidlertid sette følgende i <head>:

     

    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stilarket_ditt.css" />
    

     

    Vil forøvrig anbefale deg å lese andres kildekoder. Det er utrolig mye å lære på den måten. Eventuelt les en guide som går mer på de ulike elementene og hvordan de alle fungerer, i stedet for å følge en guide der det ikke forklares hva de ulike kodene betyr, bare hvilken rekkefølge du skal sette dem opp i og hvordan det skal se ut til slutt.

     

    Lykke til :)

  7. Det gleder meg stort at guider ikke innfrir. Er det meg eller er det denne guiden som har for mange "hull"?

     

    CSS

    6658857[/snapback]

     

    Det kunne muligens vært formulert mer tydelig at css-divene skal henvises til i <body>, og ikke i <style> eller <head>, men det er jo egentlig ganske logisk/ opplagt. Dessuten står det faktisk i punkt åtte at divene skal være i <body>. Når det gjelder de unødvendige kodene, så har du forsåvidt tatt det direkte derfra. Sløv guide.

  8. Følgende:

     

    <div class="header"> Min side </div>
    <div class="quote"> Min side </div>
    

     

    ...må flyttes fra <style> og <head> til <body>.

     

    Og som sagt er skriftfarge sort og bakgrunnsfarge hvit, standard. Det behøver ikke å oppgis -det kommer automatisk. Det kan fjernes fra koden. Samme med 100% bredde på quote-diven.

     

    Følgende i header-diven:

     

    .background-color: #9A060B;
    

     

    ...må også endres til følgende:

     

    background-color: #9A060B;
    

     

    "Background-color" kan endres til "background".

  9. Du har jo henvist til divene dine i <style> i stedet for i <body>? Det eneste som vil dukke opp på sida er da "Min side". Dessuten bruker du veldig mange unødvendige koder. Skriftfarge sort og bakgrunnsfarge hvit er standard. Det samme er 100% skriftstørrelse. Bakgrunnsfargen på header har et punktum foran seg. Det skal ikke være der. Osv. Problemet er først og fremst at divene står i <style> og <head> i stedet for i <body>. Som sagt.

  10. Nei det har jeg aldri hørt om i alle fall, men dersom han vil at en side skal åpnes i et nytt vindu så er jo target="_blank" veien å gå? Trenger ikke noe script til det. Folk bruker jo ordet "script" om så utrolig mye rart (stilark, html-dokumenter osv.), så jeg er litt usikker på spørsmålet. Om det er et faktisk script han ser etter er dette gal forum-kategori.

×
×
  • Opprett ny...