Gå til innhold

landego1

Medlemmer
  • Innlegg

    77
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av landego1

  1. Har en irun skjerm billigste som var på ebay, og sikkert kjappest levering med ca 600km/t i snittfart fra jeg betalte til den var på døra (!)

    kan ikke finne noen døde pixler, ei heller lys lekasje. Skjermen er glossy og har et par knapper som ikke er i bruk. Foten er ikke den dårligste heller. 2 kontakter, DVI og Strøm +(3.5mm jack)

    MEN, den brummer. Ikke mye, men den brummer bittelitt slik at det høres om det er helt stille i rommet. Lyden varierer med hvor mye svart man har i bildet, slik at det blir litt spesiell effekt når man scroller nettsider og slikt.

    Ellers billig og bra, ingen toll, skatt mva eller slike ufyseligheter, proff selger og god service.

  2. Bor i et større hus med trådløst nett. Er god dekning, men umilig å legge kabel.

    Har en printer, stasjonær pc, samt nettverksdisk og en pogoplug som trenger kablet nettverk, og jeg lurer på om det finnes noen løsninger for å gjøre om wifi til kabel, for så å plugge rett i gamle routern min og fordele ut derfra.

     

    Logger på originalt telenor modem.

     

    Har som plicy at det enkle er alltid det beste, så brukervenlighet er et pluss !

  3. Hei.

     

    Var uheldig å havne utenfor veien tidligere i vinter. I den sammenheng vurderte jeg å reparere skaden selv for å unngå bonustap på kaskoforsikring, men dette viste seg å bli dyrere enn antatt. I prosessen sendte jeg ut en epost med min egen beskrivelse av skadene til noen bilopprettingsfirmaer for pristilbud. I denne eposten ligger det bilder og beskrivelser av flere skader enn de som er påført bilen i utforkjøringen, da jeg ønsker å reparere alle lakkskader mv. på bilen når den først må lakkeres.

     

     

    Når jeg har fått konstatert ca pris ønsker jeg å ta dette på forsikring, da dette blir best for meg. Melder skade til IF og setter bilen inn på avtalt karosseriverksted.

    Takstmann kontakter meg pr epost, er svært vag i sine uttalelser, og bruker særs vanskelig språk. Takstmann hevder etterhvert at alle skadene er "gammel skade", og avviser mine forklaringer. Jeg kan vise til flere vitner som kan vise til datoen for uhellet, og at skadene har oppstått denne dag. Det er ingen vitner til selve uhellet, da dette skjer på en øde vei. Blir slept opp av en stor 4wd, men i kampens hete tar jeg verken notis av navn eller regnr på dene bilen.

     

     

    Takstmann sender saken til utreder, som også avviser mine forklaringer, og ber om et telefonmøte. Dette ble holdt i dag, og i innledningen spør han om han kan "tape" samtalen, slik at han slipper å ta notater. Underveis i samtalen stresser og fisker utreder meg kraftig, og hinter frempå at disse skadene ikke har oppstått i forb. med utforkjøring. Han ordlegger seg meget ubehagelig, og prøver mer eller mindre å legge ordene i munnen på meg. Etterhvert kommer det fram at han "har fått tilgang til" en epost jeg har sendt ut til karrosseriverkstedene tidligere, og viser til at beskrivelsene av skadene i denne ikke samsvarer med takstmannens vurderinger. Dette stemmer forsåvidt, da jeg ønsket å forklare skadeomfanget i anbudet, ikke hvordan skadene hadde oppstått. Derav en enkel beskrivelse.

     

     

    Jeg sitter igjen med følgende spørsmål.

    Har han rett til å "tape" samtalen på denne måten, og vil opptaket være legitimt for senere bruk, når han ikke opplyser om dette på forhånd ? (kun for notater)

    Har jeg rett til å få utlevert kopi av samtalen, hvis det viser seg at den blir lagret ?

    Har utreder lov å bruke tidligere privat utsendt epost på denne måten, ikke minst, hvor har han fått tak i denne ? - personvern ???

    Har jeg rett til å få vite hvor han har fått denne eposten fra ?

    Har jeg krav på å få utlevert/innsyn i saksdokumentene ?

     

    Jeg føler meg meget mistenkeliggjort i denne saken, og satt igjen med et inntrykk av at det var like før jeg ble politianmeldt av utreder. Når jeg har Kasko forsikring og bilen har fått påført en skade på et tidsrom som enkelt kan bevises, og hvor skadeomfanget er (forsøkt) klart definert fra min side i skademeldingen, hva er problemet ?

     

    Selskapet det er snakk om, er selvfølgelig If.

    Rolig, det ordner seg sier de i reklamen.... - hyggelig å bli møtt med en sådan overøsende mistillit.

  4. Heisann...

     

    Har en selvbygd vista maskin stende i stua hjemme. Har bra kabinett, PSU, tastatur, HD osv... men siden den er 2 år gammal, så imponerer den ikke noe særlig til diverse spilling. Har en plan om å kjøre siste generasjon FPS på grei grafikk.

    Trenger hjelp til å kjøpe inn nye komponenter til oppgradering.

    Hovedkortet som står i er et asus p5n-E PLUS, og regne med at dette må skiftes ut, trenger også en god prosessor til overkommelig pris, og selvfølgelig et greit skjermkort.

    Sikter til ca. 4.000.

     

    I tillegg så blir nok vista skiftet ut til fordel for windows 7, men ikke riktig sikker på hvilken versjon man skal kjøpe her. Har vista utlimate pr i dag, men mener man kan senke kravet et lite hakk. Mediacenter blir uansett ikke brukt.

  5. Hei.

    Ståa er som følger.

     

    Kom hjem i går kveld og oppdaget at sikringene til stua med datamaskina var gått.

    Prøvde å fyre i gang maskina igjen, men denne vil ikke boote, fikk den opp i sikkermodus et par ganger, men etter en liten stund, så fryser den helt av seg selv. fikk opp et par kjappe blåskjermer under booting av vanlig vista, og på den ene stod det noe om memory, fikk ikke med meg resten.

    Det som skjer er at maskina ikke bootet i det hele tatt til å begynne med, måtte resette BIOS fysisk(skal gå automatisk) for å få gang på harva. Kom så inn i BIOS og fikk forandret boot rekkefølge etter en del forsøk på å starte vista på vanlig måte. pr nå så får jeg ikke startet maskinen i vanlig, sikker eller fra DVD. den kommer seg godt i gang, men havarerer før velkomstbildet kommer opp. Fra DVD så laster den filer osv, før maskina starter på nytt.

    Har prøvd å kople fra all ekstern HW usb osv, men uten hell, virker som om dette har noe med en kranglete hardisk å gjøre.

     

    Noen som kan ha en formening om hva som kan ha gått gale, og eventuelle måter å få den tilbake til sitt gode gamle jeg.

     

    Specs

     

    Vista 64 bit

    asus p5b-E plus HK

    C2d 6400

    8800 GTS

    Bra RAM (testet)

    WD Caviar main HD

    2 andre HD som er frakoplet for tiden.

     

    Edit : - får dratt i gang ultimate boot cd, men finner lite jeg kan bruke på den. ikke så go peil .:(

  6. DAtamaskina mi fungerte aldeles utmerket for en uke siden, den har nå stått mens jeg har vært på jobb.

    Skulle starte maskina når man kom hjem,men lite skjedde.

    Strømforsyning, harddisker osv fyrer opp sammen med viftene, men så spinner vifta på skjermkortet opp på fullt, og ingenting mere skjer. Ikke signal til noen av skjermene heller (2 stk).

    Første gangen kom det en repeterende pipelyd fra hovedkortet, siden har det ikke vært noen feilmeldinger derfra heller. (betyr vist: feil med stømforsyning)

     

    Maskina er dau, og en kommer heller ikke inn i BIOS for å forske på hva som er gale. Dødt skjermkort, eller er det håp.

     

    Asus p5n-e plus

    8800 GTS

    C2D 2,4 Ghz

     

    Hjelp mottas med takk... !

  7. Mulig man var litt rask i avtrekkeren.

    Ståa er som følger. Har importert noe verktøy i fra statene, batteridrevet sådan. LAderen drives av en 15 volts strømforsyning. Laderen er merket "input 15v DC, 900 mA"

    Strømforsyningen en fikk med går selvfølgelig på 110 v, derfor tenkte man at det enkleste er å få tak i en 15 volts batterieliminator som det het før i tiden. Problemet er å finne tak i slikt. Produksjonskostnad er vel på 20-30 spenn, men di jeg finner koster hud og hår .!

  8. Mener skilletrafoer blir brukt i båter for å unngå korrosjon...?

     

    EDIT: På landstrømmen...

    Korrekt, Jordfeil i båt vil føre til galloperende korrosjon, dvs at en aluminiumsbåt vil "tæres" opp innen relativt kort tid, (uker, kanskje måneder) Dette kan også føre til mindre problemer med maling som flakner av osv på stålbåter. Båter er Katodisk beskyttet, og denne blir ødelagt rimelig fort etter en jordfeil har satt tenna i båte, deretter begynner strømmen å tære på metallet. Kjenner til et konkret eksempel på en båt som lå tilkoplet landstrøm stort sett hver dag, og en kai krane utviklet etterhvert en liten jordfeil. 3 mnd etter levering sakk båten ved kai. Hvis eierne hadde brukt skilletrafo på landstrømtilkoplingen ville ikke dette skjedd..!

    • Liker 1
  9. Trenger en 5v kontakt til å drive et LCD display. Det fulgte med en LPT1 kabel med tilhørende overgang til Molex, men denne må jeg dra inn i kabinettet for å få den tilkoplet, noe som mildt sagt er upraktisk.

    Noen som vet om en god løsning på å få en Molex kontakt i kabinettet, evt lodde om litt ledninger og hente 5v fra USB eller andre kontakter bakpå maskina.

     

    Microplex

    Kllikk på bildet for å se kabel tilkopling ..

  10. heisann..

    Bor i Bodø, så har da Lyd på hjul her, men de driver å bygger ny butikk mm, og har vel en 4-5 ukers ventetid bare på å få sett på saken, så derfor man har begynt å forske på ting selv. Regner med å svi av bortimot 20.000 på gælskapen, så det burde jo holde til rimelig okei trøkk i bilen.. :)

  11. Hei alle sammen ...

     

    Har gått til innkjøp av ny bil. - fin bil og greier, men en viste at lyden i disse bilene var dårlig fra før av, men hadde aldri trodd at det skulle være så ræva .! - noe må gjøres.

     

    Derfor, tar gjerne i mot forslag til hvirdan dette kan gjøres. Har navigasjon osv i bilen, og hiver ikke denne ut for å erstatte den med en spiller, så dær kommer problemene inn. Basskasse i reservehjulsbrønnen er en grei ting, og regner med å skifte alle høyttalerne i dørene og bak. Ipod er en fin ting, noen som har anelse hvordan en kan få denne integrert i bilen .?

     

    Evt noen som vet om firma som kan ta seg av hele ombyggingen....

     

    Takker for hjelp.

×
×
  • Opprett ny...