Gå til innhold

Renshai

Medlemmer
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Renshai

  1. Jeg trenger tips til ny bærbar-sekk. Den må passe til 15.4" bærbar. Samtidig reiser jeg veldig mye med PC'en både med bil, fly, tog, motorsykkel og vanlig sykkel. Derfor trenger jeg en sekk med følgende egenskaper:

     

    SOLID!

    Eget rom til PC

    Stort rom til "annet" - dvs klesskift for 2 dager, og lommer til tannbørste, deler etc.

    Vannavstøtende eller helst vanntett

    God ergonomi (tungt med sekk på ryggen over lengre tid på MC/sykkel)

    Gjerne noen litt vanskelig tilgjengelige lommer til lommebok, mobil etc på toget/flyet.

     

    Den siste regner jeg med det ikke er så mange av, men blir glad hvis det finnes.

     

    Jeg har i dag en Dicota-sekk som funker bra til formålet, men den er helt nedslitt etter 1 år og ødelegger ryggen min så snart den passerer noen kilo. Jeg har også sett på en Samsonite Sahora Large, den er alt for liten.

     

    Noen som har noen gode tips?

  2. og foresten, dette var ikke meningen å spørre her "hvem vil ha 2 personer på bedriften/jobben sin", men hva tror dere vi kansje kan være på jobb uka? hvilken butikk/bedrift/jobb tror du/dere vi kansje kan klare og som vi kanskje liker?

     

    Hei igjen!

     

    Håper det går fremover med å finne en plass til arbeidsuka.

     

    Jeg håpet å kunne hjelpe deg/dere litt videre i prosessen med å finne et bra sted å jobbe ved å få dere til å legge ut litt mer info om hva dere kan og ønsker å jobbe med. Håper dere har fått noen spennende henvendelser.

     

    Jeg er selv leder for en IT-avdeling i Sandvika som kunne tatt inn noen, men det hadde vært ren it-drift. Lite elektronikk og mye data-problemer. Har fått inntrykk av at dere er interessert i noe mer hands-on elektronikk/teknologi.

     

    Hvis dere ikke har funnet et sted ennå, anbefaler jeg et bransjesøk på 1881.no: elektronikk bærum. Da får dere mange treff. Lag en rask stikkordsliste over hva dere vil lære / jobbe med og ta en ringerunde. Jeg vil tippe mange blir engasjerte når dere har satt dere inn i ting og gjort grundig forarbeid.

  3. Holder du til i nærheten av Sandvika har du mange muligheter. Skal du vekke litt interesse her, bør du oppdatere profilen din med litt info om deg selv, selv om eventyret du hadde lagt inn var "spennende".

     

    Hvis jeg hadde fått forespørsel fra deg ville jeg vært interessert i å vite blant annet følgende:

     

    Med teknologisk/elektronisk mener du/dere da kobling og kabling, eller f.eks et IT-selskap, drift av serverparker etc?

     

    Bruker du PC, og hva bruker du den til?

     

    Fortell litt hva som har vekket din interesse for teknologi/elektronikk og hva du kunne tenkt deg å jobbe med (du trenger ikke være så spesifikk bare man får en viss idé).

  4. Et lite tillegg hvis du skal forske litt på forskjellige løsninger:

     

    Min favoritt i perioden jeg testet var et system som heter Vsee (http://www.vsee.com/). Problemet var at denne var i beta når jeg holdt på. Betaen var ustabil, men ga veldig bra bilde og lyd, god komprimering og mange "bedrifts-features" som Skype ikke har. Men den var for ustabil på den tiden.

     

    Jeg ser denne er oppdatert og ute av beta, og anbefaler en test.

  5. Takk for innspill, Renshai. Setter virkelig pris på det.

     

    Angående Skype som du sa dere testet under utredningen, sett bort fra at det var ustabilt, vet du om de sender video komprimert, eller får du det i HD?

     

    Er 1.5-2 år siden jeg brukte Skype til noe annet enn hobby, så jeg kan ikke gi fasiten på det. På den tiden var 640x480 høyeste kvalitet hvis man hadde de beste webcam'ene. Har sikkert skjedd en del her. Men det jeg husker veldig godt er at Skype slukte båndbredde. Med en "proff" løsning fikk vi 720p kvalitet på mindre båndbredde enn Skype brukte.

     

    Anbefaler utagerende Googling for å finne oppdaterte svar rundt Skype :)

  6. Hei!

     

    Vi har fått oss nytt datarom på et avdelingskontor. Dette er et lite kontor med 1 rack og ingen kritiske løsninger, så vi ønsker oss en effektiv men rimelig måte å gjøre dette på.

     

    "Standardløsningen" på datarommet er jo å lekte ut veggen og legge på 5 eller 10 cm ekstra isolering. Men verden går jo fremover, så kanskje noen vet om noen nye måter å gjøre dette på? En revolusjonerende støydempingsmatte man bare klistrer på veggen som er både brannsikker og lett å montere? Har noen brukt et produkt tiltenkt noe annet (f.eks støydempingsmatter til bil?) med godt resultat?

     

    På kontorene sliter vi med gjenklang og lyd som bærer mellom kontorene. Her er estetikken viktigere enn på datarommet. Igjen - har noen testet noe spennende her som kan være brukbart?

  7. Hei!

     

    Hvis du sier hvilket område/by du kan jobbe i så har du større sjanse for å få noen gode svar.

     

    Anbefaler alle å ta inn ungdom som ønsker seg noe annet enn "lettest tilgjengelige jobb" slik som butikk, vaskejobb o.l i arbeidsuka. Vi har svært god erfaring med å ta inn ungdom til arbeidsuke. Det er alltid mange oppgaver man kan gjøre uten å ha all verden av sertifiseringer og erfaring, og ikke minst lærer vi som it-ansvarlige mye av dette på det sosiale nivået.

     

    www1: Bra initiativ, og ønsker deg lykke til!

  8. Hei,

     

    Har satset på Lifesize hos oss. Bra kamera, enormt bra mikrofon og funker som det skal. Valgte dette etter en vurdering mot Polycom og Tandberg som havnet på mer enn dobbelt pris. Cisco-løsninger har jeg ikke testet.

     

    Polycom har også en software løsning med kamera og mikrofon. Vi bruker denne på "hjemmekontoret" til en ansatt som bor langt unna og er lite "on-site". Fordelen med denne softwaren er at den kan ringe til andre videokonferanse-systemer og møtebroer (flere deltakere i en samtale), noe man ikke får muligheten til i Skype.

     

    Skype brukte vi under utredning av om vi trengte videokonferanse eller ikke, og konkluderte med at vi trengte videokonferanse men at Skype var for ustabilt og hadde for dårlig kvalitet til møter med flere deltakere.

     

    Vi kjøpte full pakke fra Lifesize, men det er en del å spare på å skaffe skjermer etc selv. Men kamera og mikrofon bør dere ta med, de løper i ring rundt alt jeg har testet av vanlige webcams.

     

    Lykke til!

  9. Hei,

     

    Jeg sitter mye på kontor og bruker musa mye. Jeg har nå testet mye forskjellig, siste test er en Logitech M500 som etter kort tids bruk er så sliten at den på egen hånd scroller i alle retninger, lagger, er upresis og generelt ubehagelig å bruke.

     

    Kan noen anbefale meg en mus som er:

    - God å holde i

    - Gjerne tung og solid

    - Presis og kjennes ut som kvalitet

    - Kabel eller trådløs er ikke avgjørende, men erfaring så langt gjør at jeg foretrekker kabel

    - Skrå mus, dvs høyere på "tommelsiden"

     

    På forhånd takk!

  10. Hei,

     

    Hvis du prøver mye ny programvare så anbefaler jeg å laste ned Windows Install Clean Up Utility fra Microsoft: http://download.microsoft.com/download/e/9...1bd/msicuu2.exe

     

    Installer den og kjør msizap -G fra command prompt / DOS-vindu, husk -G på slutten så den ikke fjerner noe som ikke skal fjernes. -G gjør at den sletter alle installasjonsfiler som ikke lenger er knyttet til noen installasjon, f.eks gamle drivere, Office-installasjonen som krasjet halvveis og la igjen 2 GB søppel etc. Min rekord er 7 GB mer ledig plass (test-server).

     

    Merk også at hvis dere er flere som bruker maskinen så tar CCleaner kun din profil. Dvs at temp-katalogene til andre brukere av maskinen får vokse i fred så lenge ikke de også kjører CCleaner.

     

    Lykke til!

     

    Renshai

     

    Hei

    Har i det siste slitt en del med at C:\ hele tiden blir full. Dvs det blir gradvis mindre og mindre plass helt til det er ca 120mb ledig. Eneste som fungerer da er å defragmentere med Defraggler, men den bare fyller seg opp igjen på 2-3 dager.

     

    Den er partisjonert til 50gb som eg har windows og program på. Når eg merker alle filer og mapper (inkl. de skjulte) og trykker på egenskaper så viser det ca 40gb diskforbruk, dvs eg har ca 10gb ledig.

     

    Eg scanner med CCleaner hver dag, og andre spyware/malware program regelmessig.

     

    Noen som har en anelse om hva som er grunnen til dette? Og hvordan fikse det?

     

    Setter stor pris på alle svar/forslag.

     

    Edit: om det har noe å si, så er det denne harddisken eg har.

  11. Hei,

     

    Noen flere som opplever at telefonen bruker laaaang tid (halvtime?) før man får synkronisert mail / surfet på internet etter å ha vært koblet på trådløst nett? På min Hero må jeg vente denne halvtimen, og får melding om at wifi eller mobile network må være enabled selv om sistnevte allerede står som connected. Eneste måte å slippe denne ventetiden er en reboot av telefonen, men det er jo ikke akkurat noen "løsning" på problemet..

     

    Jeg har brukt HTC-innstillingene Netcom har lagt ut på nettsidene sine.

     

    Edit: Denne skulle egentlig havne under "it just makes sense" tråden, men får ikke slettet den herfra..

  12. Og sist men ikke minst - har noen tips på hvor man kan få tak i beskyttelsesplast til skjermen, og hvor det er billigst.

     

    Hos Zagg.com får du kjøpt invisibleSHIELD som er helt genialt. Hadde denne for min iPhone.

     

    http://www.zagg.com/invisibleshield/htc-he...ins-shields.php

    Her finner du invisibleSHIELD for HTC Hero til $14.99. Bruker du koden PROTECT20 så får du i tillegg 20% rabatt (noe som tilsvarer portoen)

     

    Genialt! Mange takk :)

  13. Har hatt min telefon siden lørdag, so far so very good. Så at en tidligere i tråden hadde fått med billader i pakka.. Er det bare jeg som ikke har fått det?

     

    Men: Jeg liker å fjerne mest mulig som jeg ikke trenger. Er det noen som har prøvd (og klart) å fjerne f.eks "Stocks" applikasjonen, programmet som henter ned været etc? Regner med det ikke tar alt for mye ressurser, men greit å kvitte seg med alt unødvendig.

     

    Min telefon er forresten nede på kvart lading etter halvannen dags bruk med litt surfing på 2G og trådløst. Noen som har hatt den lenger og vet om batterikapasiteten tar seg opp?

     

    Og sist men ikke minst - har noen tips på hvor man kan få tak i beskyttelsesplast til skjermen, og hvor det er billigst.

  14. Sjarmerende :)

     

    Tiki 100 og Brum er et godt minne!

     

    Selv startet jeg med en Olivetti M24 - en maskin jeg fortsatt savner selv om den var veldig treg. Husker jeg kjørte en tekstbasert flysimulator på denne - flyturen fra Danmark til New tok faktisk 7-8 timer (satt på vekkerklokka på de lengste turene).

     

    Oppgraderingen til en 286 på 12Mhz var enorm, og hvert steg oppover føltes som noe stort.. I motsetning til i dag, hvor en gigahertz fra eller til knapt merkes som annet enn frames per sekund i spill eller raskere videoredigering.

  15. Hei!

     

    Jeg har endelig fått det meste av dingser på plass i huset. Unntatt en hustelefon. Jeg har i mange år brukt Skype, og synes det er fasinerende å kunne ringe til noen og både se og snakke med den man ringer. Og jeg var helt sikker på at verden nå har kommet så langt at det finnes telefoner med denne funksjonaliteten. Men jeg finner det skuffende nok ingen steder!

     

    Det jeg er på jakt etter, er altså følgende:

     

    En telefon som kan stå på "kommoden uti gangen" eller henge på veggen et sted.

    Den må være tilgjengelig fra vanlige telefoner, og kunne ringe til hvem som helst.

    Den bør ha en skjerm på minimum 7-8" slik at man får litt størrelse på video.

    Den må bruke en rimelig tjeneste på nettet med video, slik som Skype.

     

    Har noen vært borti en slik løsning? Det finnes mange Skype-telefoner, men alle de jeg har sett ligner på mobiltelefoner. Jeg vil ha noe solid med en skjerm som jeg kan henge på veggen, og som er så enkel at ungene kan bruke den.

  16. Hei!

     

    Satt opp møterom med Skype og 640x480 kameraer fra Logitech. Greit bilde men for lite vidvinkel til å dekke et møterom godt nok.

     

    Mikrofonene kjøpte jeg fra USA: http://www.emicrophones.com/microphones/pr...e=Voice_Tracker

     

    Disse er helt geniale, kobles til via USB og dekker et helt rom uten problemer. God lyd blir det også.

     

    Møterom med Skype fungerte lenge, men brukerterskelen er litt for høy, Skype er for ustabilt, og vi trenger mer enn 2 deltakere på video i konferansene. Vi har derfor kjøpt inn et system fra LifeSize, som er enklere og fungerer helt perfekt :)

  17. Det sier vel kanskje mest om mentaliteten din. Er heve/senkepult et urimelig krav fra en ansatt med ryggproblem? Skal de ansatte med slike og lignende helseproblem heller sykemelde seg, slik at DU, gjennom dine skattepenger, må betale store deler av lønnen? Har du i det hele tatt fulgt med i debatten om IA(Inkluderende Arbeidsliv). Håper for all del at jeg aldri blir en av dine ansatte, da tror jeg ikke jeg jobber der lenge. Ikke fordi jeg har helseproblem, men fordi slike antikvariske holdninger er helt bak mål. Faktum er vel at hvis en leder har en slik holdning til noe så essensielt som HMS, så er vel andre holdninger like bak mål. Sånn, det var slutten på dagens tirade.

     

    Uten å dra dette for langt over mot IA: Jeg er helt for at de som KAN jobbe skal gjøre det i mest mulig grad. Det er hypokonderne og "jeg-vi-ha'erne" som er det store problemet. Naboen har et kult/behagelig bord/stol, og det vil jeg også ha. Jeg synes synd på den lederen som faktisk spør en ellers frisk og rask medarbeider "trenger du virkelig et sånt bord til femdobbel pris?" - da møter man nettop slike spissformuleringer: "Dette har vi KRAV på gjennom HMS". "Er du så HENSYNSLØS at du vil arbeidstakerne dine vondt?"

     

    Ved å gjøre det til en folkerett å kreve og kreve med at man alltid skal sitte på en rosa sky med puter under armene som mål, så gjør man ikke bare driften vanskelig og dyr, man graver også sin egen grav hvis man er i en bransje hvor marginene er små og alt går på effektivitet. Og dessverre er flokkmentaliteten såpass sterk i mennesker at når mange nok er med på å kreve, så er det "med oss eller mot oss" hvor alle krever enten de vil eller ikke. F.eks har vi ordet "Streikebryter" som man kan bruke mot folk som faktisk har det bra i jobben sin, selv om resten synes det er grusomt å måtte jobbe hardt.

     

    I slike tilfeller skjønner jeg at en robot kan være svært attraktiv for lederne.

  18. Det er nok ikke så hyggelig å bli byttet ut av en robot, men som mange påpeker så er faktisk en robot stort sett veldig mye mer effektiv og billigere i drift enn mennesker. Etter en del år i arbeid hvor jeg ser både arbeidsgivers og ansattes side, så ser jeg også at de ansette krever mer og mer, i stedet for å gjøre seg konkurransedyktige i forhold til automatiserte prosesser. Enkle ting som dyre julebord hvor en flatfyll på kontoret ikke er godt nok lenger, man skal på hotell og jobben skal dekke alt ellers er firmaet gjerrig. Enkelte krever heve/senkebord til x antall tusen fordi de bar litt for mye ved en helg og ikke kan ha vanlig bord som alle andre, den mest luksuriøse stolen de kan finne i katalogen fordi.. vel, den er fancy og de har tidvis en rykning i korsryggen som de er redd for at kan bli noe (med en klar pekefinger til HMS-krav og med smertefylte øyne). Kanskje ikke aktuelt her, men det sier litt om mentaliteten til mange nå om dagen.

     

    Nå kjenner jeg ikke bakgrunnen for konflikten, men jeg tror ikke arbeidsgiveren hadde vært like steil og sparket hele gjengen dersom de synes de ansatte var en flott, kreativ gjeng med høy arbeidsmoral. Det er fint med organisering, men jeg tror veldig mange ansatte er offer for mentaliteten "nå rotter vi oss sammen og krever så mye vi kan, er vi mange nok kan de ikke si nei" når organisasjonene først setter i gang. Og i en jobb hvor man max trenger noen ukers opplæring og kan erstattes på kort varsel (og faktisk av en robot som ikke kan tenke selv), burde man faktisk tenke videreutdanning og ny jobb før man går til streik fordi man ikke får alt man peker på. Så blir det heller arbeidsgivers problem å bli attraktiv nok til å holde på de ansatte.

  19. Hei!

     

    Etter å ha kjørt en Windows Update som blant annet inneholdt en .NET Framework 1.1 og 2.0 oppdatering ble maskinen stående og boote i ca. 1 time, og virket som den hadde hengt seg. Jeg slo den av, og etter en tur innom safe mode kom pc'n opp igjen. Jeg får nå følgende feilmeldinger etter innlogging:

     

    Net.exe - Finner ikke komponent. Programmet Kan ikke starte fordi NETUI1.dll ikke finnes. Det problemet kan la seg løse ved å installere programmet på nytt.

     

    Jeg får også en melding om at newdev.dll ikke finnes.

     

    Symptomene er at PC'n bruker veldig lang tid på innlogging, og at jeg ikke får tak i andre maskiner via windows fildeling. Internet og mail funker helt fint. Begge filene ligger der de skal (windows\system32)

     

    Forsøk 1: Avinstallere .NET, alle versjoner, boote, kjøre ccleaner, boote, reinstallere .NET Framework.

     

    Forsøk 2: Kjøre regsvr32 på filene (som begge ligger i system32), får da meldingen "LoadLibrary(netui1.dll mislyktes - den angitte modulen ble ikke funnet."

     

    Forsøk 3: Kopiere inn en kopi av filen fra en backup, men jeg får ikke overskrevet filen. Når jeg prøver å rename den (uansett om jeg er i sikkermodus eller vanlig modus) får jeg meldingen "Datafeil(sirkulerende overflødighetskontroll, CRC).".

     

    Forsøk 4: Avinstallere "Client for Microsoft Networks", boote, reinstallere. Ingen endring.

     

    Er ganske stuck, men har veldig lite lyst til å reinstallere pc'n pga endel programmer som krever mye oppsett. System Restore er dessverre slått av :/

     

    Har noen opplevd lignende og funnet en måte å reparere det på? Takknemmelig for all hjelp!

  20. Hei!

     

    Jeg skal sette opp noen møterom, og som alltid er det mest moro å gjøre ting selv :) Men jeg trenger noen råd og tips:

     

    Møterommet er såpass stort (20 kvadrat) at jeg trenger 2, kanskje 3 gode mikrofoner (bordstående) som må kobles til en "møteromspc". Har noen gjort noe slikt før uten å bruke masse penger på f.eks Polycom / Tandberg / Konftel? Min erfaring er at disse koster mye og yter lite.

     

    Kan jeg f.eks koble 3 mikrofoner til 1 pc via en USB-hub? Eller må jeg bruke 3.5mm jack-mikrofoner via en mikrofon-mikser?

     

    Alle tips på gode mikrofoner som fanger opp lyd over et visst område, rimelige og bra mikrofonmiksere evt hele løsninger mottas med glede!

     

    /Renshai

  21. Hei! Litt usikker på hvor mye du skal investere i dette, men mitt første råd vil være å styre så langt unna Promise som mulig. Jeg har selv hatt ansvaret for en av boksene dems (ata, ikke sata), og det er det mest ustabile og amatørmessige systemet jeg har vært borti. Supporten var om mulig ennå værre, da det var en firmware-bug som ga oss problemer.

     

    Skal du ha en rimelig og god løsning, er AX100i et billig iSCSI SAN som gjør jobben (litt usikker på om det er på vei ut, mulig ax150i erstatter denne). Kjører idag 8x500GB i vårt, og bruker den som diskserver for 6 maskiner i vmware samt noen fileshares. Ytelse, stabilitet og service fra leverandør er god. På et såpass dyrt og stort system er det en fordel å få kontakt med en leverandør som selv tar ansvar for å gi support, i stedet for å bli sendt videre til et stort supportsenter hvor du er en av en million kunder på et overarbeidet callsenter. [EDIT: AX100i/AX150 er EMC produkter som kan leveres gjennom Dell]

     

    En annen god løsning er SATABoy fra Nexsan (www.opensystems.no er en bra norsk leverandør). Her har du penty av plass og god ytelse. En av Norges største og mest brukte ftp-servere kjører på en slik, og serverer blant annet Linux-distroer og andre store filer. Skal du ha noe enda større og råere er SATABeast et alternativ. Her kan du stappe 21TB inn på 4U. Jeg har aldri støtt på noen problemer med Nexsan-produkter (har stort sett kjørt SCSI jbod produkter fra dem), og ville valgt dem fremfor Promise.

     

    Dersom du vil ha skikkelig sikkerhet på dette, bør du se på to separate bokser, evt som du selv sier disker i en PC med god kjøling og mange sata-plugger. Raid 1, 5, 6, 10 er aldri trygt før du har backup av det. 10TB med slettede bilder pga virus eller en hacker er aldri moro. Skaff programvare som f.eks synkroniser diskene hver helg, og aller helst krever godkjenning når den sletter filer fra backup-disken.

×
×
  • Opprett ny...