Gå til innhold

Francesca_

Medlemmer
  • Innlegg

    528
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Francesca_

  1. Bruker: Francesca_

    Deltagernivå: Pingle

    Utstyr: Sony A65 med 50mm, 18-55mm og 70-300mm.

    Utfordring: Vise forskjellige sider ved mitt nærområde

     

    Første gang jeg er med i en utfordring her på forumet, gleder meg masse til å se hva jeg kan få ut av dette. Skortet litt på idéer til utfordring, så jeg valgte for enkelthetens skyld å fremstille forskjellige sider ved mitt nærområde, men tror likevel jeg kan få noen spennende motiver.

     

    Setter forøvrig stor pris på konstruktiv kritikk og tips, og spesielt tips og råd om etterbehandling.

    • Liker 2
  2. Hei,

     

    Er på jakt etter ny trådløs router etter at min gamle har begynt å bli veldig ustabil og jeg må trekke ut kontakten hele tiden. Bor i et hus med 2 etg+kjeller og hage og skulle gjerne hatt grei dekning rundt omkring. Prøvde en Jensen Airlink 59300 og denne hadde forsåvidt grei rekkevidde, men ikke mulighet for gjestenett eller usb, prøvde så en netgear n300 og denne har jo både usb og så mange gjestenett man bare vil, men rekkevidden var heller dårlig. Kan noen anbefale en router til meg til rundt 700? Har ikke så rask linje, bare rundt 5.6 mb, men fint om den klarer å streame videofiler og musikk greilt. En fordel med USB port på routeren og vil ha mulighet for å sette opp gjestenett, samt god rekkevidde da.

  3. Skjønner ikke hvorfor man ikke bare oppretter enkeltmannsforetak, tar noen minutter og gjør at man kan tjene 50.000 skattefritt. Skulle man passere 50.000 er det bare å mva-registrere seg. Langt mer ryddig og ikke minst flertallet vil registrere utbetalinger som lønn om man ikke har foretak å fakturere fra.

     

    Du må skatte selvom driftsinntektene ikke overstiger 50 000, den grensen har bare å gjøre med mva. Inntekter fra enkeltpersonsforetak vil komme som næringsinntekt på selvangivelsen din, fordelen er at du får trukket fra utgifter. Så lenge det er fotografering i relativt liten skala er det nok liten vits i registrere et firma, men hvis man vil ha sitt på det rene kan man jo føre det opp i tilleggsopplysninger som nevnt ovenfor.

    • Liker 1
  4. Hei, har oppdatert til ICS nå og telefonen har begynt å henge og oppføre seg litt rart. Jeg kjører forøvrig Go Launcher EX. Scrolling i internett stock og opera henger og telefonen klikker fra tid til annen. Har også fått problemer med å installere og oppdatere apper, står at det ikke er mer storage. Har 200 mb ledig på det vanlige minnet og 5 gb på det "eksterne/interne" minnet.

     

    Batteritiden har i hvert fall ikke blitt noe bedre, og det hender også at den lader ut selvom den er koblet til lader. Hvis jeg legger meg om kvelden og ikke skrur av data kan jeg ha mistet 30 % av batteriet når jeg våkner opp 8 timer senere. Hvis jeg surfer, spiller litt, sender et par sms, sjekker facebook og tar noen telefonsamtaler holder batteriet i kanske 12 timer. Så dårlig skal det vel ikke være? Android OS står som regel for ca 30-40 % av batteribruken.

     

    Hadde forøvrig installert juicedefender og llama før, men det hjalp ikke nevneverdig på batteritiden, så tenkte jeg skulle prøve uten en stund.

     

    Hjelp og alle gode tips mottas med stor takk! :w00t:

  5. Kan du ikke be om en utskrift av regningen da? Der bør du jo se ganske klart om du har betalt for forsikring eller ikke? Det med at du har oppgitt navn og adresse er ikke synonymt med at du har forsikring, det er bare for at kjøpet er registrert i ditt navn i stystemet, slik at du ikke trenger spare på kvittering osv.

     

    Hva er galt med tastaturet da? Litt lettere å vurdere om det er en mangel hvis du sier noe om det.

  6. Har en tamron 70-300mm, en god gammel konica minolta 50mm 1,7 som vel bare er manuelt fokus på hvis jeg ikke husker feil, 18-70mm kitobjektiv og en sigma dg 530 super blitz...altså ikke den helt store samlingen med kvalitetsobjektiver for å si det sånn :blush:

     

    Har jo ikke noe super hastverk egentlig, kanskje det kommer noen supre lanseringstilbud på a65 :w00t:

  7. Ja, vet jo at de ikke er "tradisjonelle speilreflekser", men er det særlig stor forskjell foruten teknologien bak? Lager Sony fortsatt vanlige DSLR?

     

    Heller vel også litt mot A55, men det begynner jo å bli 1,5 år gammelt og det gjør meg litt usikker. Hvordan er det egentlig med tilbud på kameraer i denne prisklassen etter jul/på nyåret?

  8. Heisan, mitt KM Dynax 5D har tatt kvelden (vil ikke skru seg på, prøvd med nytt batteri osv., er vel strømforsyningen inne i kamera som har gått kanskje?). Uansett, regner med at det er like greit å kjøpe et nytt kamera og siden jeg har litt optikk og blitz så må det vel bli et Sony kamera.

     

    Har sett på enten SLT A55 eller A35, A55 er på tilbud til 5500 med kitobjektiv og A35 kan man få til 4500 med kitobjektiv, altså ikke den helt store prisforskjellen. Hva hadde dere valgt?

  9. Lurer på om jeg slenger meg på denne tråden i stedet for å starte en ny, så beklager hvis jeg kaprer :blush:

     

    Skal også ha en ny laptop til "vanlig" bruk (ikke krevende nye spill), fordel om den har hdmi. Skjermstørrelse fra 13"-15.6".

     

    Har i tillegg til Asus K53 også sett på disse:

     

    http://www.dustinhome.no/asus-u36sd-ci5-23-4gb-500-gt520m-133-w7hp/product/5010601018

     

    http://www.dustinhome.no/asus-u31sd-ci3-21-4gb-500-gt520m-133-w7hp-silver/product/5010598293

     

    http://www.prisjakt.no/product.php?e=937562

     

    Hva er noen alternativer med høyere skjermoppløsning, omtrent samme specs og makspris 5500? Trenger man egentlig høyere oppløsning hvis man ikke skal drive mye med bilderedigering osv? Kobler som regel opp til en skjerm til hvis jeg skal jobbe med mange dokumenter samtidig osv. Og hva med prosessorer, i3, i5 eller i7? Hva er egentlig best til helt vanlig bruk når man også tar med varmeutvikling og batteritid i betraktningen? Skal jammen ikke være så lett å kjøpe nye pc gitt :hmm:

     

    Andre merker enn Asus som leverer mye bang for buck+kvalitet om dagen?

  10. 2. Dette er ikke akkurat om telefonen, men om beskyttelse til telefonen. Noen som har prøvd nen bra beskyttelse til selve telefonen som anbefales?

     

    Bruker selv Ultra Capsule i svart utgave, men den hvite ser også ut til å stå bra til den svarte telefonen.

     

    Jeg kjøpte noen på Ebay, bare søke på Samsung Galaxy S2 case eller lignende og så får du opp masse. De koster fra $ 1-2, og tror ikke det er så veldig mye forskjell i forhold til den casen til $ 22. Kjøpte i tre forskjellige farger, en lilla, en svart og en til som jeg ikke husker. Når det er så billig kan du kjøpe forskjellige farger som matcher forskjellige wallpapers, det er ganske greit!

  11. Når har jeg flere steder skrevet om problemer med datatrafikk på telefonen. Dette har vært en plage og en pest, og jeg har noen ganger kommet på nett, andre ganger ikke - og jeg har prøvd alt mellom himmel og jord for å bedre dette, uten å lykkes. Så fikk jeg Chess i går, og alle mine problemer er løst. Nå er den kjapp som lynet på nett alltid - alltid - hopper aldri av og mister nettforbindelsen, og oppfører seg som den skal!

     

    Enten er det noe med roamingen hos OneCall denne telefonen ikke tåler, eller hva det er vet ikke jeg. Men endelig er mine problemer over - håper jeg, og skulle det dukke opp igjen også med Chess, skal jeg gi beskjed med en gang.

     

    Jeg har også problemer med dette og har Netcom. Hadde forsåvidt samme problem med Tele2. Datatrafikken detter ut støtt og stadig og det hjelper heller ikke å skru av og på pakkedata eller aktivere/deaktivere Juicedefender. Det eneste som hjelper er å skru av og på telefonen, men så går det ikke lang tid før datatrafikken har fullt ut igjen. Det samme skjedde med min forrige telefon, en xperia x10 mini pro med Tele2, så jeg kan vel ikke bare skylde på telefonen heller.

  12. Ga ikke så veldig mye informasjon å gå på der, så er jo litt vanskelig å komme med raser. Har selv labrador av utstillingstype, finnes også jaktlinje som er noe mer aktiv. Labrador er uansett en brukshund og krever en god del, både mosjon og mental stimulanse. Min elsker å ligge i sofaen og slappe av hjemme og tåler fint rolige dager, men man må ikke tro at labradoren er en hund som trives med å gå på jakt en gang i året og så leve med en 15 minutters daglig tur resten av året. De liker å være en del av familien, bli tatt med på aktiviteter, kose osv, så er en veldig fin familiehund bare man er beredt på å gi tilstrekkelig mosjon og hodetrim. Tror jeg har lest at labradorer er den mest populære jakthunden i Danmark, så er ikke tvil om at de egner seg som jakthunder forresten.

    Selvom den har kort pels røyter labradorer noe helt forferdelig og pelsen borer seg inn i alt som er. Finner igjen labradorhår over alt, inni skap og skuffer, tastatur, hyller, kjøleskap, ja som nevnt, over alt i huset. Men er uansett verdens fineste hunder da :new_woot: , kanskje litt partisk :innocent:

  13. Jeg kjøper frossen lever på Rema, koster sånn ca 30 kr kiloen. Tar det i en kjele, dekker med vann og lar det trekke noen timer. Legger det så inn i ovnen på rundt 150 grader eller noe (har ikke oppskriften her nå) og lar det tørke i ca 1 time. Skjærer det opp i biter, tørre og fine! Dette er virkelig godis for hunden og helt naturlig, skader jo heller ikke at det er veldig billig. Eneste ulempen er at det lukter litt lever i huset etter at man er ferdig da, men, men. Er forøvrig mange gode oppskrifter i den nam-nam boken, har den selv.

×
×
  • Opprett ny...