Jump to content

Martindani

Medlemmer
 • Content Count

  1264
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Martindani


 1. Da er tur bestilt og det blir Kiel-fergen nedover, tog inn til Dortmund og match på Signal Iduna park mot Wolfsburg i slutten av mars. Planen er å dra til Køln og se de spille hjemme mot Holstein Kiel søndagen etter.

   

  Har lest litt av hvert om hvor kjedelig Dortmund er som by og mange anbefaler å bo i Køln. Nå har det seg sånn at vi har booka hotell midt i Dortmund og kommer til å ha base der. Hvordan er utelivet der? Er det noen steder dere vil anbefale til en guttegjeng i 20-årene? Setter pris på alle mulige tips!


 2. Det vi har gjort på våre turer er å først finne helger vi kan reise på. Så har vi normalt dratt torsdag kveld og hjem søndag eller mandag. Da alltid med bil. Tog er dyrt i Tyskland. latterlig dyrt...

   

  Vi rekker da normalt fredagskommentar, en kamp lørdag og en kamp søndag. Alt etter helt og avstander mellom kampene.

   

  Berlin, Hambur og Bremen er byer verdt å besøke i form av byene i seg selv, sånn at om en ikke finner gode nok helger kan en oppleve mer enn fotball i de byene. (Har ikke vært i München). Lag som Dortmund, Hannover, Schalke og Køln ligger nær hverandre om en har bil. Om en ser fotball i Berlin er Berlin faktisk langt vekke fra alle andre arenaer.

   

  Hamburg, St. Pauli og Bremen er også rett i nærheten av hverandre. Wolfsburg er også en arena verdt å besøke, men det er det og VW-museet som finnes der. Utover det er det bare en fabrikk som utgjør hele byen.

   

  De arenaene jeg har vært på (Berlin, Wolfsburg, Bremen, St. Pauli, Frankfurt, Køln) har alle hatt godt trøkk og mye liv. Har alltid plassert oss så nær hjemmefansen sin harde kjerne som mulig. 

   

  Det har ikke vært mulig å betale med cash inne på arenaene. En må kjøpe et kort (ALA cash-less på norske konserter) som en tanker opp med Euro og så bruker det kortet til å betale med. Det var snakk om den gangen (er fire sesonger siden sist jeg var på tur) at kortene skulle kunne brukes på tvers av alle arenaene. uansett får en pengene tilbake etter kamp om en leverer kortet tilbake.

   

  Øl-glassene kommer med pant, så husk å ta vare på dem og pant dem på vei hjem. Om du ikke vil ha dem med hjem som en suvenir da.

   

  Halve opplevelsen er turen til stadion før kampen. begyn en til to timer før og bare følg strømmen i rolig tempo. Det renner over av mat og drikke rundt stadion, så vær sulten og tørst!

   

  Unntatt i Wolfsburg (der det ren en gigantisk grafisk parkeringsplass for bil) så er kollektivtransport inkludert i kampbilletten. Genialt!

   

  Det var det jeg kom på i farten av relativt nyttige tips. Spørsmål?

   

  Herlig! Setter stor pris på alle tips. Ser ut til at vi ender på en tur fra torsdag-mandag. Kiel-fergen vurderes, men vi har ikke helt bestemt oss for om det blir med eller uten bil enda. Vi skal prøve å få med oss Dortmund, men har kun funnet en tysk-språklig side å kjøpe billetter fra, så sliter foreløpig litt med akkurat det. Veit heller ikke hvor vanskelig det er å få tak i billetter til Dortmund på en vanlig bundesliga-kamp mot middels motstand?

   

  Ellers ser det ut til at det kan bli Hamburg og/eller Bremen. 

   

  Vet du forresten hvordan det er med priser på hotell kontra f.eks airbnb i Tyskland, og da spesielt i disse byene? 


 3. Skal komme tilbake med mer senere, men har dere tenkt å fly? Ta tog? Kjøre bil selv? Er 2-liga interessant (St. Pauli er alltid interessant).

   

  Takk! Vi tenker i utgangspunktet å ta Kiel-ferja, for så og ta tog, men ingenting er spikra enda, både fly og bil kan være en mulighet. 2.bundesliga er absolutt aktuelt. :)


 4. Vi er en gjeng som skal til Tyskland for å se fotball ila vinteren/våren, noen som har vært der på tur og har noen anbefalinger? Vi ønsker i utgangpunktet å se hvertfall 2-3 kamper ila en helg, og i tillegg ha minst mulig reisevei mellom kampene. Noen som har gode erfaringer? :)


 5. Hei. Kjøpte i dag en MacBook air fra 2014 som jeg skulle installere macOS High Sierra på. Etter at det gjenstår 2 min av installeringen stopper den opp og det dukker opp en melsing på skjermen som sier følgende: «kunne ikke opprette et føroppstartsvolum for APFS-installering».

   

   

  Har googla litt og prøvd å slette Macintosh HD-fila inne på diskverktøy uten at det løste problemet. Og som helt fersk på Mac så står jeg litt fast her. Noen som vet hva jeg må gjøre for å fikse dette problemet?

   

  Takk for hjelp på forhånd!

   

  Edit: ser nå i ettertid at innlegget er postet på feil sted, mulig å få flytta denne eller må jeg opprette ny tråd?


 6. Hei! Jeg holder for øyeblikket på med et arbeidskrav i markedsføring (økonomi og administrasjon 1.året)

  og står fast på et par spørsmål, som man må skrive korrekt på arbeidskravet for at det skal bli godkjent. 

   

  Spørsmålene er:

   

  "Når et budskap skal kommuniseres fra avsenderen/produsenten som henvender seg til sin målgruppe med konsumenter er det en risiko for at andre elementer tar oppmerksomhet ved overleveringen. Hva kalles dette?"

   

  og

   

  "Hva kalles det når produsenten velger å selge sine produkter i et mangfold av salgskanaler over hele landet og i tillegg har nettbutikk?"

   

  På forhånd takk for svar!


 7. Heisann! Står litt fast på en oppgave som det sikkert finnes mange her inne som klarer. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg skal starte  :hmm:

  Oppgaven er som følger: 

   

  Akvakulturproduksjonen i verden av fisk, krepsdyr, skalldyr og annet har økt tilnærmet lineært fra 18 millioner tonn i 1990 til 42 millioner tonn i 2005. La A(x) være akvakulturproduksjonen i millioner tonn i år x regnet fra 2000, det vil si x=0 i år 2000. Finn formelen for A(x).

   

  Setter stor pris på hjelp!


 8. Bra! Har satt opp et par lag allerede, men synes det er veldig vanskelig å spå hvem som kommer til å overraske, og hvem av de dyre spillerne det er verdt å ha.

   

  Ser på de mest populære valgene av de litt rimeligere spillerne at det er valgt en del defensive midtbanespillere (Kante blant annet), men da må det jo være mye bedre åcta en sjanse på en OMS fra en dårligere nasjon.


 9. Hvis du bytter Butland til Foster

  og 

  Salah til Pedro

  Får du råd til å oppgradere fra Mounie til Firmino?

  VEt ikke om laget ditt blir bedre av den grunn. Egentlig et ganske godt lag. Bare kvitt deg med Butland!

  Takk. Har akkurat råd til det trippelbyttet. Ender på 0,0 Meeen med -8 føler jeg ikke at jeg kan ta alle byttene nå og med Chelsea borte mot City i GW7 sitter det noget langt inne. Butland bak har plaget meg lenge, men keeperbytter er så sure. Kjører Elliot nå også tenker jeg Butland ryker for Foster en eller gang veldig snart.


 10. Ah, nå er jeg rådvill her. Hadde to bytter, brukte et på å få inn Aguero for Lukaku. Sitter fortsatt igjen med både Richarlison og Mounie som jeg ønsker ut. Eventuelt ut med Salah og Mounie og inn med Firmino og en billigere midtbanespiller.

   

  Noen som har noen gode forslag? ?

  post-86835-0-91068800-1505996133_thumb.png


 11.  

  Kane eller Aguero?

   

   

  Ingen. Ville heller gått for Lukaku. United har lett kampprogram i starten, og Lukaku scorer alltid mot de mindre gode lagene. Aguero spiller langt fra hver kamp. Kane er dyr, og brukte mange kamper på å komme i gang i fjor.

   

   

  Rooney på Everton på jakt etter ny suksess, kan være noe å satse på som tredjemann på topp? Spiller nok på midten kanskje, men er veldig mye involvert fremover. Tror jeg gambler på han.

   

   

  Kanskje, men ville heller gått for Chicharito, og spare 0.5 mill. Rooney kan fort miste plassen i startellevern så dårlig som han spilte den siste sesongen i United. Gayle fra Newcastle er en måltyv til 6.5 mill, men han har en småskade.

   

  Her er mitt lag (mulig jeg foretar noen endringer imorgen):

   

                      De Gea

  Cedric - Dawson - Alderweireld - Rangel

  Mkhitaryan - De bruyne - Alli - Zaha

                Lukaku - Firmino

   

  Benk: Elliot, Loftus-Cheek, Fonte, Gayle

  Hva er grunnen til at Rangel har så høy eierandel? Fatter det ikke til tross for at han koster 4. Han kommer ikke til å spille og med så høy eierandel kommer prisen til å synke til 3.9 allerede etter 1-2 runder. Da sitter man med et problem det er vanskelig å kvitte seg med.


 12. Hei!

   

  Vi er noen kompiser i midten av 20-årene som tenker å få et lite avbrekk fra hverdagen og ta en tur til sydligere strøk i månedsskiftet september/oktober. Vi ønsker fine strender, bra temperatur og et litt livlig uteliv (hvis dette finnes noen steder på denne tiden). Vi har sett på Mallorca, Kreta, Zakynthos og Alanya, men er relativt uenige.

   

  Noen som har noen gode erfaringer eller tips om en sånn type ferie på denne tiden av året? ?


 13. Jeg tegnet for en måneds tid siden en forsikringsavtale med IF, men for 2 uker siden fant jeg ut at jeg ville ha mine forsikringer i banken min (DNB), og de ordnet overtakelsen av forsikringene.

   

  Nå nylig fikk jeg en faktura av IF på skyldig beløp fram til avslutningdatoen pålydende 1538 kr. Jeg har lest litt om mulighetene til å benytte angreretten da jeg tegnet denne forsikringsavtalen over tlf, og jeg heller ikke mottok noe angrerettsskjema fra IF (som da sørger for at angreretten utvides med 3 mnd såvidt jeg har skjønt).

   

  Er det noen som vet om jeg har denne retten på min siden i denne saken? Det hadde selvfølgelig vært kjærkomment å slippe å betale disse 1538 kronene hvis det var mulig :)


 14. Jeg jobber selv som brannkonstabel i en mellomstor by, og disse hangupsene er ikke så vanskelige som man kanskje tror. For i denne øvelsen henger man ikke loddrett som i vanlige hangups, men man ligger horisontalt med baksiden av hælen nedi gulvet. Dette er ihvertfall min erfaring fra de x antall stedene jeg har vært på testing. Man utfører heller ikke denne øvelsen med flaskesett på ryggen.

  Den tøffeste testen, og den aller flest sliter med, er uten tvil tredemølletesten. I forkant av denne testen er det viktig å trene masse med tung ballast, samt å bygge seg opp mentalt. De siste to-tre minuttene er tunge for de aller, aller fleste.


 15. Jeg begynner å helle mot Moyes out, men fy faen altså. Spillerne tar jo faen ikke ansvar for fem flate øre. Det er så ufattelig å se spillere som Cleverley, Smalling, Ferdinand og faktisk Carrick få holde på som de gjør. Ikke United verdig i det hele tatt. INGEN fighting spirit selv på 0-2 under. Litt av skylda går også til Ferguson, som overlot en overpresterende og gammel tropp til sin arvtager. Skammelig at det ikke er henta inn bedre unggutter da det ikke finnes talenter (foruten Januzaj) som kan overta stafettpinnen.

   

  I tillegg til alt dette spiller vi noe av det kjedeligste jeg har sett av fotball noensinne. Vi er jo ikke en stand til å skape èn eneste sjanse.

   

  Klubben vår er så gjennomsyra råtten om dagen at det vil ta laaaang tid å bygge den opp igjen.


 16. Hei, skal gå til innkjøp av mitt første nettbrett og har landet på Samsung Galaxy Note 10,1".

   

  Men når jeg kikker på mpx.no og elkjop.no så ser jeg at elkjøp tilbyr 32GB lagring mot 16GB som mpx har på sin utgave (der finner jeg ingen galaxy note med 32 GB). Nå skal det sies at elkjøp sin koster 100kr mer, men for den ekstra lagringsplassen så er det verdt det imo.

   

  Jeg har tidligere vært vant med at mpx er vesentlig billigere enn elkjøp og de fleste andre nettbutikker, men her får man da mer for pengene ved å handle hos elkjøp? Hva mener dere kjennere? Noen som vet hvorfor Noten med 32GB ikke engang er å finne hos mpx?

   

  Det er altså disse;

  http://www.mpx.no/samsung-galaxy-note-101-wqxga-sort/797772

   

  og

   

  http://www.elkjop.no/product/data/nettbrett/SMP6000ZKENEE/samsung-galaxy-note-10-1-wifi-32-gb-2014-sort

   

  Takk for svar.


 17. Har en oppgave jeg sliter litt med i Fysikk 1. SIkkert ganske enkelt for de fleste av dere. Har to klosser som beveger seg mot hverandre med samme fart, også skal jeg finne hastigheten til klossene etter at de støter sammen (elastisk støt). Kloss A har en masse på 1 kg mens kloss B har en masse på 2 kg. Absoluttverdien av hastigheten er vA = vB = 3,0m/s.

×
×
 • Create New...