Gå til innhold

slowcooler

Medlemmer
  • Innlegg

    1 068
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av slowcooler

  1. Ja, dett er veldig inntr. Aksesstiden er utrolig, og den vil nok få mye å si også mht. swapfila, som som på de fleste hardiskene utgjør en flaskehals. Må nok ha en sånn.

    Ukens duppeditt en gang om noen mnd???

     

    Hed hensyn til batterilevetid, kommer jeg nok til å ghoste et image av innstallasjonen på en dvd-plate, og alle dataene mine er på server/andre disker uansett, så det tar ikke mange minuttene å kjøre inn os på nytt med alt ferdig hvis strømmen skulle gå, eller når man kommer tilbake fra ferie og alle kontaktene har vært røsket ut pga. faren for lyn.

  2. Utrolig bra faktisk, asiatiske markedet trenger neppe noe sterkere enn dette og det at den er myntet på linux beviser jo bare at de er ute etter billigst mulig platform.

    Dette kan godt bli folkepcen i Kina / Asia, for de som har bedre økonomi så er det vel ikke noe problem å få tak i Amd eller Intel Basert system.

    Her er du ved kjernen, de trenger ikke å selge den i andre land enn sitt eget. Kina går inn for Linux for fult, og bygger opp en fantastisk kompetanse. Den teknologien som prates om her på cpu, er nok i massevis til kontorapplikasjoner. Den skal ikke spilles med, de fleste cpu'ene i verden spilles ikke med, og til tekstbehandling og regnskap holder det i massevis. Trio ikke Kineserne er særlig inntr. i, eller opptatt av den store konkuransen med Intel og Amd, de slipper å kjøpe de millioner av arbeids-cpuer de trenger i andre land.

  3. http://www.psdata.no/ps.asp?it=108097&mlevel=010600

     

    Fantastisk bra. Lages af FS. Stillegående og stabil.

     

    http://www.microplex.no/rubweb/php/rd.php?...060THN&toc=5025

     

    Samme, men faktisk billigere hos Microplex, men hvis du har hk. med 20 pinners tilkobling, må du kjøpe overgang hos microplex, den følger med hos Psdata. Monterte opp en slik senest igår. Veldig bra psu.

  4. Crimson Glory!

     

    Ingen over, ingen ved siden (min mening).

    De er jo heller ikke 70 tals da, men de spiller utrolig bra. Men litt for heavy til å helt passe inn i min prog-smak. Det samme gjelder forresten etter min smak Dream Theather, de er blitt mer og mer heavy, selv om de spiller kvalitetsmessig som aldri før.

  5. Tror det knytter seg til nivået (kvalitet) på kontrolleren, og på biosen til kontrolleren, hvordan den eventuelt er konfigurert. Det er som med alt annet, man får det man betaler for. En 300 kroners kontroller kan man ikke vente de store finessene på. Gode scsi-raid kontrollere for servere øker lesehastigheten med vekslende lesing etter det jeg kan huske å ha lest. Kan neppe vente dette på intergrerte kontrollere på hk, når man vet at de fleste hk koster mindre enn halvparten av et godt scsikort.

  6. Hvis du bruker en rj45 8 pinns kontakt i hver ende, eller kombinasjon av 6 og 8 pins kontakter og skal bruke vanlig flat telefonledning med fire ledere, er det bare å passe på å stikke dem inn i de fire hullene i midten på kontaktene. På en 6 pins vil du få en ledig på hver side, på 8 pins vil du få to. Bare pass på å få dem paralell, ikke snu den ene oppned, da krysser du. Viola!

  7. Hvis du bruker raidkontrollere som er innebygd på hk, eller pci-kort med raidkontroller på,og feks speiler to disker, slik at hvis du feks har to 40 gb. disker montert slik, har du fortsatt bare 40 gb. diskplass. For opperativsystemet vil de bli oppfattet som EN disk på 40 gb.

    Hvis du konfigurere dem slik at du striper dem, vil begge diskene bli oppfattet som en 80 gb disk, (40+40) og da vil du få større lese og skrivehastighet, siden du bruker to kanaler til overføring av data. Dette er en løsning for å få økt ytelse, men hvis den ene disken ryker, vil du miste alle data, da de er spredt tilfeldig på begge diskene. Dette er i begge tilfeller hardwareraid. Det finnes flere konfigurasjonsmuligheter innen raid, dette var bare et par eksempler. Det finnes muligheter til software raid innebygd i bla windows server-os, men dette er ikke noe jeg har erfaring med.

  8. Det kan du ikke. Da må du i så fall kontakte de som skrev programmet, og jeg tviler på at de forteller deg hva som trengs. Om du så fikk se registeret til en annen maskin med progget inst. på, ville det neppe hjelpe, det er mange ting i registeret som blir oppført uten direkte navnereferanse til det aktuelle prog, og det er håpløst å finne ut av. Da måtte du i såfall ha et program som tok en snap av registeret før inst. og så kunne du sammenligne etter innst, men da er du jo like langt siden du ikke har plata. Lån den hos noen og kjør inst.

  9. Behov og behov, det kommer an på hvor nøye man er på å ta backup, og hvor driftskritisk maskinparken er. Det er jo få av oss som er helt avhengig av fungerende systemer i heimen, men det er jo kjekt at alt fungerer. Raid har i hvertfall reddet mine data i de tider da Ibm-disker var billige (40 gb :-) ) de varte jo ikke så lenge, men det viste man jo ikke når man monterte dem. Så i to tilfeller ble dataene reddet pga speiling av disker. Har lært at vel så viktig er god kjøling av diskene, sørg for å ha god kjøling så mangedobler man levetiden på diskene, og derved sikrer man sine data bedre. Men det som er driftkritisk, MÅ man ta backup av, uansett diskoppsett.

     

    Edit: skriveleif :-)

  10. VET dere egentlig hva dere prater om her??? Hvis dere bruker kjølemedium med temperaturer under romtemperatur, (les fra springen/elva etc. ) vil ikke lekasje være det første og største problemet, DET vil være kondens som renner ned i komponentene fra rør/vannblokk. Dette er det forøvrig skrevet x antall poster før om her på forumet.

     

     

    Edit:

    Vedrørende alger: Det er alger i alt vann som kommer i springen. Det er jo ikke noe problem i drikkevannsammenheng, men medfører litt påpasselighet fra et vannkjølingesynspunkt, man må ha algedreper i vannet. Algene vil ellers sakte og sikkert bygge seg opp inne ikjølesystemet, og derved redusere effektiviteten til anlegget, da alger ikke overfører varme/kulde så effektivt som rent metall.

  11. Takk for svar. Vedr. 5700 kortet, er alt du nevner prøvd. Jeg fikk kortet av en kar som hadde hatt en titommeltotting til å montere maskinen sin, han hadde brutt løs en kondensator, det ene benet var knekt, og det andre hadde løsnet inne i kondissen. Jeg har byttet den, men det ser ut til at andre komponenter har tatt skade av denne kontaktfeilen. Guttungen er forøvrig fornøyd med systemet, kortet fungerer helt fint ellers, han kjører nfs2 og 18 weels of steel across America helt fint. Øvrig maskinvare han har er en xp1800@2200, 512 ram, s-ata disk, han er nok sansynligvis en nokså blant sine jevnaldringer temmelig overutstyrt mht. datautstyr, 9 åring.

  12. Jeg har et spørsmål vedrørende Msi Ti4800se-Vtd8x kontra et Aopen Fx5700 med 256 ram. Hvilket er best til feks Need For Speed2? Dette re snakk om å sette et av dem inn i maskinen til sønnen min på 9 år. Han kjører det fx-kortet i dag, men det har en feil som lager striper diagonalt under visning av spill og i enkelte spill. Yter det Ti-kortet bra nok til NFS2?

  13. Altså, egentlig så er argumentet om at en må kunne laste ned mp3 / divx / dvdr for å 'se om en liker det' ganske teit.. Det faller jo på sin egen urimelighet. Hvem orker vel å kjøpe en dvd med en film om en allerede har sett den, om så bare i divx-format?

    Og angående mp3, så er det jo fullt mulig å høre ny musikk på radio/tv/gratis websider, eventuellt gjøre det som i gode gamle dager, å gå på ei plateforretning, finne frem noen skiver, og ta seg tid til å høre på dem.

     

    Når det er sagt, så kommer neppe en eventuell lov til å få store konsekvenser for den gjennomsnittelige nedlaster, for politiet har ikke ressurser nok til å engang begynne å håndheve en slik lov. (Om de ikke får ISP'ene til å logge trafikken, og sender ut forenklede forelegg, eller .no)

     

    Og for min del har det ikke så stor betydning, kjøper CD'er og laster ned fra iTunes og er fornøyd med det. Film ser jeg på kino eller leiefilm. Eneste er jo scifi tvserier.. De må jeg nok fortsatt laste ned for å se på.. :)

    For det første er det ikke alle som bor slik til at de kan gå i en musikksjappe å lytte til musikk. Jeg hører feks. mye på gammel prog, og det finner du ikke hvor som helst. Når det gjelder dvd, har jeg feks. lastet ned alle lotr-filmene, og kjøpt dem når de kom ut i 4dvd-utgaven. Jeg lastet også ned Rush in Rio shovet, og kjøpte det etterpå, og etter det jeg ser andre her på forumet beskriver, tror jeg dette mønsteret er nokså gjengs. T

  14. Er uenig i at det er for dumt å ringe. Hadde et tilfelle i dag, ikke med Mpx, men med Psdata, de hadde sendt pata istedet for s-ata-disker. Ringte med en gang, fikk tilbud om nye disker til nettopriser fraktfritt levert. Avtalte å beholde de andre, de får jeg solgt fort. Alt var fikset på et par minutter, istenfor å sende mail fram og tilbake, dette også fordi jeg trenger de diskene fort. Tlf er fint!!!

×
×
  • Opprett ny...