Gå til innhold

Galeris

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Galeris

  1. Sitter å klør meg i hodet over et problem jeg ikke har vært borte i før. Maskinen det gjelder fungerer fint og stabilt, men når den har blitt slått av, så vil den ikke starte opp igjen på lang tid, eller til strømledningen blir trukket ut og satt inn igjen.

     

    Har forsøkt ulike strømforsyninger uten resultat. Noen som har noen ideer? Maskinen en en AMD Sempron 2800+, Nvidia nforce 2 chipset.

  2. Da har jeg tatt en god runde med adblock og fått det litt bedre, men liker fremdeles ikke at det er en stor artikkel, så to/fire små, så en stor igjen osv:

     

    post-50725-1199922087_thumb.jpg

     

     

    Må jo være et stort problem for Hardware.no at flere lesere tyr til adblock når de leser siden? Hadde selv ikke noen problemer med annonsene på den gamle siden, men nå ble de alt for forstyrrende, særlig på lavere oppløsninger. Endte dermed med å skru de av selv også, og dette må vel være stikk motsatt av hva hardware.no ønsket å oppnå?

     

    Blir litt som å komme til en stor turistattraksjon, for å finne ut at den er helt dekket med reklameplakater for McDonalds og Cola...

     

    Ble en "meget negativt" fra meg, da jeg annser den nye layouten som svær brukerfiendtlig. Da hjelper det lite at det nye designet er frist og pent.

     

    Edit: Rettet feil

  3. Dere burde kanskje prøve å sette http://www.hardware.no/artikler som hjemmeside / bookmark

     

    Personlig føler jeg det er mye mer oversiktelig, hvert fall når det kommer til struktur på artiklene.

    Er en slik struktur nyhetene / artiklene burde hatt på forsiden

     

     

    God idé. Frem til evt. endringer skjer på fremsiden, så blir nok det hw.no linken min. Langt mer oversiktlig.

  4. Synes dessverre ikke dette var vellykket, nei.

     

    Likte selve oppussingen av designet, farger, logo, organiseringen av linker til søstersidene på toppen av siden o.l., men det viktigste, selve innholdet, fremstår som ekstremt uoversiktlig. Vanskelig å skille artikklene, og vanskelig å skille artikkler fra reklame.

     

    Kolonnen med "Siste tester", "Bedrift" osv. fremstår også i mine øyne som helt malplasert. Tror siden hadde blitt mye mer oversiktlig om denne kollonnen hadde vært flyttet enten ut på høyre siden (hvor eksterne nyheter (hvor ble de av??) var før) eller ned under "Ferske diskusjoner", hvor lesertester o.l. tidligere befant seg. Midtfeltet burde i mine øyne være forbeholdt artikler og nyheter (som tidligere).

     

    Liker heller ikke systemet med to kolonner på nyhetene, var, som mange tidligere har påpekt, langt mer lettlest tidligere, når man raskt kunne se over overskriftene. Er enig med de som skriver at hw.no nok i fremtiden kommer til å bli lest via RSS.

     

    Og ja, er enig i at mange ofte klager når ting er nytt, men problemet mitt, er at hw.no nå har fått et design jeg har sett før, og da ikke har likt, og heller ikke har vent meg til...

     

    Edit: Var visst litt treig med å poste det inlegget, ja... Var jar mange som hadde kommet med de samme poengene i mellomtiden...

  5. Når dere snakker om Optisk kabel, er dette TOSLINK?

    Brukes SPDIF utgang til optisk kabel?

     

    Jeg har bare vanlige minijack utganger på mitt x-fi xtrememusic, hvordan benytter jeg en optisk kabel der?

     

    Og hvis man bruker hovedkortets utgang vil det si at man sender _data_ til settet og ikke "ferdig" lyd som i minijackutganger? Da koder logitech settet selv om signalene til lyd den spiller?

    6396943[/snapback]

    Vil tro det er toslink som benttes ved optisk overføring.

    S/PDIF står for Sony/Philips Digital Interface Format som er en digital overføringsteknikk over metalkabel (ikke optisk altså). Over denne typen tilkobling kan man bl.a sende lyd digitalt som 2-kanals PCM-bølge (stereo), DTS, Dolby Digital/DD Live, etc.

    Det er kun 2-kanals PCM-bølger som er ukomrimert av disse formatene. Alle de digitale 5.1-formatene har lossy komprimering av varierende grad.

     

    S/PDIF kan kun brukes dersom du ser film som er forhåndsenkodet i et lydformat forsterkeren/reciveren din støtter, slik som DTS eller Dolby Digital Live. DVD-filmer og DivX/XviD-filmer med f.eks AC3-spor kan brukes med S/PDIF AC3-passthrough.

    Du kan dermed ikke bruke digital S/PDIF i spill o.l. som ikke kan enkode i nevnte formatene i sanntid.

    Men lydkort med intergrerte DTS og Dolby Digital Live-enkodere til relativt billig penge eksiterer! :)

    Ta en titt her.

    Med dette kortet vil alt av lyd som vanligvis sendes analogt over vanlig lydkabel bli enkodetet i opptil 7.1 digital lyd, og sendt over S/PDIF.

    6432023[/snapback]

     

     

    Det er ingen forskjell på optisk- (Toshlink) og coax- (s/pdif), da forskjellen kun er måten lyden overføres på. Begge benytter s/pdif standarden for hvordan digitalsignalet behandles. Digitallyd er et rent datasignal, og s/pdif kan best sammenlignes med en nettverksstandard.

     

    Ang. hvilken av disse som gir best lyd, så kommer svaret på dette ann på utstyret rundt. Billige toshlink kabler og kontakter er gjerne plaget av en del pakketap, da de optiske komponentene er av lav kvalitet (urenhet og mikroskopiske bobler i plasten), men s/pdif standarden har en feilkorreksjon som som oftest fikser dette.

     

    Coax signalet kan i prinsipp overføres på en kabel av hvor dårlig kvalitet som helst, bare den har riktig motstand (ohm), men den kan være mer utsatt for å plukke opp støy. Dette er uansett ikke noe problem for digitalsignaler, da dette består av kun 0 og 1 pulser, og det skal svært mye støy til for å deformere dette signalet nok til at i dac'en kan omsette dette til korrekt analog lyd.

     

    Se forøverig http://en.wikipedia.org/wiki/Spdif

     

    PS: sorry for hijacking av tråden, men følte at en del ting trengte en liten oppklaring, da det dessverre er svært mye feilaktig informasjon ang. dette.

  6. Om høytalerene er bedre enn minianlegget du har nå, kommer vel hovedsaklig ann på anlegget ditt. Ikke kjøp disse høytalerene og forvent hi-fi lyd, akkurat... De er ok verdi for pengene til ca 2500kr, men ikke noe mer. Bassen er bra til spill- /filmbruk, men mellomtonen låter ganske "kunstig", og faller gjennom på bruk til vokalbasert musikk f.eks. Der vil du nok få bedre lyd med et minianlegg til 5 - 6000,-

     

    Du skriver også at du har en 300w sub på minianlegget ditt, og da har du etter min mening fjernet Z-5500s store fordel. Mitt råd er at du hører på høytalersystemet før du kjøper det, da det avhenger en del av anlegget du har nå om du vil få en økning i lydkvaliteten. Dersom du ønsker å benytte minianlegget, og bare skal ha et surroundsystem å bruke til lyd på spill o.l., så er Z-5500 et godt valg.

     

    PS: Du får ikke bedre lyd ved bruk av en optisk kabel, det kommer ann på kvaliteten på d/a omformeren. Dersom denne er best i Z-5500, så får du en forbedring i lydkvalitet, dersom denne er best i lydkortet, så vil du faktisk få dårligere lyd. Digitale kabler er dessutet mindre påvirket av støy fra f.eks. strømkabler o.l.

  7. Kjører saamme minne og hovedkort på en av pc'ene i nettet mitt, funker helt fint. Hadde tidligere en Corsair Value S PC3200 512 brikke, men hadde da problemer med ustabilitet. Har fungert 100% etter bytte til TwinMos brikken.

     

    Edit: Bare legge til at det var feil på Corsair brikken (fikk ny, som fungere fint i annen maskin på garanti), det var ikke det at kortet ikke likte den.

  8. Vell, fullt mulig at det er strømforsyningen din, men jeg har opplevd akkurat samme problem som du har, med samme RAM og prosessor. Prøvde RAM i min AMD 2500, og den har her fungert fint. Skal kjøre memtest på den for å se om jeg finner noen feil...

     

    Forsøkte da først med et sett Corsair Twinx i AMD64 maskinen, fungerte da bra. Da jeg gjerne ville benytte Twinx modulene i en av mine andre maskiner, så gikk jeg til anskaffelse av disse http://www.pcutstyr.no/main.php3?PI=11&PNO=120020 (fikk dem billig av en kammerat :D ). Maskinen har nå vært stabil i ca 6 mnd.

  9. Som jeg skrev i artikkelen, lykter og speil er på vei. Vingen måtte bli alternativ, da RS4 er en stasjonsvogn.

     

    Fikk dessuten vite samme dagen som jeg sendte inn bildene at bilen sto helt i biter da nye ting var på gang, så kan nok være at jeg må ta en ny runde med kameraet her...

  10. Har selv en -94 Coupe med TSW Fury felger, synes personlig at de kler Civic'en bedre enn Venom felgene gjør. Men det er jo snak og behag, så finn noe du liker selv.

     

    Ville nok vært forsiktig med å gå opp til 17" på den bilen, den har såpass liten motor, og orginalt 13" felger, så dersom du skal ha nogenlunde kjørekomfort (dvs litt gummi på hjula...), så bør du ikke gå opp til mer enn 16".

     

    Det som er viktig å passe på, er at felgene har riktig impress, Civic'en kan være noe sær då dette... Vær obs på at i Tyskland så er det svært populært med felger/dekksom går på utsiden av hjulbuene, i Norge så er dette forbudt. Desuten, så kan feil impress føre til mer slitasje på hjullager o.l.

  11. Er ny medarbeider her på amotor, mitt arbeidsommråde kommer hovedsaklig til å bli styling, og jeg jobber akkurat nå med en reportasje om en -97 Audi A4 1,8t. Denne er utstyrt med bl.a. RS4 front, S-Line felger og Altezza baklykter. Vent og se, så kan kanskje min reportasje gi deg noen ideer :-)

  12. Vel, angående Civic så må jeg si meg enig i blikkboksfaktoren, ikke mye dempede dørsider her... Men slapp motor? Vel, da bør du prøve en Civic med 160hk VTi! Alltid noe eget med motorer som rødmerker på nesten 10k :devil: .

     

    Spørs bare om du får den som stasjonsvogn til 100.000,- (Så akkurat en annonse der det sto en 3 dørs til rett unnder 100.000,-).

     

    Ville nok heller lett etter en 125hk eller som sagt en VTi i stede for den 1,4i du har funnet, dersom du er ute etter noe som er morsomt å kjøre. Har selv en 1,5LSi Coupe, og synes at motoren på denne er i minste laget.

  13. Vel, bare noen forslag, alle disse sangene inneholder mye bass, men kommer ann på hva slags bass du er ute etter:

     

    Yello - Blender

    Chemical Brothers: Under The Influence

    MDS Optical Bass: Earthquake

    Leftfield: Leftism (Brukes som kalibrerings album av mange fremstående lydteknikre)

    Nick Cave: Into My Arms (Mye potensiale for grums i mellom bass og nedre mellomtone)

    Ugress: Fields Of Thieves

    Massive Attack: Angel (Ja, vet denne er nevnt, men genial bass!)

     

    Spørs jo litt hva man er ute etter, også da. Det meste fra Prodigy samt en god del Dr. Dre produksjoner har jo absolutt godkjent bass. Pink's Missundaztood album har også noen låter med helt ok bass. Hvis du virkelig skal brife med bassen din, så vil jeg annbefale kalibrerings-cd'er, som f.eks. MDS's Optical Bass serie e.l. Dette er cd'er der låtene ofte er mikset med et ganske ekstremt bassinnhold.

  14. Du kan skaffe deg pressehelikopteret på taket av en bygning på den vestre øya. Mener at byggningen er litt nord for MC klubben. Husker ikke sikkert, lett å glemme hvor man finner helikoptre etter at man får konstant tillgang på en Hunter :D

     

    Du kan se dette helikopteret flere ganger, ikke bare når du har maks stjerner. Har skutt det ned et par ganger når jeg har vært ute å flydd Hunter.

  15. Du mangler nok sannsyneligvis et eller flere firmaer. Slet med det samme selv, til jeg oppdaget at jeg ikke hadde kjøpt filmstudioet.

     

    Du må ha båtbyggeriet, bilforetningen, iskremfabrikken, filmstudioet, Kaufman Cabs, trykkeriet, Malibu og strippebaren (tror ikke det var noen flere? Lenge siden jeg spilte nå... 0 tv :cry: ). Du må dessuten utføre alle oppdragene du får på disse (tror ikke du trenger å fullføre "iskrem"-salgene og samlingen av biler, tror dette bare gir bonuser).

  16. Har selv brukt både Mac (ikke OSX) og pc til å mixe lyd med, men bare prøvd et system som baserte seg på Me, det fristet ikke til gjentakelse... Har faktisk brukt en svært dyr mixer (1mill+) som baserte seg på win 98se :-D, funka strøkent...

     

    Har ellers brukt ProTools både på PC (win2000) og Mac. Var mest stabilt på Mac, men jeg skal legge til at jeg benyttet det på pc rett atter at denne versjonen hadde blitt lansert.

  17. Mange av de beste hardware/software løsningene var ofte eksklusive for Mac. Tenker da bl.a. på ProTools. Dette er nå også tilgjenglig for pc. I et studio er men også avhengig av driftsikkerhet, og det er et kjent faktum at MacOS lenge var mer stabilt enn Windows. Dette har også jevnet seg ut med 2000/XP.

     

    Mac har også alltid vært lengere fremme enn pc mend tanke på multinedia t(Mac og Amiga holdt på med multimedia mens pc fortsatt var en avansert skrivemaskin som akkurat hadde tatt steget fra Pong til Arkanoid....), men også dette har de siste årene jevnet seg ut. Mange profesjonelle produsenter av audioutstyr baserer nå systemer på pc/Windows.

×
×
  • Opprett ny...