Gå til innhold

Glimmer

Medlemmer
  • Innlegg

    50
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Glimmer

  1. Du bruker sannsynligvis Thomson 510i. Det fungerer nå som en 1-ports router. Det kan fungere mot en annen router, slik du har satt det opp, men jeg vil heller anbefale at du setter Thomson til å være et bridged modem. Da kan du unngå en del rot i fremtiden når du event. ska bruke NAT osv.

     

    Hvis du går for mitt forslag: Koble Thomson direkte til pc. Logg inn på 10.0.0.138 og gå inn på Advanced->Easy Setup. Kjør Wizard og velg "Bridged Ethernet". Ha ditt online brukernavn/passord redo.

     

    Koble deretter SMC´n til Thomson og SMC vil sørge for å koble modemet til internet. (Dette krever at du setter opp SMC riktig med valget "PPPoE").

     

    Lykke til! :)

    Etter å ha fulgt ditt tips funker det! Takker så meget! :w00t:

  2. Innstalerte ADSL i huset, og alt er fryd og gammen. Koblet ADSL modemet direkte til PC-en og kom rett på nettet.

    Men så skulle jeg koble til overnevnte ruter, og ingen ting fungerer! Kan logge meg inn på ruteren, men ruteren får ikke koblet seg til adsl modemet. Alle lamper som skal lyse lyser, også den for wan på ruteren. Men alikevell ikke noe internett! Hvorfor?

    Håper noen kan hjelpe ganske snart...

  3. Kjøpte ny disk denne uken, plugget den i og alt var bare fryd og gammen!

    Men når jeg skal bruke pc-en nå, klarer ikke biosen å registrere korekt størelse på disken, klarer ikke å starte windows og det kommer noen uhorvelig skummle tikkelyder fra den nye disken. Noen som kan forklare meg hva som er problemet, og om det bare er å sende saken tilbake til forhandleren?

  4. Jeg satser på å kjøpe litt tykk aluminium, skråsage der kantene møtes, gå hardt på med slipepapir for og til slutt legge silikon i skøyten der det trengs før lakering! Tenker det gjør susen, jeg... Lurer på å bygge inn en vantank i bunnen også, men det får jeg se om jeg gidder å gjøre 8)

  5.  

    Den generelle studiekompetansen du får etter påbygning ved IKT, gir dek IKKE rett til og starte på ntnu, da må du ta ingeniør forkurs(1 årig) eller ta matte og fysikken ekstra som privatist. Men jeg kan garanterer deg at du vil ha MYE igjen for og ta 3fy selv om det ikke er nødvendig for og komme inn, du vil få veldig bruk for det.  

     

    FEIL! Tar du forkurs for ingenør i år så kan du gå på NTNU til neste år.

     

    I så fall en ny praksis fra i år.

    Men du stiller svakere enn de med 2MX, 3MX, 2FY, 3FY fra videregående.

    Er du så sikker på det? Det er jo tilsvarende pensum. Alt du får på forkurs er tatt ut fra MX og FY på videregående. Faktisk så har du enkelte temaer som er over dette... Det er ikke noe plankekjør pensum på forkurs, det kan alle som har gått der skrive under på...

  6.  

    Den generelle studiekompetansen du får etter påbygning ved IKT, gir dek IKKE rett til og starte på ntnu, da må du ta ingeniør forkurs(1 årig) eller ta matte og fysikken ekstra som privatist. Men jeg kan garanterer deg at du vil ha MYE igjen for og ta 3fy selv om det ikke er nødvendig for og komme inn, du vil få veldig bruk for det.  

     

    FEIL! Tar du forkurs for ingenør i år så kan du gå på NTNU til neste år.

  7. En amd 1700+ hadde jo vert gode saker på en slik server. Ikke dyr heller. Ser ikke helt grunnen til å bruke ddr minne heller. Vanlig sd-ram ER jo litt billigere enda, samme er jo hovedkortene. Så kan jo man spandere på seg 512 mb minne eller mer.

     

    Kan jo feks kjøpe hos databuttiken.com/no og satse på følgende:

    Amd xp 1700+ Soyo Sy-K7VEMpro 512 Mb sdram 2 Stk Segate 80Gb Cold Ebony Miditower White/Blue Spire WhisperRock II 26.5dBA SocketA

     

    Dette vill koste ca 4200 kr.

    Hovedkortet har innebygd LAN og VGA, slik at det ikke blir noen bekymring. Raid er ikke med i dette oppsettet. Blir et litt stort sjansespill med dataene så lenge du ikke bruker speiling. Og da "mister" du 80gb dataplass, og det er jo ikke artigt.

     

    MVH

    Glimmer

  8. Quote:


    Den 2002-11-12 18:14, skrev aurstad:

    Når PC world tester skjermer så får de en hel haug med skjermer som de setter opp mot hverandre i samme rom mente jeg og lese en gang. Vi vet vel alle at det er mye enklere og se forskjell i kvalitet på skjermer når de står side om side.


    (Bare tenk på el-butikker, der tv-skjermene er stilt opp ved siden av hverandre. Der ser man enkelt forskjell på en 50hz og en 100hz tv)


    Jeg antar når hw.no fikk inn denne skjermen til testing hadde man ikke så mange andre "referansepunkter" slik som pc world har.

    (med referansepunkter mener jeg da andre skjermer)

    Derfor vil man få at et skjevt inntrykk av kvaliteten på skjermen.





     

    Det aurstad sier her er kansje noe å tenke på. Skjermer er somregel litt mer subjektivt, og basert på hva øyet ser. Det er ikke noen benchmark du kan kjøre på en skjerm, lagre det og så slå i bordet med det 2 uker senere når du tester en ny skjerm.

     

    Så til forslaget: Hvorfor ikke teste en skjerm, skrive ned meningene testpanelet har om skjermen, UTEN å rulle på terningen. Så tar HW.no en samletest av skjermene, så mange så mulige i samme prisklasse og da spille yatzy og kåre en vinner og hvilke som blir anbefalt. Da har du jo mulighet til å få en mer reell samligning, og i tillegg har du jo alerede liggende ute noen tester fra før som sier noe om hvordan skjermene er, som en skjermkjøper kan benytte seg av.

     

    Kansje noe å tenke på...

     

    MVH

    Glimmer

  9. Quote:


    Den 2002-10-10 15:44, skrev zup:

    Er litt fjortiss faktor på den testen av POV kortet her på HW.no. Gir ikke et kort med composit utgang til tv terning kast 6, bare fordi det passer _så_ bra til spill.


    Klart du kan. Hvorfor kan du ikke det? Er det ikke ytelsen som betyr mest for de fleste? Eller er det flest som trenger s-video?

    Quote:


    Ingen tester på tv ut heller, bare nevn specs.


    Har du testet mange kort med tv-ut?

    Min erfaring er jo at kablene har vel så mye å si som selve kortet.

     

    Har jo tatt feil før, synest at jeg husker en gang i 92, så kan jo gjøre det igjen.

  10. Hvorfor gneller alle om at AMD er bedre en Intell osv? Begge prossesorfabrekantene lager vell prossessorer som klarer å rekne rett? For det er jo det begge er laget for! Å behandle binærtall!

     

    En Xp 1600+ og et stk P4 1600 Nw yter likt, så lenge resten av system er likt.

    Kjøp det som gir deg mest for penga der og da!

     

    Og en ting til, det kunne jo være en ide å kjøpe en rimlig amd 1800+, og litt ekstra minne, for du klarer fortsatt å kjøre alle spill med god oppløsning. Og til syvende og sist er jo det vel det som teller? Ikke navnet på produsenten av CPU-en din!

     

    Og til alle 3dmark fans: Jeg får mest 3dmarks med amd, og det er 3410 på mitt kjære elsa GF2-MX, av den orginale Gf2-mx brikken.

  11. Quote:


    Den 2002-08-29 18:01, gorg skrev:


    en review av elsa gladiac 925(gf4 ti4600)!!!

    med får man tilogmed 3dmark2001 se pro!!!(i boundlen)




     

    Elsa leverte med 3dmark2001 pro med sine GF3 kort oxo. Og det var ikke mange som solgte disse korta. Eneste jeg vet om er elkjøp

     

    Importør på elsa tidligere var jo EET(Electronic equipment trading eller no slikt)

     

    MVH

    glimmer

     

     

    [ Denne Melding var redigert av: Glimmer på 2002-08-30 23:14 ]

  12. Sitter å vurderer å kjøpe meg en liten og lett bærbar pc.

    Har mest lyst på en toshiba protege, men disse er jo SVINDYRE, så har sett litt på B-serien til FSC(simens), men det er litt liten skjerm.

     

    Så, håper noen har erfaringer med noen gode Ultraportable og kan komme med noen råd og vink!

     

    Så, komm med noen inspill! Pc-en må være under 2kg, helst rundt så nært kiloen som rå er, og maks 28tusen

    (Ja, jeg har AKURAT dette å bruke :smile: )

     

    MVH

    Glimmer

     

    <font class=editedby>[ Denne Melding var redigert av: Glimmer på 2002-08-29 18:27 ]</font>

     

    [ Denne Melding var redigert av: Glimmer på 2002-08-29 18:29 ]

  13. I og forseg er hvilken cpu som er best helt irelevant. Så lenge en pc kan brukes til det den er ment til å brukes til er alt fryd og gammen. Liker du å overklokke, ja så kjøper du deler som passer til det, liker du å spille så kjøper du deler som passer til det osv.

     

    Ikke alle har penger til å kjøpe vankjøling, RD-ram, P4 på 2,4ghz osv, derfor en amd og heller legger det du har av penger til overs i et bedre skjermkort vist du vill spille feks.

     

    Og en ting til, som gjelder alt: Det er ikke størelsen som teller, det er kor godt du klarer å bruke det du har!!!!

     

    En iritert hilsen

    Glimmer

×
×
  • Opprett ny...