Gå til innhold

Muppeter

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Muppeter

  1. Burde sikkert funke det der, det eneste jeg er skeptisk til er kabinettet. Jeg er alergisk mot pc-støy, så ta rådene mine deretter :) Jeg har sett flere Silverstone-kabinett og liker ikke arkitekturen inni de, samtidig som de enda ikke har skjønt at store vifter er bra. Hadde jeg vært deg så hadde jeg tatt en titt på Lian-Li HTPC-kabinettene de selger på Microplex og netshop, det er kongekabinetter med opp til 120mm vifter. I tillegg ville jeg ha vurdert er mATX hovedkort, så får du litt mer luft i mellom de forskjellige komponentene.

  2. se i bios om du kan velge hva som skal kiuttes ved s3 sleep?

     

    mener jeg så noe slikt i min bios.

    9210072[/snapback]

     

    I Bios er det kun mulighet for å velge om man skal ha Video resume etter s3 sleep. Denne har ingen innvirkning på lydavspillingen.

     

    Er det sånn at regler for s3 resume må skrives inn i driverne av produsenten? I så fall er det muligens lite håp med dette kortet, siden det vel mer er et pro kort enn et multimedie kort.

  3. Jeg har en litt tricky case som jeg ikke finner noen tips om rundt om på verdensveven:

     

    Etter at jeg har satt PCn i dvalemodus ved bruk av enten windows sin funksjon for det eller ved bruk av intel sin quick resume funskjon så fungerer ikke lyden når jeg starter opp igjen(s3 sleep). Alle drivere er forsatt til stede og tilsynelatende virker, og noen avspillere(f.eks VLC) spiller tilsynelatende også av fila, men ingen lyd er å få.

     

    Jeg har et Esi Juli@ lydkort, og et Asus N4L-VM Socket 479 hovedkort.

     

    Veldig kurrant å få dette til å virke da dette er i en htpc, det det er kjapt med hurtig boot.

     

    En stor klem til den som har løsning på denne :w00t:

  4. Undersøkelsen hevder at piratkopiert programvare i 2006 utgjorde et samlet tap for utviklerne på 40 milliarder dollar - en økning på 15 prosent fra året før.

     

    Huff :hmm: Det var ikke lite penger de hadde tapt!

    8623775[/snapback]

     

    Tapt og tapt. De hadde tapt det dersom den piratkopierte programvaren hadde vært kjøpt, noe som slettes ikke trenger være sant.

    8623879[/snapback]

     

    Akkurat det blir vel strengt tatt det samme som å si at du tjener så mye på å drikke deg full hver dag i syden, fordi det er så billig. :whistle:

  5. Hei,

     

    Jeg har kjøpt leilighet og lurer på om jeg kan kreve å få med oppvaskmaskinen. I loven står det sirlig beskrevet:

     

    "Med seksjonen følger gjenstander som er på seksjonen og som etter lov, forskrift, offentlig vedtak eller avtale skal tilhøre den:

     

    Innredning som er fastmontert eller spesielt tilpasset, så som anlegg og installasjoner for oppvarming, faste elektriske installasjoner, faste antenner, gulvbelegg uansett type og festemåte, doble vinduer, persienner, innebygde kjøkkenapparater og -maskiner og lignende."

     

    I leiligheten står oppvaskmaskinen under kjøkkenbenken(midt på), men er ellers ikke innbygd med paneler.

     

    Selgeren vil ha meg til å kjøpe oppvaskmaskinen, som han ikke trenger, og dette syns jeg rett og slett er litt simpelt.

     

    Syns dere at jeg bør kunne kreve å få den med?

  6. Jeg har i lengre tid holdt på å fiksa litt for å få til en stille htpc. Tidligere brukte jeg et Socket A system, men for å få dette stilt skrudde jeg ned viftene alt for mye, og nå har det vært kjørt varmt for lenge, og har blitt forferdelig ustabilt. Jeg har derfor bestemt meg for å bygge nytt.

     

    Lydløst er hovedmålet, og for å få til dette bestilte jeg meg nylig et system bestående av et Asus 479m hovedkort, en Pentium Core Duo T2500 prosessor, og tilhørende RAM. Fra før har jeg et helt greit vifteløst skjermkort jeg skal bruke, et ESI Juli@ lydkort, Fortron Zen vifteløs strømforsyning, Silverstone LC03 kabb og en Samsung Spinpoint HDD(husker ikke størrelsen).

     

    Som dere kanskje vet så har LC03 kabinettet en helt forferdelig luftgjennomstrømning, med 2 60mm vifter bak som uttak og en 80mm vifte foran under som inntak. For å kjøle kabinettet er jeg redd for at jeg fortsatt må kjøre viftene litt for fort til at det blir stille, og i tillegg har jeg oppdaget at CPU kjøleren som er med Asus kabinettet er en Asus spesialløsning, og jeg ser for meg at det kan bli vanskelig å modde på en større og stillere CPU kjøler(selv om jeg har hørt at den som er med er ganske lydløs på lav last).

     

    I tillegg ble egentlig 479 systemet litt for dyrt i forholdt til hva jeg egentlig har råd til (student).

     

    Derfor lurer jeg; Tror dere at jeg vil klare å få Socket 479 systemet lydløst(nok) i dette kabinettet, eller kan det fortsatt blir problematisk?

     

    Jeg lurer på om jeg istedenfor skal levere tilbake dette systemet, gå for en Athlon x2 3800+ med tilsvarende hovedkort, gjøre en enkel casemodding og skjære hull på begge sidene av kabinettet for å sette inn en 120mm vifte på hver side som skal snurre sakte, og kjøle prosessoren passivt med den store Tjermaltake CPU-blokke eller Scythe Ninja.

     

    Hvilken av disse alternativene tror dere vil bli stillest? Kraft-messig antar jeg at disse systemene vil bli ca. like kraftige, gjør de ikke? Og til sist, er det noen forskjell mellom Cool n' Quiet og Sppedstep teknologien til Intel når det gjelder å kjøre ned klokkefrekvensen når systemet ikke brukes?

  7. Onkyo Wavio SE-90PCI er jo et svært spennende alternativ for stereo/HiFi! Har ikke prøvet dette kortet selv, men brukeromtalene er positive.

    Diskusjon om dette kortet finner du her.

     

    Prisguiden stemmer ikke helt; mono.no har også dette kortet her.

    7731207[/snapback]

     

    Ble at jeg slo på stortromma istedenfor og kjøpte Esi Juli@. Etter det jeg har lest om det kommer det til å spille skjorta av det meste i samme prisklasse :D

  8. Hei!

    Lurer på om det er mulig å ha to lydkort i pcen samtidig, slik at jeg kan spille av lyd to steder, uten å fysisk koble over ledningene. Har en tv som er koblet opp mot pcen, når jeg ser på film fra denne ønsker jeg å dra en kabel fra pcen til forsterkeren. Men jeg har også et 2.1 anlegg ved pcen som jeg hører på musikk ol. Lurte da på om det var mulighet for å ha to lydkort, slik at jeg slipper å bytte kabel hele tiden?

    Er dette mulig? Kan jeg bare sette inne et PCI lydkort ved siden av det intigrerte jeg har på pcen fra før av?

     

    Takker for alle svar!

    7721855[/snapback]

     

    To lydkort samtidig går kjempefint. Det eneste problemet kan være at jeg tror du må dedikere et spesielt lydkort til hvert program. Jeg kjører et lydkort som går til hjemmekinoen slik at min bedre halvdel kan se film eller høre musikk samtidig som jeg sitter på pcn med headset og hører på musikk, jobber etc.

  9. I tillegg kan jeg vel nevne at jeg prøver å få pressa ned prosessorbruken så mye som mulig, da jeg bruker en gammel Athlon prosessor med masse varmeutvikling. Varme og viftestøy har lite å gjøre i en stuepc. Er det andre kort en xtreme music som har hardware prosessering, så prosessoren slipper å bekymre seg for dekodingen?

  10. Hei,

     

    Jeg har bestemt meg for å bygge om HTPCn min fra jalla til bedre. HTPCn er kobla til et rimelig bra stereoanlegg bestående av en Marantz forsterker med KEF høyttalere. Til dette anlegget må jeg selvsagt ha et lydkort. Jeg har sett en del rundt, men blir ikke helt klok. Lydkortet skal brukes til avspilling av musikk, som MP3 eller CD, samt filmer. Jeg har sett meg en grense på 1k. Som stereoforsterkere flest har ikke forsterkeren digital inngang, så signalet må sendes analogt.

     

    Jeg vurderer:

    E-MU 0404

    M-Audio Audiophile 2496

    M-Audio Revolution 5.1 (jeg kunne jo en dag, gud forby, finne på å kjøpe meg surround)

    Creative Xtreme Music

     

    Noen som har noen formening om hva jeg bør gå for? Noen som duger bedre enn andre, og er det noen jeg har glemt å se på? Vil alle disse gjøre jobben godt?

     

    Til sist så ser jeg at et av kortene har 96kHz audio(Audiophile 2496) mens de to andre har 192kHz audio. Vil jeg merke noen forskjell på dette?

  11. Fant ut det jeg også, så valgte å kjøre den som en ny meny. Det funker veldig fint. Takk for tipset uansett.

     

    Trur ikkje det går an å gjere "direkte", men du kan gjere det med ein liten omveg.

     

    For å gjere det, må du lage ein ny meny, der videoen er ein bakgrunn. Det gjer du slik:

    To add a video background to a menu:

     

    Do one of the following:


    •  
       
    • Select the menu in the Project tab. Then in the Properties palette, drag the Video pick whip to the video file in the Project tab.
       
       
       
    • Alt-drag the video file from the Project tab to the menu in the Menu Editor window.
       
       

     

    Note: You link directly to a video asset, not a timeline.

    I eigenskapane til menyen, set loop point til 0:00:00:00, og antal loops til "Forever", eller kva det står.

     

    For å kome tilbake til hovedmenyen, lag ein knapp, uten Subpicture, som er linka til hovedmenyen. Merk menyen, gå inn på layers, og gjer knappen usynleg, ved å klikke på auget. (Du må opne mappa for å få fram auget)

     

    Ettersom det er den einaste knappen, er den merka automatisk, so det er berre å trykke på knappen på fjernkontrollen for å kome attende til kovedmenyen.

     

    EDIT: Kom på ein annan måte som kanskje fungerer, og er litt enklare:

    Set "End Action" til den tidslinja klippet ligg på til å vere den same tidslinja. Då vil den byrje på nytt når den er ferdig. For å kome tilbake til hovedmenyen då, må ein trykke meny-knappen på fjernkontrollen.

    5016536[/snapback]

  12. Holder på å lage ferdig en DVD som skal brukes på en presentasjon, På denne ønsker jeg å få lagt inn en 5 minutters film på to måter. En der den kjøres en gang, en annen der det samme klippet kjøres i loop. Noen som vet hvordan man kan få loopet et klipp på denne måten? Har leita rundt mye i Encore DVD, men finner det ikke der.

     

    Setter pris på all hjelp

  13. Har drevet med prosjekt HTPC en stund nå og har funnet ut at for å få ting stille så må jeg enten over på vannkjøling eller HFX kabinett. Siden jeg syns passiv kjøleløsning og nytt kabinett blir litt vel dyrt, pluss at jeg er litt usikker på hvor bra dette vil fungere ved senere oppgraderinger mtp varmeoverføring.

     

    Derfor står jeg vel kun igjen med vannkjøling som alternativ. Noen tips til hva jeg da bør velge? Det bør være stille, gjerne passiv radiator og ikke så alt for dyr.

     

    Vurderte på TT Bigwater og TT Rocket, men ser at mange sliter med disse. Jeg har tenkt å bruke PCn uten å sjekke om det er lekasje og alt fungerer hver dag. Er det noen greie vannkjøleløsninger for dette, eller er vannkjøling fortsatt på "nerdestadiet" der det er mer en showoff men ikke dugende til vanlig bruk, og kanskje av og til av folk som ikke kan mer om PCer enn å skru den av og på?

     

    Håper på litt god hjelp.

  14. Holder på å bygge meg en HTPC av gammelt skrot, og konklusjonen ble at det rett og slett ikke ble stille nok. Problemet er først og fremst prosessorvifta. Prosessoren som skal kjøles ned er vel en XP1800, så ikke så alt for kraftig. Finns det noen greie passive løsninger for å kjøle en såpass liten prosessor? Finns det evt. noen aktive løsninger som er så godt som lydløse? Størrelse er en issue for det er veldig liten plass i HTPC kabinettet mitt.

     

    I tillegg må jeg kjøpe et nytt skjermkort, det gamle var litt vel crappy. Noen tips på dette? Finns det noen gode vifteløse skjermkort eller er det like greit å bare kjøpe et helt OK et og sette på Heatpipe? Hvor kraftig kan jeg da kjøpe før det er uforsvarlig å kun bruke heatpipe uten vifte?

     

    Håper noen kan hjelpe meg med disse spørsmålene.

×
×
  • Opprett ny...