Jump to content

WerGis

Medlemmer
 • Content Count

  65
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 :)
 1. Denne kombinerer økonomi, IT og ledelse og kunne kanskje passe for deg (er dog vanskelig å komme inn på grunnet høy karakterkrav)
 2. Driver å studerer Informasjonssikkerhet ved UiO og lurte på om noen i den anledning hadde 1min å sette av til å svare på noen spørsmål. (nb! Dette er 100% anonymt) https://forms.gle/tke2qSSoYuHFGYmw7 På forhånd takk
 3. NTNU har en nettbasert bachelor: https://www.ntnu.no/studier/itbainfo Der får du fin innføring i Informasjonssikerhet, programmering ITIl etc. Bacheloroppgaven kan du så evt skrive om inf-sek.
 4. Akkurat hva i forhold til databaser er det du lurer på? Her er video om det på norsk, er for databasekurs på høyskolenivå, men de to første kapitlene som jeg linker til gir en god innføring i det. Sikkert lurt å lese seg opp om normalisering også. Kapittel 1 Kapittel 2
 5. Akkurat i dette tilfellet blir det ca halvparten. Dette grunnet atommassen til hhv S = Sulfat = 32g/mol O2 = Oksygen*2 = 16 g/mol * 2 = 32 Hadde det vært andre stoffer måtte du eventuelt funnet mengden i mol og så gått den veien.
 6. Sonans og akademiet (begge på Bislett) er åpne både på dagtid og ettermiddag, veldig åpne lokaler på Sonans, men fungerer OK. Akademiet har fine lesesaler for privatister i 3. etage i bygget.
 7. Hvordan er inneklima på soverommet? Prøve å rundvask, samt å riste alt av eventuell klær som henger og støver ned i skapet?
 8. Tok det som privatist nå på våren. Læreboken ligger ute på nett som .pdf Hva gjelder programmer er nok MySQL Workbench programmet som brukes mest for å lage tenkte databaser. Praktisk del: Du får vanligvis en oppgave der du skal lage en database, de vil se på attributter, koblinger og datatyper, samt at de følger de tre normaliseringsformene. Det viktigste av det teoretiske: Web 2.0/3.0, Hva er digitalt/analogt, filformater digital lyd/video, kapittel 5(hele), operativsystemer, mobilenehter, kapittel 7(hele), lagring og søking av data+indeksering, kapittel 9+10 NB!, nettskyen kapittel 12+13 (alt), filformater, kapittel 15 NB!NB!, brukergrensesnitt, kapittel 18+21 (kanskje det viktigste).
 9. Det føres ikke på karakterkortet nei, det vil kun føres på ett eventuelt vitnemål/kompetansebevis.
 10. For Fysikk1: - Pugg newtons lover og hvilken som er 1., 2. og 3. lov og formlene for dem (rettlinjet bevegelse) - Termofysikk og termofysikkens lover - Mekanisk energi (kule på skråplan) normalkraft, gravitasjon, friksjon og fartsformler - Elektrisistet (serie og paralell) regne motstand og volt/ampere osv. U=R*I/I=U/R osv. Disse er kapitler det er lettere å lage forsøk i, har også hørt om adibatisk fyrtøy og linjespektere. Kommer nok litt an på sensor/ekasminator. Men kan nesten garantere at hvertfall en av oppgavene er kule på skråplan og at en innebærer bruk av et newtonmeter. Regningen blir nok ikke så veldig komplisert men husk regning av vei fart og tid og omgjøring av formlene for å finne eventuell akselerasjon (positiv og negativ) og kunne forklare de forskjellige begrepene, samt vise på en graf hvordan en kurve ville endre seg ved konstant akselerasjon, konstant fart eller senking av fart osv. Sammenlignet med R2 vil jeg si dette er langt lettere da det kun er muntlig-praktisk (såfremt du er privatist)
 11. Dette er det jeg postet tidligere https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1582842&p=21661956
 12. Pensumet er jo selvfølgelig stort (3 år på VGS) veldig forenklet kan man si at det er delt opp i tre "bolker" - Kultur og litteraturhistoriske periodeinndeling - Fra norrøn til modernisme - Litterære kjennetegn og kjente forfattere og litterære verk (samt kunstverk) fra de forskjellige periodene - Språkhistorie - fra norrønt til moderne norsk (samnorsk/bokmål/nynorsk) + debatter og lovgivning rundt dette viktige personer på hver side, svartedauden, unionen etc. - Retorikk (mest vanlig på skriftlig dog) Dikt og tekstanalyse er vanligvis en del av skriftlig, men du kan få en tekst som du skal plassere tidsmessig.
 13. Her ligger det gamle eksamner med løsningsforslag: http://matematikk.net/side/2P-Y_Hovedside Her har du en side med videoforelesninger (dog 2P) men kan være greit å igjennom http://campus.inkrement.no/2P
 14. Link fungerer ikke, men antar vi snakker om samme ting. ellers: http://campus.inkrement.no/Home/Fys1
 15. For Fysikk1: - Pugg newtons lover og hvilken som er 1., 2. og 3. lov og formlene for dem (rettlinjet bevegelse) - Mekanisk energi (kule på skråplan) normalkraft, gravitasjon, friksjon og fartsformler Historie: - Tenk STORE linjer trekk inn både hendelser før og eventuelt etter
×
×
 • Create New...