Gå til innhold

sirtommen

Medlemmer
  • Innlegg

    1 324
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av sirtommen

  1. nessuno skrev (5 timer siden):

    Hva med å kansellere hele nettleiemodellen, ha hele nettet i statlig (nasjonalisert) eie, lyse ut utbygging og vedlikehold til private aktører og ha som policy at regnestykket skal gå i null - uteb profitt.

     

    Hva med det? Eller er det en nasjonal tradisjon å melke alt og alle for alt de eier? Hva med å... jobbe for pengene sine i stedet slik alle andre normale folk gjør.

    AKURATT som eg skulle sagt deg sjølve.

    • Liker 1
  2. Føler Ubuntu tvinger deg i andre retninger den og. For å laste ned server image må man liksom lete etter knappen for å bare laste ned. Det er mye mas om MAAS, Cloud, K8s.. Helst så skal man kjøpe VPS en eller annen plass med ubuntu på...

    Jeg skulle laste ned CentOS i går, og da la jeg merke til at den ikke hadde støtte for lengre enn 2021.. stussa litt på det, men nå vet jeg hvorfor.

  3. Ut på tur skrev (23 timer siden):

    Ser ut som en parabol på bildet, men er nok en annen konstruksjon da disse satelittene beveger seg rimelig raskt over horisonten. Må være en slag fasestyrt retningsantenne. Hadde vært artig å vite hvordan den fungerer.

    Det er en parabol, og det er geo-stasjonere satelitter som er i bruk så de vil stå helt i ro "på himmelen". På akuratt samme måte som du når du tar i mot satelitt-TV på din veggmontere parabol.

  4. Hårek skrev (1 time siden):

    "Meldingene gikk da ut med den ansattes epostadresse hos Innovasjon Norge som avsender."
    Men det kunne jo enkelt vært gjort uten å hacke seg inn på en konto, spoofing av avsenderadresse er en vanlig metode for søppelpost. Hva er forskjellen her som gjør dette til en sak verdt å skrive om?

    Hvis man spoofer mail-adresse så vil en enkel SPF sjekk hos mottaker fiksa problemet. Men hvis man faktisk sender fra innsiden så vil ikke SPF filter hjelpe. Dermed er en av barriærene for å filtre epost borte ergo større sjangs for at andre går i fella.

    • Liker 1
  5. "Det handler om et større bilde der offentlig sektor er en svært viktig brikke for å skape vekst i IT-næringen i Norge – de kan ikke samtidig være konkurrenter. Når det offentlige går inn i markedet på den måten, skaper det monopol og mindre innovasjon. Vi er tjent med et marked med fri konkurranse – det er med på å dytte oss i riktig retning, sier hun."

     

    Tja. Kanskje markedet trenger ett spark i rævva? Når noen leverer så dårlig at de offentlige kan gå inn som konkurrent, så betyr det bare en ting. Skjerpings.

    • Liker 3
  6. Har ikke 5g og er ikke aktuell.

     

    Enig. Jeg er litt skeptisk til det, samtidig så hadde jeg vært skeptisk til å kjøpe en mobil med første gen 5G brikke.

    Nå kommer den med WIFI6, som enda er i draft. Riktignok så kommer helst sikkert ikke HW til å endre seg, men det er fortsatt en brikke som ikke nødvendigvis blir den beste/har alle funksjonene i WIFI6 til slutt.

     

    Jeg er mer skuffet over mangel på USB-c, og det er egentlig det eneste som kunne tippet meg over til ny telefon.

  7.  

    VW slipper neppe produkter før det er grundig testet og utviklet. Her vil produktet virke fra den dagen man får det...

     

    At det virker er nå en ting, men om jeg kjøper meg en Huawei med HongMeng OS til neste år så hadde det vært fint å fått en update til bilen som også støtter denne f.eks.. Gjerne uten å levere fra meg bilen på verksted.

    Jeg har en iPhone Xs, og kobler den til en bil fra 2008 uten problemer. Den har ikke vært på verksted for å fikse det. Men selvfølgelig, jeg vet jo ikke om Huawei har tenkt å holde seg til Bluetooth eller om de skal lage noe annet som Kina kan avlytte :)

  8. "Det betyr at appen ikke trenger å være online. Så rart at de ble låst ute...."

     

    Jeg har stått utenfor bilen med nøkkel i hende uten at bilen brydde seg noe nevneverdig om det.

    Softwaren i desse bilene er på en god dag like buggy som Windows ME og Vista.

     

    Her om dagen kresja hovedskjermen seg når jeg hadde parkert.. Jeg tenkte ikke noe mer over det at jeg ikke fikk åpna bagasjeluka, så jeg gikk bare ut å tok det via nøkken. Null problem. Trødde i lader å gikk å la meg. Dagen etter så sto skjermen av, men bilen sto med musikk på, og varmeapparatet hadde stått på hele natten. Bilen hadde kun ladet 30%.

     

    Folk kan forsvare de bilene så mye de vil med hjerte sitt altså. Men for meg så blir bilen en enda stor beta versjon.

    • Liker 7
×
×
  • Opprett ny...