Gå til innhold

dizx

Medlemmer
  • Innlegg

    311
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dizx

  1. 12 hours ago, Bjarne Nilsson said:

    Wvis denne kommer til IOS/Ipad is også skifter jeg, fremmtil da er det viktigere for meg å a sunkroniserte faner og bookmarks på tvers av platformer, og jeg har av en eller anna grunn ikje lyst å bytte ut iphone og ipad med surface og (whva nå ms har på telefon siden), men er jo greit at windows endelig får en decent defalt browser med støtte for et allerede stotr addon øko system

    https://apps.apple.com/app/id1288723196

  2. Javel, om det nå er slik at du oppholder deg i denne nære fortid så vet du hva du bør gjøre:

     

    Selg alt du har av M$ akser og sett pengene i Google, Apple og Tesla. Men husk å kvitte deg med alt du har av aksjer før du skriver 2001. Og 2007. Du kan kjøpe på nytt i 2002. Og 2008.

     

    Alternativt vil eiendomsprisene konsistent fortsette overgå børsen i 9 av 10 vestlige land over hele denne perioden. Det skulle være unødvendig å nevne at gjeldskrisen samtidig fortsetter sin nedadgående spiral helt frem til og med vår tid…

     

    Om du i stedet mente jeg i dag burde tilgi M$ og heller ta dem inn i varmen, så skjer ikke det…

     

    Jeg falt av på M$... 

  3. Igjen, MS sin forretningsmodell er å kontrollere tilgangen du har til egen data. Dette handler IKKE om plattform, men om DATA. DINE DATA. Som du MÅ betale MS for å få lov å få tilgang til. DET er MS sin forretningsmodell. Alt annet er bare staffasje.

     

    Har bedriften din alle sine date i O365? Prøv å IKKE betale MS og se hva som skjer med DIN tilgang til DINE data.

     

    Det er det MS nå gjør med alt annet. De skal ha kontroll på alt du lagrer dine data på og sørge for at MS får penger for hver eneste gang du skal ha tilgang til DINE EGNE DATA.

    Ja, de håper du skal si opp abonnementet så de loppe deg for penger etterpå. Egentlig er O365 ransomware :D

     

    https://products.office.com/en/business/office-365-online-data-portability

    • Liker 1
  4.  

    Og hvordan ser du for deg at fase 3 fungerer?

    Embrace, Extend, Extinguish.

     

    Slå det opp. Eneste forskjell er de nå famler litt etter hvilke tilpasninger de vil måtte gjøre med Åpen Kildekode som motstander.

     

    Den tidligere knallharde FUD kampanjen med tilhørende skitne, underhånden ekskluderende avtaler inngått nedover hele næringskjeden sin, fungerte åpenbart ikke etter hensikten. Åpen Kildekode lar seg ikke knekke rent økonomisk. Så dette er bare neste forsøk. Nå planter de i stedet litt råte i den samme Åpne Kildekoden.

    Hei, jeg våknet opp idag - klokkeradion visste 2. september 1998 :D

  5. For meg fremstår det du skriver som manipulerende og useriøst.

     

    Har du en kildehenvisning til din påstand om at FNs klimapanel jukser med tall? Hvis du gjør dem oppmerksom på dette er jeg sikker på at de retter det opp.

     

    Fakta er at 16 av de 17 varmeste årene som er målt har vært etter 2001! CO2-innholdet i atmosfæren er dramatisk høyt og stigende. Gjennomsnittstemperaturen på jorda er nå ca 0.9 grader over preindustriell normal.

    Kilde: https://climate.nasa.gov/evidence/

     

    I forrige istid var gjennomsnittstemperaturen på jorda 5-9 grader kaldere enn i dag. Da var Oslo dekket av et 2 km tykt lag med is. Vi styrer nå mot en temperaturøkning på 4-5 grader innen år 2100. Spørsmål: Hva er motsatsen til et 2 km islag eller 120 meter endring i sjønivå, som vil skje dersom vi varmer opp planeten tilsvarende en halv istid på 80 år?

     

    Jasså, styrer vi mot det altså? 

     

     

    Har du forresten fått med deg at historiske tempraturmålinger er blitt endret etter at modellene har endret seg? 

     

    http://www.drroyspencer.com/2017/01/global-satellites-2016-not-statistically-warmer-than-1998/

     

    http://www.remss.com/blog/faq-about-v40-tlt-update/

  6. Jeg kjøpte en Surface Book 2 med i7 rundt nyttår. Tror det er akkurat samme spec som i testen. Dette har vært en fantastisk følgesvenn på reise. Skjermen og 3:2 formatet er fantastisk. Skjermen i seg selv er overraskende lett, og hengslene holder skjermen i alle vinkler. Batteritiden er helt utrolig. Jeg kan sitte på 12 timers flytur og se Netflix og nedlastet matriale i timesvis, samt jobbe litt i Visual Studio. Har enda ikke gått tom for batteri. Hastigheten er upåklagelig. Det eneste som irriterer meg er at en del av F-tastene har doble funksjoner som PageUp, PageDwn osv. Dette er litt forvirrende når plutselig finner ut at F-lock er på .. eller av ;) Kanskje en trådøs numberpad er løsningen? 

    • Liker 2
  7.  

     

    Dette er nok mest et problem blant fabriksarbeidere og andre "på gulvet", og jo, det påvirker firmaet siden produksjonen må oppretholdes og vikarer tilkaldes.

    La oss ta eksempelet for en konsulent i et lite selskap, som fakturerer for ca 8000,- per dag (1000,- per time). Av dette får kanskje konsulenten 3000,-. Så på mandag, ringer konsulenten og sier han er syk. Kommer tilbake på onsdag. Den lille konsulentbedriften må betale hans lønn på totalt 6000,- for to dager, men får ingen inntekt. Det kosta plutselig den lille bedriften 16000,- for to dager.

     

    Jeg vet ikke hva som er beste løsning, men i Sverige har de en form for karensdager, og de har halvparten av vårt sykefravær. Det høres vel noe rart ut at vi skal være dobbelt så syke som svenskene :D

    Selvsagt går sykefraværet ned hvis folk må betale for å være syke. Det er det vel ingen som har betvilt. Hvis man hadde kuttet ned svangerskapspermisjonen til 2 dager så hadde man sett at nesten ingen lenger tar svangerskapspermisjon på 12 uker. Spørsmålet er om det hadde vært en god ting.

     

    Det er allerede for mange som tvinger seg på jobb tross sykdom. Hvis de har infeksjoner så smitter de andre, ellers så sørger de for redusert produktivitet og senker moralen blant de andre ansatte (det er aldri morsomt å jobbe ved siden av noen som er syk).

    Blant min egen yrkesgruppe (leger) er det altfor mange som tvinger seg på jobb selv om de har en infeksjon på gang. De risikerer da å drepe pasienter (både ved å smitte dem og ved at risikoen for alvorlige feil øker når man er syk) bare for at de selv kan fremstå som tøffe.

    Det mange glemmer er at ved å smitte kollegaer så kan du også smitte deres immunsupprimerte eller eldre familiemedlemmer. Ved sykdommer som ikke gir risiko for smitte (som f.eks migrene) risikerer du å gjøre feil og blir mindre produktiv.

     

    Ved å kutte i egenmeldingsdager øker man også presset på allerede overarbeidede fastleger som da må skrive ut enda flere sykemeldinger. Det er mange som tror at leger har en eller annen magisk evne til å oppdage om en pasient er syk eller bare spiller, og at en underskrift fra en fastlege er et definitivt bevis på at noen er syke.

    Det er ikke slik. Vi ønsker ikke å ha en person med norovirus eller influensa sittende på venterommet sammen med Olga på 80 så da tar vi dem på deres ord og undersøker dem etter de har blitt friske. Det er ingen vits i å sende prøve til PCR på alle luftveisagens på hver eneste person som snufser og har feber før vi skriver sykemelding til dem heller. Det hadde vært dårlig medisinsk praksis og bortkastet ressursbruk.

     

    Det er også slik at det er mulig å frata ansatte retten til egenmelding hvis man mistenker at de misbruker ordningen. Da skjønner jeg ikke hvorfor vi må la noens misbruk gå utover alle.

     

    Edit: La til 2 ekstra setninger i nest siste avsnitt samt en parentes.

    Du har mange gode poenger. Jeg vet ikke hva som er det beste, men jeg tror karensdager hadde hatt en ønsket effekt uansett (spesielt for små bedrifter, som det er utrolig mange av i Norge), selvom det ikke er perfekt i alle sammenhenger. De står ansvarlig for å betale 14 dagers sykepenger til ansatte. Er det flere syke samtidig, så kan det knekke en liten bedrift.

    • Liker 1
  8. Dette er nok mest et problem blant fabriksarbeidere og andre "på gulvet", og jo, det påvirker firmaet siden produksjonen må oppretholdes og vikarer tilkaldes. 

     

    La oss ta eksempelet for en konsulent i et lite selskap, som fakturerer for ca 8000,- per dag (1000,- per time). Av dette får kanskje konsulenten 3000,-. Så på mandag, ringer konsulenten og sier han er syk. Kommer tilbake på onsdag. Den lille konsulentbedriften må betale hans lønn på totalt 6000,- for to dager, men får ingen inntekt. Det kosta plutselig den lille bedriften 16000,- for to dager. 

     

    Jeg vet ikke hva som er beste løsning, men i Sverige har de en form for karensdager, og de har halvparten av vårt sykefravær. Det høres vel noe rart ut at vi skal være dobbelt så syke som svenskene :D

    • Liker 2
  9. Noen som har fått testet dette ennå?

    Da vi vet tidligere skype, amsn messenger etc er dårlig portet til linux.

    Samme med onedrive etc.

     

    Så microsoft vil ikke innrømme dette gjøres ikke for å forbedre konkuransen men for å få brukere over på windows 10.

    Selv microsoft office funger bedre på windows 10 en på linux.

     

    microsoft net er også dårlig portet til linux, vertfall flere eksperter sier det.

     

    .NET Core kjører helt perfekt på Windows, Linux og Mac. 

     

    Noe du er misfornøyd med, så er det bare å hente ned repo'n og bidra: https://github.com/dotnet/core

  10.  

     

    Og hvem tror seriøst Microsoft kommer til å gjøre Github bedre med tanke på noe annet enn integration med MS-produkter?

     

    Microsoft, som selv benytter Github, vil vel at det skal fungere best mulig. Microsoft har allerede gjort forbedringer i Git for å takle større repositories. Microsoft har verdens største Git-repository, som er kildekoden til Windows. Bortsett fra det, så fungerer vel Github allerede ganske optimalt. 

     

    Litt off topic, men dette passer nok inn i dagens store satsning som er tjenester i skyen, Azure. Azure er helt fantastisk. Vi flytter flere og flere tjenester dit, og det bare fungerer. Tidligere hadde vi microservices installert histen og pisten, med logging til diverse tekstfiler osv. Nå kjører alt i skyen, og alt overvåkes fra ett sted. Migrering er utrolig enkelt. 

    «Nå kjører alt i skyen, og alt overvåkes fra ett sted.(...)»

    -Er du helt seriøst komfortabel med det du nettopp sa der? ?

    Vi som brukere av skyen kan overvåke alt på et sted.

  11. Og hvem tror seriøst Microsoft kommer til å gjøre Github bedre med tanke på noe annet enn integration med MS-produkter?

     

    Microsoft, som selv benytter Github, vil vel at det skal fungere best mulig. Microsoft har allerede gjort forbedringer i Git for å takle større repositories. Microsoft har verdens største Git-repository, som er kildekoden til Windows. Bortsett fra det, så fungerer vel Github allerede ganske optimalt. 

     

    Litt off topic, men dette passer nok inn i dagens store satsning som er tjenester i skyen, Azure. Azure er helt fantastisk. Vi flytter flere og flere tjenester dit, og det bare fungerer. Tidligere hadde vi microservices installert histen og pisten, med logging til diverse tekstfiler osv. Nå kjører alt i skyen, og alt overvåkes fra ett sted. Migrering er utrolig enkelt. 

  12. Og Bård Hoksrud lovet bompengefritt over hele landet bare FRP havnet i regjering.

     

    Og slik går no (valgkamp-)dagan.

     

    Det eneste vi kan garantere om Erna havner i statsminsterstolen 4 nye år er at de fattige må gi mer penger til de rikeste.

     

    Jøss, for et perspektiv du har. Hvilke fattige snakker vi om? Er det de som ikke har inntekt? Hvilke penger har de og gi? Eller snakker du om de som jobber i service-bransjen? Som har lave inntekter? 

  13.  

    "Robotisering vil gi færre jobber og lavere lønn"

     

     

    Men viktigere, altså  materiell velstand;  vil robotisering gi bedre og billigere produkter med mindre slit?

     

    * Gi keiseren det som keiserens er ( dvs. penger/fiktiver og system) og  gud (dvs. det levende samfunnet /virkeligheten) det som guds er.* 

    Det er to problemer her:

    1. Kapitalistene får mer av kaka. Det gir mindre til resten av folket.

    2.Arbeidsløshet skaper sosial uro,misstemning og til slutt revolusjon.

     

    I årevis har kapitalistene skodd deg under ulike regjeringer.. AP lover å øke skattene for de rike, men sier samtidig at skattene også vil treffe vanlige folk. AP har _ALDRI _ holdt løftet sitt når det gjelder å beskatte de rike. Det er alltid vanlige folk som får regningen.

     

     

    Hvem er disse kapitalistene? Hvor mange slike rike folk er det i forhold til "vanlige" folk i Norge? Om vi hadde økt skattene til 90% for disse rike folkene, hadde det vært nok til å senke skattene for "vanlige" folk? 

     

    Sett i ett større perspektiv. Hva tror du hadde skjedd med vanlige folks inntekter når de rike ble borte?

     

×
×
  • Opprett ny...