Gå til innhold

Sluven

Medlemmer
  • Innlegg

    659
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sluven

  1. Hei!

     

    Skal opp til fagprøve som Energimontør(Gruppe H) i februar. Etter dette er eg noko usikker på kva eg vil gjere vidare, og har derfor nokon spørsmål.

     

    1. Frå skulen har eg VG1 Elektro og VG2 Elenergi. Kan eg ta fagbrev som automatiker uten VG2 Automasjon? Eventuellt, kvalifiserer fagbrev som "Energimontør" til automasjons-linja på teknisk fagskole?

     

    2. På sikt har eg lyst til å bli ROV-pilot/FU-operatør, men føler eg burde ha meir utdanning først i og med at ein ikkje berre styrer, men og reparerer på utstyret. Er det kun automasjon som gjelder blandt elektrofag i denne bransjen?

     

     

     

    Mvh. Sjurd :)

  2. Hei!

     

    Jeg er for tiden lærling i Energimontørfaget, og har i august gått 2 år av læretiden som er på totalt 2,5 år. Jeg har lyst til å ta fagbrevet fortest mulig, å helst starte i et annet firma. Er det mulig å gå opp til fagprøve før ein har gått heile læretida? Hørte om noen som hadde gjort det, men veit ikkje om det stemmer. Finner ikkje noko forståelig svar på det noen stad heller. Håper noen her har et svar!

     

     

    Takker på forhånd for hjelp! :)

  3. Hei

     

    Nett kjøpt Pioneer DEH-1400UB som skal erstatte den orginale radioen i bilen(Radio delta elns). Men den orginale kontakten passer ikkje i spilleren. Noen som veit kva slags adapter eg treng?

     

     

    Var innom Møller bil og fikk tak i ein adapter dei meinte var rett, men lite liv i spilleren.

     

     

     

     

    På forhånd takk! :)

  4. Hei

     

    Pcen min ble kjøpt på komplett i Januar i år. (Byggepakke) Når finner den ikkje hardisken under installasjon av OS. Den finner hdd'en i BIOS, men ikke under installasjon av windows, og jeg har ingen annen mulighet enn å slå av pcen. Hardisken har RAID kontroller, men den har jeg slått av i BIOS (Extra Raid controller - Disabled), siden jeg ikke har floppy disken som må brukes under installasjon av windows.

     

    Når pcen klikka fikk jeg opp feilmeldingen : "Reboot and select propper boot device, or insert boot media in selected boot device and press a key".

     

    Noen som kan hjelpe?

     

    Mvh. Sluven :)

  5. Jeg tror hovudproblemet ditt er at du ikke følger godt nok med når du kjører. Tipper du stresser for mye, og bryr deg litt mye om hva kjørelærer synest om kjøringen din. Dessuten er det nok gjerne traffikbildet ditt som er problemet. Du blir stresset av for mye traffikk. Jeg tror du kan klare det veldig bra dersom du er opplagt og fokusert på kjøringen neste gang. Er du klar på trafikkreglene og ikke glemmer de pga. alt stresset når du kjører, går det nok veldig bra ;)

  6. Jeg er en gutt på litt over 14 år, er vel rett under 1.75 m og veier rundt 65 kg. Er ganske sikker på at jeg har kraftig beinbebygging. Hvor høy blir jeg? Har hørt du kan regne sånn cirka ut dette :hmm:

    Du blir ca like høy som faren din! ;)

     

    Det stemmer ikke alltid. Jeg er 11-12 cm høyere enn fattern.

     

    Men jeg tror ikke det er noen måte i din alder å regne ut hvor høy du kommer til å bli.

     

    Det er nermest umulig å regne ut hvor høy du kommer til å bli. Noen er utvokst tidlig, og andre seint. Men knoklene vokser ikke sammen før du er nermere 20, så du vokser alltids litt. Har du gener for høyde i familen(trenger ikke være så nærme deg), så blir du høy. Slekten min er ikke høye i det hele tatt, men jeg er 190 og vokser forsatt. Det eneste du kan gjøre er å spise grøt og ta det på sikt. Jeg er 100% sikker på at du ikke er utvokst ;)

  7. Det du snakker om nå er å formatere hardisken. Tror ikke noen av xp versjonene har noen slik funksjon, uten at jeg skal si noe sikkert. Har egentlig aldri hørt om noe slikt. Men om du har en annen pc, så er det jo bare å flytte hardisken over i den, og lagre alle filene du vil ha på en annen maskin. Det ville være enkleste løsningen.

  8. Sluven: Bruke tlskudd som 15-åring? Tja....

     

    Proteintilskudd? Det skulle ikke være noe som helst problem. Dessuten er han i vekstperiode, der han trenger mye av det. Du får i deg alt du trenger ved å holde et vanlig kosthold, men skal du opp i vekt litt så trenger du litt mer.

  9. Bruk ekstra proteintilskudd etter trening. Altså Gainomax recovery og slikt. Her får du i deg alt du trenger etter trening, pluss litt til for å gå opp i vekt. Husk å spise godt etterpå og for å få max utbytte av treningen.

     

    Men for å være helt ærlig, tror jeg ikke du trenger gå opp så veldig mye. Er du 175, og veier 60 kg, har du en helt normal vekt som 15-åring.

     

     

    Mvh. Sluvy ;)

×
×
  • Opprett ny...