Gå til innhold

olat84

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olat84

  1. Du er arbeidstaker jf. aml §1-8(1).

    Du skriver du er pliktig å gjennomføre dette kurset - og det i sammenheng med jobben. Tolkes derfor til at du står til arbeidsgivers disposisjon (§10-1(1) ). Arbeidsmiljølovens kapittel 10 - bestemmelser om overtid. Alt du gjør av arbeid for til arbeidsgiver er lønnspliktig.

     

    Du skal ha lønn for timene på kurs.

     

    Bedriften kan bli straffet for ikke å lønne arbeidere. Derfor - selv små timeantall - skal alt arbeid lønnes :-) (frivillig arbeid / deltakelse derimot omhandles ikke i loven, og er derfor ikke lønnspliktig)

  2. Hei.

     

    Jeg fikk idag et brev i posten, adressert til meg og min adresse. Bedrift X sender meg et skriv, vedlagt en giro.

    Det fremkommer at dette er et tilbud.

     

    Jeg har aldri hatt noe kunde/giver forhold til denne bedriften tidligere.

     

    Har de lov til å sende ut dette - og har jeg krav til å få vite hvor de fikk adressen min fra?

     

    For all del - det er til et godt formål - men jeg skulle gjerne likt å vite om de faktisk har lov til å verve nye medlemmer slik.

  3. Etter transport hjem til påsken, har laptopen min, Dell Inspiron 6000, blitt skadet, virker det som. Den nedre delen av skjermen min, har en lysere farge enn resten (7cm fra bunn - dette gjelder hele området på skjermens nedre 7 cm - altså rektangulært)

    2

    Skjermen er normal uten om den nedre delen. Bildet vises over hele, men med lysere kontrast(?) på de 7 nedre cm.

    Ved filmer, Powewrpoint o.l begynner den å "flashe", eller hakke striper.

     

    Ettersom min garanti hos Dell er utgått, lurer jeg på følgende;

    - Hvordan i allverden kommer jeg i kontakt med Dell? Har forsøkt å komme frem til mailskjema demmes, men dit kommer jeg ikke, fordi min service ID er utgått (altså garantitiden).

    - Jeg har fraktet den normalt, men kan ikke si sikkert om den har blitt dultet borti o.l. Uansett så skal den jo tåle slikt, har fraktet den t/r skole og jobb i over to år, nesten daglig. Noen som vet hva en ny skjerm koster, eventuellt om dette burde dekkes av utvidet garantitid, da produktet er ment å vare over 2 år?

    - Hva tror dere om eventuellt reiseforsikring?

  4. Hei.

     

    Jeg bruker laptop'en min både på skolen og hjemme. Det er da to ulike smtp adresser i de to nettverkene, må jeg manuelt må endre innstillingene hver gang jeg er på skolen/hjemme.

     

    Finnes det en mulighet for å registrere begge adressene? Slik at jeg slipper å endre for hver gang?

     

    Bruker Microsoft Outlook 2002.

     

    Mvh,

     

    Ola

  5. Dette er er nok mer jus relatert en operatør relatert, men jeg forsøker likevel.

     

    Tok meg selv i å undre litt på hvilken "bransje" de forskjellige operatørene "opererer" i. Og ser via purehelp.no at onecall operer med bransje 64240 TELEKOMMUNIKASJONSVIRKSOMHET ELLERS &

    64200 TELEKOMMUNIKASJON og nutel opererer med bransje (64220 OPERATØRVIRKSOMHET PÅ MOBILTELEFONI (sjekket ingen andre før innlegget er skrevet...)

     

    Har dette noe å si i det hele tatt? Jeg regner ikke med det har noen innvirkning på oss som kunder, men er litt artig forde.

     

    Er det noen som har peiling på slikt her?

  6. Hei

     

    Idag opplevd jeg noe merkelig. Jeg forsøkte å åpne kameraetmodus på min SE w710i. Jeg fikk da melding "Et annet program kjører. Lukk det og aktiver deretter kameraet". Ingen programmer kjører. Dette er sjekket opp mot modus som viser aktive programmer.

     

    Har noen kjennskap til dette problemet?

     

    Ola

  7. Har et litt snodig problem jeg håper noen kan hjelpe meg med. Maskinen fungerer helt topp på nesten alle områder, unntatt når jeg skal spille av en quicktime eller windows media-filmer. Da tar plutselig alle operasjoner 5 minutter, med mindre jeg klarer å få lukket videoavspillingen, for da går alt tilbake til normalen.

     

    Har installert nye drivere (Nvidia, 6600GT), og samme på lydkortet (Live! Value). Noen som kan hjelpe?

  8. Hei!

     

    Min num-pad på Dell Inspiron 6000 har sluttet å fungere. Snakker da om den som krever at Fn-tasten holdes inne. Da fungerer siffrene på tastene j,k,l osv. Den sluttet å virke for noen dager siden, og jeg skjønner ikke hvorfor. De andre funksjonene som krever at Fn holdes nede fungerer (lysstyrke osv)

     

    Har noen peiling på hva som er feil?

     

    Ola

  9. Hei!

     

    Er den lykkelige eier av en splitter ny Dell Inspiron 6000. Men når jeg urfer rundt på nettet hender det noe merkelig. Sider som før har vist bilder, viser nå plutselig få eller ingen. Etr eksempel er www.cdon.com. På den første siden, hvor man velger land, kommer de repektive lands flagg som regel opp. Men ikke hos meg.Kun EU og DE vises hos meg, de andre ser jeg bare navnet på. Dette skjer og inne på selve siden, der noen cover og slikt ikke vises, mens noen vises.

     

    Og så her vises kun bildetekst uten bilde. (Bilde "nærkampleksjon).

     

    Lurer på om det kan komme av en feil i internet explorer. Har ikke forsøkt med andre nettlesere enda (jada, vet jeg burde gjort det).

     

    Også på Finn.no dukker samme problemet opp. Jeg går inn på Eiendom, da skal det i prinspiiet komme opp to bilder under Ukens bolig og Ukens utvalgte. Her får jeg bare opp "Nettleser støtter ikke denne funksjonen!".

     

    Håper noen har noen fixe svar på problemet mitt!

     

    Min versjon av Iexplorer er 6.9.2900.2180.xpsp_sp2_gdr.050301-1519 hvis det hjelper noe.

     

    Ola

  10.  

    Maskinen er ikke god til å spille krevende spill. Er du ute etter en slik maskin må du nok se andre steder. Ellers så er maskinen meget bra synes jeg. Gir, ved riktig konfigurering, utrolig mye ytelse for pengene. Den kan også utstyres med en veldig god skjerm om ønskelig, feks med tanke på bilderedigering. Ellers er den OK bygd, god lyd, bra med tilkoblingsmuligheter...stort sett alt man trenger, og i allefall alt jeg trenger. Anbefales på det sterkeste, men jeg lukter at dette ikke er maskinen for deg siden du spesifikt spør om ytelse i KREVENDE spill.

     

    Olav

    5631764[/snapback]

     

    Hva mener du med riktig konfigurasjon? Noen hete tips;)?

     

    Ola

  11. Hei!

     

    Sitt og knotter på min nye laptop, Dell Inspiron 6000. Den ble levert med McAfee Antivirus. Nå har jeg innstallert hele greia, men nå får jeg plutselig ikke koble til MSN. Står at det er noe feil med noe som kalles Nøkkelport. Noen som har en ide om hva jeg må ordne i McAfee, regner med det er der feilen ligger. Beklager hvis denne er feilpostet!

     

    Ola

×
×
  • Opprett ny...