Gå til innhold

Ottesen

Medlemmer
  • Innlegg

    549
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ottesen

  1. Dessverre må jeg ta til takke med 1.31v@4,6ghz med min chip, 4.7ghz lar seg gjøre med da oppe i 1.45v som er uaktuelt da temp er umulig til å få kontroll over. Har kjøpt intel sin forsikring og vurderte en stund å svi av prosessoren for å gamble på å få en bedre. Men har landet på å la det stå med den jeg har fått, men blir ikke noen rekorder med min chip dessverre, selv med ekwb custom loop til over 7k :(

     

    Har også vurdert delid/relid for å se om jeg kan skvise ut litt mer, men mtp at chip er såpass svak i utgangspunktet beholder jeg den slik den er.

     

    Ja jeg hoppet litt fort på "gull chip" toget tror jeg. Det jeg merker er forskjell på denne chipen og eldre er at jeg kommer fint inni windows osv med ganske lite volt, men for å faktisk få ting 100% stabilt må jeg øke ganske mye volt. Så fra å virke som man har nok volt, til å faktisk ha riktig volt er ett stort sprang.

     

    Jeg endte med å da sånn dynamisk/justerende volt. Fungerer helt strøkent, har 4,7ghz og 1,36-1,37v... jeg greier å få det stabilt på endel mindre volt, men jeg liker faktisk å ha litt ekstra bare for å være sikker + så den har litt å gå på visst den blir dårligere. Kunne tenkt meg 4,8mhz men da har jeg samme som deg, må opp noe veldig på volten. Greide vel ikke det stabilt på 1,45-1,48v engang, møtte veggen der. 4,6ghz greier jeg med nesten ikke noe volt, men vil ha 4,7 :)

     

    Vurderte å delidde jeg også, men gidder rett og slett ikke. Så hardcore er jeg ikke lengre haha :)

  2. Ja mye mulig. Kan ikke si jeg har lagt merke til det selv. Men jeg har litt annen taktikk normalt. Jeg liker å finne ca der grensa ligger på volt, også gi den litt mer. Bare rett og slett for å ha "litt å gå på" når den evt blir dårligere. Og normalt så blir dem det iallefall litt med volten jeg bruker haha :)

     

    Jeg er muligens litt rar, men jeg syntes det er moro å ha mye volt på en cpu. Hovedsaklig fordi folk tror en cpu blir fort dårlig, noe den ikke gjør. Jeg hadde både min e8600 og e6850 samt delvis 2500k på langt mer volt enn folk trodde var bra, og etter rundt 3 år med pc'n stående på og bli mye brukt var det ikke noe tema. 

     

    Er glad jeg iallefall byttet hovedkort, var tydeligvis problemer med det gamle/første. (Til min bruk med overklokking osv iallefall) :)

  3. Mulig jeg snakket/skrev for tidlig... Får den ikke helt stabil, men jeg tester å ha aida64 gående mens jeg feks starter cinebench... vet ikke om det er noe som gjør at dem 2 ikke går sammen. Greide rundt 10 min med 4.8ghz og 1,344v i aida... men visst jeg har aida + cinebench gående klikker det uansett...selv med mye mer volt. Oppe i 1,42v nå.

     

    Har byttet hovedkort nå, var noe feil med gamle. Jeg har ikke noen veldig bra chip, men sånn ca middels til bra chip. Fra 0-10 så har jeg en sånn 6-7 ett sted. Greier 4,7ghz på 1,344v stabilt i lang test, mens feks 4,8ghz greier jeg ikke på 1,45v engang... Høyere gidder jeg ikke gå :)

     

    på min 3770k så fungerte faktisk handbrake konvertering av video med kvaliteten på høy som veldig fin stabilitets test, den feilet etter 5min om cpu var ustabil mens aida/prime osv kunne stå på i 4t uten problem

     

    Handbrake konvertering er faktisk en grei test ja faktisk :) Jeg bruker x264 test, det er vel ganske likt som blir brukt i feks konvertering...

  4. Kan vi få en oppsummering her av hvor høy clock 980ti brukerne har klart? Jeg kommer ikke forbi 1396 og er ganske misfornøyd med det. Har jeg bare fått ett mandags kort?

     

    Stock på min er 1379 og 1750mhz, dit den går selv. Spiller normalt med den på 1525-ish og 2000 minne, har også noen 3dmark med den på 1570/2100 ish også :) Gigabyte g1 gaming kort

  5. Hei boys...

     

    Ja litt sånn "se her" tittel :) Handlet ny cpu/hk og ram igår, tester å klokke litt nå. Jeg er usikker på hva som er veldig bra eller ei, men virker som jeg har fått en bra chip.

     

     

     

    Bilde vedlagt viser 92 personer som har 6700k med overklokk og hva volt dem må ha for hvilken mhz/ghz. Jeg stresstester nå med 4,8ghz og 1,344v... virker som det går helt fint. Må da være ganske bra ?

     

    Hva får dere med deres 6700k ?

     

    Mvh :)

    post-84585-0-06300900-1465488378_thumb.jpg

    • Liker 1
  6. Lol, hadde det nå sist, var ikke veldig fornøyd men fungerte ok... Er vel litt samme tenker jeg, man får det man betaler for + flaks-uflaks. 

     

    Du er ikke tilfeldig vis god på 6700k eller ? Er ikke første overklokk rodeoen min, men vet ikke helt hva som er "bra" og ikke på skylake. Ser ut som jeg greier 4,8ghz på 1,36-1,38v iallefall, tror det er ok. Vet ikke helt hvor langt man bør gå med disse...

  7.  

    Benytte angrerett?

    Gigabyte HK har jeg ikke mye til overs for :p

     

    For min del har Gigabyte hk vært blant de bedre.

    Faktisk:

    Gamle P35-DS3P som bl.a "OldMan" og meg selv klokket Q6600 for harde livet for snart 10 år siden, har jeg fremdeles.

    Det kjører idag (24/7) som en reserve-maskin, (Q9650 nå) og har *aldri* feilet til tross for *hard* overklokking med mange ulike CPU'er og minne.

     

    Ad topic:

    "Temperaturer" avlest av software har sjelden vært særlig nøyaktig (over hele skalaen).

    Se på det som retningsgivende for ditt system relatert til temp vs stabil klokk.

    :)

     

    Rart dette skal være så vanskelig å få til for CPU/HK/Bios-produsenter.

    Temperatur-sensorer/målere har fungert bra i noen decennier for andre formål/i andre installasjoner. Ikke rocket-science dette.

     

     

    Ja sant det dem ikke nødvendigvis er så veldig nøyaktig, men denne er litt drøy. Uansett hvor jeg ser viser den feil. Hadde vært fint å hatt noe å gått etter når jeg klokker.

     

    1.6 på skylake?! Du er enten modig eller dumdristig :p

     

    Litt av begge tinga. Var en liten glipp egentlig, den justerte volten etter mhz jeg hadde på overklokken. Er ikke redd for litt volt jeg se haha :)

     

    Prøv nyeste beta av aida64 ja.

     

    Gigabyte har hatt mange gode hk. Det råeste er kanskje x58A OC.

     

    Har prøvd Nizzen, også testa beta av andre program men like feil. Jeg har en temperatur i aida64 som bare står "cpu" (er vel den som tar gjennomsnitten evt package), den viser feks nå 21 grader. (23 ambient) Har lest litt at tempen her kan være rundt 10 grader feil, så det kan stemme... dvs 21 grader +10 = 31 grader på den. Visst det stemmer sånn ca har jeg noe å gå etter iallefall...

  8. Flere som sliter med at drivere krasjer for tiden? Usikker på om det er driverne i seg selv eller kortet. Problemet oppstod da jeg begynte å clocke mitt nye 980Ti hybrid for en stund siden, og det skjer så fort jeg prøver å spille noe selvom jeg nå har resatt alle instillinger.

     

    Kan være selve afterburner, visst jeg har på den her så blir det lettere feil/feilmelding. Både med og uten overklokk... så prøv å ha den av i bakgrunnen, uavhengig om du har klokket eller ei :) 

  9. Husker bare arma og gemini heroes reborn akkurat nå, i feks arma gjør den det visst den ikke greier å holde 60. Så feks visst jeg har 60 fps men brått titter litt rundt (der den feks skulle holdt da 55 fps) så faller den og låser jeg på 30fps. Og er uavhengig om om jeg har på v-sync i spillet eller via nvidia kontroll panel.

  10. Ser egentlig ikke hva noe av dette har med skjermkort å gjøre ? Brått 20 poster eller noe med cpu.

     

     

    For å dra tråden litt på riktig spor igjen, hvorfor låser noen spill meg i 30fps ? Har ikke på sånn adaptive v-sync/framrate eller men

    alikevel så er jeg brått låst til bare 30 :(

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...