Gå til innhold

mykepote

Medlemmer
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mykepote

  1. Hei igjen.

     

    Har ikke erfaring med Netshop, men hadde en selvbygd PC som ikke ville starte for noen år siden. Sendte den tilbake til Komplett (tror det var de) og fikk den tilbake fikset. Betalte bare porto. Husker ikke hva som var feil, men det ordnet seg uansett...

     

    Ta kontakt med Netshop. Du har uansett garanti på alle delene, og dette kan jo skyldes feil på en av komponentene. Hvis du ikke har gjort noe direkte feil som de kan påvise, tror jeg nok de må ta dette på garantien.

    *Hulk* Jaja, takk for moralsk støtte. Har sendt de en mail med hyggelig forspørsel. Kjører evt. selv nedover til Sandefjord og dumper den der nest helg hvis mulig.

  2. Hei.

     

    Dette høres da alvorlig ut... En svart firkant som gløder og ryker høres IKKE normalt ut. Litt dårlig beskrivelse, men kan vel være en liten IC eller transistor. Uansett tror jeg du har deler som er ødelagt, og anbefaler å sende hele PCen tilbake dit du bestilte delene fra.

     

    Sikker på at allt er rett montert, samt at RAM og alle kontakter sitter ordentlig i sokklene?

     

    Uansett, ta kontakt med selger av utstyret. Du får sikkert beskjed om å returnere...

     

     

    Lykke til!

    Det beste hadde jo vært å sende hele ruklet tilbake til netshop (veldig god support der forøvrig), men de tar vel neppe i mot en PC de ikke har satt sammen selv?

  3. Nettopp montert ferdig følgende:

    Asus A8N SLI Preium HK

    1 GB OCZ Platinum RAM

    AMD X2 3800 CPU

    Mist 500 W PSU

    Seagate Barracdua 250 GB SATA

    Seagate Barracuda 60 GB IDE

    Saphhire Radeon X700 skjermkort

    Lian Li PC 60 kabinett

    Thermalright XC-90 HK kjøler med Mist vifte

     

    Startet opp makkverket - første som skjer er at en lite svart firkant i plast gløder og begynner å ryke. Skrur av, venter litt, skrur på igjen. PSU kjører, vifte bak kjører, skjermkort vifte kjører, hk vifte kjører.

     

    HD har lys og indikator på HK lyser grønt.

     

    Skjermen står bare og blinker slik at det tilsynelatende ikke kommer signal over, spm. er om det skyldes at CPU ikke virker eller at skjermkortet er galt montert?

     

    Hjelp tigges om :hmm:

  4. Da ville jeg sannsynligvis ha satt inn den 60GB-disken, kjørt en repair-innstall på OS i den nye PC'n for å få det til å virke, kopiert over alt til 250GB disken og deretter formattert og innstallert på 60GB'n.

     

    Det kan hende du får bootet din eksisterende OS-installasjon i den nye maskina også. Har iallfall virka noen ganger hos meg uten repair, feks fra gamle Intel chipset til nyere intel chipset og mellom forskjellige Socket-A VIA hovedkort.

    Den eneste ulempen med det er at OS`et ligger på disk tre nå, en gammel WD Caviar disk. Hadde ikke det vært tilfelle hadde jeg gjort som du sier.

  5. Du kan koble til alle diskene på den nye PCen, og så kjøre OS fra CD og kopiere alt du trenger. En kjent slik CD er Knoppix.

    Hvis du ikke liker Linux så finnes det tilsvarende løsning for Windows, kalt BartPE. http://www.nu2.nu/pebuilder/

    Det der virket vanskelig.

     

    Men, det må jo være drøssevis av folk som har hatt samme problemet?

     

    Jeg kan sef. sette meg ned og starte å brenne CDer og gi blaffen i alt som heter filmer... det kan gå..

  6. Hatt tema delvis oppe før, men ble ikke klokere. Bygger ny PC (Asus Premium HK, OZC 1GB minne, Athlon X2 3800+) og har to gamle HDer med masse greier jeg vil ha med videre.

     

    Kjøpt en ny HD, Seagate 250 GB Sata, de to andre er IDE på hhv 30 og 60 GB. 30GB skal forsvinne, 60GB skal brukes til nytt OS, 250GB til lagring.

     

    Så, hvordan skal jeg redde alle data som er på nåværende 60GB HD? Ser ikke ut til at mitt gamle HK (Socket A) har SATA uttak, hadde det hatt det kunne jeg jo bare koblet på den nye disken, lagt alt dit, og så installert XP på 60GB i den nye maskinen.

     

    Et alternativ er å ta over begge de to IDE diskene, installere først XP på 30 GB HDen, flytte alt over til 250, ta ned 30 GB HDen og installere XP på 60GB.. men, det er jo ekstremt tungvint. Enklere forslag for å redde 60GB med data mottas med takk.

     

    Alternativet er lagring via nett, men ikke funnet noe bra... sukk.

  7. Hm. Installér XP på en partisjon på den nye disken, opprett en til partisjon på minst 60GB, si 80-100 avhengig av hvor mye du har (regner med du har mer enn det?)

     

    Flytt alt over på den ledige partisjonen, ta ut den nye disken og installér XP på den gamle. Da er du kommet litt lenger, men muligens med et nytt problem :D

     

    Hvis du har plass på 60GB'eren, kan du flytte filene over der mens du formaterer den nye disken.

     

    Hang du med?

     

    edit: leif

    Det kan jo funke det der, burde ikke være noe pes å slette den andre XPen så lenge maskinen da skjønner hvilken disk den skal boote fra?

     

    Trenger jo ikke 60GB til OSet heller forøvrig.. den nye disken er forøvrig på 250 GB. Også Seagate forvørig, men den gamle er IDE og den nye er SATA, blir spennende å se hvordan de funker sammen.

  8. Jeg har fått min nye PC i en masse gøyale deler som skal settes sammen, bla. en ny harddisk som er tenkt som lagringbunker. Jeg skal ta med min gamle Seagate på 60GB og bruke den som OS disk samt ta med masse gammelt stæsj fra den forrige maskinen.

     

    Det kan bli litt kinkig tenker jeg, XP formatterer vel hele den disken på nytt når man legger inn OSet på nytt? Så, hvordan skal jeg redde 60 GB med data når de er på den samme disken som det nye OSet skal ligge?

  9. Jeg har fått min nye PC i en masse gøyale deler som skal settes sammen, bla. en ny harddisk som er tenkt som lagringbunker. Jeg skal ta med min gamle Seagate på 60GB og bruke den som OS disk samt ta med masse gammelt stæsj fra den forrige maskinen.

     

    Det kan bli litt kinkig tenker jeg, XP formatterer vel hele den disken på nytt når man legger inn OSet på nytt? Så, hvordan skal jeg redde 60 GB med data når de er på den samme disken som det nye OSet skal ligge?

  10. Et lite spm vedrørende Asus A8N Premium, jeg vurderer å kjøpe dette kortet (eller MSI Diamond) og vet at det har passiv kjøling av CPU, betyr det at man ikke kan sette på en kjøler og vifte? Siden jeg har en Thermalright XP-90 med en god vifte liggende ville det vært synd å ikke kunne bruke de.

    Passiv kjøling av chipset, ikke cpu.

    Æh, ekstremt godt poeng. Vel, det løste i det minste hele problemet mitt. Hjelpe meg... :blush:

     

    Er en XP-90 god nok kjøling av en AMD X2 3800+ tror du? Er med en Mist vifte, 80mm tror jeg.

  11. Et lite spm vedrørende Asus A8N Premium, jeg vurderer å kjøpe dette kortet (eller MSI Diamond) og vet at det har passiv kjøling av CPU, betyr det at man ikke kan sette på en kjøler og vifte? Siden jeg har en Thermalright XP-90 med en god vifte liggende ville det vært synd å ikke kunne bruke de.

×
×
  • Opprett ny...