Gå til innhold

Celestrian

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Celestrian

  1. Jeg har i dag en gamme Asus RT-AC68U som fungerer greit nok. Men den sliter med å dekke hele huset, iallfall med 5ghz. Har et smalt rekkehus med 3 etasjer. Tipper egentlig 1 punkt ekstra fungerer, men kan jo ha 2 for sikkerhets skyld.

    Hva bør jeg gjøre? Kjøpe ny mesh, feks Google? Eller noe annet rimelig og bra jeg kan koble til nåværende ruter? 

    Har små barn så jeg liker parental control og at den er gratis, tror Asus har det, har ikke testa enda. Men trenger vel der om ikke så lenge... 

     

  2. Ok. Har du noen tips til gode nok kabinett? Bør de kabinettene som feks sharkgames og greencom bruker med 3 foran/sideog 1 bak holde, alle 120mm, gi god nok luft? Altså til at GPU, feks 3060ti klarer å holde seg rolig? Eller er det andre, spesifikke kabinett, jeg må gå for? 

    Og det vil ikke holde å åpne sidepanel de gangene jeg skal spille de mest krevende spillene?

     

  3. Ser ut til at DDR5 er en del raskere, men det koster vel foreløpig flesk. Og det er vel bare Intels nyeste som støtter det foreløpig. Så det blir vel fort dyrt det også...

    Ja, har ikke lyst til å bytte ting snart. Bare litt kjedelig om GPU kommer til normal pris, som kanskje er halvparten av nå? Om allerede et år...

     

    Og da er kanskje ddr5-greiene rimeligere også. 😁

  4. Hei.

    Jeg prøver å finne meg en ny, stille spillpc, ev. om jeg også må pusle litt med det selv. Jeg vurderer å bruke komplett eller shark sin bygger, jeg får se.

    Men jeg trenger et stille kabinett. Da er kanskje det aller viktigste gode vifter, spesielt for å hjelpe GPU. Dernest at det kanskje også har noe isolering. Trenger ikke noe RGB. Helst ikke det største som finnes, men stort nok til at det er nok fremtidsrettet så jeg kan oppgradere ting inni der. 

    Helst med mange og gode vifter som følger med, ev tips om hvilke vifter jeg ble kjøpe. Det finnes vel hjelp til hvordan å installere på nettet, jeg har ikke bygd PC på 15 år...

    Stemmer det at jeg blir holde meg unna kabinett med glass?

    Jeg ser at fractal design 7 er populært hos komplett, men kanskje andre er bedre og billigere?

    Tar imot alle tips og råd! 😃

  5. Hei!

    Jeg er på utkikk etter en stillegående gaming-PC, men er ikke helt sikker på nøyaktig hva jeg skal gå etter. Jeg ser at Komplett har et noen Super Silent utgaver (selv om kabinettet de bruker ikke er på lager akkurat nå). Men jeg tenker kanskje det finnes andre alternativer der ute også? Jeg er nok ikke ute etter å bygge selv, det har jeg ikke gjort på 20 år... 

    Jeg ser at både Sharkgaming og Greencom skryter av å ha stillegående PC-er, men jeg vet ikke om de faktisk er stille selv om de har 4 vifter som default?

    I utgangspunktet tenkte jeg å bruke rundt 15k, men kan strekke meg opp mot 20k om den virkelig er stille, men kraftig.

    Det kan hende at jeg også venter et år til prisene på skjermkort blir litt mer fornuftige, men jeg får se... Solgte akkurat en ferdigbygd greie fra Medion som var om en jetmotor, og det ble for slitsomt... Men moro om jeg vet litt mer hva jeg bør se etter når jeg skal få den så stille som mulig. :)

  6. Jeg ønsker å finne meg en rimelig e-post og skylagring, helst i samme økosystem. Eksempelvis som protonmail som nå også får protondrive. Men synes det fort kan begynne å bli dyrt etter hvert... 

    Noen som har forslag om andre systemer? Kunne jo vært kjekt med passord manager også.

    Men viktig at alt funker på alt av devices.

    Vurderer Zohomail, har noen erfaring med dem? 

    Andre jeg bør se på?

  7. Vertical^ skrev (1 time siden):

    Zero har blitt litt trøblete, da man ikke lenger får tilbakebetalt kildeskatt på utbytte. Du skatter med andre ord både til USA og til Norge. En så lenge virker det ikke som om Nordnet har noen løsning på dette.

    For amerikanske aksjer vil jeg uansett anbefale å sette opp en valutakonto i USD på AF-kontoen. Da slipper du å bli så påvirket av valutasvingninger. Da kan du enkelt både kjøpe og selge i USD istedenfor.

    Ok, takk for innspill og tips! Og har jeg forstått det riktig ved at det da også er Nordnet som har den billigste kurtasjen for handel i USA, slik at det uansett er dem jeg bør bruke for aksjer på mer internasjonale markeder? Så det jeg da bør gjøre er å opprette valutakonto i USD og starte å handle på AF, og ikke på Zero...

    Med aksjer i EU/EØS så er det lurest å bruke aksjesparekonto? Har forsøkt å kikke litt og da ser det ut til at Nordea er billigst? Men det er kanskje mas å ha det litt ulike steder...?

    Edit: Jeg tenker vel forresten i utgangspunktet å kjøpe aksjer som jeg holder på en stund, ikke trade ofte/hele tiden. Iallfall ikke i starten, men det kan jo hende jeg gjør det etter hvert... Sånn om det har noe å si på hvor jeg bør handle. Antar kurtasje vil ha mer å si om jeg skal handle ofte og for mindre beløp? (Beklager nybegynnerspørsmål, men prøver å lære...)

  8. Bruker dere Nordnet eller VPS eller hva gjør dere for å handle utenlandske aksjer enkelst og billigst mulig? Har ikke begynt med det enda, men usikker på hva som er lurest. Får man eventuelt utbytte på utenlandske aksjer i Investeringskonto Zero? 

  9. Hvordan er pris og brukervennlighet på Coinbase og etoro osv. sammenlignet med de norske, f.eks. Kaupang og MiraiEx? Og hvilken gratis kryptowallet er grei å bruke om man vil ha litt ulike, men ikke altfor ukjente?

    Har lyst, men har ikke fått surra meg til å starte med dette helt enda, men synes det er litt uoversiktlig alt sammen... 

  10. Jeg kan lite om det tekniske rundt kjøp og salg av aksjer. Har dere tips til noen steder jeg kan lese meg opp? Jeg tror jeg har skjønt en del når det gjelder kjøp og salg av norske aksjer.

    Men hva med utenlandske og spesielt amerikanske aksjer? Bør/må man gå for VPS for hver enkelt aksje eller finnes det noe lignende en aksjesparekonto for det? Synes jeg så et sted at Investeringskonto Zero hadde noe dobbelt beskatning? Eller kunne man trekke fra det på skatten? (Nordnet sine sider er nede akkurat nå...)

    Hvor lønner det seg å starte med dette om man vil bare begynne litt i det små? Ut fra denne så ser det ut til at Nordea er et lurt valg om man bare skal leke litt med lave summer?
    https://www.smartepenger.no/tema/104-sparing/2072-prisoversikt-aksjemeglere-pa-nett

     

  11. Vurderer en ny kablet spillmus. Bruker vanligvis Logitech mx vertical, men den funker ikke like godt til alle spill. Tenker det er like greit med kablet da den først og fremst vil brukes til pvp skytespill/fps.

    Jeg ser at både Logitech g pro og steelseries rival 3 (begge kablet) koster 399. Tips om hvilken jeg bør gå for? Logitech g pro wireless har fått veldig mye skryt. Er den med kabel like god?

    Andre rimelige og gode jeg bør vurdere?

  12. Jeg har blitt en sofagamer (PC). Sliter med å finne gode posisjoner for håndledd for begge hender når jeg skal håndtere både mus og tastatur. 

    Det jeg ser for meg kan løse problemet er å finne en slags plate eller et slags "bord" jeg kan ha dette på, men jeg vet ikke helt hva jeg skal lete etter eller hva jeg skal kalle det. Ønsker noe som er nokså diskret og ikke noe veldig voldsomme greier. Har forsøkt å bruke et slags underlag for laptop som egentlig fungerer bra for tastaturet, men det er litt i minste laget for både mus og tastatur. 

    Har noen konkrete tips enten til noe som kan funke, eller hva jeg eventuelt kan lete etter?

  13. Hei. 

    GAMING + TV-headset (budsjett ca. 2000)
    Ønsker et all-round headset som fungerer til det meste egentlig. Skal spille litt PC fremover og ønsker da alright lyd til det, bare en fordel om jeg hører hvor fiender kommer fra. Fint om det funker litt til musikk. Også fint om jeg kan koble det til TV med bluetooth da jeg nettopp begynte å høre dårligere og det kan være kjekt å sitte med headset med høyere lyd enn på selve TV-en. 

    Bør jeg da gå for et vanlig headset som f.eks. XM3 eller et gaming headset som f.eks. Steelseries Arctic Pro Wireless? 

    Andre konkrete forslag tas i mot med takk! :)
     

  14. sigerdrivar skrev (29 minutter siden):

    Noen erfaringer på Asus TUF Gaming VG27BQ som selges til en billig penge disse dager?

    Og ville dere eventuelt gått for den eller for Asus VG32VQ? Sånn om man ser bort fra at den ene er 32 og den andre er 27.

    Jeg vet ikke om det er fryktelig mye forskjell fra G-Sync og Freesync? Men en VA-skjerm har kanskje bedre bildekvalitet enn en TN-skjerm?

    Kommer sikkert til å spørre om andre skjermer også, om det dukker opp noen nye på tilbud i morgen... :p 

  15. Tenkte jeg skulle kjøpe nytt tastatur og mus denne uka, fortrinnsvis til gaming, og lurer på et par ting.... 

    Trådløst eller kablet? Har trådløst noe å si i forhold til lag om jeg f.eks. spiller Battlefield PVP? Og om jeg går for kablet mus/tastatur, det funker da om jeg har det via en USB-hub, da jeg gjerne vil sitte et stykke unna selve maskinen?

    Har noen tips om rimelige trådløse (eller kablede) tastatur/mus som kan funke? (gjerne til under 1000,- for begge...), og gjerne litt ergonomisk mus om mulig. Synes det er fryktelig mye der ute, så vanskelig å orientere seg og vite om noe er bra.

  16. Tenkte jeg skulle kjøpe nytt tastatur og mus og headset denne uka, og lurer på et par ting.... 

    Trådløst eller kablet? Har trådløst noe å si i forhold til lag om jeg f.eks. spiller Battlefield PVP? Og om jeg går for kablet mus/tastatur, det funker da om jeg har det via en USB-hub, da jeg gjerne vil sitte et stykke unna selve maskinen?

    Har noen tips om rimelige tastatur/mus som kan funke? (gjerne til under 1000,- for begge...), og gjerne litt ergonomisk mus om mulig. Synes det er fryktelig mye der ute, så vanskelig å orientere seg og vite om noe er bra.

    Så tar jeg også gjerne i mot gaming headset. Mic er ikke så farlig da jeg kanskje kjøper en Yeti X uansett. Men sliter med dårlig hørsel, så vil gjerne ha noe med god lyd. Helst oppladbart og trådløst. Gjerne med surround. Helst under 2000,-, men kan gå litt over om det virkelig er verdt det. Her leser jeg noen tester som sier at headset A er supert og en annen test som sier at det samme headsettet er crap osv. Vanskelig å vite der også... 

×
×
  • Opprett ny...