Gå til innhold

kafelia

Medlemmer
  • Innlegg

    130
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kafelia

  1. Hvor mange bor det i området?

    Du må vel kontakte de som har strømnettet i området, det er de som vanligvis eier infrastrukturen.

     

    Uansett vil en slik utskutt enhet for xDSL som du snakker om koste en betydelig sum penger så en kunde er ikke nok.

     

    kommer vel litt an på hva som defineres som området. er kanskje bare 100 hus som ligger mer enn 3km fra nåværende sentral. hvor mange av desse som er villig til å betale egenandel for å få bedre nett er selvfølgelig ukjent.

     

    directconnect trenger angiveligvis bare 30 interesserte for å sette opp en 5g antenne, så jeg venter i spenning på svar fra de og...

     

    venter også fortsatt på svar fra det andre kraftselskapet. er fortsatt litt ubestemt på vanlig nett vs mobilt men har et par uker til å tenke på.

     

    takker uansett for innspill!

  2. Ligger det fiber inn i området og dere er endel husstander så kan dere jo lage en interesseliste, har du hørt med det lokale e-verket om de har fiber i trafoen?

     

    jeg tror ikke det er nok folk til fiber, og ble fortalt at selv om det skulle være fiber i sentralen så vil en singeltilkobling koste minst 50k. selv om jeg er villig til å legge ut en del for å få en løsning, så er nok det litt i overkant :) (men det hadde fristet altså, er ganske desperat.)

     

    har kontaktet to kraftselskaper, den ene var bom, venter på svar fra den andre. jeg skulle så gjerne visst hva det koster å sette opp en vanlig internettsentral for å redusere linjelengden. om det er 50k for fiber, så bør det være vesentlig mindre for bredbånd, og alle nåværende kunder i området vil nyte godt av det..

  3. hei

     

    har fortsatt ikke kommet i bunns om hva som faktisk ligger i den transformatoren, det er visst ingen som har peiling.

     

    jeg har meldt min interesse for 5g antenne hos directconnect, men ellers virker det ganske håpløst.

     

    kan se ut som det blir å teste et abb fra ice siden de har husantenne som ekstrautstyr.. men som du sier så er kvoten der bare på 6gb :| får besøke familien når jeg skal laste ned da.. når jeg testet telenor mobilt så var det ca 70 ping, på wifi som jeg har nå er det vanligvis 30. når jeg spiller f.eks wow ligger jeg nå rundt 50ms, og tror jeg skal tåle en dobling. ideelt er det selvfølgelig ikke, men nå ser det ikke ut som om det blir bra uansett hva jeg gjør.

  4. hei! takk for svar :) driver og sjekker det med wimax nå, det har jeg aldri hørt om før.

     

    jeg tror nok ikke jeg kan få fiber fra den transformatoren, men tenkte kanskje det burde være mulig å sette opp en vanlig bredbåndssentral/antenne/boks/hvadetnåer slik at jeg enten kan gå fra 5k til 100 linjemeter, eller at det i det minste blir noe forsterket. jeg aner ikke hva noe slikt ville kostet for leverandør, men jeg spanderer gjerne noen tusen for en tilfredstillende løsning.

     

    NGT leverer ikke vanlig bredbånd i mitt område (sunnmøre), og de to leverandørene jeg har kontaktet (telenor/tafjord mimer) sier at jeg KANSKJE kan få 1500/256, men at det sannsynligvis vil bli dårligere enn det. nå har jeg prøvd å teste mobilt bredbånd fra telenor, men ble ikke videre imponert. både hastigheten og dekningen var ekstremt ustabil.

  5. hei!

     

    jeg er i ferd med å flytte til et "forferdelig" sted som ligger 5km fra nærmeste internettsentral. MEN, ca 100m fra huset står en transformatorstasjon, hvor noen har fortalt meg det ligger både bredbånd og fiber i kabel ut til en øy i sjøen utenfor. fiber er bare en våt drøm jeg prøver å glemme, men er det ikke mulig å få opp en antenne/boks/whatever slik at vi i det minste kan få LITT raskere bredbånd? det kan da umulig koste SÅ mye (jeg skjønner at det koster å få folk ut til å se på det/innstallere tilleggsutstyr i transformatoren, men jeg tar gjerne en ekstraregning) og hvem er det eventuelt jeg skal henvende meg til? kraftverket? telenor (og evt hvor i telenor.. ser ikke for meg at vanlig kundeservice kan hjelpe meg med dette?)

     

    vet ikke hvor lenge jeg klarer å bo på dette stedet uten å hverken kunne laste ned eller spille online ;)

  6. En ting du skal være klar over vedr. GTX 560M; den finnes i 3 versjoner, 1.5, 2 og 3 GB. Versjonen med 2 GB VRAM har 128 bit minnebuss, i motsetning til de andre to, som har 192 bit. Det vil derfor yte klart svakere - styr unna.

     

    takk, det visste jeg ikke :o har sett på en med 2gb men husker ikke hvilken nå.. hvis jeg ser det igjen så vet jeg iallefall at det ikke er aktuelt :)

  7. nå har jeg prøvd f2 + fn/z minst 10 ganger uten å lykkes, enten trykker jeg f2 for tidlig og da blir det ikke registert, eller så trykker jeg for sent og da går det umiddelbart inn i den setupskjermen (tar ikke mer enn 1 sekund eller 2, selv om jeg holder inne fn/z). etter en stund med prøving har maskinen allerede rukket å dra på seg noe temperatur, så da må jeg vel vente til neste gang jeg ikke skal bruke den på en stund...

     

     

    får vel prøve å kræsje den!

  8. ja jeg så den også, men sett bort ifra alienware merket i seg selv så kan jeg ikke se noe forskjell på den og ASUS'en til samme pris, bortsett fra at alien faktisk har et eldre grafikk kort (GTX460M vs det nye GTX 560M, + da at asus igjen har 3gb vs 1,5gb minne)

     

    så da blir spørsmålet om jeg vil ha dårligere/gamlere skjermkort bare for å kunne skryte av at jeg har alienware, noe jeg ikke bryr meg SÅ veldig om :hmm: men at den har en fornuftig pris i forhold til andre alienware (originalprisen på 18k er jo skrullete synes jeg) kan jeg være enig i! :)

     

    det skal ikke være lett iallefall........

     

    edit: alien har heller ikke blueray, ikke at det er verdens undergang, men kjekt å ha ;)

  9. hei

     

    har nå lenge planlagt å kjøpe ny gaming laptop, og trodde jeg nesten hadde bestemt meg for den nye ASUS G74SX (http://www.dustinhome.no/asus-g74sx-ci7-20-8gb-750-gtx560m-173-w7hp/product/5010598258)

     

    men så fant jeg denne MSI'en i en annen tråd http://www.netonnet.no/art/data/laptop/msi-gt683r-420ne/158036.2001/#

     

    bortsett fra 15" vs 17" er den eneste forskjellen jeg kan se at MSI'en "bare" har 1,5gb dedikert grafikkminne, og asus har 3gb. kan noen forklare meg forskjellen i praksis (ønsker at maskinen skal kunne kjøre WoW på high/ultra, og diablo 3 når det kommer) og er asus verdt 2,5k mer?

  10. hei!

     

    beklager om dette har blitt svart på før men 83 sider var litt mye å bla gjennom..

     

    Jeg har en 1330 som allerede har blitt reparert en gang pga varme (fikk de stripene på skjermen). etter en stund ble den likevel så varm igjen at jeg har vært tvunget til å ha ekstra kjølebrett der viftene går stort sett 100%, og den er fortsatt ganske varm men fungerer iallefall OK.

     

    nå er jeg ganske lei, trodde ikke det var noe jeg kunne gjøre siden det er mer enn 2 år siden jeg kjøpte den, men så leste jeg om den 5 års garantien på hovedkortet. skal jeg bare koble fra kjølebrettet og se om den kræsjer igjen? jeg har ikke evne til å reparere alt mulig selv...

  11. hei!

     

    trenger litt hjelp til å velge ny gaming laptop (og bare så det er sagt, stasjonær er desverre ikke aktuelt..)

     

    har fra før hatt kun Dell og har vært veldig fornøyd med servicen, men min nåværende xps M1330 er i ferd med og dø, og har alltid hatt problember med overoppheting. Først så jeg på Alienware 15" (siden det er dell som leverer de nå), men uansett hvordan jeg snur og vender på det så virker de for dyre i forhold til hva man får, spesielt etter at jeg oppgraderte den til ci7.

     

    prøvde også å config en XPS 15, med nåværende tilbud kom den på 10700 (mulig jeg kan prute dette ned litt til siden jeg lenge har vært dell kunde), med i7-2630QM prosessor på 2,GHz turboboost, (1920x1080) skjerm, 8192 MB 1333 MHz tokanals DDR3 SDRAM [2 x 4096] og 2GB NVIDIA® GEFORCE® GT 540M grafikkort. men jeg er som sagt litt skeptisk til xps igjen.. har de blitt bedre mht til varme?

     

     

    så fant jeg en ASUS G53SW CI7 her http://www.dustinhome.no/pd_5010596150.aspx etter å ha blitt anbefalt dette merket. virker som en god maskin til en grei pris (9400)? selv om den er ganske stygg (men den monsterbakdelen lover at jeg skal få mindre problemer med overoppheting, så jeg får vel bare godta det)..

     

    det eneste den ikke har (heller ikke dell) som jeg har blitt anbefalt er en SSD harddisk? har da blitt fortalt at jeg kan evt kjøpe det senere og sette inn selv (eller iallefall få noen som kan det til å gjøre det..)? eller har dere et lignende alternativ som allerede har ssd? eller noe helt annet? ><

     

    jeg spiller WoW, og ønsker at den også skal holde til diablo 3 når det kommer...

     

    takk for hjelpen

  12. Når det gjelder StarTour, Ving eller andre charterselskaper, så mener jeg de ikke har lov til å selge enkeltbilletter fra Tyrkia til Norge.

     

    Det er det myndighetene i Tyrkia som har bestemt.

     

    hvorfor er det da mulig å bestille billetter fra f.eks engelske startour (thomson) fra tyrkia til england? er også mulig å søke fra tyrkia til danmark på de danske startour sidene, men får ikke opp noe svar.

     

    synes bare det virker fornuftig at hvis det koster 700kr for t/r, så må det ett sted være mulig å kjøpe kun r til samme pris.. menmen. flybillettsøk kommer alltid til å være et uoversiktelig helv***.

     

    Du kan søke på www.wideroe.no for å finne deg en billig billett.

    Tipper det enkleste er Turkish via Istanbul til Oslo.

     

    hva er det jeg skal se etter på widerøe?

     

    anyway.. istanbul-oslo er kanskje av de mest direkte alternativene, men det er dyrt. prøver å holde meg under 2500kr, og den reisen koster minst det pluss reise til istanbul og fra oslo og hjem. betaler heller mindre og venter litt lengre, så lenge det er en OK layover flyplass (har f.eks bestemt at jeg betaler et par hundre ekstra for å unngå Berlin, da det muligens var en av de kjedeligste flyplassene jeg noen gang har vært på, med den ekleste maten).

  13. hei! er for tiden i Tyrkia og prøver å finne flybillett hjem nå i oktober.. irriterer meg grønn over at man kan kjøpe siste liten billetter direkte t/r FRA norge for under tusenlappen, men ingen (av de jeg har spurt til nå iallefall) godtar at man bare bruker returen. har vært innom ving og startour sine sider og der har de enkeltbilletter til norge, men kun fra EU/eøs land.. *sukk*. ellers har jeg brukt skyscanner, har funnet noen relativt billige (1500-2000kr), men det er jo kinareiser alt sammen (20t +). hvorfor er det så vanskelig å finne ett enkelt sete på ubrukte charterflyreiser? har de ikke lov til å fylle opp flyet på returen? det eneste "normale" flyselskapet jeg har funnet som flyr direkte en vei er norwegian fra dalaman til rygge, men det kommer så sent frem at jeg må uansett overnatte i oslo før jeg kan dra videre hjem til nordvestlandet neste dag.

     

    anyway... noen som har ideer om hvordan/hvor jeg skal finne billig billett hjem?

  14. hei!

     

    vurderer å dra på en liten ukestur med kjæresten i november, men har ingen spesielle mål for øyet så tar gjerne imot noen tips fra dere reisevante ;)

     

    ønsker:

     

    1: det bør være rimelig å komme seg dit, og helst ikke være ALT for langt unna siden det bare er snakk om en ukestur.

     

    2: det MÅ ikke nødvendigvis være bikini/bade vær, men helst ikke noe kaldere enn at man kan være komfortabel i T-skjorte. så mye sol og varme som det er mulig uten å bryte med ønske nr 1.

     

    3: bør være et rolig sted. formålet med turen er å komme unna hverdags-stress, og vi er ikke partymennesker. ønsker bare å kose oss alene og gjøre "ingenting" i en uke.

  15. Joda, det går med noen ekstra sekunder for hver gang man skal skifte, men jeg kan også se hvorfor sony ericsson ikke har lagt med noen sammenslåing (som jeg kan finne). Jeg mistenker at de har gjort dette pga av både gramatikkregler og for at man ikke skal få så voldsomt mange ord opp som forslag.

     

    Men, Sucks to be you i guess :\

     

    vet du om det er mulig å SLETTE ord i ordlisten?

  16. Vell du kan enkelt skifte mellom Norsk og Engelsk T9 ordliste ved å holde inne # knappen i 2-3 sekunder. Det blir ikke en optimal kombinering. men jeg bruker det selv endel

     

    ja, det er det jeg gjør.. men synes de ekstra sekundene virker så unødvending.(2-3 sekunder på knappen, 1-3 sekunder å velge språk + trykke seg tilbake på meldingen. gjerne også legge til noen sekunder med å tukle inni melding når man finner ut at man prøver å skrive et ord med feil listespråk)

     

    men har begynt å skrive noen engelske ord i den norske boka nå, så får vi se hvordan det går når det samler seg opp en del... men den norske ordlisten vil selvfølgelig prøve å foreslå norske ord først, så uansett om alle de engelske ordene blir lagt in der, så blir det noe ekstra blaing for å finne de rette.. f.eks når jeg nå prøver å skrive "did" i den norske lista, så må jeg bla 7 (!) ord ned for å finne det.. *sukk*

  17. hei!

     

    har nå brukt den nye telefonen min i noen uker (stor oppgradering fra den forrige som var 4 år gammel, så det er mye nytt..), har da omsider vendt meg til å bruke t9 men det er en ting som irriterer meg litt... jeg skriver mange norske og engelske meldinger om hverandre, og føler det tar opp unødvendig med tid å skifte tastespråk.. finnes det en måte jeg kan kombinere språkene? har sett i bruksanvisningen og bladd i menyer men finner ingen ting..

     

    må jeg virkelig legge inn alle de engelske ordene selv og se frem til at om noen mnd så ligger de fleste på den norske delen? virker ganske tungvindt når begge ordlistene finnes i telefonen allerede...

  18. hei!

     

    nå har jeg vært på runde og lett etter w508 men fant ingen som hadde den utstilt :( er det noen som har den som kan si om den er like pen som på bilde, og om den er "god å trykke på" osv? er det lett å få tak i nytt deksel?

     

    jeg har lest at den kommende T707 (fikk mail fra sony om at nå er den i butikkene, men det var nok litt VEL optimistisk..) er stort sett helt lik w508 bortsett fra designen på lokket..og at 508 har video + den "walkman" greia som er unikt for w-serien.. men jeg har aldri hatt sony tlf før, så vet ikke om det er noe jeg kommer til å savne?

     

    hadde tenkt å kjøpe 508 fordi den er ute nå (hvis jeg bare finner noen som har utstillingsmodell..), men hvis 707 er like rundt hjørnet så bør jeg kanskje vente å se på begge? med en av de utskiftbare dekselene ser ikke 508 så verst ut, men jeg falt litt for den "fancy" 707 også.. noen som har innvendinger for eller mot?

  19. hei!

     

    ser etter en mobiltelefon mellom 1-2000kr (åpen og uten abb) som hovedsakelig skal brukes til å høre på musikk. han som skal ha den hadde fra før en W980 men mistet den, og har ikke råd til å bruke mer enn ca 2k på ny. har sett på W350i og W595, antar at noe av utstyret til 980 passer til desse? og slik jeg har forstått kan man kjøpe 4gb minne til begge, muligens også 8gb til W595?

     

    hvordan er andre merker (nokia, samsung?) i forhold til W-serien på musikkfronten? er det noen alternativer jeg bør se på? den forrige musikktelefontesten jeg googlet var fra 2007 så den var litt gått ut på dato..

     

    på forhånd takk for hjelp!

  20. hei!

     

    oppdaget plutselig at jeg hadde lite plass igjen på disken.. det synes jeg var rart siden maskinen bare er noen uker gammel og jeg ikke har lagt inn så mye selv

     

    disken er 200GB,og nå har jeg 26GB ledig etter å ha kjørt diskopprydding og fjernet noen filer jeg selv har lagt inn.. så fant jeg at mappen C:/brukere/kafelia er ca 24GB når jeg peker over den, men hvis jeg går inn på egenskaper så er den nesten 95GB ?! har sjekket alle mappene som ligger der, men summen blir 24GB både på egenskaper og hover.. så.. hvor er de resterende 70? :S på kafelia/egenskaper står det også at de 95GB er fordelt på 25K filer og nesten 2K mapper.. flesteparten av desse må i så fall være usynlig.

  21. hei

     

    for noen uker siden kjøpte jeg ny laptop (dell m1330). den fikk ganske snart den sære uvanen at den skrur seg PÅ av seg selv.. i tide og utide. jeg har prøvd å skru den av på alle mulige måter, men det ser ikke ut til å spille noen rolle... om jeg lar den bare stå på, går den i dvalemodus etter en stund.. og da skrur den seg selv av og på, av og på, av og på, av og.. ja du skjønner..

     

    har aldri hørt om dette problemet før, og trodde det var noe galt med pc'n.. men så begynte det å skje noe lignende med den gamle laptopen (dell 9400) også????? den har jeg hatt i 2 år og den har alltid skrudd seg av og HOLDT seg av når jeg tar ned lokket.. men i det siste har jeg til stadighet funnet den på med lokket igjen, uansett hvordan jeg skrudde den av..

     

    er det et virus som går? scanneren finner ikke noe, hverken virus eller spyware.. men jeg skjønner fortsatt ikke hvordan en maskin kan skru seg på av seg selv, fra AV tilstand (ikke bare dvalemodus)... er det noe program som gjør dette? først trodde jeg det var noe med det nye trådløse nettverket (som er det eneste "nye" på begge maskiner som jeg kan komme på), men jeg tar med den ene maskinen på jobb og det samme skjer der... og jeg får helt noia av å tenke på at den skrur seg på i sekken og smelter..

     

    hjelp :S

  22. lurer på om noen andre har problemer med at maskinen skrur seg på av seg selv når den er lukket?

     

    her en dag oppdaget jeg til min forferdelse at den hadde skrudd seg på i sekken.. var selvfølgelig GLOVARM !

     

    jeg bruker alltid å sjekke at maskinen er av før jeg pakker den ned... men for sikkerhets skyld begynte jeg etter nevnte episode å skru av maskinen via startmenyen istedenfor å bare ta ned lokket.. men i går skrudde jeg av maskinen uten å pakke den ned, og etter en liten stund (5-10 minutter) skrudde den seg på igjen av seg selv igjen.. ?! skjønner IKKE hva som skjer?

     

    Veldig rar oppførsel. Siden strømknappen faktisk befinner seg under skjermen mistenker jeg at det kan ha kommet et stort trykk på skjermen og dermed skrudd maskinen på. Du har ikke tilfeldigvis LED skjermen?

     

    jo, har LED. det kan kanskje forklare hvordan den har skrudd seg på i vesken.. men sist gang sto den bare for seg selv på bordet, med lokket oppe.. jeg skrudde den av, ventet på at lyset skulle forsvinne, gikk å satte meg et annet sted i samme rom... og et par minutter etterpå skrudde den seg på igjen.... uten at noen/noe hadde vært i nærheten :S spøkelser?

×
×
  • Opprett ny...