Gå til innhold

relsafus

Medlemmer
  • Innlegg

    632
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av relsafus

  1. Vi var på Gaustablikk uka før påske og jeg ville ha noen bevegelige stjernebilder og satt min D300

    på stativ og med fjernutløser. Manuell fokus og tok noen OK bilder. I etter tid har jeg fundert på dette

    bildet som er på ca. 25 sekunder. En merkelig "rakett" lignende gjennstand sees tydelig. Hva kan dette være ?

    Jeg har tatt alle bilder i NEF (Nikon RAW) og de er 100% ikke redigert eller manipulert.

     

    Noen som har noen peiling på hva dette fenomenet er ?

     

    Mvh, Relsafus

    post-83377-0-54740600-1304627120_thumb.jpg

    post-83377-0-52189300-1304627141_thumb.jpg

  2. Veldig kult bilde, jeg har en badetrapp som jeg aldig har fått til å se slik ut på bilder, fremgangsmåte ? Greit at du har frilagt trappa og brukt gradient.

     

    Uansett, likte bildet veldig godt. Ser frem til morgenbad i morgen og det er ikke noe tull, her bades det i sjøen uansett temp og vær.

     

    /LL

  3. I utgangspunktet fint bilde, men det trenger noe mere.

    Hater å redigere andres bilder i miniformat, men muligens noe slikt ?

     

     

    Skarpet opp i lyskanalen, skåret litt skarpere og lagt litt mere farge på stenene i forgrunn. Ikke ta dette som negativ kritikk av ditt arbeid, det er du som er fotografen her, men bildet tåler litt bearbeiding for å bli litt bedre.

     

    /LL

    post-83377-1272575264,5269_thumb.jpg

  4. Hei og velkommen til forumet,

    Jeg kommenterer skjelden andres bilder, da jeg ikke anser meg som noen erfaren fotograf. Du har fanget et flott motiv, som er todelt. Mørk truende stormsky, og så kommer lyset rett der bak, så her er det håp. Et fint bilde som gjør seg som bakgrunnsbilde eller på veggen. Normalt skal man "kritisere" her, men det overlater jeg til de som kan slikt. Flott bilde og komposisjon.

     

    /LL

  5. Var innom FotoVideo i dag og gjorde et valg. Nikor 35-1,8.

    Syns det i utgangspunktet ga et litt begrenset utvalg mht. motiv avstand, men dette er en vanesak. Har desverre ikke fått tatt så mange bilder med dette, men rusla ned til HAUSMANIA bygningen som er fargerik.

     

     

     

    Måtte en del unna for å få meg "bygget", men slik er det med fast optikk.

     

    fullstørrelse lenger nede

     

     

    Sikkert en vanesak, skarpheten er det ingen ting å utsette dette på (f7).

     

    /LL

    post-83377-1272048381,7923_thumb.jpg

    post-83377-1272048934,5957_thumb.jpg

  6. En observasjon som jeg oppdaget nå.

    Det batteriet som satt i D300 tok 2 minutter å full lade !! (skulle vært tomt ifølge batterimålingen til kameraet). Dette er mao. FEIL. Dette er mao. 100% ladet.

     

    Batteriet i grepet lader fremdeles (etter 30minutter) og det skulle bare vært 70% benyttet. Så her er det noe rart...

     

    For meg så virker det som at internbatteriet "rapporterer" feil status, muligens pga. av jeg skrus grepet AV innimellom. Skal la dette stå ALLTID PÅ, så for jeg se om dette er løsningen.

     

    /LL

  7. Ja det er en enkel konklusjon, men mange tester jeg leste FØR jeg kjøpte dette grepet sier ingenting om slike problemer. Kan det være feil på kameraet mht. hvor det henter spenning fra mht. rekkefølge (FW) ?

     

    Første gangen jeg koblet opp det nye grepet med to fulle batterier, så fungerte ingenting. Måtte ta det av og på igjen så fungerte det perfekt. På D300 så vises det at batteripakke er i bruk og dette vises også i "batteri status" der begge er 100%.

     

    Etter endel tid, så synker selvsagt batterigrepet, mens D300 batteriet fremdeles står på 100% (slik det burde være). Men plutselig i dag, var D300 batteriet "tomt", selv om grepet bare var på 70%.

     

    Grepet har ikke vært av, men det er en "av/på" bryter her som jeg skrur av. Mulig dette er problemet ? (Alltid PÅ muligens...)

     

    /LL

  8. Må skyte inn at dette er et uorginalt grep (Hahnel HN-D300 Batterigrep, kjøpt hos Netshop). http://www.hahnel.ie/contentFiles/products/pdfs/brochures/NIKON%20BatteryGrip%20WB.pdf

     

    Dette fungerer helt fint, selv om det er litt plastikk i forhold til orginalen.

    Det rare er at selv med instillingen use "MD-10 first", så tappes batteriet i D300, selv om dette da ikke brukes. D300 har firmware 1.10 (A og B)

     

    Noen som har noen forslag ?

     

    /LL

  9. Takk for mange gode innspill på dette. Det skal ikke være så lett. Jeg tipper jeg kjøper 30mm 1,8 og så for jeg kikke på de nye 2,8 objektivene som har VR. Tamron har generelt fått veldig bra tester på den uten VR, så det er litt skuffende dersom nyere objektiv er dårligere. I utgangspunktet liker jeg Sigma sine ojektiver bedre (lydløs fokusmotor, bedre feeling, bedre byggekvalitet, men jeg har til gode å se at sigma banker Tamron på skarphet, noe jeg prioriterer høyt.

     

    Jeg for lese meg opp litt før dette valget besluttes

     

    /LL

  10. Driver og tester litt nå i vanlig lampelys og har satt sammen tre bilder uten noe redigering (kun kroppet de kanske tøft, men med samme utsnitt og betingelser), se vedlegg:

     

    50mm ved 1,8 i samme lys ved blender prioritet går silkemykt på ISO 1100 og er nesten uten støy ved S=1/60. 18-200 VR linsa greier ikke bedre enn bilde #1 her på ISO=3200. Veldig stor forskjell her mao. Så det blir nok ennå 35 /1,8.

     

    Skal teste og sjekke i butikk i morgen. Kunne vært greit med litt slingringsmonn, som Tokina 17-50mm, så det er derfor jeg er litt i tvil (feriebilder på kvelden etc.)

     

    /LL

     

    OBS: Sorry glemte å croppe fila til WEB størrelse, den siste er 50mm, 1/60, f1,8

    post-83377-1271881702,0001_thumb.jpg

  11. Er nok veldig fysen på Nikon sin 35mm/f/1,8 etter og ha lest på masse forumer, men er litt engstelig for at dette blir noe begrensende ved dagligdags fotografering, eller tar jeg helt feil her (har aldri sjekket mine bilder mht. hva som er gjennomsnitt mht. brennvidde). Vet bare at jeg bruker Tele mye mindre nå enn tidligere, så derfor tror jeg at en fast 35mm kan være passende. Fin pris og dersom den er like skarp som 50mm f/1,8 så er jeg nesten ved å ta en beslutning.

     

    /LL

  12. Hei,

    Jeg har lyst på et raskt objektiv og vurderer Tamron eller Sigma til min D300.

    Fra før har jeg Nikon 18-200 VRII, Nikon 50mm 1,8 og Sigma 10-20mm.

     

    Blir dette mye overlapp og vil jeg få bedre bilder med dette enn 18-200 ?

    (burde være bedre med Tamron 2,8 når det er dårlig lys, men det er her VR kommer inn).

     

    Veldig usikker på om dette er et fornuftig valg.

     

    Kanskje jeg bare trenger Nikon AF-S DX Nikkor 35mm f1.8 ??

     

     

    Synspunkter (Alternativer) ?

     

    /LL

  13. Jeg skal ikke påberope meg å være innehaver av denne artikkelen, men syns den fortjener

    en plass her, da det ikke er gitt at alle leser "the Guru of 3d" sine artikkler.

     

    Meget interessant lesning om hvordan man kan benytte GPU til å dekode HD filmer uten å

    bruke CPU til dette. Last ned gratis SW og du vil garantert bli imponert. Jeg kjørte flere filmer i går på min 42" Plasma med aldeles glimrende kvalitet i 1920 * 1080 oppløsning !

     

    NB. Få med deg det med å benytte flere Shader effekter, dette er helt rått !!

     

    Må bare teste for de som ikke allerede har sjekket dette ut.

    Link til Guide finner du her:

     

    http://www.guru3d.com/article/accelerate-x...-the-gpu-guide/

     

    Have Fun ;)

     

    /L

  14. Jeg er ganske sikker på at både D60, D40, eller en god superzoom holder lenge for deg. Det er liten forskjell i bildekvalitet mellom D60 og D40 med mindre du skal skrive ut i A3 format og oppover, eller har planer om å croppe og forstørre bildene dine kraftig, så mitt tips for optimal brukervennlighet og verdi for pengene er fortsatt et D40-kit med VR-versjonen av 18-55mm objektivet (rundt 3000.- hvis du leter litt rundt?). Men dersom du er fast bestemt på å hoope over "begynnertrinnet" når det gjelder utstyr (og ofre nybegynnervennligheten D40/D60 har) er D80 og 16-85mm en fin kombinasjon. Da ender du med et optimistisk overslag på rundt 8000.-

     

    I alle tilfeller ville jeg forsikra meg om å ha penger igjen til stativ og blits når jeg satte opp budsjettet. :)

     

    Samma greie her.

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1075033

     

    Mao. velg D80 dersom GREP er noe å tenke på (undervurdert fra mange new-bee) ;)

     

    /L

  15. Jeg hadde vel valgt en D90 foran en D80 om pengene var her.. men ja, D80 virker mye mer "proft" en D60 selv om CCD m.m. skal være den samme.

     

    Men siden du nå er veldig subjektiv og nikonfrelst, i tillegg til å ha 2 av linsene jeg kunne tenkt meg, altså 18-200 VR fra nikon og omtalte 50mm... er du fornøyd? er det noe å sette fingeren på? er det noe du ville kjøpt istede?

     

    Og SB-600 matcher D80'en bra?

     

    og ja... innen foto kommer jeg til å være det svakeste leddet i evig tid. :yes: Mac'en min er en annen historie.. :whistle:

     

     

    He, he kunne tenkt meg en D90 selv, men litt mye kroner.. Objektivene mine er valgt litt ut av min kjære venn http://www.kenrockwell.com/ (litt useriøst, men jeg liker hans form for bedreviten, men man må kunne skille humor/fakta selv ;) )

     

    18-200mm VR-II er uansett hva du måtte lese et fantastisk verktøy. Jeg har på dette 90% av tiden og det skuffer ALDRI. VR er nok litt "overdrevent" men skyt i AUTOISO og sett begrensning på lukker (custom setting menu, valg 07 (ISO auto) til på, godta max ISO=1600, men sett en begrensning på lukkertid til feks. 1/125s eller lavere dersom du er en stødig kar..

     

    50mm: her valgte jeg fra lommeboka 1,8 (900,-) som er et utrolig skarpt objektiv til tross plastikk feel & look. Bruker det ikke så ofte, men du verden for noen bilder dette tar og du får en vanvittig DOF på 1,8 -2-x dersom du ønsker dette (portretter = match).

     

    Jeg må be deg seriøst å velge "bort" 50mm dersom du virkelig vil leke med Vidvinkel. Sigma 10-20mm sitter nesten alltid på D80 dersom ikke 18-200mm sitter der for å si det slik.

     

    Lykke til med valg av Glass, det er her penga går, men uansett du har tid til å skaffe slikt å du har uansett valgt et HUS som tåler det meste. Jeg kjøpte mitt nytt å har til dags dato aldri hatt noen form for service eller bytter firmware (ikke reparer noe dersom noe IKKE er feil..)

     

    NB. BRUK Funck key som f.eks. SPOT metering (i like)

     

    Les litt på sidene til Ken (søk på D80), RESET kameraet (grønne ikoner) og prøv deg frem,

    jeg garanterer, DU er uansett det svakeste ledd her, eksprimiter med AF / AE, valg av AF punkt(er) etc. og du har en hobby som vil vare for en god stund. LOCATION +++

     

    PS. Glemte helt blitsen. Ser at Ken anbefaler den råbillige SB400 nå (vinkle den opp eller bak for "fill inn"...). Mye mindre enn SB600 og antagelig like bra...

     

    Lykke til

     

    /LL

  16. Kan ihvertfall bekrefte at på både Nikon D40 og D90 (og sikkert alle andre DXXX) så fokuseres det rett før bilde tas, ikke når du starter intervallet.

     

    Hadde aldri tenkt på problemet før du nevner dette. Nikon D80 som jeg bruker har jeg tatt endel selvportretter, familiebilder med undertegnede inkluderende er med på etc. å aldri tenkt på at AF er av eller på... Den er PÅ for å si det slik å bildene ble helt som tatt på vanlig måte, så uten å bli skutt, AF fungerer også på tidsutløser (på sikkert de fleste skikkelige kameraer = Nikon ;) )

     

    /L

  17. Det er vist kun renset av eier. Hva koster en slik service?

     

    MY BAD, fikk ikke med meg slutten her så glem innlegget som er som følger:

    Men uansett du har valgt deg et bra hus ;)

    ----------

     

    svar:

    Jeg har lest alle poster (EDIT "tja ;)") i denne tråden og er ikke objektiv da jeg er lykkelig eier av D80 med Nikor 18-200mm VR II, Nikor 50mm f/1,8 og et Sigma 10-20mm objektiv og benytter et 8GB SDHC kort. GREP er undervurdert. D60 føles som et leketøy i forhold. Batteriet i D80 holder nesten i det uendelige så det holder med et. Antall fokuspunkter er som tidligere nevt for meg nesten ubetydelige (bruker nesten alltid centrert (dynamisk) punkt.

     

    ISO på max 1600 er ikke så mye å skryte av men det finnes lukkerprioritet og stativer.

     

    Søkeren er i særklasse som på D200, alle knapper sitter der de skal og hjul foran og bak burde være en selvfølge (for å justere lukker/blender samtidig på M), støtter Remote Commander blits (har selv en SB600 som er utrolig bra), men nok om teknikk. GREP er viktig, valg av optikk er like viktig og som en venn av meg som er profesjonell fotograf sa til meg, DU er det svakeste ledd her uansett, ikke kameraet (han inkludert).

     

    Noen år gammelt, men hvem bryr seg om Live View og HD video på et kamera ?

     

    Du får ikke mitt for å si det sånn ;)

     

    /L

  18. Har kjørt Vista64 Business i et drøyt år helt problemfritt og ikke foretatt noen endring på HW oppsett i det siste. Jeg har ingen "restore point" som jeg kan aktivisere og problemet startet på Torsdag etter at jeg brant noen CDèr fra iTunes. Maskinen hang etter å ha brent to CDèr og jeg boota maskinen. Oppstart vinduet (fase1) kommer opp med en gang, men når den "baren" som går frem og tilbake er ferdig, så blir skjermen svart, ingen synlig aktivitet før etter ca. 7 minutter (kan det være noe konflikter mht. IRQ etc ?), Når passord vinduet først kommer frem går resten som smurt og maskinen oppfører seg rimelig greit.

     

    PC`n er sjekket for Spyware (Spybot og Spyware Terminator samt MIcrosofts egen Defender) og Virus (McAfee og Adaware) og endel Cleanere (CCcleaner og Winutilities) mange ganger.

     

    Jeg tviler defor på at det er noe Spy eller Virus som forårsaker dette, men er litt tom for ideer nå. Har krympet Startup til det minste jeg kan tillate, kjørt Scandisk etc, fremdeles så tar det altså nesten 10 minutter for en komplett boot.

     

    Noen råd som jeg kan ha oversett her ?

     

    /L

  19. Ja der fikk du den.... men f/22 er drøyt. Les litt mht. DOF relatert til D80 (eller mange lignende sensorerer) og du ser at et kamera som du (og jeg har) "stopper" på ca. f/16. Mao. å gå utover dette skaper bare støy/trøbbel. Jeg tar aldri bilder utover f/12 på min D80, foretrekker nærmere f/9..

    /L

     

    Hvor finner du oversikt over dette med DOF på D80? Varierer det ifra objektiv til ojektiv også, eller er det kun sensoren det går på?

     

     

    Her;

    http://www.dofmaster.com/dofjs.html

     

    /L

×
×
  • Opprett ny...