Gå til innhold

Gammal Sokk

Medlemmer
  • Innlegg

    593
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gammal Sokk

  1. Liker best måten det er løst på i Tree Style Tabs plugin'et fra Piro til Firefox (http://piro.sakura.ne.jp/xul/_treestyletab.html.en), men vivaldi sin løsning er og brukbar og Edge sin er og velkomment tilskudd.

    Med dagens brede skjermer er det bare tull å ikke utnytte bredden til slikt i stedet for høyden da det bare er tomrom eller reklame der uansett...

    • Liker 2
  2. FlashCore løsningene er det helt vanlig å kjøre over FC både med SCSI som ULP (som og er den vanligste i bruk i dag på FC) og i nyere tid også NVMe som ULP (FC-NVMe)

    Alternativt er det vel de som kjører det over iSCSI eller FCoE også.

    Hehe... "SCSI-baserte fiberkort" .... Hardware iSCSI adaptere eller CNAs de mener kanskje?

    Bildemessig er de helt ute og sykler da begge diskene som vises er "spinnedisker" (HGST 600GB 10k 64MB SAS2) med modellnummer som om jeg ikke husker helt feil brukes om hverandre i Storwize V7000...

    • Liker 1
  3. "Med en lagringskapasitet på bare 58 GB er den minste modellen for liten til å brukes som eneste lagringsmedium i en PC"

     

    Bare for å ødlegge digi's påvirkningskraft til konsumere :

    En 58 gb disk til en web server er tilstrekkelig til 90 % av Norges web butikker.

     

    Det er og plenty til en laptop som kjører linux eller BSD baserte distroer i stedet for windows :-)

    • Liker 2
  4. Windows 10 er et grusomt operativsystem som forsøker som en caps å gjøre rollen som "one size fits all" og ha masse funksjonalitet som passer bedre på et nettbrett, mens power-brukerne får skjult unna en rekke programmer og må lete seg i menyene forbi "apper" og finne fram til det man egentlig vil starte opp. Samme med Windows 2012, Server-OS som har masse tiles og anna drit i stedet for verktøyene man vil nå tak i en ryddig startmeny.

     

    Metro/Modern UI skulle aldri vert lov å innføre på Server siden.... den som godkjente det stuntet skulle vert piska offentlig....

  5.  

    Hvorfor anbefaler du et DVD drev til å installere Windows med?

    USB penn må da være mye enklere for de fleste, ISO fil lastes ned fra Microsoft og skrives ut til pennen.

    Hva er dvd? :p

     

    Det er vel ingen som har installert OS med noe annet enn usb minnepinne de siste 10 åra vel?

     

    Tja.... PXE og virtuellt media via IPMI/BMC/RSA? (og sånn artig USB-disk som simulerer cdrom med ISO-filer :-) )

  6.  

    Skal flytte ca 200 GB med data fra A(50/50 linje) til B(100/100)

    Alt det tekniske er forøvrig på plass. Trenger bare forslag til hvilket program jeg skal bruke for å ta selve kopieringsjobben.

     

    Jada, kalle dette for en stor mengde data?

    LOL

    Over internet er dette forholdsvisstor mengde data (regner ikke med private brukeres torrenting o.l. ;-) ).

     

    ssh(sftp/scp) med f.eks. filezilla fungerer bra til dette etter min erfaring.

    rsync (gjennom ssh eller vpn mellom sites) fungerer og bra om enn ikkje er redd for cli.

    total copy er vel i hovudsak meint mellom windows disker og smb shares.

    bittorrent sync har eg lite erfaring med men har høyrd mykje bra om for syncing av filer over internet.

  7. Jeg vil heller ha alt som er gitt ut av alle seriene de har. Man blir tvunget til andre løsninger når man har sett ferdig en serie men så finner man ut at det mangler 2 sesonger. Enda serien for lengst er avsluttet. Det er bullshit!! For ikke å snakke om at vi mangler utrolig mye innhold her i norge. Netflix er bra, men ikke bra nok. Man MÅ bruke ulovlige alternativer ved siden for å få et 100% ferdig produkt.

     

    Eller når netflix bare har sesong 4,5,6 av 10.... eller film 2 i serien på 3 mangler....
  8. Jaudå, dei har gjort mykje bra frå 8.0 til 8.1, men fortsatt skivebomm på den startmen/knapp saken.... einaste fordelen med den nappen er når eg køyrer win8(.1)/server2013(R2) i vindauga virtuellet eller over rdp, det går nå endeleg an å treffe det forbaska hjørna for å få opp høgreklikk menyen (eller om enn må krype til korset... det monsteret av ein fullskjerm "meny" jungel).

    Smaken er som baken som eg plar seie til kolegaen min som høgt prise windows 8.x for alt det er verdt... han likar det, eg hatar det... :-) Godt eg kan bruke både *BSD, div. linux distros og windows 7 lenge enda til det meste (bortsett frå om eg treng remote administaion tools som kan kople seg til server 2012 (R2) frå MS...).

    kanskje me vert heldige og får att ein halvvegs brukande startmeny att i windows 10 eller 12, etterfulgt av ein forferdeleg ein og så ein som er nesten perfekt att (win7 menyen? *kaster brannfakkler...* :-P ).

    • Liker 2
  9. Ser kor Microsoft vil hen med dette og det hadde vert heilt greit for meg om berre dei hadde gitt meg valget å behalde den gamle win7 menyen, eg har store problem med å halde fokus på det eg gjer på når eg skal bli avbrutt av ein svær mensykjerm designa for touch kvar gong eg skal starte noko eg ikkje kjem på kva heiter og då kan starte med [Win]+[r] eller må bruke ei lita evighet på å organisere fordi program som t.d. office spammer menyen med ikoner.

    Att win8.1 kom med startflagg var lite hjelp i utanom når eg sit på RDP sesjonar mot klientar eller 2012R2 serverar då eg slepp freiste treffe det 2-3px. store området nede til venstre for å få opp ting og tang, men fortsatt den forstyrrande store menyskjermen og 2 kontrollpanel med vidt forskjellege ting enn kan justere...

    Så lenge ClassicShell og andre gjev meg brukande alternativ så er det greit nok, men den dagen M$ bestemmer seg for ein /fuckall og fjerner moglegheita for dett heilt vert ein trist dag, touch fokusert interface er ikkje for alle og ein kvar, eg er t.d ikkje intressert i blank touch overflate og eit annmass av fingeravtrykk og andre fettstriper på EIZO skjermen eg redigerer bilder på.

     

    Og til dykk som meiner att om me berre tek oss bryet til å lære oss win8/modern-ui: eg har brukt Win8 sia tidleg beta og har virkeleg lagt godviljen til for å lære meg det, men det er fortsatt ikkje noko eg er nøgd med eller synest er bra, vettlemjuk har glatt ignorert tilbakespel frå oss som har betatesta heile vegen, nett som dei nå gir blanke i alle it-pros som mister technet til LAB og må sette opp heile skiten på nytt kvar gong eval lisensar går ut på dato...

    Det er ikkje for alle å kaste ut 10-20 gonger så mykje i året på MSDN i staden for TechNet Pro...

     

    Smaken er som baken, ganske så delt, men å gjer så mange irritert/frustert/forbanna på ein gong er det ikkje mange som klarer med noko så simpelt som å gå frå NT 6.1 til 6.2 og så fortsette i same tralten men pårope seg att "Nå har me lytta på tilbakemeldingane dykkar og lagt inn start knappen att" (når det var den gamle menyen mange av os faktisk ønskte oss...).

     

    Får vel byrje sjå om KDE for windows er blitt noko bra no :-P

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...