Gå til innhold

Pozzolan

Medlemmer
  • Innlegg

    1 267
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Pozzolan

  • Bursdag 19. jan. 1991

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Pozzolan sine prestasjoner

6

Nettsamfunnsomdømme

  1. Følgende tekst i prospektet setter en ganske så effektiv stopper for dette: Utregning av priser er ikke nevnte direkte, kun regler for påslag og administrasjonsgebyr for medgått tid. Som kjøper tolket jeg det derfor til at det ca. blir gjengs pris/markedspris + påslag, noe som stemmer godt med de andre tilvalgene og endringene vi har sett på. Helt ordrett er det følgende:
  2. Med andre ord er det ingen mekanismer som styrer selve fastsettelsen av prisen, selv om utbygger her har monopol på alt av endringer og tillegg? At det er en avtalt pris er jo greit nok, men problemet er at den tilbydde (og eneste mulige) prisen er langt over hva som ellers er markedspris/gjengs pris. For å sette det i perspektiv, sluttpriser inklusive mva. og 25 % påslag: Prisoverslag fra rørlegger utenom prosjektet: 7000,- + 25 % påslag: 8 750,- (Noe vi ikke får benyttet pga. nevnte eksklusivitet) Pris på et annet prosjekt fra samme utbygger i samme tidsrom: 11 000,- Tilbudt pris på vårt prosjekt: 23 000,- Det er snakk om to kraner, altså 46 000,- istedenfor normale 22 000,-.
  3. Saken er at jeg har kjøpt en bolig under oppføring som privatperson, og har da kommet frem til at bustadoppføringslova gjør seg gjeldende. Her finner jeg dog ingen direkte mekanismer som regulerer prissettingen av endringsarbeid. Videre har vi følgende i avtaleteksten: Med andre ord er utbygger i en monopolsituasjon når det kommer til alt av endringer og tilvalg. I tillegg har utbygger krav på 25 % påslag på alt av endringer og tilvalg. Så til sakens kjerne: har man som forbruker noen mekanismer som styrer fastsetting av priser, noe i samme retning som håndverkertjenesteloven § 32? Utbyggeren har på dette prosjektet valgt en rørlegger som var billigst i pris for standardleveransen, men som nå leverer pristilbud som er av det dobbelte av hva utbyggeren selv sier de har mottatt på andre tilsvarende prosjekter, men da med en annen rørlegger. De har visstnok tatt dette opp med rørleggeren, men uten å ha kommet noen vei. Videre kan man alltids spekulere i hvor hardt utbygger ønsker å gå ut ovenfor en leverandør, spesielt når de selv sitter igjen med 25 % av summen. Helt konkret går endringen på å få montert ekstra utvendige vannkraner, noe som er en forholdsvis enkel sak å gjøre under oppføring av bygget, men som er veldig komplisert i ettertid på grunn av byggets planløsning. Er derfor veldig interessert i å få gjort dette nå, men da til omtrentlig markedspris pluss avtalte påslag.
×
×
  • Opprett ny...