Gå til innhold

H@@kon

Medlemmer
  • Innlegg

    132
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av H@@kon

  1. Jeg tenkte jeg skulle statuere et eksempel for meg selv og søkte opp forbløffende mye info om deg også. Fult navn, flere telefonnumre med tre tilhørende adresser, fargen og form på husene på adressene, navn på andre på de adressene, yrke og skatteinfo fra 2000/01/02, noen andre forum du har skrevet på, flere av interessene dine osv)

     

     

    :!: Ser man det. Hvis det stemmer (og du ikke har brukt admin rettene, fordi da "jukser" du :D ), da må jeg bli enda forsiktigere. Er det lov til å spørre hvordan? Jeg har samme holdning om at navn + brukernavn ikke bør mikses pga sporingen, men dette holder tydligvis ikke HVIS det stemmer. Og du har ikke hacket deg inn på mitt trådløse nettverk? :!:

  2. H@@kon: Moralen i det du sier er at man må legge ut ting med omhu. Det vil jeg si jeg gjør. F.eks ved å sette restriksjoner på hvem som kan lese hva i profilen på facebook. Min arbeidsgiver vet om mine nettvaner så det er ikke noe problem.

     

    Det med trådløst nett ler jeg bare av. Har ikke vært på andres trådløse nett på år og dag. Parabol har jeg ikke. Så det kan nok være mye feilinformasjon og utdatert informasjon ute og går også. F.eks er det jo ikke vanskelig å lage en falsk ID. La oss si jeg kaller meg "H@@kon", registrerer meg på facebook og gir meg ut for å være deg. Ikke noe problem å finne ut av.

     

    Det eneste jeg var litt overrasket over at du hadde funnet ut var inntekt, med mindre det var skattelister fra mange år tilbake. (Send meg gjerne en PM med hvor det har lekket ut om du har noe mer oppdatert enn 2002.) Forøvrig er det med inntekt fram til 2002 noe alle kan sjekke uavhengig av om vedkommende har skrevet det på nett eller ikke.

     

    Angående 26.000 innlegg så tror jeg ikke jeg ville jobbet for en arbeidsgiver som setter ned månedsvis av arbeid for å lese innleggene og finne ut hvem jeg er. Jeg tror de fleste ville gitt opp etter ganske få innlegg. Da er det jo godt at jeg står for det jeg skriver :)

     

    Men du har absolutt et poeng i at man bør være forsiktig med å legge ut for mye informasjon om seg selv.

    8595271[/snapback]

     

    :) Det med din info var bare for å statuere et eksempel. Andre ting som ligger på nett er offentlige postjournaler i kommuner, statlige tilsyn, skattelister, firmaopplysninger, aksjonæroversikt, fødselsdatoer, avisartikler, bilder, telefonnummer etc. Bruk av google og samordningen av informasjon er gjort i en håndvending. I ditt tilfelle, skriv "Simen Olsen" i google bilde, så ser vi hvordan du ser ut. Mye av den offentlige informasjonen ligger kun ute en begrenset tid (3-4 uker), men den ligger der for de som er interessert i det. At du ikke lenger er interessert i å hacke deg inn på trådløse nett er irrelevant. (kanskje det var faktisk det som gjorde det interessant for meg å ansette deg :-) )

     

     

    Selv om det er gammel info så er det ikke sikkert det er like kult at det er offentlig 20 år senere...

     

    (men det er også en egen kunst for oss kikkere å sortere relevant info fra ikke relevant).

     

    Men poenget mitt er som du sier: vær varsom, og det tror jeg ikke den nye generasjonen nettbrukere er. Det er blitt en menneskerett å ha internett og få tenker på personvernet eller hva som ligger der ute (Jeg kom på nett i 1994, fortsatt ligger de første signalene jeg la ut om meg selv den gang).

  3. Vær varsom med personlig informasjon på nett! Ihvertfall ha det alltid i bakhodet at dette leses av alle... ;) Facebook, Nettby etc er bare nok et hjelpemiddel for oss "kikkere".

    8595027[/snapback]

     

    Bortsett fra at i standard instillinger på Facebook... så har du ikke tilgang til all denne informasjonen. I du får se profil bilde, navnet og hvem som er dine venner, med mindre jeg legger deg til som en venn, først da får du tilgang til min profil, og selv da kan jeg ha lagt deg til med begrenset tilgang til min profil.

     

    Men uansett, vær varsom reglene gjelder i aller høyeste grad, men Facebook har gjort det lett og begrense hvem som har tilgang til hva av informasjon.

    8595187[/snapback]

     

    Jeg trenger ikke tilgang til facebook profilen (bli din venn). Du ligger der allerede med bilde og navn, og jeg ser hvem dine venner er. Det er alt jeg trenger fra facebook, det andre henter jeg fra andre steder.

     

    Poenget er at vi legger igjen små biter av oss over alt, og med nettet så er det lett å lime disse små bitene sammen til et bilde.

  4. Fruktkake: For noen år siden var det populært med anonymitet, kryptiske brukernavn, skjulte IPer og frykt for at foreldre, venner, RIAA og fremtidige arbeidsgivere/overgripere skulle finne ut hvem man er og hva man har gjort på nett. De siste årene synes jeg det har virket som denne paranoiaen har dempet seg og at man oftere tør å stå for hvem man egentlig er når man er på nett.

    8593973[/snapback]

     

    Dette er da fortsatt en nettvett-regel...! :dontgetit:

     

    Det er utrolig enkelt å samle inn informasjon om f.eks Simen Olsen og lage en profil av ham. Denne profilen brukes deretter når man skal sjekke f.eks søkere til en stilling. Jeg som arbeidsgiver tar alltid en grundig profil-sjekk før jeg foretar ansettelse, og en som har postet 26000 innlegg i et forum kan man da forteta en ganske grundig profilsjekk på. Selv om man kanskje ikke utleverer seg i en enkelt post, så vil likevel 26000 poster danne et godt bilde. Det er grenser for hva man kan spørre om på et intervju, og en feilansattelse kan koste mye penger. I små firmaer er vi veldig avhengig at kjemi og at personlighet stemmer, og en gavepakke at folk publiserer tanker, meninger, interesser, politiske meninger, fremtidsplaner et cpå nett...! Arbeidsgiver (i et marked hvor det er mange gode søkere) kan sjekke banale ting som:

     

    - Hvorfor skulle jeg ansette en som er aktiv i et forum for katter. Jeg er allergisk.

    - 320 venner på Facebook. Skal man iverta et slik nettverk så må man regne med at dette benyttes i jobbtida.

    - Sjekk av vennene på facebook. 5 av dem er registrert i et høyreekstremt forum hvor de har postet radikale innlegg. En rasist vi skal ansette?

    - Personen er stygg. Skremmer kunder. Ikke til intervju engang (vi ville sett dette også ved et intervju, men nå slipper vi å bruke tid på intervju). (ingen er stygge, KUN et banalt eksempel som gjelder for grunne mennesker :-) )

    - Kvinne som har postet i et forum at hun ønsker 5 barn. Nå har hun 0. Hun skal vi ihvertfall ikke ansatte, blir helt sikkert permitert over lengre periode.

     

    Banale eksempler, men alle som er offentlig ute på nett med informasjon om seg selv må huske på at denne informasjonen VIL bli misbrukt. Hadde jeg vært nabo med Simen Olsen eller bodd i en omkrets av noen kilometer, så hadde jeg vært veldig oppmerksom på at han kan sitte å koble seg inn på mitt trådløse nettverk via en gammel parabol han har liggende. Jeg vet hvor Simen Olsen bor, så for meg er det ikke noe problem. Jeg vet alderen på Simen, og hva han tjener.

     

    Jeg kan finne ut ved å følge Simen Olsen sin profil hvor han bor, om han har gift etc. På et forum så publiserer han at han skal 14 dager på ferie og huset blir tomt, så jeg planlegger et innbrudd.

     

    Er man kynisk nok så kan all informasjon nyttes. Kall meg gjerne paranoid, men som arbeidsgiver så benytter jeg denne informasjonen allerede. :cool:

     

    Vær varsom med personlig informasjon på nett! Ihvertfall ha det alltid i bakhodet at dette leses av alle... ;) Facebook, Nettby etc er bare nok et hjelpemiddel for oss "kikkere".

  5. Jeg sliter med det samme som Fulgu, og har funnet en løsning jeg synes er akseptabel for meg. Har alltid på meg min USB-penn. Blitt en rutine at før jeg starter å jobbe på jobben så laster jeg inn (import) siste oppdaterte bookmerke-fil fra opera. Når jeg drar legger jeg den tilbake (export) i usb-penn, og laster på neste sted. etc.

     

    Litt jobb, men jeg blir FRUSTRERT å ikke ha lik info over alt. :)

     

     

    I ditt tilfelle kan du også lagre "sessions", slik at tabsene åpner seg automatisk hver gang.

  6. Er det noen måte å gjøre dette enkelt i Excel:

     

    Jeg har 5 brukere med 5 excel-dokumenter som de oppdaterer status på.

     

    Deretter skulle jeg hatt KUN et excelark som legger disse 5 inn i hver sine faner, på samme måte som om vi bare hadde oppdatert ET excelark.

     

    Mao:

     

    ark 1

    ark 2

    ark 3

    ark 4

    ark 5

     

    dette er 5 filer.

     

    ark 6, inneholder link til alle 5.

     

    Når ark 1 er endret, og man åpner ark 6 så skal fanen med ark 1 oppdateres automatisk.

     

    Har prøvd med sett inn objekt, men det krever at man åpner ark 1 samtidig.

     

     

    Noen enkel måte å løse dette på?

     

    På forhånd takk for alle svar.

  7. Noen som har peil på dette, irritert meg i årevis:

    (Microsoft Outlook, 2000)

     

    Hvis man skriver en emailadresse direkte inn i TIL-feltet så blir det liggende der som et forslag neste gang du skriver de første bokstavene. Veldig praktisk, men også svært upraktisk hvis jeg har mange på samme fornavn og disse har endret sin email-adresse mange ganger.

     

    Skriver jeg f.eks opp Trond så får jeg 8-10 stk, hvorav bare 2 er relevante.

     

    Hvor kan jeg fjerne disse?

    7838331[/snapback]

     

     

    Fant det selv på engelske sider:

     

    If you are lucky enough to trigger the autocompletion box, you can press the down error until the error email address is selected and then hit DELETE. Often, however, the autocompletion box will not be displayed. Microsoft has a work-around.

     

    The easiest thing to do is to blitz the whole file. The file lives here where your-profile is unique to your installation: "C:\Documents and Settings\your-profile\Application Data\Microsoft\Outlook"

     

    Delete or rename all *.nk2 files at this location.

     

    If you need a detailed, walk-through you can find it here:

    http://support.microsoft.com/?kbid=287623

  8. Noen som har peil på dette, irritert meg i årevis:

    (Microsoft Outlook, 2000)

     

    Hvis man skriver en emailadresse direkte inn i TIL-feltet så blir det liggende der som et forslag neste gang du skriver de første bokstavene. Veldig praktisk, men også svært upraktisk hvis jeg har mange på samme fornavn og disse har endret sin email-adresse mange ganger.

     

    Skriver jeg f.eks opp Trond så får jeg 8-10 stk, hvorav bare 2 er relevante.

     

    Hvor kan jeg fjerne disse?

  9. Eneste som tar del i "hypen" nå er spesielt intresserte. Det er faktisk ikke lenger noe problem å få tak i Wii, det går vel heller mer på viljen til å faktisk gå å finne en, en annen plass enn på elkjøpen midt i Oslo hvor alle handler. Og til å betale over 2500 for den, og ikke ønske seg den til spottpris.

    7724918[/snapback]

     

    Eh...jeg er veldig interessert i å få meg en Wii uavhengig i pris. Kjenner ikke helt igjen situasjonen du beskriver der. Bor i Grenland, hvor går jeg? (og ikke kom med noen nettløsning, jeg vil ha den NÅ)

  10. .....

    Gruper/Componenter

    Vis du har teinet noe som du vil skille fra modelen så markerer du de linjene og flatene som du ønsker og ha for seg selv feks. en stol, høyremusklikk på det du har markert og trykk på Make Group

    Vis du ønsker flere like stoler trykker du på Make Componet også kopiere. ved og endre en, endrer du da automatisk alle de andre av samme componet.

     

     

    Når du først har "groupet", hvordan får du de fra hverandre igjen?

  11. Det var små mål!

     

    For å lage en firkant med målene 1,4 og X(du skrev ikke lengden her men vi kan si 1,7), så vill jeg valgt firkant verktøyet, trykket et sted på skjermen og så skrevet tallene 1,4;1,7 og så enter. Men tror du vil få på en firkant som er på grensen med hva programmet takler siden det blir så lite.

     

    Dersom du etterpå endrer en av lengdene ved hjelp av målebåndet så vil du ikke bare endre den ene streken, men alt forholdsmessig(dobbler du lengden på en strek med dette målebåndet vil øvrige streker også dobble sin lengde).

    6178924[/snapback]

     

     

    Takker igjen, det var nok det enkleste ja.

    Men tror du ikke programmet talker slikt da? Man kan jo velge 5-6 desimaler etter punktum, så nøyaktigheten er nok der. Det er nok heller bare meg som gjør noe rart. :yes:

  12. Dersom du allerede har laget noe som du ønsker å gjøre mindre/større, er målebåndet til stor hjelp. Trykk på et hjørne på f.eks. bokhyllen, og trekk målebåndet i en retning(feks høyden), dersom du da skriver inn et tall og trykker enter får du spørsmål om du vil endre lengden til den du skrev inn.

     

     

     

    Takk for flere flotte tips.

     

    Hva gjør jeg galt med den over? Jeg gjør som du sier, og skriver følgende:

    1,40000 og trykker ENTER. Jeg ønsker da at den ene siden i en firkant blir 1,4 cm.

     

    Men Sketchup lager den 2,8 cm lang...

     

     

    EDIT: og når jeg gjør det samme med den andre siden, så blir etterhvert målene helt anderledes..

  13. jeg spiller en del som source og BF2 osv... og vil ha SVÆR skjerm kan non hjelpe meg?

    6139532[/snapback]

     

    hvor svær skjerm skal du ha da ? 30" ?

    6139556[/snapback]

     

    så stor som mulig men

    ikke for mere en 10-11k

    6139582[/snapback]

     

    da kan du jo velge den skjermen denne tråden er til for :yes:

    6139606[/snapback]

     

    forsinkelse mellom fra pcen sender skjermsignal til det dukker opp på skjermen. altså skjermbildet i førstepersons skytespill som doom; blir forsinket. og det høres jo ikke gøy ut.

    6139638[/snapback]

     

     

    Jeg tror du må være hardbarket BF2/Unreal spiller for å merke dette...

  14. Alle 2405 som selges bl.a i USA , de har støtte for 220volt vel ?

     

    Og hva er nytt med den nye 2407 modellen ?

    6107015[/snapback]

     

     

    Alle dine svar finnes i denne tråden:

     

    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=550290&st=0

     

     

    Hva er forskjellen på 2405FPW og 2407WFP ?

     

    (er det bare meg som synes at den "gamle" er utrolig mye bredere....Her er det noe rart)

     

    2407WFP har:

    1. Bedre responstid gjevnt over

    2. "forbedret" paneltype "S-PVA" hvor 2405WFP hadde "PVA" (LTM240M1-L01)

    3. er HDCP kompatibel??

    4. en annen design

    5. lavere vekt.

     

    Sjekk tråden over nøye, foreløpig er jeg veldig glad jeg fikk 2405'n

  15. Hvor mye må du ut med for skjermen?

    6074703[/snapback]

    Har ingen anelse faktisk... spurte ikke.... :blush:

     

    Viss jeg ikke driter meg helt ut her nå så skulle jeg få den for ca. det samme som 2405 kostet...

    6074742[/snapback]

     

    http://accessories.euro.dell.com/sna/Produ...uctlisting.aspx

    Men siden det er Dell vil jo denne prisen variere fra minutt til minutt.

    6074786[/snapback]

     

     

     

    2407 ligger LAVERE i pris enn 2405 lå for 14 dager siden. Ikke er det gitt rabatt på 2407 enda heller....

×
×
  • Opprett ny...