Gå til innhold

BigSkippy

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BigSkippy

  1. hve med meg da, jeg innstallerte en fresh winxp pro (format så installerte) og når jeg startet maskinen kom det opp et valg der jeg kunne velge winXP eller winXP, altså den samme (går jeg ut ifra, har ikke turt å teste den andre, så bruker bare den første)...

     

    vil de to metodene over funke for meg også? jeg har bare en windows, det vet jeg, så jeg er bare interessert i å få vekk valget... det tar sånn tid i oppstarten... :p selv om jeg har satt ned valgtiden til 1 sekund

    5859368[/snapback]

     

    Følg min metode over, vet at den fungerer på det problemet du beskriver. Eller så kan du gå direkte inn i boot.ini og slette den oppføringen du ikke ønsker, som beskrevet av Falconer, men pass bare på at du sletter riktig! ;)

     

    Edit: Falconer kom før meg..

  2. Som tidligere nevt må du endre boot.ini. Det kan du enten gjøre ved å redigere den direkte eller bruke kommandoen "msconfig". Det sikreste er å bruke msconfig. Velg fanen "boot.ini" og klikk kontroller alle oppstartsbaner. Om du har slettet win2k vil du nå få beskjed om at 1 oppføring ikke leder noen plass og spør om du ønsker å slette denne. Aksepter dette og du vil ikke lenger bli spurt om valg av operativsystem ved oppstart.

  3. Om nettbutikken betaler 200kr i frakt.

    Kan de selge frakten for 10kr eller 400kr hvis så er ønskelig.

    5831199[/snapback]

     

    Ja, men det blir feil om de oppgir hvilket produkt hos posten de bruker, og alle kan se at det er inkl moms.

     

    Hadde det stått:

     

    Vare 300,-

    Frakt 100,-

    mva 100,-

    -----------

    500,-

     

    Hadde det vært greit, om enn litt dyrt.

     

    Men slik som det står i første post, hvor postens bedriftpakke står oppgitt, og alle kan se at prisen er 95,- inkl moms på posten.no, mener jeg blir feil.

    5831260[/snapback]

     

    Kan synes feil, men er ikke ulovlig å ta fortjeneste på varer og tjenester. Som tidligere sagt så kjøper de en tjeneste fra Posten og legger til fortjeneste og selger tjenesten videre. Nettbutikken har faktisk litt arbeid med å sende pakker, personlig er det det samme for meg HVOR de drar inn den utgiften, på varene eller på frakten.

     

     

    Noe lignende gjør vel bemanningsbyråer også? De "leier ut" vikarer til bedrifter som betaler en fast pris pr time. Vikaren får ikke like mye som bemanningsbyrået tar inn. Kan virke ufortjent siden bemanningsbyrået ikke gjør "jobben"?

     

    Ingen gjør noe gratis...

    • Liker 1
  4. Seinfeld på Play.com

     

    Er det noen grunn til at noen av sesongene blir slått sammen ( 1, 2 og 3 - 5 og 6 ) mens sesong 4 er "alene"?

     

    Det er vel det samme i feks sesong 6 boksen om du kjøper den sammen med sesong 5 eller for seg selv?

     

    Må bare få det bekreftet (hvis det stemmer da)! :)

     

    På forhånd takk.

    5717973[/snapback]

     

    Samme DVDene pakket i en samleboks. Du får faktisk kjøpt sesong 1-6 i samlet, ikke i samme boks, nå hos amazon.com for 140 dollar..

     

    Det finnes også DVD-pakker med gift-sets der de legger ved litt ekstra snadder som f.eks "seinfeld pepperbøsse", kjekt å ha ;)

  5. Hvor lang tid tar det når du setter i en blank disk som erstatning for den som er på vei til safen? Vil du ikke bruke mye tid på det? Og vil ikke systemet være sårbart da?

     

    K

    5820288[/snapback]

     

    Ja, første jeg tenkte på jeg også da jeg leste denne tråden, hvor lang tid tar det å gjenopprette RAIDet etter at du bytter en disk? Dette bør jo gjøres utenom arbeidstid, da dette vil ha stor innflytelse på disk-access-tid mens prosessen pågår..

     

    Ellers så syntes jeg det var en god ide, men jeg lurer på om du sparer noe tids/arbeidsmessig på denne backuprutinen.. Når uhellet først er ute, vil vel dette være den raskeste måten jeg kan tenke meg for å gjenopprette normal drift.

  6. Veit. LOST som starta så bra, begynner å bli kjedelig..

    5805314[/snapback]

     

    Enig. Vil også trekke med Alias som et eksempel på det langtrekkelige. Nok materiale til 2 sesonger, men har nå vist 4 sesonger på norsk TV.

     

    Men igår på Prison Break holdt de jo på å bryte ut? hva skal de neste 4 sesongene handle om? Alle på rømmen i forskjellige land? På leten etter bevis som blir spist opp rett foran nesene på dem? Eller blir de fanget og må rømme på nytt?

     

    Nei, slutt når man ikke har mer å fare med.

     

    Man kan jo eventuelt lage andre serier om man har så mange ideer. Da må man jo finne opp et nytt persongalleri, og de typene i Prison Break er jo ganske kule. Dette blir et dilemma gitt..

     

    Edit: leif

    Edit 2: redigert bort (episode 10/10 sesong 1) som har blitt påpekt var feil, er 16 episoder totalt og episoden jeg tenkte på var nr 12 i rekken?

  7. prøv å konverter da..

     

    trykk print screen og lim inn i paint =)

    5804220[/snapback]

     

     

    Da får jeg beskjed om att alt på disken går tapt, noe jeg helst vil slippe........

    5804318[/snapback]

     

    Det er kun mulig å konvertere en Basic disk til Dynamic, ikke fra Dynamic til Basic om du ønsker å beholde data. Når du flytter en Dynamic disk til en annen PC, må du "importere" den til den nye PCen. Dette skal du kunne gjøre ved å høyre-klikke disken i DiskManager og velg importer.

     

    Edit: Denne prosedyren er iallefall brukt i Win Server 2003..

  8. Tidligere innlegg ang fat/fat32/NTFS har jeg desverre helt feil og du har rett! :-(

    Men ikke når det gjelder Home Edition med NTFS filsystem....

    5798969[/snapback]

    Du har fortsatt feil der. Hentet fra nettet: " You use NTFS permissions to specify which users and groups can access files and folders and what they can do with the contents of the files or folders. " Som du ser er NTFS permissions som du henviser til noe helt annet enn NTFS som filsystem.

    5798990[/snapback]

     

    XP home har NTFS(filsystemet), sitter og installerer det på en PC nå. Det er noe forskjell i hvordan Home og Professional håndterer NTFS permissions, som også kom fram i sitatet fra boka...

  9. For de som er interresert i å se hvor liten ytelseforskjellen på 256 og 512 MiB minne er når alt annet er likt: http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2607&p=10

    5745394[/snapback]

     

    Er håpløst missvisende å slippe kort med mer minne når tester viser at det praktisk talt ikke hjelper på ytelsen. Men som artikkelforfatter sier så er det PR-stunt. Jeg personlig synes dette er dårlig PR da de bevisst prøver å lure kunder til å betale mer for et produkt enn det er verdt..

  10. Er det ikke litt i tynneste laget å teste bare tre spill? Også burde det vel vært med målinger av støynivået, temperatur og strømforbruk. Eller er det meningen at det skal komme en grundig test etter hvert?

    5745464[/snapback]

     

    Det kommer en grundigere test etterhvert:

     

    Vi har tatt en rask titt på en modell fra Point of View, og sammenligner dette kortet opp mot forgjengeren - GeForce 7800 GTX 512 MB. Vi kommer tilbake med en grundigere test senere.

  11. Noen som vet om Sesong 7 har fått releasedato?

    5669186[/snapback]

     

    Det har ikke kommet noen release-date på denne enda..

     

    Har selv sesong 1-6 på DVD og venter spent på sesong 7.. Digger ekstramaterialet på DVDene, spesielt bloopers og når skuespillerne kommenterer episodene og sine egne opptredener.

     

    Min personlige favoritt i Seinfeld er George. Synes også advokaten Jackie er hysterisk morsom i episoden da Kramer sølte varm kaffe i fanget.

     

    "Who told you to put the balm on?!!"

  12. Lite utklipp fra pcutstyr.no sin side.

     

    Uavhentede pakker

    Pakker sendt med transportør eller på annen måte gjort klart til deg og som ikke hentes innen tidsfristen eller nektes mottatt eller som kommer i retur til oss av andre årsaker - som ikke skyldes vår feil - faktureres for utgifter vi har hatt i saken, da vi anser dette som avtalebrudd. Dette er omkostninger som skal dekke fraktomkostninger tur/retur, pakkeomkostninger, behandlingsomkostninger, verditap, andre kostnader og ekspedisjonsgebyr.

    Om angreretten benyttes aktivt gjelder det andre regler gitt under angreretten, men om du er passiv vil ikke dette gi oss indikasjoner om hvorfor pakken kommer i retur. Du vil da heller ikke ha oppfylt kravene som stilles til deg i henhold til Angrerettloven §11 og §13 og mister da retten til å gå fra avtalen.

    Omkostningsgebyret er på minimum kr 155,- ink mva, pluss fraktomkostninger tur/retur og pluss ekspedisjonsgebyr på fakturautsendelse kr 65,- ink mva.

    I noen saker kan omkostningsgebyret blir betydelig større enn minimumsgebyret, dette blant annet når det er snakk om ikke avhentet tilvirkningsvarer og andre varer.

    5612927[/snapback]

     

    Rett meg om jeg tar feil, men iflg. Angrerettloven skal kjøper kun dekke fraktomkostninger for returen av varen?

     

    Siden trådstarter ikke har benyttet seg av angreretten vil dette uansett ikke gjelde vedkommende og da kan vel PCUtstyr.no kreve alle sine omkostninger dekket..

  13. den 17. September ble pakken returnert til PcUtstyrs varelager og jeg glemte

    hele varen, og kjøpte den hos en annen forhandler.

     

    I dag 15. Februar fikk jeg svar fra Intrum Justitia hvor de krever

    varens orginale pris

    + renter

    + inkasso-omkostninger.

     

    Har de rett til å i det hele tatt sende meg en inkasso, når pakken er returnert til

    deres eget varelager? :hmm:

    Er det noe annet jeg burde vite om som jeg har rett til?

     

    På Forhånd Takk

    Daniel :)

    5609531[/snapback]

     

    Så lenge du har levert tilbake produktet skal du ikke betale for selve varen, men om du har bestillt en vare fra dem og ikke hentet den på posten, kan du bli pålagt å betale for returen av varen. Dette kravet kan de i tilfelle kjøre inkasso på etter purringer...

  14. Hvorfor har 2.66 ghz-versjonene bare 800 fsb i motsetning til alle de andre? (Conroe altså)

     

    Hvor leser du dette? I artikkelen står det at 1,6 GHz har 800 FSB, de andre har 1066..

     

    Følgende Conroe-modeller vil bli tilgjengelig, ifølge PCWatch:

     

        * E6700 (2,66 GHz, dobbelkjerne, 4 MB L2-cache, 1066FSB)

        * E6600 (2,40 GHz, dobbelkjerne 4 MB L2-cache, 1066FSB)

        * E6400 (2,13 GHz, enkelkjerne 2 MB L2-cache, 1066FSB)

        * E6300 (1,86 GHz, enkelkjerne, 2 MB L2-cache, 1066FSB)

        * E4200 (1,6 GHz, enkelkjerne, 2 MB L2-cache, 800FSB)

  15. Ja siden nesten alle Opteron 165/170 overklokker til minst 2.4 Ghz på luft. Hvorfor kjøpe en X2 4800+ til nesten 7000 kr når man kan få en Opteron 165 til ca 2700 kr liksom!

    5469094[/snapback]

    Men nå er det jo mulig å overklokke en X2 litt også da, så dette blir vel ikke en helt rettferdig sammenligning?

    5469478[/snapback]

    Vel, enten må man ta til takke med en 3800+ med 0,5MiB L2 cache som klokker til rundt 2,4 på luft, eller så kan man betale ca like mye for en 165 med 1MiB L2 cache og klokke den til rundt 2,5 på luft, eller så kan man betale ca 1400kr mer og få en 4400+ med 1MiB L2 cache som klokker til ca 2,5GHz på luft.

     

    165 gir mer L2 cache og ca 0,1GHz mer overklokbarhet enn 3800+ til samme pris. Altså er 165 et klart førstevalg blandt disse.

     

    4400+ gir like mye L2 cache og ca like mye overklokkbarhet som 165 men koster 1300kr mer. Teknisk sett stiller de likt, men man kan velge å kaste 1300kr ut vinduet eller ikke. Altså er 165 et klart førstevalg blandt disse.

     

    165 er altså et klart førstevalg fordi den gir mye mer for pengene. Eller sagt på en annen måte: Den er alt for god priset i forhold til de andre brikkene. En nedjustering av pris på 3800+ og 4400+ og en oppjustering av prisen på 165 gjør valget mer rettferdig: Mer du får hva du betaler for.

     

    En kjøpmann som selger indrefilet til 49 kr/kg og ytrefilet til 129 kr/kg og flatbiff til 149 kr/kg og rundstek til 189 kr/kg ville nok funnet ut det samme som AMD: Enkelte produkter er priset så lavt i forhold til de andre produktene at folk ikke gidder å kjøpe de ande produktene. Da blir de enten sittende med alt for mye av de andre produktene igjen eller så må de justere prisen til et nivå som bedre reflekterer kvaliteten på varen. I kjøtt-eksemplet betyr det å sette opp prisen på indrefilet betydelig, og redusere de andre prisene noe. På den måten får man mer det man betaler for og produsenten slipper å sitte igjen med lagre av overprisede produkter og slite med leveringsproblemer på underprisede produkter.

    5469662[/snapback]

     

     

    Høres riktig ut i mine ører..

  16. hehehe.... men på OSLO S?? tenker der er mange som ser på dette som en mulighet til å rane seg noe dyrt PC utstyr hehehe

    5288634[/snapback]

     

     

    Regner med de har tatt forhåndsregler. Oslo S er vel en av de plassene der du er sikker på å bli videoovervåket, så de har vel rettet ett eller flere kameraer mot denne automaten også.

     

    Jeg har sett flere tråder her på forumet som klager over at det tar lang tid fra man bestiller noe hos en nettbutikk til Posten klarer å levere. Synes dette er et fint tiltak med tanke på å kunne levere raskere. Ser derimot ikke for meg at disse automatene blir plassert ut hvor som helst, så de som bor lengst unna folk må vel fortsatt vente lenge på å få levert pakken sin..

  17. Noen som vet hvor serienummeret på et hovedkort står?

     

    EDIT: MS-7030 VER:1  kan det være det?

    5255491[/snapback]

     

     

    Serienummer starter ofte med forkortelsen "S/N:" etterfulgt av endel tall og evt. bokstaver. På hovedkortet mitt står serienummeret på et hvitt klistremerke..

     

    MS-7030 er ikke et serienummeret for hovedkortet ditt.

  18. Heisann har pc'en som nevnt i tittel og lurer på å oppgradere med litt minne. Har sjekket opp på intel sin side hva hovedkortet på min bærbare støtter, Mobile Intel® 915GM/GMS/PM Express Chipset family, fant der at det stod støtte for DDR2 men når jeg ringte acer sin support linje sa de at den kun støttet DDR minne...

    CPU'en har støtte for 533 MHz FSB vil ikke det og dermed si at jeg kan ha ett minne med 533 MHz hastighet?

     

    Alle svar er hyggelig mottatt..

    5255117[/snapback]

     

    Minnetype til denne PCen er DDR(1) 333MHz.

    Du kan oppgradere slik at du har 2GB max.

     

    Når det gjelder FSB er det ikke direkte sammenlignbart med minnehastighet nei..

  19. hei..

     

    e har ett kort som gjør at e kan koble til flere enn de det er plass til på hovudkortet.... åsså har e kobla 2 hdd til det kortet... og i BIOS "merker" pc'en at e har kobla til hdd til kortet... men når e kommer inn i windows er det ingen tegn til at e har kobla til hdd'ene som sitter på kortet... har vert inni diskbehandling og sett også men de er ikke der heller?

     

    Noen som kan hjelpe meg :cry:  :cry:

    5195801[/snapback]

     

    Har du installert kortet? Eventuelt installert raid-drivere til hovedkortet ditt?

  20. Blir det noen problemer hvis man benytter ADSL router og så en trådløs router bak denne? Vil noen av de problemene jeg opplever med ftp trafikk inn til meg løse seg med å kjøpe et aksess punkt i stedet for en router?

     

    Mooo

    5172861[/snapback]

     

    I de fleste trådløse rutere er det en mulighet for å "deaktivere" ruterfunksjonen og bare bruke den som aksesspunkt. Da slipper du å kjøpe ny :)

×
×
  • Opprett ny...