Gå til innhold

luckylight

Medlemmer
  • Innlegg

    161
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av luckylight

  1. Nå vet jeg ikke hvordan du bor. Men om du hus med vanlig dør, (ikke smekklås, som det ofte er i leiligheter), er det jo veldig greit at døren alltid holdes låst med den automatiske låsefunksjonen. Det hindrer simple tyverier hvor folk går fra dør til dør og kjenner om de er låst eller ikke. Mange oppbevarer verdisaker som lommebøker, pc-vesker og liknende i gangen - og jeg syntes i alle fall at det er utrolig greit at døren alltid er låst. Sånn sett trenger du det jo ;O)

  2. Litt usikker på om jeg forstår hva som er dilemma.

     

    Jeg har selv Yale Doormen, og de fungerer stort sett veldig bra. 

     

    De er begge konfigurert slik at dørene låses automatisk etter to sekunder når de blir lukket igjen (lett å høre lydsignal på at døren er låst). Bruker kode til å låse opp - bruker ikke brikkene. Koden fungerer også veldig bra, og man kan sette opp ulike måter for å forvirre folk som skulle få med seg hvilken kode du slår inn.

     

    Husk ellers å følge bruksanvisningen når du monterer, rekkefølgen dele monteres har noe å si. 

     

    Det eneste jeg har å utsette på Doorman, er at den er nøye på avstanden fra låsebeslagene på døren og karmen. Dette ska være 2-4 mm, og dersom karmen/døren lever litt på grunn av temperatur og fuktighet, har jeg noen ganger vært nødt til å justere beslaget slik at det kommer i riktig avstand. Dette tar bare et lite kvarter, men problemet har en tendens til å oppstå når man er på vei ut og skal rekke noe....

     

    Men ellers veldig godt fornøyd med mine Doormen.

  3. Elko som blir nevnt av NoBo lenger oppe fungerer kjempebra (trenger gsm-dekning).

     

    Kjøp et kontantkort.

     

    Den kan brukes til ulike ting, men er i hovedsak et enkelt støpsel som du kan skru av og på med mobil. Du kan også få varsel om når strømmen går, kommer på igjen og temperatur tilsendt på sms. 

  4. Yale Doorman er utmerket og monteres relativt enkelt selv. Jeg har konfigurert automatisk lås, slik at døren låser seg etter 2 sekunder når den blir lukket. 

     

    Automatisk lås på sykkelboden ute er genialt. Lukker bare døren, så låser den seg selv. 

     

    Noen tips for montering:

    - Følg bruksanvisningen - selv om du er mann - rekkefølgen på delene inne og ute har noe å si.

    - Klaring mellom "låseplaten" i karmen og i dørbladet må ikke være for stor. Platen i karmen kan flyttes "ut" med egne plater som kan kjøpes (Yale lager disse, men det er ikke alle butikker som har de). Mutterskiver kan også fungere. 
    - Jeg har dører av tre, og har opplevd at disse "lever" at avstanden nevnt i punktet over blir for stor, slik at låsen ikke låser. Har da måttet justere med mutterskiver, slik at avstanden blir passe hele året.

  5. Det blir alltid litt knapper og knotter på et lydanlegg. 

     

    Men, til mikrofonen trenger du en pre-amp, du kan ikke koble den rett til en forsterker/receiver (som du skriver). 

     

    Hva med en bitteliten mixer, da kan du koble både mikrofon og aux, samt styre lydstyrken. 

     

    http://www.4sound.no/studio/miksere/analoge-mixere/behringer-xenyx-502

    https://www.music-group.com/Categories/Behringer/Mixers/Analog-Mixers/502/p/P0576

     

    I tillegg vil du trenge en forsterker av noe slag. Du beskriver ikke høytalerne så veldig godt, så det er mulig du vil kunne klare deg med en eldre stereoforsterker du finner til 500 kr på finn. 

     

    Feks en Marantz SR870 : http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=71989703

     

    Alternativt må du ha en pa-forsterker...

    Det finner du også på finn... feks en Peavey cs 400 -  til 800 kr...

    http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=71070422

     

    Nå skriver du ikke hvilken type høyttalere du skal koble til, så litt vanskelig å vite. Kanskje du skulle legg inn et bilde?

     
     
     

     

     

  6. Veldig fint at du trener, men du bør nok vurdere å økte lengden litt når du først er ute. 

     

    Du får ikke særlig mye effekt av å jogge 2 km rolig (10-12 min). Du bør vurdere å øke lengden på økten noe, både i tid og lengde. Nå vet jeg ikke noe om formen din, og ja, noe er myye bedre enn ingenting. 

     

    Dersom du vil forbedre tiden på 2 km må du også legge opp til intervall trening slik at du blir vant med å løpe i et høyere tempo. Etter hvert vil du klare å holde et tempo som er høyere over lengre tid.

     

    Hvis treningsøkten er 2 km - kan du feks kjøre 500 m rolig, for oppvarming, så 3 x 400 m på 90% av det klarer, også bare gå veldig rolig i ca 1 min mellom hver av intervallene, også jogger du resten av turen rolig. 

     

    Poenget er som sagt at du må øve på høyere fart og høyere puls for å forbedre deg, men du bør også forsøke å bruke litt mer tid når du først er ute for å trene. 

  7. Jeg har kuttet ut treningssenter, og trener bare ute. Det syntes jeg fungerer bra, men jeg savner senteret litt om vinteren når det er på det er mørkt og kaldt. Øktene ute er herlige, og den friske luften er deilig. 

     

    Du kan kanskje legge opp til et lite program, slik at du kan variere med intervalløkter, styrke og langkjøring? 

     

    For min egen del har jeg ikke noe fast program, men tar ting litt på sparket etter hvordan jeg føler meg. Noen dager er jeg "slappere" og planlegger kanskje en rolig langtur, men etter et par kilometer føler jeg meg ofte bedre, og legger inne noen intervaller (Feks 3-4-5 x 500-1000m). Da har jeg ingen problemer med å kjøre meg helt ut. 

     

    I noen parker er det lagt til rette med ute apparater for styrke. Du kan kanskje sjekke opp om noe slikt finnes i nærområdet ditt?

     

    Hvis du ikke gjør det allerede, bør du også skaffe deg en gps-dings av noe slag. Jeg bruker iphonen, hvor jeg også har musikk. Det er veldig motiverende å logge all aktivitet. Da kan du også følge med på tempo og belastning i løpet av økten. Da er man heller ikke avhengig av å følge en gitt rute. Føler man for en avstikker opp på en topp, eller bare utforske en vei, så får man likevel logget dette i økten.

     

    Det er et utall GPS-dingser og programmer, og det meste fungerer bra. Jeg bruker nå Endomondo på iphonen, men har også god erfaring med Garmin-produkter. 

     

    I tillegg vil jeg anbefale at du tar en kikk på https://www.strava.com 

    På Strava er det mange muligheter for å hente motivasjon. Det kan du lese mer om på siten, men jeg er blitt en "segment hunter". Et segment er en definert rute (du kan også  definere egne segment - også private), hvor tiden logges hver gang du løper eller sykler det. Et segment er gjerne rundt et vann, opp en stigning, en del av en turløype osv. Når jeg er ute på tur, legger jeg gjerne turen om et segment eller to, og kjører maks på denne delen, og kan etterpå se hvordan jeg har klart meg - både mot meg selv og andre. Da får du også tatt deg skikkelig ut :O). 

     

    Det er også gøy å se hvordan du feks klarer deg mot venner, som også er på Strava. 

     

    Jeg bruker som nevnt Endomondo når jeg er på treningstur, men jeg bruker https://tapiriik.com/for å laste øktene automatisk over til Strava. Det fungerer også med andre løsninger. 

     

    Dette ble visst endel om tekniske ting og dingser, men jeg har i alle fall hatt god effekt av å bruke disse aktivt. Det blir gjerne en ekstra treningstur dersom noen har klart å ta rekorden min på et segment... hehe. Men segmentene brukes også til å måle egen fremgang, og det er veldig motiverende. 

  8. Hva med radiostyrt fly? (eller båt, bil, eller helikopter)

     

    Det er veldig gøy - og gir et skikkelig kick. Det tar selvsagt litt tid å lære å fly, men det finnes gode simulatorer hvor man kan trene seg. 

    Etterhvert som man blir bedre, vil du få lyst å bygge fly, mekke og teste ulike flytyper. 

     

    Da har man alltid noe å gjøre, når du er hjemme kan du mekke eller bygge på fly, og så er man ute i naturen og flyr. Gode muligheter for å finne en klubb hvor man treffer andre folk. 

     

    Seilfly på hang er supert på vindfulle dager, mens motorfly kan brukes på fine dager. 

     

    Anbefales.

     

    En tusing for å teste... men vær obs på at det tar litt tid å lære seg å kontrollere flyet :O)

    http://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=24987

     

    Mer inspirasjon og info i den store R/C tråden:
    https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=417233

  9. Dali ZENSOR 3 og LEKTOR 2 er begge supre høyttalere som du bør lytte på.

     

    https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/stativkompakt-hoyttaler/dali-zensor-3-kompakt-hoyttaler/

    https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/stativkompakt-hoyttaler/dali-lektor-2-kompakt-hoyttaler/

     

    Eventuelt BW 686

    https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/stativkompakt-hoyttaler/bowers--wilkins-686-s2-kompakt-hoyttaler/

     

    Du bør om mulig ta en tur å lytte til høyttalerne for å avgjøre hva du liker best.

     

    Dersom du likevel skal sette høyttalerne på gulvet, så vil du trenge stativ til kompakthøyttalerne over, da kan det kanskje være like greit å gå for noen relativt små gulvstående feks Dali ZENOR 5?

     

    https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/gulvstaende-hoyttaler/dali-zensor-5/#productReviews

  10. Det er ikke noe problem å kjøre på "1" på de kaldeste dagen, men friskluftmengden vil være endel mindre enn på normal drift. Du bør følge med på om det blir kondens på vinduer og om luften blir tung. En annen mulighet er jo å kjøre et par timer på normal, før du gå tilbake til feriemodus.

     

    Det er også mange anlegg som har varmegjennvinning. Panelet vil da ha en ekstra bryter, denne kan i så fall skrus på max når det er kaldt.

     

    Jeg er ikke enig med vidor som hevder at sopp er et problem med slike anlegg, da et balansert anlegg vil fjerne fukt fra leiligheten som vil motvirke oppblomstring av sopp.

  11. Hvilket lydkort bruker du da?

    På Presonus sine lydkort kan du stille ned buffer size i driveren:

    http://forumsarchive.presonus.com/posts/list/27137.page

     

    Default sto på "buffer size" på 1024 på mitt AudioBox 22VSL, men det ble mye bedre når jeg reduserte til 256. Jeg er litt usikker på hvilke andre områder "buffer size" kan ha innvirkning på, men etter det jeg har lest vil 256 være tilstrekkelig (- jeg tror også at du kan redusere enda mer).

     

    Andre lydkort har sikkert tilsvarende innstillinger i driveren, så det er ikke sikkert du trenger å installere ASIO4ALL, selv om den ser ut til å være løsningen for mange med dette problemet.

  12. Jeg har Dali FAZON Sat i et 2.1 anlegg som brukes til musikk. Valget sto mellom mellom Dali FAZON Sat og Dali Zensor 3, og FAZON SAT ble valgt på grunn av størrelse og dårlige plasseringsmuligheter.

     

    Høyttalerne fungerer forså vidt greit, men i forhold til prisen så får du mye bedre lyd med gammeldagse kabinett. Jeg syntes oppløsningen i musikken blir begrenset av disse høyttalerne, og «gapet» ned til subben blir også veldig stort. Du skriver at du savner trøkk, og det er også et inntrykk jeg har. Du kan ikke forvente «alt» av slike små høyttalere.

     

    Skulle jeg valgt igjen, hadde jeg valt noe annet, spesielt med tanke på at FAZON høyttalerne er relativt dyre.

     

    Dersom du har litt gulvplass kan du kanskje få plass til Dali Zensor 5 system? Det vil gi bedre lyd og mer trøkk.
    https://www.hifiklubben.no/hoyttalere/hoyttalersystem/dali-zensor-5---5.1-hoyttalersystem/

     

    System Audio Saxo-serien har også noen veldig slanke fronthøytalere som tar liten plass.
    http://www.soundgarden.no/hoyttaler/hoyttalerpakker/system-audio-saxo-hoyttalerpakke-hvit-hoyglans.html

     

    Jeg tror også at du vil få bedre trøkk med noen kompakt høyttalere med veggfeste. De tar litt mer plass, men gir bedre lyd.

  13. Presonus sine lydkort leveres med Studio One Artist, hvor du får med det meste av det du vil trenge til det du beskriver. Det følger også med nokså mange trommeloops som du kan bruke direkte i S1, kanskje du kan klare deg med disse?

     

    Med en grei mikrofon er du langt på vei.

    http://www.4sound.no/data/lydkort/presonus-audiobox-itwo-studio

     

    Toontrack EZDrummer er også en enkel måte å få inn gode trommespor. Det er drag & drop, rett inn DAW. Merk at du må oppgradere S1 artist til Professional dersom du vil bruke EZ Drummer.

    http://www.toontrack.com/ezdrummer-line/

     

    Dersom du skal spille inn piano via mikrofon, trenger du bare en mikrofon. Dersom du ønsker å bruke Soft-synthene i S1, vil det være en fordel å ha et midi-keyboard for å spille dette inn med. Merk at dersom du vil bruke "3. parts-synther", må du ha også oppgradere til S1 Proff.

     

    Det finnes flere DAWs på markedet, og hvilken du bruker er smak og behag. Personlig liker jeg Presonus S1 bedre enn Cubase og Protools, men du må nesten prøve deg litt frem. Det er jo også selvsagt mulig å bruke Garage Band for Mac, men det har jeg ikke testet ut selv.

     

    Dersom du spiller inn mye MIDI, vil du trenge en kraftigere PC med mer minne, enn om du kjører alle instrumentene inn som "wave-filer".

  14. Den Yamaha'en til 995 virker til å være en nokså gammel modell med begrensede egenskaper. Du kan koble til PS3 og PC via HDMI, men utover det har den ikke noen særlige muligheter. Den har ikke Bluetooth, Air Play eller lignende, så du vil ikke kunne koble til mobilen slik som du nevner i den første posten.

    Den har heller ikke DNLA som gjør at du kan koble den til nettverket og spille feks musikk fra en NAS eller PC. Den har heller ikke USB - slik at du kan koble til feks en ekstern harddisk.

     

    Dersom du ønsker Bluetooth, Air Play, DNLA, USB, WIFI/Nettverk osv, må du nok noe opp i pris. Komplett/MPX har pleid å kjøre gode tilbud på entry-modeller med fra Onkyo, men nå ligger den rimeligste på 4000: Onkyo TX-NR636. Den vil helt sikkert gjøre jobben, men jeg mistenker det er litt dyr.

     

    Et rimeligere alternativ (3000) kan være Yamaha RX-V500D. Den har både Wifi, AirPlay, DLNA og USB.

     

    Eller Denon AVR-X1 (på tilbud til 3500), som har Bluetooth og spotify i tillegg til egenskapene til RX-V500D.

  15. Jeg har også kjellerstue og noen av de samme kravene som deg. Det er vanligvis ungene som bruker kjellerstuen, så for meg var det også viktig at ting bare fungerer.

    Med tanke på at Sonos Playbar ligger 6000 med veggfeste, ville jeg heller gått for en løsning med en hjemmekinoreceiver. Da får du en mer fleksibel løsning og mer enn nok innganger til det du trenger av tilkoblingsmuligheter.

     

    Selv har jeg valgt en løsning med en hjemmekinoreceiver som har to HDMI utganger, hvor en går til TV og en går til prosjektør med lerret som jeg trekker ned foran TV’en. Dette fungerer veldig bra, og ungene kan velge om de vil se på TV’en eller vil kjøre med prosjektør. Hjemmekinoreceiver sender samme signal til begge utgangene, så det er bare å skru på TV eller prosjektør, og man trenger ikke velge utgang.

     

    Med tanke på inngangene har jeg koblet til Xbox, Nintendo, dekoder, apple-TV og en media-spiller. Da er det bare å velge inngang på hjemmekinoreceiveren. Det er veldig greit å kjøre alt gjennom hjemmekinoreceiveren, så trenger du bare en HDMI kabel fra receiver til TV.

    Mange av hjemmekinoreceiverne har også støtte for Spotify direkte.

     

    Dersom du tar utgangspunkt i 6000 som du må bla opp for en Sonos playbar har du flere muligheter alt etter hva du vil prioritere.

     

    Hvis du ønsker en forsterker som har to utganger for senere å ha mulighet til å koble til prosjektør kan du for eksempel velge Onkyo TX-NR636 til 3990. Da kan du velge et par små men gode stereo høyttalere, som du senere kan bruke som bakhøyttalere dersom du vil investere i full souround – for eksempel DALI lektor 1 eller 2 eller Zensor 1. Dali får du på hifi-klubben.

     

    Hvis du velger bort 2 hdmi-utganger vil du kunne gå for en rimeligere hjemmekinoreceiverne, og for 6000 kan du få en full souround pakke til 6000. For eksempel Pioneer VSX-824 / Proson 5.1 system til 6000. Dette anlegget vil spille fletta av en Sonos Playbar :O). Denne har også spotify integrert.

     

    Flere Surroundpakker her: http://www.surround.no/Produkter/Surroundpakker/5-1-med-sub/forsterker

     

    Ellers kjører flere av butikkene januar salg, så det kan være verdt å sjekke ut tilbudene på hfif-klubben, Soundgarden og så videre for tilbud de har.

  16. I slike anlegg inngår nokså mange komponenter, så tusenlappene får fort ben å gå på, og man må gjøre kompromiss.

     

    Yamaha RX-A830 er en bra receiver og har de fleste funksjonene du etterspør. Komplett/MPX kjører med jevne mellomrom også tilbud opp mot 30% på receivere, så hvis du følger litt med så er det mulig å gjøre gode kjøp.

     

    Jeg har selv System Audio Saxo 30 høyttalerpakke (+ sub), og er meget godt fornøyd med disse høyttalerne. Du skriver samtidig at du liker bass, men det får du ikke med Saxo 30 uten ekstra sub.

     

    Når det gjelder sub, er virker det som om egne preferanser spiller inn mer enn på resten av anlegget. Noen vil ha kraftig brumlebass, men andre foretrekker strammere og "tightere" bass. I tillegg har man kanskje andre hensyn å ta, slik som koner og barn som har lagt seg når det er filmtid for far.

     

    I en periode brukte jeg Saxo 30 sammen med Cambridge Audio X200, og det fungerte overraskende bra. Den lille sub'en spiller utrolig bra med tanke på størrelsen, og passet egentlig fint til Saxo 30. Den er også så liten at kona ikke så den, og jeg kunne se film med et greit lydnivå selv etter at barna var lagt seg.

     

    Nå er Cambridgen flyttet til et annet anlegg i huset og jeg har kjøpt en Bowers & Wilkins ASW608 til kino'en. Jeg er også fornøyd med den, men den spiller noe mer ukontrollert men den leverer mye mer bass!

     

    Mange virker også til å være godt fornøyd med XTZ sine subber, men jeg ingen erfaring med disse selv.

     

    Surround.no har også mange fine høyttalerpakker om du vil gå for fullt 5.1 med en gang, feks dette fra Dynavoice.

  17.  

    Ser på E-bay at dem operer med forskjellige Gbps hastigheter? Bør jeg lete etter en case med høyest mulig Gbps da?

    Denne funker bra og er billig http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-2-5-inch-SATA-External-Hard-Drive-Mobile-Disk-HD-Enclosure-Case-Box-CM-/361127412790?pt=US_Drive_Enclosures_Docks&hash=item5414df0436

     

    Kabinettet på ebay passer til 2.5" disk, mens den gamle disken i ASUS mest sannsynlig er 3.5". Du må altså ha et større kabinett for at det skal passe. Det greieste er sikkert å åpne maskinen for å se hvilken størrelse som er riktig.

  18. Data blir kopiert, men dersom metoden ikke fungerer (eller at du av en eller annen grunn ikke får det til :O), vil den gamle disken fungere som før. Den gamle disken kan du bare sette tilbake i maskinen, men det er jo litt dumt å ha kjøpt en SSD som du da ikke får brukt.

     

    For å da bruke SSD'en må du i så fall sette den i maskinen og installere Windows fra bunnen. Dette er jo en relativt kurant sak, men det avhenger jo av erfaringen du har med denne type installasjon fra før. Du må ha media for installasjonen og det kan for eksempel dukke opp utfordringer med drivere. Windows inneholder en del drivere, men i mange tilfeller må disse lastes ned og installeres, så dersom dette er den eneste maskinen du har kan det lønne seg å laste ned driverne du trenger før du gå i gang med en ny installasjon av Windows.

     

    Hvis du kjøper en SSD som er mindre en den gamle harddisken, vil du selvsagt ikke kunne kopiere alt over, men det ser ut som programmet som blir anbefalt i artikkelen kan håndtere dette ved at du ekskluderer filer. Ekskluderte filer vil da være tilgjengelige på den gamle disken som du kobler til via USB. Det kan jo være en ide å rydde litt på den gamle disken, og fjerne windowsmappen osv. Personlig hadde jeg formatert den etter at at SSD’en er satt opp, slik at alt gammelt rusk og rask forsvinner (nb alle data blir da slettet ved formatering).

     

    Jeg har selv installert SSD, men da har jeg installert Windows fra bunnen. Jeg syntes det går vel så raskt som å sette meg inn i programmene for migrering.

  19. Ja - du vil få merkbart bedre ytelse med en SSD-disk.

     

    Et par ting å tenke på:

    - Du bør vite litt om hvordan man installerer operativsystem på en pc før du går i gang. Slik som det står i artikkelen er det er ikke alltid metoden som er beskrevet virker, og da kan det være greit å ha en ide om hvordan man skal få ting opp å kjøre igjen.

    - SSD er dyrere enn "vanlig" harddisk. En SSD på 500GB koster 1700-1800 kr, så dersom du tenker å bruke mindre enn dette, vil kapasitetet på disken i maskinen bli bli mindre enn det du har nå. Du kan jo selvsagt ha den gamle disken koblet til vha USB, som vil gi deg esktra plass til lagring.

×
×
  • Opprett ny...