Gå til innhold

Jom-Jom

Medlemmer
  • Innlegg

    146
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jom-Jom

  1. Hei

    I dagens artikkel til Hardware.no om hovedkorttips

     

    http://www.hardware....korttips/134405

     

    står det blant annet under punkt 6;

     

    "AHCI er nemlig veldig viktig for å få mest mulig ut av SSD-en din, men hvis du har noen harddisker i tillegg må du ligge unna denne innstillingen."

     

    Hva er greia her? Det står ikke nærmere forklart i linken de viser til, og jeg finner ikke noe konkret info om det på nett.

    Jeg har et klassisk oppsett med en SSD til operativsystem og programmer samt en HDD til bilder, musikk etc. I BIOS har jeg satt den til AHCI mode og tenkt at dette er det beste.. Men er det altså ikke anbefalt med AHCI mode hvis man har en HDD i tillegg til SSD?

     

    Mvh Jom-Jom

  2. EDIT: så nå at du tenkte om deres var kompitabelt med din. Svaret der er da fortsatt nei, din blir da for gammel for deres hovedkort.

     

    Ja, jeg tenkte kjøpte nytt hovedkort selv for å sette inn i5 prosessoren.

     

    Men ok.. Tenkte det ville gå greit siden Q8300-prosessoren ikke er så gammel og mer enn god nok til det de bruke pc'en til.

    Da får jeg slå fra meg den potensielt billige oppgraderingen :-)

     

    Takk for svaret!

  3. Hei!

    Jeg skal oppgradere pc'en min litt, og i den sammenheng har foreldrene mine en stasjonær pc, Dell Optiplex 9010 med en i5 3470 prosessor. Jeg kan få bytte prosessor med de slik at de får min Intel Core 2 Q8300 prosessor, og jeg får deres i5 prosessor til mitt nye hovedkort.

     

    Men spørsmålet er om deres pc (i.e hovedkort) er kompatibelt med min prosessor? Jeg har prøvd å søke på kompatibilitet uten hell, og det er vanskelig å finne ut hva hovedkortet i Dell pc'en deres heter..

     

    Er det noen som vet om den kombinasjonen av hovedkort og prosessor går greit og om man evt trenger å oppgradere BIOS?

     

     

    Link til Dell pc'en

     

    http://www.dell.com/...240915600220560

  4. Da er det nok pga du har bindestrek i brukernavnet.

    15500 i 3dmark er en normal score for det skjermkortet. hadde noe lignende selv når jeg hadde det.

     

    Ok, det er jo uansett godt å høre. Hadde ca 9500 poeng med X1900GT, så forventa jeg skulle hvertfall dobble det med Radeon 4870.

     

    Om du forsøkte å kjøre med det gamle hardware oppsettet så er det der problemet ligger.

    Spillet hadde konfigurert seg for det gamle kortet, som oftest SKAL de nullstille seg, tydeligvis gjør ikke BF2 det og innstillingene til det gamle kortet var ikke 4870 så veldig glad i.

     

    Det høres ut som en god forklaring siden jeg kun bytta ut prosessor og skjermkort før dette skjedde :)

  5. mvh Jom-Jom

    Av ren nysjerrighet, hva heter maskinen din? Er det noen 'unormale' tegn? Feks Ø Æ Å ?

     

    Det kan ha en forbindelse med det.

     

     

    Hvis man har ÅÆØ i brukernavnet på maskinen så vil du ikke ha mulighet til å lagre screenshots i BF2-mappa. 3Dmark05 trenger vel en hotfix om du ikke har installert den før. Denne kan finnes bl.a her.

     

    Den heter ikke noe med ae-ø-å osv, har kun en bindestrek utenom vanlige bokstaver. Beskrivelsen inneholder "ae" da.

    Lasta ned ny 3dmark 05 og da gikk det uten problem. Dvs var ikke helt fornøyd med scoren mtp at jeg har P Q8300 og ATI 4870 1GB --> ca 15 500 poeng.. :hmm:

     

    Prøv å slett profil mappa, altså brukeren din, da vil bf2 gå i "default" oppløsning og grafikk. Starter spillet da er det bare å retrive account, og justere på grafikken igjen. Profil mappa ligger på "mine dokumenter" -> Battlefield 2 tror jeg.

     

    Ja, jeg sletta hele mappa "Battlefield 2" inkl profil, startet spillet på nytt, og da gjenopprettet mappa seg selv og alt virket som det skal! :cool:

  6. BF2 kan jo være sånn i blandt, du kan eventuelt restarte maskinen og se om det hjelper. Du kan også prøve å patche på nytt med siste patch, altså 1.5. Om ikke det heller hjelper så må du kanskje ty til siste løsningen og reinstallere spillet.

     

     

    Tro det eller ei, men nå er problemet løst! :thumbup:

    Jeg kjører Win XP så måtte egentlig gi opp linken til løsningen på problemet i Vista

     

    Hei.

     

    Hadde akkurat det samme prolemet som deg og fant løsningen på problemet her:

     

    http://tutorials.tow.no/?cat=computergames&item=bf2vista

     

    Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke og etter dette har jeg ikke hatt noen problemer med BF2.

     

    men jeg kom heldigvis såpass langt i guiden at jeg slette "Battlefield 2" mappa i mine Dokumenter, og da var plutselig problemet løst uten at jeg har noen god forkalring på det :hmm:

    Jeg har forresten samme problemet med 3dmark 05, men det får bli en annen gang.

    Tusen takk for svar hvertfall, det var supert!

     

    mvh Jom-Jom

  7. Hei

    Jeg bytta nettopp PSU fra F/S 400W til OCZ 500W pga behov for flere PCIe kontakter etter bytte av skjermkort (X1900GT--> 4870). Det har forsåvidt gått greit, men når jeg nå starter opp PC'en er det akkurat som den sliter litt med å starte opp, samt at nå kommer først oppstartslogoen en gang og så blir skjermen svart før den kommer på nytt. Dette er forandret fra tidligere hvor den startet opp med full vifte og bare viste oppstartslogoen en gang.

     

    Er det noen som vet hva dette kommer kommer av og om det har noe betydning?

     

    Mvh Jom-Jom

  8. Hei

    Jeg installerte nettopp nytt skjermkort Radeon 4870 fra Radeon X1900GT, og etter det vil ikke BF2 starte. Det blir bare svart skjerm og så lukkes/krasjer det tilbale til skrivebordet.

    Jeg har prøvd å lete på nett/goggle etter svar og bl.a oppdatert DirectX 9c, redusert maskinvareaksellerasjonen etc, men ingenting virker.

     

    Er det noen som har hatt samme problem og evt vet om en løsning?

     

    Takknemlig for svar

     

    mvh Jom-Jom

  9. Det er mulig jeg forklarer litt dårlig eller ikke helt skjønner poenget, men jeg er ute etter en strømforsyning som kun er beregnet på skjermkortet og som kan settes inn som f.eks en CD/DVD- spiller i kabinettet. Jeg vil helst slippe å kjøpe ny PSU. (Det er jo ikke plass til to PSU i et kabinett?)

     

    Til SkoMedHull: Jeg er tom for 4 pins, det går jo 4 stk til 2 stk 6-pins. Har ingen original 6-pins GPU strømkontakt (og i tillegg er det ikke anbefalet å bruke overganger iht manualen) :hmm:

  10. Hei

    Hvor er det blitt av de dedikerte strømforsyningene til skjermkort som fantes før?

    Jeg har nettopp kjøpt nytt skjermkort, Radeon 4870, som viser seg å trenge to 6-pins kontakter. Jeg har fra før en bra strømforsyning fra Fortron Source 400W som jeg ikke har lyst å bytte, så håpet det var mulig å få tak i en egen strømforsyning til skjermkortet.

     

    Er det noen som vet om det finnes og er mulig å få tak i?

     

    Takknemlig for svar!

     

    Mvh Jom-Jom

  11. "Husk også at på lista der er det Q8400, og ikke 8300 som du nevner i din originale post, som er brukt. Det er også slik at de fleste relativt oppegående prosessorer i dag holder i lange baner til typiske hjemmebruk, alt ifra surfing og tekstbehandling og til spilling.

     

    Ja, jeg er klar over at det er Q8400, men såvidt jeg har skjønt er det marginale forskjeller mellom Q8300 og Q8400.

     

    Men det er jo ellers et veldig bra svar som jeg tolker dithen at det ikke har den helt store betydningen hva man velger av prosessor i den klassen.

    Dermed har jeg bestilt Q8300 siden det er nettopp FarCry 2 jeg har kjøpt og dermed det ene spillet som den er bedre enn E8400 til :)

     

    Takk for svar!

     

    Mvh Jom-Jom

  12. Hei

    Jeg har tenkt å kjøpe ny prosessor (LGA 775 hovedkort) og har kikket litt på forskjellige alternativer. Og da kommer jeg til at Core 2 Q8300 må være en av de som gir mest igjen for pengene (jmf bang vs buck guiden i Skjermkort-forumet).

     

    Jeg kikket på siden http://www.cpubenchmark.net/high_end_cpus.html som har rangert prosessorene etter ytelse.

     

    Men stemmer dette? Eller er det en veldig forenkling av hvordan prosessorene yter og fungerer? Finnes det bedre alernativ? Prisen er 1100 kr pr i dag.

     

    Takknemlig for svar

     

    Mvh Jom-Jom

×
×
  • Opprett ny...