Gå til innhold

Grith

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Grith

  1. Jeg skal ha en ny stasjonær PC, som hovedsaklig skal brukes til enkle kontoroppgaver, internettbruk og medieavspilling. Ikke snakk om noen tyngre oppgaver eller gaming.

     

    Ønsker å gjøre dette så billig som mulig og setter en maks grense på 5000,-

     

    Trenger:

    - Kabinett og PSU

    - CPU

    - Hovedkort (HDMI, USB3.0 og WiFi)

    - Minne (6-8GB)

    - 1 TB HDD (ikke SSD, men bør være mulig å oppgradere)

    - DVD-drev, evt BD om ikke for dyrt

    - Skjermkort (trengs det?)

     

    Jeg har særdeles lite oversikt over komponenter om dagen, men her er et forslag jeg har satt opp. Har ikke noe skjermkort her, og er det ellers noe jeg har glemt?

     

    Setter veldig pris på tilbakemelding og forslag til forbedringer!

  2. Apple TV = 720p

     

    Ja, men det kan jeg leve med. Klarer meg fint med 720p.

     

    Jeg har noen gamle PC-er liggende, men vet ikke om det er noe derfra som kan brukes. Har iallefall et par bærbare som er 4-5 år gamle, men det er kanskje bedre å kjøpe nytt?

     

    Noen som kan sette opp et kjapt oppsett? Pris er ekstremt viktig her, for å spesifisere det. Er det mulig å få noe ned mot 2000?

  3. Jeg vurderer enten å kjøpe en Apple TV og kjøre XBMC på den eller bygge en egen HTPC. Det første virker klart billigst, men sistnevnte byr på mer frihet. Spørsmålet da er hvor billig det er mulig å få det?

     

    Mine bruksområder omfatter hovedsaklig streaming av video fra nettverksdisk, Spotify, Netflix og TV2 Sumo. TV2 Sumo er såvidt det er meg bekjent ikke mulig å kjøre på annet enn Windows ettersom det krever Silverlight.

     

    Det jeg da ser for meg at jeg trenger er et kabinett, CPU, hovedkort m/grafikk, nettverkskort, minne og noe harddiskplass. DVD/BD-drev klarer jeg meg fint uten, og når det gjelder harddisk trenger jeg ikke mer enn noen få GB da alt uansett skal streames.

     

    Hvordan kan da dette gjøres billigst mulig, eller skal jeg bare satse på Apple TV? Finnes det eventuelt en annen mediaspiller som vil la meg se TV2 Sumo på den?

  4. Har nettop registrert meg hos manpower :)

    takk for svar!

     

    Registrer deg hos Adecco også, og ikke minst - ring dem!

     

    Jeg registrerte meg på nettsidene deres for mange måneder siden og søkte på noen stillinger uten hell. For ca. 10 dager siden valgte jeg å ringe dem selv. Introduserte meg og sa at jeg var ute etter sommerjobb osv. Nå har jeg blitt kalt inn til to jobbintervju!

     

    Det blir så mye enklere om man selv tar kontakt med dem og viser litt initiativ. I mitt tilfelle hadde de ingen aktuelle sommerjobber umiddelbart, men bare noen dager senere kontaktet de meg fordi de hadde fått inn oppdrag som kunne passe meg.

     

    Moralen er altså: Vis initativ, ring! Lykke til:)

    • Liker 1
  5. Jepp, jeg mistenker det samme, ser de har satt JS04 til samme pris som netshop men har ikke denne på lager... så enten var det ett stunt, eller mer sannsynlig feilprising.

     

    Uansett, bra for oss ;)

     

    Morsomt dette, Elkjøp bekrefter at maskinen var feilpriset:)

    Heldig med dette kjøpet, så får jeg bare håpe Elkjøp har sendt meg riktig maskin (og ikke lurt inn den andre versjonen). Min ligger på postterminalen så forhåpentligvis har jeg den i morgen.

     

    Dinside kåret den forøvrig til "desidert beste tilbud" denne måneden, og jeg kan ikke si meg uenig om man kun ser på spesifikasjonene.

  6. Det samme gjorde jeg, og fikk sendingsbekreftelse på mail i dag, kjapt ekspedert av Elkjøp.

    Ser forøvrig at prisen hos Elkjøp for JS-06 modellen nå har hoppet opp til 5495, så til 4395 er jeg sikker på at dette var ett røverkjøp! :)

     

    Stusset litt på at prisen plutselig gikk opp:) Har sikkert vært snakk om feilprising og det var nok JS04 som skulle koste 4395,-

     

    Men pakken min ble sendt i morges så jeg forventer å få JS06 til en meget fin pris:)

  7. Trekker fram denne igjen jeg!

     

    Hadde i utgangspunktet bestemt meg for å vente til sommeren med å kjøpe ny PC, men nå tror jeg ikke jeg gidder å sitte på min elendige HP lenger.

     

    Har tenkt litt og funnet ut at det er bedre å kjøpe en grei PC nå for heller å kjøpe en ny om 1-2 års tid når SSD, USB3.0 osv. har fått fotfeste.

     

    Har sett litt på forskjellige alternativer. Blant annet har Netshop tilbud på Samsung Q330 denne uken. Fryktelig billig, og i testen til Dinside får den skryt for godt tastatur og god skjerm, som jo er viktig. Batterimessig er den kanskje ikke allverden, og i tillegg syns jeg ikke akkurat den ser så veldig bra ut. Er det noen som har erfaringer med denne?

     

    Eller så er jo ASUS UL30A fortsatt et alternativ, men føler at den begynner å bli litt vel utdatert nå. Samtidig så er det jo en meget bra PC.

     

    Acer 4820GT er jo også på tilbud, men spørsmålet er om den er 1600 kroner bedre enn Samsungen om man tenker på mitt begrensede behov.

     

    For å gjenta mine krav/behov: Bruker PCen utelukkende til "enkel" bruk som Internett, tekstbehandling, musikk osv. Ser HD-video i ny og ne, og det hender jeg spiller litt Football Manager. Kjører med andre ord ikke tunge spill eller andre krevende applikasjoner.

     

    Det viktigste er egentlig at PCen er solid, nogenlunde portabel og brukbar batteritid. Så lenge batteriet klarer 4-5 timer med lett bruk så er jeg egentlig godt fornøyd.

     

    Trenger sårt noen gode råd både angående de PCene jeg nevner og eventuelt andre gode alternativer!

  8. Har det kommet/kommer det noen nye serier denne vinteren/våren som er verdt å få med seg? Jeg har ikke fulgt så godt med på hva som er nytt for tiden, men skal iallefall ta en titt på Mr. Sunshine og The Killing, når den kommer.

     

    Er det noe vits å se Episodes egentlig?

     

    En ny, god komedie hadde vært herlig egentlig, men så lenge det er bra nok så ser jeg alt uansett sjanger.

  9. http://ps.no/ArtDtl.aspx?i=178639&model=&salg= er verdt å ta en titt på. Har 3820TG selv og er svært godt fornøyd med ytelse i forhold til pris. Den er lett/kald/god batteritid.

     

    Ser bra ut den der. Ser at det står oppgitt 8 timers batteritid. I hvor stor grad stemmer det etter din erfaring?

     

    Når kommer det egentlig maskiner med Sandy Bridge-arkitektur på markedet? Det er absolutt en mulighet å vente i noen uker med nytt pc-kjøp, såfremt det er verdt ventetiden.

  10. Er på utkikk etter en ny bærbar med følgende krav/ønsker:

    • Rimelig, gjerne et sted rundt 5-6000kr
    • Skjermstørrelse 13,3", eller maks 14,1"
    • Skal ikke veie for mye
    • Spesifikasjonsmessig har jeg ikke høye krav, annet enn 4GB ram og en brukbar prosessor. Skal ikke kjøre spill. Mest krevende blir vel avspilling av HD-video.
    • God batteritid er et MUST, må iallefall takle minst 5-6 timer med normalt bruk, gjerne mer.
    • Må ha HDMI, gjerne USB3.0 og Bluetooth. Diskdrev klarer jeg meg fint uten, og hardiskplass er irrelevant

     

    Jeg har sett maskinene til ASUS, men etter at UL30VT forsvant fra markedet så sliter jeg med å finne en maskin som gir like mye for pengene. UL30A er vel kanskje et alternativ?

     

    Jeg har igrunn lite oversikt over markedet for tiden, så tips til andre maskiner hadde vært veldig fint. Har Sony, Acer, Dell noen maskiner som kunne passet denne beskrivelsen? HP vil jeg forøvrig unngå ettersom jeg har dårlig erfaring med dem.

     

    Setter stor pris på gode tips:)

  11. Takk for gode svar!

     

    Manpower virker seriøse ser det ut som. Får vel registrere en CV der tenker jeg. Kelly ser ut til å ha noen interessante jobber på sine sider, så mulig jeg prøver meg der også. Det samme gjelder Xtra.

     

    Er det forresten noen som har prøvd Academic Work? De retter seg visst spesifikt mot studenter, noe som kanskje er en fordel.

     

    Men ettersom jeg vil ha litt fortgang i prosessen, er det best å registrere CV på nett for så å ta kontakt personlig eller via telefon?

     

    Setter fortsatt stor pris på om flere har erfaringer å dele :)

  12. Vurderer å oppsøke et av disse bemaninngs-/vikarbyråene for å skaffe meg en liten deltidsjobb ved siden av studiene. Virker som at det er mer lettvint enn å oppsøke utallige bedrifter personlig.

     

    Så, spørsmålet mitt er hvilke firmaer er å anbefalle? Manpower, Adecco, Xtra, Kelly osv.? Det kryr jo av dem.

     

    Er det forresten lurt å oppsøke lokalene deres direkte, eller bør jeg registrere meg på nett først?

     

    Det er forøvrig snakk om Trondheimsområdet, så det er veldig fint om noen har erfaringer å dele derfra.

     

    Jeg vil jo gjerne ha noe halvveis studierelevant, altså helst ikke jobb på matbutikk. Studerer økonomi, så noe innen kontor og administrasjon ville vært ypperlig, eventuelt noe IT-relatert. Er det noen av disse byråene som spesialiserer seg innenfor disse områdene?

     

    Og et siste spørsmål, bør man kontakte flere byråer eller holder det med ett?

     

    Takker for alle svar:)

  13. Enig, veldig bra episode i dag. Er utrolig spent på hvordan avslutningen blir.

     

    Syns episoden var utrolig uforutsigbar. Jeg skjønte ihvertfall ikke hvilken side Britt egentlig var på, og den slutten så jeg slettes ikke komme. Serien imponerer forøvrig mer og mer hva angår skuespill.

     

    Er det noen som har hørt noe om hva som skjer med serien? Er vel 99% sikkert at det ikke blir noen sesong 2, men FX har vel ikke offentliggjort noe enda så vidt jeg vet.

  14. Er på utkikk etter en ny telefon. Ønsker en smarttelefon, men er ikke villig til å betale så alt for mye.

     

    Ønsker å kunne bruke telefonen til surfing, musikkavspilling (Spotify) og epost/kalender, i tillegg til standard telefonbruk. Kamera er ikke så viktig, så det kan nedprioriteres.

     

    Når det gjelder batteri så hadde det vært fint om telefonen taklet en hel dags intensiv bruk, med kanskje 1 time WiFi-bruk, 3-4 timers offline Spotify og et par samtaler. Har ingenting imot å lade telefonen hver kveld så lenge batteriet tåler en dags intensiv bruk.

     

    Har lite oversikt over hva som anbefalles nå for tiden, men har sett litt på den nye telefonen til LG, P500 Optimus One. Får den til 1795 hos Dustin nå ser jeg.

     

    Så, er det noen som har noen tips å komme med? Finnes det noen bedre enn denne LGen til mitt bruk i denne prisklassen?

     

    Ønsker ikke en operatørlåst telefon da jeg vil ha muligheten til å sett inn et annet simkort enn det telefonen eventuelt kommer med.

×
×
  • Opprett ny...