Gå til innhold

cspace

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cspace

  1. tele operatørene kan se brukernes SMS og lytte inn på samtalene dersom de vil. de kan også følge med på brukeren for å se hvor han befinner seg (nærmeste basestasjon) samt se alle inkomne og utgående samtaler. alt dette i sanntid. det er noe forskjellig fra leverandør til leverandør hvordan det implementeres. politiet trenger ikke å knekke noen kryptering og det er heller ikke slikt det praktiseres. kriminelle derimot trenger bare å kjenne de rette folkene på innsiden.

  2. jeg tror man må skille på rene informatikk linjer (som egentlig er Computer Science) og "praktiske" linjer som anvendt datat teknologi. Informatikk er veien å gå dersom du vil bli en utvikler, og du BØR ha ett naturlig talent for det når du vet att outsourcing er fremtiden.

     

    En annen ting er det att det mangler trainee programmer eller "Work Placement" under studiene i Norge. I UK er det mye mer vanlig å ha work placement under studiene, noe som gir verdifull erfaring når man kommer ut i det virkelige liv. Dette kan øke kontakten med næringslivet.

     

    I det virkelige liv hjelper det også lite å kunne om teknologier som "Token ring" som man ofte fortsatt lærer på skolen. Problemet er att her er det produkter som gjelder, og bransjen spør etter folk som har jobbet med spesifikke produkter. Antall år med spesifikke produkter, og ikke hvilken grad du har. (med noen unntak). Graden er bare ett utgangspunkt for basis kunnskap, som produktene er basert på/bygger på. Problemet er også att det kommer nye produkter hele tiden, og skoler har ikke ressurser til annet enn å lære deg basis kunnskapen. Sertifiseringer som går mot produkter er også etterspurt. Men uten erfaring, er sertifiseringer igjen ikke så mye verdt. Dette er en felle som man fort kan gå i. Det er etter (mitt synspunkt) helt bortkastet å ta 3 år med anvendt datateknologi når du ender opp som helpdesk. Da kunne du heller ha gått 3 år på BI. (Det er kun ment som eksempel).

     

    I tillegg så handler alt om å spare penger. Så en kombinasjon med økonomi fag/ledelse eller MBA kan nok være nyttig for da ser man "helheten", dvs. hvordan hele bedriften tenker og ikke bare hvordan IT avdelingen tenker. Verden er mye større enn bare IT, men fortsatt avhengig av noe som de tar for "gitt" og kanskje undervurderer.

     

    Hovedregelen om att erfaring vil kompensere for manglende utdanning kommer også til å gjelde i fremtiden.

  3. cisco er ikke alt, selv om det kan virke sånn utenfra for cisco er veldig flinke med markedsføringen sin. Noen av de store ISPenes infrastruktur er nesten bare Juniper produkter. (og da faller en del av CCIE/CCNP pensum utenfor). I "real life" vil du møte på produkter fra alle leverandører, derfor er det kanskje lurt å ikke spesialisere seg for tidlig.

     

    Kan du CCNA og lærer deg litt om Juniper er du godt i vei. Jeg selv, valgte en retning innenfor sikkerhet i stedet for kjerne ruting, osv. Mye avhenger av dine egne interessert. Noen er kun interessert i kjerne ruting, mens noen i sikkerhet. Det beste er å få "all rounder" erfaring i starten og så spesialisere deg senere. Finner du ut att cisco er veien videre, kan du få arb giver til å betale for dette.

  4. microsoft sertifiseringer er noe av det letteste man finner svarene på. alle kan dumpe seg til sertifiseringer, men alle kan ikke gå på kurs og faktisk gjennomføre oppgavene eller pensumet. ett kurs bevis fra ett offisielt ATC training senter får man ikke hvis man faktisk ikke har vært gjennom ett kurs. derfor mener jeg att verdien av sertifiseringer synker betraktelig i forhold til ett fullført kurs med hands on labs, etc. Av denne grunn har jeg tatt mange IT kurs, men ikke giddet å ta sertifiseringene som tilhører dem. Jeg tror sertifiseringer kommer alltid til å ha det "dumpe" stempelet etter seg uansett hvor vanskelig de blir så lenge det ikke kommer noe krav om å fullføre kurs før man kan gå opp til en sertifiseringstest.

     

    hva synes dere om dette?

  5. laget en funksjon for å teste preg_match, men kan ikke få den til å hente data fra post requesten :O

     

    <?

    $data1 = $_REQUEST['form'];

    $data2 = file_get_contents( '../relative_path/artikkel.txt' );

     

    if (preg_match($data1, $data2, $matches))

    {

    echo "Found: " . $data2;

    print_r($matches);

    }

    else

    {

    echo "No data was found.<br>";

    echo "Input string: " . $data1;

    echo "Search in file: " . $data2;

    }

    ?>

  6. hei

     

    jeg skal snart ta ccna eksamen, har gått gjennom

    de fleste standalone labene for ccna i boson netsim og har lest gjennom

    CNAP (cisco network academy) pensumet som er online. (noe jeg føler

    må lese litt mer på pga alle detaljene)

    jeg klarer å regne ut ip adresser på ark etter å ha hatt computer networks som fag på universitetet, og det

    tar litt tid...så jeg lurer på om det er mange spm on utregning av

    ip adresser på ccna eksamen ? og er det mange simuleringer ?

     

    noen som har tatt den i det siste som kan gi litt tips på hva man får mye av ?

  7. har en asus P4P 800 e hovedkort med 2 stk s-ata 250 gb disker, 1 stk radeon 9800 pro, 1 stk nec-dvdr, P4 3.0 GHZ og en veldig stor zaleman vifte + en ekstra stor vifte på siden for å kjøle harddiskene. strømforsyningen er på 360W

     

    zaleman vifta og vifta på HDene har jeg montert etter att begge diskene crashet pga. overoppheting, men nå holder hvertfall begge seg på under 30 grader, men problemet nå er att diskene er blitt ganske ustabile. jeg har fikset feil på diskene med full readscan altså ved å bruke maxtor powermax, men det hjelper ikke så mye. Diskene crasher fortsatt innimellom. Er det strømforsyninga som ikke holder eller kan jeg bare bytte disken ?

     

    Feil på disk i HDDHealth: http://home.no/loversplace/hderror1.JPG

    Asus monitor: http://home.no/loversplace/asus_probe.JPG

    RMClock: http://home.no/loversplace/rm1.jpg

     

    Takk for alle svar.

  8. det er ikke bare å installere ondskapsfulle programmer som man har med på usben dersom maskinen er medlem av domene kontroller som er styrt av Active Directory. brukeren vil da bare kunne kopiere data han/hun har tilgang til, evt. delte disker som det er gitt tilgang til. synes nå derfor att denne trusselen er litt overdrevet.

  9. pcen restarter seg automatisk plutselig når jeg driver med mange programmer i windows. for å løse dette har jeg installert en ny vifte, noe som reduserte omstartene mye, men det forekommer fortsatt i blant.

     

    har kjørt scandisk /R fra winxp cden som skal lese og fikse bad sectors, men problemet er att hver gang den kommer på 70% så faller den ned på 50% igjen og tar enormt mye tid til å nå 100% igjen. Samme skjer dersom jeg kjører testen på nytt etter att den er fullført.

     

    Så har jeg prøvd å installere winxp på nytt..men installasjonen feiler hver gang med en melding om att den ikke kan skrive system fil X til disken.

     

    Er det noe galt med harddisken? Altså må disken byttes?

×
×
  • Opprett ny...