Gå til innhold

PROuser

Medlemmer
  • Innlegg

    1 944
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av PROuser

  1. Kinas eksportfall har mye å gjøre med Høye renter, strømpriser og reduksjon a folks kjøpekraft. Gjelder over store deler av europa og Usa. Lav rente er gull for kina.

    Kina har hatt mye kunstig vekst ved feks bygging av enormt med leiligheter (ca 65 millioner står tomme) og byer som står tomme. Nye biler og elmopeder ++ som blir hensatt for å vise til høy popularitet og salgstall. Men nå blir det mye konkurser å se nå og fremmover der nede.

    Det er en virkelighet hvor innbyggerne der nede vet veldig lite om hva som virkelig foregår..

    Finnes også firmaer som maler store områder grønne (sletter og fjell), så det ser blomstrende ut på avstand, og dermed ser mer innbydende og miljøvennlig ut. Til og med fra satellitt..

  2. Diamond XR Logic panner og gryter fra Woll har et unikt og sterkt belegg som og fint tåler oppvaskemaskin og stålredskaper. Kjøpte nettopp gryte av det, og de har diamanter i belegget. Tåler helt fint hurtig oppvarming av tørr panne. Så beste vi har hatt noen gang. Men de koster litt i fysiske butikker, men finnes rimelig i noen nettbutikker. De er av tysk kvalitet.

  3. Prisen i tyskland styres av mange forskjellige produksjonsmåter og kapasiteter. De norske kabelene forsyner bare en bitteliten del av tysklands forbruk. Derfor vil de andre type energiproduksjon påvirke prisene mer. Så da vil det være en "gjennomsnitt" av produksjonsprisene i hele landet, og overføringskapasiteter..

    Noe av samme prinsipp deler Norge i flere soner.. 

    • Liker 1
  4. Den nye nettleiemodellen er ikke ideell for kapasiteten på nettet eller forbruk og produksjon..

    For folk med elbil, så er det nå med nye regler bedre å senke ladestrømmen for å komme under feks 5 eller 10Kw pr time.

    Men ikke alltid like lett å beregne når man kan lade, feks når man kommer hjem og skal lage mat, dusje osv..

    Men da bør man utsette ladning til slutten av timen.. Slik at det allerede er regnet ut hvor mange kwt som er brukt, og hvor mye som er igjen den timen.. Så kjøre full effekt på ladningen 5-10 siste minuttene hver time gjennom døgnet.. og stoppet før 5 eller 10 kwt var brukt.. Meget ugunstig for nettet og produksjonen.. men gunstig og eneste sikre løsning for forbrukere.. Men må og ta forbehold om man skal lage mat siste minutter i en time..

    Om man bare reduserer ladning til feks 16 amp 2 fas eller 12 amp trefas, så kan man risikere å oversige de 5 kw ved feks induksjonstopp eller varmtvannsbereder.. Så det er ikke god nok styring..

    Når disse effektkurvene i slutten av hver time begynner hos mange nok, vil nettet bli belastet ujevnt og bli ustabilt. Ikke gunstig. Derfor vil de måtte utarbeide ny nettleiemodell i løpet av få måneder..

    Ideell nettleiemodell burde være at ladere og andre styrbare kilder styres sentralt av "everket" med full effekt når det er god produksjon og lite forbruk.. Feks netter eller i timer med mye sol og vind, og lite forbruk.. Da vil man kunne utnytte produksjonstopper og lave forbrukstimer.. Og det burde "everket" kunne styre helt ned til hver trafokrets.. Men med utgangspunkt at hver bil er innstilt med tid for seneste ferdiglading hver dag.

    Det burde være krav til alle hjemmeladere til elbiler skulle være "smarte" og kunne fjernstyres..

    • Liker 1
  5. Ikke så lett , når 60-90 % av det man kjøper til hjemmet er produsert i Kina..

    Vi Importerer mye fra kina, men prøver å finne alternative produsenter i Norge og Europa. Men ikke alt det er mulig å få produsert her..

    Har tatt det opp med flere kinesere, men de mener bare at kina er Nøytrale.. Men jeg mener det er en type støtte.. Bare de som er mot krigen og støtter Ukraina er Mot krigen. Nøytrale og støttespillere er for krigen.

    Så de er redd for å miste samarbeid med Russland, og derfor tør de ikke gå mot Russland

    • Liker 1
  6. Hei

    Bærekraftig utvikling bygger på at man må bli mer miljøvennlig..

    Det er mange måter og veier å gå..

    Feks å bruke mer lokale produkter. Kjøpe ting som holder lengre og kan repareres. Gjenbruke det som kan gjenbrukes. Minimere forbruket. Redusere bruk og kast. Kjøpe mest mulig miljøvennlige ting. Ikke kjøpe det man ikke trenger. Spise opp mat istedenfor å kaste store mengder. Kjøp brukt istedenfor nytt. Ikke bruk fossilt drivstoff..

    Der jeg jobber gjenbruker vi all emballasje og fyllmasse vi får inn når vi pakker og sender ut.

    Gjenbruk er mye bedre enn gjenvinning, og gjenvinning er bedre enn energi gjenvinning.

    Det var litt enkelt forklart... Men det er et utrolig stort tema...

  7. Hva må til for å kunne si opp avtalen med telenor når det ennå er gjentatte brudd. Og montørene sier grøsser nedover ryggen når de får feilrettinger i området.. Senest i går og i dag har det vært brudd på flere timer.. Men har funnet aternativ med tråløst bredbånd nå som man bør kunne stole på..

    Star at binding gjelder til 17.11.23..

    Men de skryter jo av den gode oppetiden.. men hjelper jo ikke det når den ikke holder mål..

    Mulig å si opp avtalen pga mye nedetid og ustabil linje?

  8. Dubious skrev (6 timer siden):

    I Norge så vil jeg si at solkraft er like bra hele året, så lenge du bor i eller sør for midten.
    Solcellene har større effekt når det er kaldt, så mindre sol blir utjevnet med mer effekt.
    Med stort batteri så kan man være selvforsynt med sol hele året, da med vedovn som hovedvarme om vinteren.

    Korte dager og solen langt nede i i horisonten gjør at det ikke blir mye sol på vinteren Dårlig vinkel og få timer, og ikke så mange solfylte dager.... Derfor må man nærmere Ekvator for å få bedre effekt på vinteren..

  9. Norge og Eu bør tilrettelegge for skattefordel i forbindelse med oppgradering av eldre kraftverk, samt pumpekraftverk, som og skal ha fordel av å utnytte all overskuddskraft i nordeuropa når prisene er lave. Det er det første de bør gjøre før de bygger ut vernede vassdrag.

    Deretter bør de vurdere flomrisiko i alle vassdrag, og bygge ut enorme demninger med tilhørende kraftverk, slik at det kan verne mot mulige storflommer i fremtiden. Men kraftverk bør ikke utnytte 100% av vannstrømmen. Men la det være igjen en fornuftig og stabil minimumsvannføring til "enhver" tid.

    Hvert år bygges det ut mange hus og bedrifter, samt mange nye elbiler. Så alt bidrar til økt forbruk i hele verden. Derfor trenger vi ny kraft.

    Man bør og verne mot overpriser i kraftmarkedet i Norge, da vi har basert det meste av energiforbruket på elektrisitet, og derfor låst. I England fyrer mange med gass både varme og komfyrer.. Da er de ikke like avhengig av å bruke mye strøm.

    Har tidligere regnet på dieselgenerator og gassvarme.. Det kan ligge på 1,5-4 kr/kwt.. Så hvis det skal være billigere å bruke det, så bør jo folk snart bruke alternative energikilder...

    Solkraft hjelper hovedsaklig om sommeren når forbruket er minst og prisene er lavest.. Så det er ikke fremtiden for de høye prisene om vinteren.

    Og Sverige kjører igang oljekraftverk som kan bruke 70 tonn olje i timen!! Så kan de bruke det når prisene er høye.... Vil tro en del generatorer rundt i hele oslo med Euro 6d motorer faktisk ville rense det meste av luften vinterstid!

  10. Mange ligger i skuffer og skap rundtforbi.. I håp om at de øker i verdi.. Men veldig mange av de, gjør at det blir vanskelig å få opp verdien.. Så derfor bedre å bruke dem nå som man får noe igjen for dem..

    Sendte avgårde ca 15 brev i dag med frimerker på 10 øre til 4 kr.. så ble gjennomsnitt ca 9 frimerker på hvert brev.. Så ble kvitt en del..

    De eldste fra 1944..

  11. Mange har kjøpt årssett og årbøker med frimerker i mange år.. Men om man sjekker finn, så finnes mange av dem til salgs til verdiene på frimerkene.. Verdien faller fra år til år, da man må ut med høyere og høyere porto for hvert år.. Inflasjonen tar av, og de blir mer og mer verdiløse..

    Posten har tjent utrolig mange millioner på å trykke frimerker som ikke blir brukt! Så det er en genial måte å tjene penger på for dem.

    Men de fleste er trykt opp i enorme antall, og vil derfor ikke øke i verdi! Derfor bør man tømme årsett og årbøker og samlinger for ubrukte merker og få brukt dem på brev og småpakker. Feks julekortene.

    Før kunne man sende brev opp til 2 kg med frimerker.. Men ny type pakke opp til 5 kg til 70-79 kr, gjør at det ikke lønner seg med frimerker på pakker større enn 350 gram.. Så det er kun brevene under 350 gram det er lønnsomt å bruke frimerker på nå..

    I 2021 gjelder følgende satser:

    opp til 2 cm tykkelse:

    20 gram - 18kr (A/B merke)

    50 gram - 24kr

    100 gram - 27kr

    350 gram - 45kr

     

    2-7cm tykkelse

    0-350gr - 55kr

     

    I 2022 gjelder følgende satser:

    opp til 2 cm tykkelse:

    20 gram - 19kr (A/B merke)

    50 gram - 25kr

    100 gram - 28kr

    350 gram - 46kr

     

    2-7cm tykkelse

    0-350gr - 55kr

     

    Om 20% av befolkningen sender et 20 grams brev under 2cm hver med gamle frimerker, taper posten ca 18 millioner i frimerkesalg!

    Har akkurat tømt ca 20 årshefter... Så har litt å sende med frammover..

    For ca 30-40 år siden kostet det ca 3-6 kr å sende et kort.. Så man må bruke manga av dem merkene nå for å sende et kort.. Så de vil synke hvert år!.

    Eneste som ikke synker, men heller øker i pris er de valørløse merkene med A og B på.. De har alltid verdien som et 20gr brev koster å sende.

     

    Rydd i skuffer og skap, og få brukt alt det posten har tjent millioner på..!

    • Innsiktsfullt 1
×
×
  • Opprett ny...