Gå til innhold

Benris

Medlemmer
  • Innlegg

    163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Benris

  1. Tidligere i dag postet Aftenposten denne artikkelen om tre svenske ungdommer som presset en kvinne ut av veien etter at hun hadde kjørt forbi de.

    Etter at det hadde blitt påpekt at disse "svenske ungdommene" faktisk var innvandrere fra Algeria i kommentarfeltet, ble veldig mange kommentarer slettet. Dette forårsaket en storm av kommentarer som anklaget Aftenposten for sensur og skjuling av informasjon. Etter hvert ble hele saken tatt vekk fra forsiden og kommentarfeltet fjernet.

     

    Det var ikke rasistiske kommentarer som ble fjernet etter det jeg så, bare de som påpekte hva artikkelen ikke gjorde.

     

    Hva mener dere om dette?

    • Liker 3
  2. "Du kan si hva du vil så lenge du ikke sier noe som vi ikke vil at du skal".

    Jeg synes det er tull å instramme ytringsfriheten fordi noen kan bli fornærmet av det du sier. Ingen har en rett til å ikke bli fornærmet, selv om det virker slik.

    Ingen burde straffes på noe vis bare på grunnlag av noe de har sagt. Det er ikke ekte ytringsfriet.

    • Liker 1
  3. Så du vil ha mer direkte demokrati som i Sveits? Jeg synes den norske parlamentarismen er god som den er.

    Ja, jeg vil har et system slik som i Sveits. Jeg tror sjansen for at noen er enig med absolutt alt et parti står for ligger godt under 1%, og direkte demokrati ville latt folket velge selv.

    Som et eksempel vil 75% av nordmenn i følge meningsmålingene IKKE inn i EU, mens både Høyre og Arbeiderpartiet vil, som samlet har 65% av stemmene i meningsmålingene. Er ikke dette feil? Hvorfor representeres ikke folket?

    • Liker 5
  4. Jeg ville spyttet i noen hundre kr ekstra for feks Blackvue 400 II, eller Blackvue 500. sistnevnt er vel rundt $100 dyrere, uten at det vil ha noen stor forskjell for din del (Hovedsaklig kunn wifi som er nytt). Da får du veldig god kvalitet, god programvare, samt mulighet for parkmodus (Tar opptakk kunn når det er bevegelse forran bilen).

     

     

    Jeg har koblet det direkte til strømnettet i bilen, slik at det får strøm heletiden. Har også montert på en av\på knapp slik at jeg kan kutte strømmen om jeg feks skal parkere hjemme hvor det er lite action.. :p

    Ser bra ut, men hvordan kobler man det direkte til strømnettet? Har søkt litt og fant noe som heter "fuse tap". Kan man bruke det, og får man det på Biltema? Noen som vet hva dette heter på norsk?

  5. Prøver å finne et kamera som er lite slik at det kan gjemmes bak takspeilet, og også slik at det ikke ser attraktivt ut for eventuelle klåfingrer. Er det noen som har noen forslag som kommer under 1000kr?

     

    Trenger ikke noe fancy greier, men vil gjerne ha best mulig videokvalitet for pengene (720p/30, H.264 ville sikkert vært tilskrekkelig). Vil helst ikke at det har skjerm, men bryr meg ikke særlig om det har det heller.

     

    Jeg har også spørsmål om kameraer som kobles direkte til 12V i konsollen, og ikke gjennom sigarett tenner. Hvor lett er dette å få til? Har man løse ledninger inne i konsollen til dette formålet eller må man hijacke fra noe annet eller rute en til batteriet selv?

  6. Jeg synes det er kvalmt at AP har en mening spalte i det hele tatt. Som kjent har det norske mediaet en sterk venstre-bias, og jeg synes media burde strekke seg etter å være så objektiv som mulig, men det ser ikke ut som om de prøver en gang. Spesielt ille er det når meningsartikkelen ikke en gang har kommentarer tillatt slik at folk kan tilby motargumenter og skape debatt. Det ligner propaganda.

    • Liker 1
  7. Ville nok ikke bestilt Gainward hvis du bryr deg noe om støy. Den har en veldig lite effektiv kjøleløsning som er høylytt som faen. Samme med Palit og referanse versjonen av Zotac.

    Les dette.

     

    Gigabyte versjonen er den mest stillegående og en av de som kjøler best. MSI Cyclone kjøler absolutt best men er litt mer høylytt. ZOTAC AMP! GTX 460 har akkurat dukket opp på komplett.no. Denne er også veldig bra.

     

    Angående det hovedkortet du har valgt. Det støtter ikke SLI offisielt, så jeg vet ikke hvordan dette funker, men siden andre har foreslått det så burde det vel virke. Du bør være forberedt på å fikle med firmware hvis du ikke velger et kort med nForce eller Lucid Hydra (bare MSI Big Bang Fuzion som har dette akkurat nå, men ASUS kommer ut med et hovedkort (Crosshair IV Extreme) som også har Lucid Hydra snart.)

     

    Edit: Glemte å nevne at det faktum at klokken er mindre MHz på Gigabyte eller Cyclone sier ingenting. Du kan overklokke det selv, og det mye høyere enn du kunne ha overklokket Gainward, pga bedre kjøling. Zotac AMP! er allerede høyere klokket enn Gainward GS-GLH med mye bedre kjøling.

  8. Tusen takk for svar :-)

     

    Men er det én ting i PC-verden jeg virkelig ikke har peiling på, så er det hovedkort.

     

    Hva er forskjellen på AM3 og nForce? Hvilke flere fordeler har nForce?

    Finner også et svært dårlig utvalg av nForce i prisguiden? Er dette i utgangspunktet et veldig utdatert kort/plattform?

     

    Og jeg har fått med meg LED-hysterien, men er det mye bedre når det bare er LED baklys på LCD-skjerm?

    Jeg har jo AMOLED på mobilen min, så jeg skjønner jo hvorfor det er mye snakk om det, men slik jeg har forstått det, er det vel bedre å vente til OLED kommer til normale størrelser og greie priser? Og heller kjøpe en større skjerm nå? :-)

    Jeg er sikkert litt barnslig der, men jeg liker å ha en større skjerm, framfor en litt bedre skjerm som er en god del mindre :-)

    Jeg tenkte at 27 er ikke for stort, og fremdeles regnet som nokså stort blant mengden, og det var mulig å få til en grei penge :-)

    nForce og AM3 er ikke i den samme kategorien.

    AM3 er CPU sokkelen.

    nForce er chipsettet (altså alt med PCI, PCI-e, ethernet, onboard lyd, usb, osv. Alle kontakter på hovedkortet. nForce er laget av NVIDIA spesielt for å støtte SLI på AMD hovedkort. Andre AM3 chipset er AMD og de støtter ikke SLI offisielt, bare crossfire.

    Har vært mye tull med nForce i fortiden men dette nForce 980a hovedkortet ser veldig oppdatert og bra ut, og skal i teorien funke til ditt formål. Tror det støtter X6 rett ut av boksen.

  9.  

    GTX 460 SLI vs 5870 Crossfire

     

    1281032352aeZNjrRCSb_1_3.gif

    1281032352aeZNjrRCSb_1_4.gif

    1281032352aeZNjrRCSb_1_5.gif

     

     

     

    Den testen er utført med to stk. overklokkede GTX 460 vs. to stk. stock 5870.

    Vil gjerne ha litt mer input angående 460 vs. 5870 før jeg kjøper egen pc.

     

    http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=128702

    Testen som du linket til har blitt kritisert for å være "misvisende" blant annet pga. det er overklokkede kort.

    Joda, men alle kortene kommer jo slik når man kjøper de. Det var den eneste GTX 460 SLI vs 5870 CFX artikkelen jeg kunne finne. Stock clock GTX 460 ville jo ikke miste all ytelsen heller, kanskje 10-20%. Og da kommer prisen til 5870 inn i bildet. De går for 3000kr eller mer. Du kan får en 1GB versjon av GTX 460 for 2000kr. Da blir det jo heller om du synes 10-20% ytelse er verdt 2000kr. GTX 460 er kjent for å overklokke opp til 900mhz core, opp fra 675mhz stock. Er ikke sikker hvor mye 5870 overklokker men jeg tror ikke den overklokker like mye. Da kan de jo ende opp helt likt til slutt, men jeg har ingen benchmarks for å støtte det. :roll:

     

    Jeg tror du vil bli fornøyd med uansett hva du velger. Jeg ville bare personlig ha valgt GTX 460 SLI over 5870 crossfire. :whistle:

  10. Hei!

    Har laget en nå som jeg mener ville være ett godt kjøp for rundt 15.000,-

     

    Kabinett: Cooler master HAF X

    Hovedkort: ASUS P6X58D-E

    Prosessor: Intel i7-930

    SSD: Corsair SSD Force Series 2,5" 40GB

    Hard disk: Samsung Spinpoint F3 1TB 7200RPM (Western Digital Caviar Black 1TB er også bra. Kan legge på flere av disse hvis du trenger mye plass.)

    Strømforsyning: Corsair HX850 (Modulær strømforsyning med extra hoderom. Jeg tror nok denne PCen ville kjøre på 650W men tok 850W i tilfelle du vil kjøre mange harddisker, overklokke osv.)

    Skjermkort: 2x GTX 460 i SLI. (Anbefaler MSI Cyclone 1GB eller Gigabyte 1GB, de har de mest effektive kjølerene, kan også velge 5870 hvis du ikke vil styre med SLI men GTX 460 vil nok være ganske mye bedre.)

    Minne: Crucial DDR3 BallistiX 1333MHz 6GB kit (Merket vil ikke ha så mye å si, men 6GB i triple channel vil være mer enn nok for spill.)

     

    Vil nok lande på rundt 15k, men kan sikkert få den billigere hvis du bestiller fra mange forskjellige nettbutikker.

  11. Tusen takk for svar :-)

     

    Ser ut til at jeg, inklusive porto fra fire forskjellige nettbutikker, får denne PCen til 11600 kroner ^^

     

    Kandalf LCS kabinett.

    G15 tastatur.

    A4Tech mus.

    SoundBlaster Fatal1ty lydkort.

    Samsung Syncmaster P2770H skjerm.

    Chieftec Nitro Series 850W Modulær Strømforsyning.

    AMD Phenom II X6 1055T 125W Prossessor

    2x MSI Cyclone 1GB Skjermkort

    OCZ PC3-12800 AMD Black Edition CAS7 4 GB minne

    Asus M4A785TD-V EVO Hovedkort

    Samsung SH-S222L Intern DVD-brenner med LightScribe (Måtte sjekke igjennom Komplett for å finne den :-P)

     

     

    Grunnen til at jeg valgte X6 er denne uttalelsen:

     

    X6-serien til AMD yter som du sier best når alle 6 kjernene er i aktiv bruk. Da topper den faktisk Intel Core i7 930 og legger seg i noen få tilfeller helt opp imot Intel Core i7 975 (7500,-). Så i disse programmene er den uten tvil helt suveren. Videre har prosessoren Turbo Core funksjonalitet, som kort fortalt gjør at den overklokker seg selv automatisk når ikke alle kjernene er i bruk (maksimalt opp til 3,3 GHz). Altså vil den heller ikke ligge langt bak X4 965 i områder der sistnevnte briljerer som mest. Dette er en flott kombinasjon, da både pris og strømforbruk er nesten de samme på begge modeller. For de som virkelig bryr seg over gjennomsnittet om frekvenser, så kan man selvfølgelig også overklokke den langt over X4 965 sin standardklokk (det er riktignok litt vanskeligere for denne modellen, da den ikke er merket Black Edition). :)

     

    Hentet fra Agentspoon i hans guide :-)

    Du kan ikke bruke SLI med AMD hovedkort med mindre du skaffer nForce chipset (som dette) eller flasher BIOSen (er ikke helt sikker på hvordan dette funker).

    Ellers ser det veldig bra ut.

  12. Skjermkort: 2400,-

    Gainward GeForce GTX 460 GS 2 GB

    Alle skjermkortene jeg har hatt har hatt mye lenger levetid enn forventet grunnet mye minne, så derfor fant jeg et med 2GB.

    Dette skjønner jeg ikke. Hvordan kan mye minne være grunnen til lenger levetid? Ville nok heller skaffet en MSI Cyclone 1GB, Gigabyte 1GB OC eller evt. en EVGA 1GB (hvis du vil ha livstids garantien (den har litt mindre effektiv kjøler), men jeg mener de 3 årene MSI og Gigabyte gir deg ville være nok). MSI Cyclone og Gigabyte er det stilleste og best avkjølte versjonene av kortet. (MSI skal gi ut en HAWK versjon og ZOTAC har kommet med en AMP! versjon men den tror jeg ikke er tilgjengelig enda).

     

    Minne: 2000,-

    Her har jeg mange forskjellige, siden dette er det jeg har minst peiling på.

    Jeg tenker i utgangspunktet at 8GB høres mye ut, men jeg tror ikke det er så ufornuftig.

    Satt opp en 6GB også, på grunn av prisforskjellen.

    Altså, for spill ville ikke mer enn 4GB (2x2gb) gjøre noe forskjell (siden spill er 32-bit), med mindre det var 1366 tre-kanals minne, der jeg mener 6GB (3x2gb)er det mest fornuftige.

    Mer minne enn dette ville være rettet mot videoredigering o.l.

    I teorien vil ikke merket av minne si mye, hvis den virker når du får den, så vil den virke i laaang tid.

     

    Prossessor: 1700,-

    AMD Phenom II X6 1055T 125W

    Tenker seks-kjerne er fremtidsrettet og forstod det var en praktisk enhet i tilegg.

    Ikke helt sikker på denne heller. 6 kjerne prosessorer har jo nettopp begynt å se dagslys. Det er ikke sikkert at noen spill kan bruke 6 kjerner før denne prosessoren er sneglefart i forhold til andre ute. Spill har jo ganske nylig begynt å støtte 4 kjerner og den første 4 kjerne prosessoren kom jo ut rundt 2006-2007.

     

     

     

    Vet ikke helt hva det kommer til å koste totalt men i5-760, 2xGTX 460 i SLI og 4GB DDR3 1333/1600 ville sikkert yte mye bedre i spill enn det du har satt opp. (12-13k ville sikkert vært mulig)

     

    metro_2033_1920_1200.gif

    Ligger over en GTX 480 uten alle GF100 problemene for omtrendt den samme prisen.

×
×
  • Opprett ny...