Gå til innhold

TG1

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av TG1

  1. Mulig jeg tar feil, men det virker jo litt voldsomt å bæle inn på en bøling med singlemode-fiber til hvert eneste hus. Og jeg skjønner ikke helt at PON skal kreve hverken multimode eller singlemode?AtW

     

    "en bøling"? I vårt nett er det vanlig at en kunde får to fibre (dvs. én kabel med to tråder, men kun en brukes). Det er veldig liten fysisk forskjell på singel- og multimoduskabler, annet enn at skjøtingen er litt mer krevende på singelmodus.

     

    PON "krever" vel sånn sett ikke verken det ene eller andre, men er ikke praktisk mulig med annet enn singelmodus (pga. kabellengder). Som sagt så er multimodus veldig lite brukt til annet enn internkabling.

     

    mvh

    tg

    :-)

  2. Noen ideer om hvordan dette vil være forskjellig fra det som har vært tilgjengelig i årevis på norsk fiber?
    Selve kablingen er vel neppe så forskjellige (de fleste her bruker vel multimode, kan jo ikke utelukke at google bruker singlemode). Men problemet er vel heller at få har det, enn at fiber ikke eksiterer fra før.AtW

     

    Kan omtrent garantere deg at ingen (seriøse) ISP-er leverer multimodus fiber til kunder. Multimodus er stort sett bare brukt til internkabling (LAN altså). Derimot er det mange som leverer passiv fiber (søk etter PON på google), og det fungerer knall det.

     

    mvh driftsingeniør som jobber med fiber & sånt

  3. Heisann!

     

    Jeg er rimelig fersk her på forumet, men håper noen gidder å svare. ;)

    Driver og kikker etter kamera om dagen, og har egentlig forelsket meg litt i Canon Powershot G5. Fant flere brukte til rundt 3000kr. Ser at det har fått rimelig bra omtaler i alle testene jeg har lest.

    Men så ser jeg at komplett.no selger Fuji Finepix S5500 til samme prisen (2995,-).

     

    Vil det være lurere å kjøpe det nye Fuji-kameret, eller er G5 såpass bra/solid/etc. at det er verdt prisen?

     

    Den mest åpenbare forskjellen mellom de to kameraene er vel at G5 er 5MP mens S5500 er 4MP, men hvordan er ellers forskjellene? Bildekvalitet osv. osv.

     

    Hva mener dere?

    Foreslå gjerne andre kameraer også, hvis dere mener jeg har bomma på valgene mine. :blush:

     

    På forhånd mange takk.

     

    mvh

    Tomas

    :)

×
×
  • Opprett ny...