Gå til innhold

Stresset_Faen

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Stresset_Faen

  1. Savnet veldig hvordan serien er tro imot spillserien. Vi har jo sett hvordan Amazon nærmest ødelegger alt de kommer over av kildemateriale. For selv om noe ser bra ut og millionene viser seg tydelig fram så er der veldig viktig for (iallefall mange av oss) langvarige fans at kildematerialet støttes og hylles. At man respekterer det. Weel of time og Rings of power er gode eksempler på det motsatte.
  2. Tørr påstå at nåde den som kritiserer Laura Bailey for noe som helst. Hun er så skjermet og beskyttet av sine "critters" at man må virkelig være klar for en shitstorm uten like om man ymter fram negative ord om henne.
  3. Veldig positivt overrasket over at dere anmeldte dette spillet, og jeg synes hele anmeldelsen var 10 av 10 mulige poeng verdig i å holde seg nøytral til spillet og dets innhold. Noe som jeg synes er fundamentet i en anmeldelse evne til å anmelde.
  4. Spill er underholdning, ikke kunst. Og her snakker vi ikke om krenkelser og kanselleringer, men om invasjon, fullskala krig og grove krigsforbrytelser, der selskaper som har knytning til russiske myndigheter er en sikkerhetsfare for oss som ønsker å beskytte demokratiet. Når alt er over, vil jeg tro at det blir like uspiselig å bli assosiert med Putins Russland som med Hitler Tyskland. Ville du sendt dine personlige data til Hitlers Tyskland? Jeg vil så absolutt si at spill er mer enn bare underholdning. Kunst er det uten tvil. Og selv om jeg ser poenget til de som er uenig med spillets eksistens så syntes jeg at det er virkelig tid for at folk klarer å skille Putins russland med alt som har noen som helst knytning til Russland å gjøre. Jeg forstår det er veldig enkelt, og føles sikkert godt å straffe alt og enhver for de forferdelig tingene som skjer, men jeg synes det blir feil. Jeg skal si meg ganske enig ang. sikkerheten rundt persondata, men den sikkerheten har vi allerede gitt opp til alt ifra kina, facebook, twitter etc.. Om noen tror at de fleste av oss sin persondata er sikker så kan jeg virkelig bare si at det er den ikke.
  5. Utrolig viktig at vi som forbrukere står bunnsolid sammen ved å ikke kjøpe produkter av aktører der indirekte eller direkte støtter opp mot krigsforbrytelser. Spill er ikke fritatt etiske vurderinger. "De aller fleste normale mennesker ville unngått å kjøpe klær som har vært gjenstand for barnearbeid" Da står vi veldig fundamentalt forskjellig. Det er ikke sånn at ting er fritatt etiske vurderinger, men jeg mener at i dagens samfunn så er det en ting som vi har lært. Alle har svin på skogen, alle firma har kontakter med noen som er "bad guys" og de eneste som holder fingrene rene nok for media er de store gigantselskapene. I en verden der en spøk man skrev på facebook for 10 år siden kan få deg sparket, eller komikere blir cancelet fordi innholdet deres krenker folk, eller spillskapere må unnskylde upassende ting de gjorde for mange år siden etc.. Det er en verden der hvert eneste steg imot kontroll, hvert eneste steg imot canceleringer bør hindres. Da er det viktig at vi ikke blir selektive, noe som jeg forstår godt er vanskelig i dagens situasjon. Jeg synes ikke det er noe gøy selv, men jeg mener det er viktig at man alltid tar slike standpunkte. Kanskje spesielt når det går på bekostning av ens egne verdier. Så kan jeg også ta med at jeg er ganske sikker på at de fleste store selskaper har fingrene i skitne paier via investorer, aksjeholdere eller gudene vet hva. Det er bare mye enklere for dem å skjule det enn et russisk spill i dagens klima. Spill er kunst og kunst skal ikke stoppes pga moralske standpunkt.
  6. Jeg kjøpte dette spillet i dag etter å ha lest flere artikler der "de store spillanmelderne" gikk i unison imot det. Ikke fordi jeg støtter russland, putin eller deres side av krigen, men fordi jeg mener det er utrolig viktig at vi som forbrukere står bunnsolid når noen som helst forsøker å fjerne/påvirke spill på grunnlag som ikke er inne i spillet. La spillet stå på sine egne føtter, og døm det for det det er.
  7. Kunne ikke vært mer enig, voiceactingen er så inni granskauen dårlig og blottet for følelser. Som deg tenkte jeg å gå all out Voldemort, but nope.. så det skulle jeg ønske de forandret, og gjerne i Fable-stil hvor utseende også ble påvirket :) Ja det har jeg også reagert på. Det burde virkelig vært vesentlig mer effekt for hva valg man tar opp imot hvordan karakteren ser ut. Man har jo slått fast at flere av formlene som brukes i den verden kan påvirke ens karakter og ens kropp. Så det hadde vært fett om man ble en bleik, natteskapning, gule tenner, røde blodsprengte øyne etc etc om man gikk for hardt inn i forbudt magi.
  8. Syntes anmelder har rett i veldig mye av det som han skriver, spesielt knyttet til den verden man blir en del av og hvor stor den er blitt gjort. Samtidig som den er fullspekket av innhold man kjenner igjen og som man allerede liker. Det som jeg virkelig irriterer meg over i spillet er tre ting. Voiceaktingen er veldig ofte så sinnsykt subpar at man blir sittende å måpe. Det høres oppriktig ut som en person som sitter alene i et stille lydstudio og leser opp ifra en tekst. Innlevelsene er HELT mistilpasset hva som skjer rundt karakteren, personlighet er de totalt blottet for og den eventyrlige variasjonen som man kan ha i form av dialekter eller særpreg er kun til stede når en karakterer ifra en annen verdensdel. Jeg har ikke tall for hvor mange ganger gjennom de 12 timene med spill jeg til nå har lagt inn der jeg virkelig har måtte fokusere på alt annet enn stemmene. Rollespilldelen er virkelig noe jeg skulle ønsket var fokusert på. Her er den ikke til stedet. Man er en passasjer i en historie som man bare driver framover ved å sitte seg ned å gjøre pent som man får beskjed for. Dette er i segselv noe jeg bare kan klandre mine egne forventinger for. Men det er en så sinnsykt ubrukt mulighet at jeg må ta det med. Fallout og witcher 3 har vist hvordan man bruker følelser, valgets kvaler, dårlige gjennomtenkte valg eller bare uventede konsekvenser av ting man gjør til å skape en rik og levende verden. I HL så blir jeg ofte sittende å tenke på hvorfor jeg i alle dager skal bry meg om hva som skjer, fordi jeg får jo ikke påvirket det toget som jeg sitter på. Et eksempel på dette er at jeg i mitt spill nå er en gjennomført drittsekk. Enhver mulighet til å være frekk, kaste folk under bussen for min egen fornøyelse eller lignende blir utnyttet. Men ingen deler av min renome, ingen random events, eller kommentarer ifra mine elever oppstår. Jeg får verken skeive blikk, uventede forhekselser, avvisende hjelpere eller noe.. Skolens funksjon i spillet. Da tenker jeg ikke på at den skal lære meg ny magi eller være en lekeplass i underholdning. Men jeg skulle virkelig ønsket jeg så en skolehverdag mer som i Bully enn her. Ta et fag, snakk med lærer, gjennomfør et fetch-quest, gjør et minigame (som forøvring er syyyyykt enkle) og vipps faget er ferdig. De kunne med stor glede viet denne delen av spillet mye mer fokus i både kompleksitet og tidskrevende tiltak. Hver eneste gang jeg hadde tatt en skoletime så satt jeg igjen med en følelse av "var det alt..?"
  9. Nei, hva som er relevant for kommentartråden her er det som står i artikkelen. Det er sånn forumet her funger, og de fleste andre forum også. Å snakke om ting utenfor kalles å gå "off topic". Du dikterer ikke hva tråden skal handle om. Regel nummer 1 her på forumet handler faktisk om å holde seg til tema. Og nei, denne artikkelen er ikke en påstand, i motsetning til synsingen din om gaming og kjønn (som du ikke engang gidder å prøve å finne noe som helst belegg for, og fremdeles er noe av det merkeligste jeg har lest på en stund). Dette er en rapportering av begivenhetene til et lag som deltok i en turnering. Jeg vil påstå kjønn er veldig relevant i denne situasjonen. Det er i navnet på laget, det er første ordet i hele artikkelen.. Og siden kvinner i esport, eventuelt gamingmiljøet har vært et stadig større issue, med både gode og dårlige resultater så er det viktig at man har disse samtalene. Hvordan skal vi eller kunne komme til buns i hva som skal til for at man får den samme kvaliteten innen kvinnelige top-gamere som hos mennene? Ser ikke helt hva du vil fram til med kritikken din. Mener du at man IKKE bør snakke om utfordringene kvinner har for å hevde seg i esport, gaming etc?
  10. Der er jeg veldig uenig med deg. Som du sikkert forstod ifra min kommentar så er kjønn relevant slik jeg ser det. Spesielt på høyt nivå av spillegenskaper. Ikke så klart noe som står alene, og bevis meg gjerne feil pga jeg skulle ønsket det ikke var tilfellet, men som jeg nevnte så mistenker jeg at det er fysiske forskjeller som kommer i spill (pun indended) når det gjelder gaming på høyeste nivå. Og jeg tror du bør lese alt jeg skrev om igjen. Jeg har ikke sagt noe av det er fakta, men min egen observasjon. "ser det ut som" "tror oppriktig" "jeg tror" Men det ER totalt irrelevant for denne artikkelen som handler om lag bestående kun av kvinner. Og det er temmelig sært å slenge ut en "jeg tror"-påstand uten å vise til noe som helst fakta, spesielt når ingen har bedt om å få dette perspektivet. Ingen spurte om din mening om kjønnsforskjeller i spill. Du bare bestemte deg for at dette var riktig arena for å synse rundt noe du tilsynelatende ikke har noe som helst belegg for å vite noe om. Hva som er relevant eller irrelevant for en artikkel er i stor grad bestemt av den som leser den. Det som kan være slående viktig, selve poenget i artikkelen kan være en binote for hva jeg tar ut av den. Om man ser bort ifra vitenskapelige artikler og lignende så er også selve artikkelen bare en påstand ifra en annen person. De tankene jeg gjorde meg opp her var rundt selve gamingsituasjonen vi er i, i relasjon til kjønn og ferdigheter. Noe vi stadig ser tegn til, og som selv de større lagene og ligaene arbeider med å finne svar på. Men du har helt rett, jeg bestemte at dette var riktig arena. Og du kan godt være uenig, men det ER totalt irrelevant for meg :)
  11. Det faktum at du velger å utpeke kjønn som en faktor for resultatet, når det på ingen måte er en tematikk i artikkelen, burde for din del være en kjempestor pekefinger rettet i egen retning. Å rette unødvendig negativ oppmerksomhet mot kjønn er en uting og en ukultur i gaming- og esportmiljøet, og du begår i stor grad den ugjerningen som du sier "gamingmiljøet selv må ta ansvar for". Ikke for å begynne å snakke om de andre feilene du av en eller annen grunn føler det komfortabel med å presentere som fakta. Slutt! Der er jeg veldig uenig med deg. Som du sikkert forstod ifra min kommentar så er kjønn relevant slik jeg ser det. Spesielt på høyt nivå av spillegenskaper. Ikke så klart noe som står alene, og bevis meg gjerne feil pga jeg skulle ønsket det ikke var tilfellet, men som jeg nevnte så mistenker jeg at det er fysiske forskjeller som kommer i spill (pun indended) når det gjelder gaming på høyeste nivå. Og jeg tror du bør lese alt jeg skrev om igjen. Jeg har ikke sagt noe av det er fakta, men min egen observasjon. "ser det ut som" "tror oppriktig" "jeg tror"
  12. Saken er vell den at når det gjelder evne-nivået til spillere i toppklassen så er det ikke å legge under en stein at det ser ut til at det er vesentlig forskjell for kvinner og menn. Grunnene for dette er nok mange, og en del av dem er nok noe gamingmiljøet må ta selv ansvar for. Men jeg tror oppriktig at det også er på et mer maskinelt nivå forskjeller og. At det må ha noe med hvordan våre kropper fungerer, i forhold til feks øye til hånd coordinasjon, eller spesielle former for taktisk tankegang. Ikke vet jeg, men jeg tror det blir feil å skylde på miljø alene.
×
×
  • Opprett ny...