Gå til innhold

Trainman

Medlemmer
  • Innlegg

    1 576
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trainman

  1. Har du den gamle forsterkeren med ringkjernetrafo? Tror ikke Klasse D forsterker kom før på 12.17 utgaven. Med den er det softwarefeil som beskrevet ovenfor.

    Har du den gamle forsterkeren kan det være feil med kretskortet som er plassert oppå strømforsyningsmodulen. Det får 9V eller 15V fra den lille trafoen i bakkant. Det kan være feilen ligger der. På det kretskortet står det to store gule releèr. Til venstre for de er det en enslig hvit kontakt. Den skal ha 9V. Prøv med noen tynne ledninger og et batteri og koble til. (Ta ut kontakten først). Sjekk også at sikringen ved strømkontakten ikke er røket. Sett velgebryteren for autopower på "Always on". Ikke sikkert det virker men kan være verdt et forsøk.

  2. Høres ut som lav batterispenning. Sjekk ladespenning. Batteriene bør også skilles elektrisk slik at de ikke "drar" hverandre ned. Biltema har en batteri-isolator som gjør at begge batteriene får lading men holdes adskilt ved forbruk. Batteriet foran går til bilen og batteriet bak går kun til forsterkere.

    • Liker 1
  3. Subene setter du i egnet kasse i bagasjerommet. Polk settet låter sikkert bra det. Men jeg tror 4" blir litt lite. Redd du mister midbassen. Du bør enten bytte det ut med et sett med 6,5", evt supplere med 6,5".

  4. Vil anbefale deg å installere en slik: http://www.biltema.no/no/Bat/Elektrisk/Elektrisk-tilbehor/Skillerele-2000024038/

    Da vil du aldri risikere å tømme startbatteriet når du spiller musikk og motoren ikke går. Denne dingsen skiller batteriene fra hverandre elektrisk ved forbruk, men begge får lading.

    Er også en stor fordel mtp beskyttelse av batteriene. Når man parallellkobler to batterier vil ikke spenningen totalt bli høyere enn spenningen fra det svakeste batteriet. Så hvis batteriet som sitter i bilen fra før er litt slitent vil ikke det påvirke det nye du setter inn ekstra.

  5. Du må ikke ha forsterker, men du bør.

    Å sammenligne watt som spilleren yter med hva høyttalerne tåler har ingenting for seg.

    Spilleren din yter 10-15 watt maks, på en god dag, og kan uten problemer "sprenge" høyttalerne dine selv om de tåler 300 watt.

    Det er større sjanse for at høyttalerne dine overlever med en diger forsterker på 500 watt, enn med 10 watt fra spilleren din hvis du vil spille høyt. 

    Det er forvrengning som knekker høyttalerne, og det får du lettere med en mindre forsterker.

     

    Ergo: Kjøp den største 4-kanals forsterkeren du synes du har råd til. 

    http://www.dynabel.no/bilstereo/forsterkere/4-kanaler, for eksempel.

  6. Hei

    Jeg går ut i fra at dere har koblet alt riktig og ledninger og slikt er i orden.

    Det som kan være en årsak er at innstillingene er feil. 

    Jeg har selv erfart på min Yamaha surroundforsterker at jeg må fortelle forsterkeren at bl.a front og senterhøyttaler er "Small". og ikke "Large". Dette må velges så forsterkeren vet om den skal sende bass til sub eller front og senterhøyttalere.

    I hovedmenyen velger man "Speakerconfig", sett så alle høytalere til "Small". Sett subwoofer til "On".

    Velg en delefrekvens på rundt 80Hz, det fungerer for de fleste høyttalere.

     

    Håper dette er til hjelp. 

     

    Lykke til

  7. Hvis du kan bruke delefilteret innebygd i forsterkeren ville jeg ha gjort det. Da får du lik avrulling både nedover til bassen og oppover til resten av høyttalerne. Blir ikke noe godt resultat med å bruke delefilter i både forsterker og sub.

    Hensikten er jo at resten av høyttalerne skal ta over der suben slutter.
    Bruk delefrekvens på 70-80Hz og hør deg frem med fasen på suben. Nivået på suben stiller du inn slik du vil ha det.

    Delefrekvensen på suben stiller du til høyeste frekvens isåfall.

    • Liker 1
  8. Jeg aner ikke! Jeg klarer ikke dra! Faen i helvette, unnskyld meg altså.. idag sa han at han blir kvalm av meg, at han har ingen føleser lenger, og at jeg er en jævla bitch. Men så gikk det en time og da sa han at han ikke mente det. Jeg blir så forvirret. Jeg gråt, og han gjorde ingenting. Trøstet ikke, bare flirte av meg, kalte meg en skrikunge.. og han sier at jeg finner aldri noen andre, og at alle snakker stygt om meg. Jeg VET innerst inne at jeg kan få SÅ mye bedre, men samtidig ikke. Virker det merkelig? Eller så er det noe jeg bare prøver å trøste meg selv med..jeg kjenner han begynner å ødelegge selvtilliten min. Jeg vet såklart at ikke alle snakker stygt om meg, hvorfor skulle de det. Men det ødelegger selvom. jeg er livredd for å bli alene!! Jeg har flyttet så mye, har mine barndoms bestevenniner opp i nord, og eneste jeg har her er han. Jeg kan ikke flytte nordover heller.. jeg tror jeg er så redd for å havne alene at jeg ikke klarer å ta steget ut av forholdet. Hvordan skal jeg klare være helt mutters alene??? Venner får jeg selvsagt med tiden. Jeg har jo noen, men ingen som jeg kan være sammen med noen dager i uken osv. De har skole, jeg har skole, og de fester i helgene. Det gjør ikke jeg . Også er det de fuckings pengene da.. jeg ser rett å slett ikke hvordan jeg skal ha råd til å forsørge meg og lille, og samtidig få den utdanningen jeg vil ha. Føler meg bare helt nedbrutt nå, igjen :p

     

    Anonymous poster hash: 82d40...4db

    Du må komme deg vekk, og det litt brennkvikt!! Han bryter deg lengre og lengre ned og til slutt er du så langt nede at du ikke får til noen ting. Da har han full kontroll over deg. Han viser klare psykopatiske trekk og manipulerer alt du sier og mener. 

    Klarer du ikke dette på egenhånd må du skaffe deg hjelp av familie, venner eller i verste fall et krisesenter. DU MÅ VEKK!!!

    Og vær for all del ikke redd for å være alene. Det kommer til å bli en enorm lettelse. Økonomisk vil det også gå. Alt går!! Blir nok kanskje ikke lett å bryte kontakten med ham, men her er det også mulig å få hjelp. Flytt evt til nær familie for en periode om nødvendig. Men igjen. KOM DEG VEKK!!

    • Liker 3
  9. Hei, trenger mer plass i bilen så skal bytte ut kassa subben står i nå (86liter med port)

    Har funnet ut at minstekravet til elementet er lukket kasse på 28 liter. 

     

    hvor lang avstand må elementet/magneten ha til veggen i kassen?

    Har funnet ut at dybden på elementet er 17,1 cm når den står montert.

     

    Optimalt mtp plass skulle kassen ikke vært dypere enn 25cm (utvendig)

    Men holder det bare 4 cm fra magneten til kassevegg? 

     

     

     

    Du kan faktisk med fordel lage avstanden veldig liten. 3-4 mm. Dermed kan du bruke en bit med asfaltplate mellom magnet og kasse. Monter asfaltplaten i kassen først, varm deretter godt opp før du monterer basshøyttaleren slik at asfalten klemmes sammen ved montering av basshøyttaleren. Dette vil stive av kassen og redusere vibrasjoner i både kasse og høyttalerelement. Dynabel gjør dette i sine høyttalere.(HIFI)

  10. Forsterkeren blir ikke nødvendigvis ødelagt av å bli belastet med lavere impedanse enn 4 ohm. Den vil jobbe tyngre med 2 ohm's belastning enn med 4 ohm's belastning da forholdet strøm og spenning endrer seg. Resultatet blir at forsterkeren nok blir varmere med en 2 ohm's belastning.

    Moderne forsterkere har termiske vern som beskytter mot varmgang, så jeg ville prøvd å koble høyttalerne i parallell.

    Sett på musikk og ikke spill så høyt at du får forvrengning i lyden.

    Kjenn på forsterkeren hvor varm den blir etter en stund.

    Blir den ikke veldig varm er ting greit.

     

    Lykke til.

  11. Har et lite problem med safari på 6 plus med ios 9.1

    Går jeg inn på f.eks vg.no og videre inn på en nyhetssak så går den ikke tilbake til den samme forsiden av vg igjen.

    Jeg kommer tilbake til en eldre utgave av forsiden på vg.no. Gjerne flere dager gammel.

     

    Har slettet alle logger og nettleserhistorikk, men det løser problemet kun en liten stund.

     

    Har noen andre vært bort dette?

    (Bruker Chrome nå og det fungerer fint)

  12. Hei igjen.

     

    Endret påloggingsinfo til Microsoft kontoen og da virket remote desktop. Knall!

     

    Men tilgang til delte mapper på Dell maskinen får jeg ikke. Har ordnet med de innstillinger jeg vet om når det gjelder deling og som jeg satte i Win 7, men får ikke tilgang. (Kjørte oppgradering til Win 10 med "Behold alle apper og innstillinger")

    Er det andre/flere innstillinger i Win 10?

    Føler meg litt dum her nå.

×
×
  • Opprett ny...