Gå til innhold

Hurragutten

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hurragutten

  1. Var innom Elkjøp i går og forhørte meg om den Killzone-bundelen. Den er forventet inn på hovedlageret 11.desember. Han regnet med den kom for salg fredag 13. desember. Prisen var 3999,-. PS4 + Killzone. Ingen ekstra kontroller eller kamera. Det gikk ikke an å forhåndsbestille denne, så man må møte opp tidlig. Kanskje den går litt under radaren for enkelte, så muligheter er der.

    Amazon får den antageligvis inn rundt samme dato eller litt tidligere. Det betyr at de kan sende rundt den 10. Desember. Med vanlige spill/filmer pleier det å ta rundt en uke å levere varene. Men fortolling pluss ekstra mye post før jul kan forsinke en del. Jeg ville kanskje trodd at man kunne forvente levering rett før jul hvis man bestiller bundlen fra Amazon, men at det er så små differanser at de ikke tør garantere det.

  2. For de som ikke forhåndsbestilte eller vil stå i kø går det an å legge inn en forhåndsbestilling hos britiske Amazon (amazon.co.uk) på bundles med enten Knack eller Shadowfall og få levert antagelig i slutten av desember. På produktsiden står det at de vil ankomme før jul hvis man forhåndsbestiller, men etter at man har lagt i kurv og betalt kommer det opp at de vil ankomme etter. Noe som antagelig betyr at frakttid til utland regnes inn og at pakken da vil ankomme litt etter jul. Bundlene kommet på vel 4100 medregnet raskeste frakt og all fortolling utført.

  3. Hei,

     

    Har tenkt å bytte ut viften på skjermkortet mitt siden den støyer en del. Strømkontakten til viftene jeg har liggende passer imidlertid ikke inn i strømuttaket på skjermkortet. Strømkontakten på viftene jeg har er type 3 pins til å plugge i hovedkort. På skjermkortet er strømuttaket en liten "plastboks" som kontakten skal plugges inn i. Den ser slik ut :

    big_powercolor-4870-1gb6.jpg

     

    Kan noen gi meg et tips eller link til en vifte med rett type plugg eller overgang?

  4. Begynner virkelig å glede meg. Litt kjipt at selve setet ikke var på lager der jeg bestillte. Får det vel om en ukes tid da tenker jeg.

     

    Bare pass på å feste strømkabelen (og de andre kablene) skikkelig før du skrur fast rattet på stolen. Ellers må du gjøre som meg og skru hele greien opp igjen og feste kabelen. Da det neste gang heller ikke var liv i rattet trodde jeg det selvfølgelig at det var løs kabel igjen og skrudde det av igjen bare for å finne ut at jeg hadde glemt å sette i USB kabelen. :p

  5. Finnes det forresten en måte å feste girspaken til G25 på Playseat girholderen uten å brekke av festeanordningen under girspaken? Jeg satt og klødde meg i hodet for å se en annen måte å gjøre det på, men fant til slutt ingen annen måte å gjøre det enn som sagt å brekke den av.

     

    Uff da, det håper jeg at det gjør ... Noen som vet? Hvis ikke er det jo temlig merkelig.

     

    uhh du har skrudd ut de 3 skruene på undersiden der?? (3 eller 4 skruer.)

    De er ganske små.

     

    Joda, jeg skrudde dem ut, men festeanordningen satt dønn fast likevel. Mulig at det skal gå an å ta den av etter å ha skrudd ut skruene ved å vri og vrikke på den, men jeg fikk som sagt ikke dette til og brakk likeså godt hele greien av. Nå kan jo girspaken skrues fast på girholderen på samme måte som rattet, så for meg spiller det egentlig ikke noen rolle selv om det ikke er den meste elegante løsningen.

  6. Jeg fikk litt den samme følelsen som du beskriver første gangen jeg prøvde Far Cry. Forskjellen mellom å bli ledet fra A til B mens spillet gir deg en dårlig illusjon av å kunne bevege seg i en fri verden er ingenting mot det å faktisk ha en fri verden å bevege seg i hvor spillsekvensene trigges av spilleren på forskjellige deler i spillverdenen, som jeg følte jeg for første gang fikk med Far Cry.

     

    Greit nok at denne type sandbox mode spill som Far Cry var må gjøres på riktig måte for at spilleren ikke skal føle seg lost innimellom, men gjort riktig synes jeg slike spill er mer tilfredsstillende å spille.

  7. Jeg kjøpte PS3 på lanseringsdagen og leverte den tilbake 2 uker senere. Grunn; for 6k synes jeg ikke den var verdt det. Minimalt med spill og i tillegg bråkte den som en hårføner noe den liksom ikke skulle gjøre.

     

    Kjøpte den igjen på halv pris tilbudet (i forhold til lanseringsprisen) og er egentlig fornøyd. I tillegg bråker den ikke halvparten av hva den første gjorde.

     

    Kanskje grunnen til at man føler litt skuffelse rett og slett har sammenheng med pengene man føler man investerer og ikke får nok igjen for. Greit nok at den kanskje var verdt 6k i forhold til blu-ray spilleren man fikk med på kjøpet, men hvor mange er det egentlig som sitter med full HD 46" eller projektor?

  8. Jeg tror Sony designet Playstation 3 med såpass mye ekstrafunksjonalitet fordi de ser for seg et scenario et stykke inn i fremtiden hvor hjernen i hvert hjem vil være en form for multimediesentral. Integrasjonen av forskjellige medier har allerede pågått lenge og spørsmålet er bare i hvilken form det vil ende opp. Den produsenten som får kontroll over en slik medieformidler vil antageligvis ha kontroll over et enormt lukrativt marked.

     

    PC plattformen er selvfølgelig en selvskreven kandidat til å ende opp som en sentral som binder sammen formidlingen av alle former for lyd, bilde og kommunikasjon. Og man skal vel ha levd ganske lenge under en stein for ikke å se rollen Microsoft har innen denne plattformen. Kanskje nettopp derfor kunne MS lansere en spillkonsoll hvor fokuset på ekstrafunksjonalitet er hakket mindre enn hos konkurrenten Sony. F.eks. er halvparten av minne hos PS3 system-minne, mens X360 bruker nesten alt som spillminne.

     

    For Sony er det mye viktigere å få en fot innenfor et marked hvor de til nå har stått utenfor, i motsetning til MS som har vært der i 30 år. Derfor er det neppe tilfeldig at Sony lar et konkurrerende OS få en plass innen konsollen.

     

    Kanskje nettopp på grunn av disse tingene sitter jeg med en følelse av at dataspill nærmest blir brukt som et lokkemiddel hvor tanken er å lansere noe helt annet. Og hvor heldig er dette egentlig for for utvilkingen av dataspill som medium ?

     

    Eller kanskje det bare er jeg som har hodet fullt av konspirasjonsteorier. :-)

  9. Til han som postet denne tråden: Når man skal generalisere over hva folk vil ha og ikke, kan det være lurt å vente noen år etter at konsollene har vært ute. Da får man sett ting i et litt (mye) bredere perspektiv, og får i tillegg reflektert litt mer over tingenes tilstand, og hvorfor det gikk som det gikk.

     

    Å trekke en slik slutning etter at konsollene har vært på markedet i henholdsvis ett og to år (den ene har bare vært ute i drøye halvåret i Europa) blir som å koke suppe på en spiker. En temmelig liten spiker.

     

    Når spillindustrien genererer såpass store beløp som de gjør, faktisk større enn filmindustrien, mener jeg det må være på sin plass å diskutere hva som er motivene og intensjonene til selskapene som investerer slike beløp. De er vi gamere som faktisk utgjør grunnlaget for de investeringene de gjør og vi burde være opptatt av hvilket produkt vi egentlig ønsker oss. Nå gjør vi jo allerede det indirekte gjennom hvilken konsoll og hvilke spill vi kjøper, men samtidig virker det på meg som om Sony og Microsoft bevisst utvikler konsollene sine i én bestemt retning. Spørsmålet er bare om det er denne retningen vi gamere også ønsker.

     

    Populariteten til Nintendo Wii mener jeg er et tegn på at mange egentlig prioriterer en konsoll hvor "gøy-faktoren" er det som er det viktigste.

     

     

    Så der har vi det, 3 sterke konkurenter med 3 forskjellige egenskaper. Men ingen av dem er noe trojansk hest. Blir det foresten ikke feil å kalle det for en trojansk hest, for av gammel legende er en Trojansk hest noe som ser tilsynelatende ufarlig ut men som gjemmer en fare. Til nå har jeg ikke hørt om at det har strømmet armeer ut av noen av konsollene.

     

    Fienden var gjemt inne i den trojanske hesten, og det strømmer forsåvidt ikke noen arméer ut av konsollene. Poenget mitt er vel egentlig om all ekstrafunksjonaliteten som "gjemmes" inne i konsollene på en måte blir en fiende av spillfunksjonaliteten ved at den tar oppmerksomheten bort fra det konsollen opprinnelig var ment for.

  10. Men når en konsoll skal ha fokus på flere ting enn spill, vil dette gå ut over "gøy faktoren" i spillene. Vil det bli en utvikling hvor spillfunksjonen til konsollene bare blir en bit av noe som Sony og Microsoft ønsker skal utvikle seg til en slags multimediesentral hvor de selv sitter med kontrollen og kan bestemme funksjoner og innhold.

     

    Vil vi i fremtiden se en utvikling hvor noen konsollprodusenter går i en slik retning og nærmest bare har spillfunksjonalitet som en biting. Mens andre vil utvikle rendyrkede spillkonsoller og se det som sin styrke å tilby kundene bare en spillekonsoll og ikke noe mer.

  11. Sony og Microsoft investerer milliarder av kroner i spillkonsoller, og som de multinasjonale foretakende de er forventer de selvfølgelig å tjene penger på et spillmarked som etterhvert er større enn filmbransjen. Samtidig er ikke en spillkonsoll bare en spillkonsoll lenger. Når man trykker på on knappen på fjernkontrollen får man en vag følelse av å ha skrudd på en dings som både vil være filmavspiller, mediacenter, internettleser og Gud vet hva. Man føler seg nesten litt flau over å bare ville spille et tv-spill på alt-i-ett vidunderet.

     

    Samtidig er det slik at selskapet som har satset minst på å være altmuligmann, Nintendo, også er det selskapet som selger desidert flest av de nye konsollene. Er dette et tegn på at folk ikke vil ha en Trojansk hest inn i hjemmet, men rett og slett ønsker seg en spillkonsoll og ikke noe mer.

     

    Når Xbox 720 og Playstation 4 kommer i butikkene, hva ønsker du deg egentlig; en spillkonsoll som er bedre og mer avansert ut fra et rent spillperspektiv, eller et alt-mulig-vidunder som håndterer alt fra video-telefoni til film-on-demand til diverse andre digitale tjenester som Sony og Microsoft greier å pønske ut ?

  12. må bare spørre om noe med en unødvendig bump

     

    må skjermen støtte hdcp for at ps3 skal funke med den?:O

     

    Ja, den må ha HDCP for å fungere opp mot en PS3. Jeg har selv brukt en PS3 opp mot en Samsung 940MW datamonitor med støtte for HDCP og det fungerte greit. Det eneste var at bildet ble nokså lyst. Det hadde langt fra den kontrasten man opplever med en bedre LCD TV. Dette kommer muligens av at en dataskjerm støtter det som kalles for PCRGB, mens en LCD tv støtter det som kalles for SRGB. De to standardene har forskjellig fargerom, derfor hvis man kobler en kilde som PS3 som sender ut et SRGB signal ut mot en pc skjerm som tar imot signalet som PCRGB, kan det oppstå et kompabilitetsproblem som medfører at fargene og kontrasten ikke blir så bra som den kunne ha vært på en bedre lcd tv.

  13. Jeg har selv prøvd både MS sin VGA kabel og Monster sin VGA, og det ER forskjell. Spesielt er kontrasten bedre med Monster sin kabel, det sorte blir sortere og det hvite blir hvitere. Gjengivelsen av detaljer er også hakket bedre, og fargene mer saturerte.

     

    Måten dette kan sjekkes opp på er f.eks. i cutscenen i begynnelsen av Gears of War inne i helikopteret hvor kameraet sveiper over ansiktene til soldatene. Man ser mange flere detaljer i ansiktene med Monster sin kabel. Hvis man ser ned i bakken på landingsplassen til helikopteret etter cutscenen ser man også mer forskjell mellom hvitt og sort i teksturene.

     

    Men selvfølglig, hvis man på forhånd har bestemt seg for ikke å se noen forskjell vil man heller ikke se noen.

  14. Takk for svar.Jeg ser i den testen at 3dmark06 bare scorer 3300. mens i VG testen 4300..er det forskjellige modeller eller er det bare random hvordan jeg får?Hadde vært råtøft hvis jeg hadde fått over 4000 i 3dmark! Hadde blitt så fornøyd
    Det ser ut som om modellen som er testet i VG er med en 2.2 Ghz cpu, mens den på notebookreview er på 2.0 Ghz. I tillegg oppgir testen fra VG resultatene for cpu og gfx hver for seg. Litt usikker på om tallet de oppgir for gfx er den "egentlige" 3DMark 06 scoren. Det store spørsmålstegnet er vel uansett hvor mye ATI 2600 kortet egentlig yter. Og det kan jo virke som om det yter i overkant av et 8600 GT kort, noe som må sies å være bra.
    Har lurt litt på HP Compaq 8510p selv. Hvor bra er egentlig denne til f.eks spilling og videoredigering..mvhFrode
    Jeg vil tro den egner seg godt til begge deler. Spesielt den høye oppløsningen på skjermen bør gjøre den velegnet til videoredigering. Ellers drar den vel de fleste spill utenom de aller nyeste titlene som Crysis og UT3, hvor man kanskje bør over på en XPS 1730 med 8700 SLI.
  15. VG har en test av HP Compaq 8510p som virker meget bra. Hvis du søker etter den på prisguiden finner du den til vel 12k, men de fleste nettbutikker ser ikke ut til å ha den på lager ennå.

     

    Ellers kan jeg anbefale min egen Macbook Pro som f.eks. gir en score på 6900 i 3DMark 05, men den ligger litt over ditt budsjett selv med 10% avslag man får via studenttorget.no.

     

    Jeg vil tippe at Compaq 8510p scorer ennå høyere i 3DMark 05 selv om det ikke er nevnt i testen.

     

    Test hos notebookreview her.

  16. Det man bør huske på hvis man ønsker å bruke dualboot på en Mac er at man bør bestille den med en større harddisk enn den 120 MB store den kommer med som standard. Ellers kan det bli vel smått med plass til hver partisjon. I tillegg må Vista/XP versjonen man bruker til å innstallere på Macbook'en ikke være en oppgraderingsversjon, men en full versjon som leveres på én DVD. Og den må i tillegg være 32 bit ikke 64 bit. Kjøpte selv en OEM versjon av Vista Premium til ca 900 kr.

     

    Og den kommer selvfølgelig med en harddisk på 120 GB standard :)

     

    Hups, jeg husker min stasjonære Compaq jeg kjøpte i 1994 hadde en harddisk på 120 MB :)

  17. Nydelig nydelig post =) Av spill så blir det bare War3 også får jeg vurdere om jeg skal begynne å spille WoW igjen. Er klar over Dualboot via Bootcamp men har ikke noe bruk for Windows :) Men siden den blir ganske fort varm burde jeg da skaffe meg en harddisk som spinner på 5400 istedet for 7200 ?

    9656393[/snapback]

     

    Min harddisk er en 160 GB 5400 RPM, antageligvis vil du få litt bedre ytelse ved en 7200 RPM disk. Varmeutviklingen tror jeg hovedsakelig kommer fra cpu/gpu ved hardere belastning. Det med for høy varmeutvikling tror jeg hovedsakelig var knyttet til tidligere brikkesett og ikke det nye Santa Rosa brikkesettet som bruker mindre strøm/utvikler mindre varme. Så det burde ikke være noe problem å bestiller med 7200 RPM harddsk.

     

    Husk óg at du får 10% rabatt hvis du er student, registerer deg på www.studenttorget.no, og klikker deg inn på Apple Store derfra. Jeg tror de gir ca 5% rabatt hvis man bestiller via telefon.

  18. Kjøpte selv en Macbook pro (som jeg skriver dette innlegget på) og er svært fornøyd. Det er den letteste og tynneste 15.4' bærbare på markedet (2.54 kg). Den er solid laget (ingen plastikk her) og har et stilfult design. Skjermen er av LED typen som er mer lyssterk og bruker mindre strøm, samtidig som den har meget bra kvalitet. Tastaturet er bakgrunnsbelyst slik at skriving i et mørkt rom er ingen problemer. Batteriet varer 3-4 timer ved lett bruk.

     

    Samtidig er den kraftig nok til å dra de fleste spill, men disse må man naturlig nok over til windows plattformen for å kjøre. Og her kommer man innpå det geniale med Macbook; hvis man vil prøve noe nytt (Tiger/Leopard) men er litt usikker på om man vil gi slipp på gode gamle Windows er det ingen problemer med å innstallere Vista/XP på en Mac via Bootcamp.

     

    Det man bør huske på hvis man ønsker å bruke dualboot på en Mac er at man bør bestille den med en større harddisk enn den 120 MB store den kommer med som standard. Ellers kan det bli vel smått med plass til hver partisjon. I tillegg må Vista/XP versjonen man bruker til å innstallere på Macbook'en ikke være en oppgraderingsversjon, men en full versjon som leveres på én DVD. Og den må i tillegg være 32 bit ikke 64 bit. Kjøpte selv en OEM versjon av Vista Premium til ca 900 kr.

     

    Vista på Macbook Pro fungerer helt problemfritt. Eneste ulempen er muligens at man må bruke musknappen, kan ikke tappe på musflaten. Ved kjøring av 3DMark 05 får jeg 6900 poeng. En annen ulempe er kanskje at den blir nokså varm ved litt hardere bruk, hvor viftene girer opp, men ellers er den nokså lydløs.

×
×
  • Opprett ny...