Gå til innhold

EirikMagnus

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EirikMagnus

  1. Heisan.

    Jeg ser jeg burde lest alt som er her, men det kan vanskelig la seg gjøre i disse eksamenstidene. Det er også mange andre tråder som omhandler mitt problem, men som alltid er det fristende å spørre om hjelp her hvor det var litt liv og tydeligvis mye flinke folk.

     

    - To år gammel Inspiron 6000, Intel pentium 1.73 GHz, 797MHz, 1.00GB Ram, MobileRadeonX300. Batteriet ett år gammelt og nettopp byttet LCD skjerm på garantien (reparasjon via Dell). Den har vært MYE på reisefot, i sekk og bag og er særdels godt brukt både til skole, spill og film/musikkavspilling.

     

    Jeg tror ikke driveren til skjemkortet virker som det skal, forsøkte å installere en ny, men jeg vet ikke om det har noe å si for hastighet ved oppstart og ytelse i windows. Den skal uansett reformateres etter eksamensperioden og da med en gammel sikker driver fra dell (dessverre oppdaterer ikke ATI drivere for X300 via Dell, rart system de driverne gitt!)

     

    Problemet:

    Den er endeløs treg ved oppstart. Den er veldig sein i windows. Den har skrudd seg selv av ved flere anledninger med beskjed om at PC-en er alt for varm (inkludert blå skjerm med bla beskjeden type "Dropping loss of physical memory". Ved oppstart uten batteri kommer det kun en error melding: "Internal HDD HARD error". Dette kommer ikke ved strømtilkoblet oppstart. Noe kan kanskje ha med skjermkortet og driveren å gjøre - eller nei? Dette er også når den har stått på flatt underlag. Jeg har aldri renset den for støv og etter som jeg har skjønt fra noen tråder er det noe som burde gjøres. Jeg er litt usikker på dette med å skru den opp, men har lest at trykkluft-bokser kan være tingen. Jeg er en flittig bruker av PC, men har ingen erfaring med programmer som regulerer skjermkort og ytelse gjennom CPU etc. Jeg skjønner det kan ha noe for seg;-)

     

    Jeg takker for råd dersom noen klarer å tyde problemet mitt gjennom de ymse symptomene og håper ikke denne henvendelsen er alt for malplassert i forhold til hva denne threaden er til for. Det eneste jeg vet med sikkerhet jeg burde gjøre er å få tarmskylt denne gamle dama for "litt" støv. For jeg er ganske sikker på at den har en del innabords.

     

    Vennlig hilsen Eirik

  2. Så det er sånn det henger sammen. Tusen takk for opplysningen, da slipper jeg å tenke noe mere på det.

    Et lite tips til dere som skulle være i samme situasjon. Posten har som sagt tidligere ganske strenge krav til innpakning --> at pakken skulle kunne tåle et fall på halvannen meter. Jeg ble anbefalt å kjøpe en Norgespakke på posten samt bobleplast av Dellkonsulenten. Det kostet ca 150 kr og betyr at jeg egentlig kunne sendt innholdet i pakken hvor som helt i Norge og puttet stålbarer i hvis jeg ønsket. Siden posten henter pakken hjemme hos deg og alt er gratis er dette svært unødvendig.

    Mitt tips er å spare på orginalembalasjen til PC-en din eller eventuelt finn et billigere alternativ. Bobleplast er billig og en passende eske finner du nok et bedre sted enn til 150 kr på posten. Jeg hadde gjort det hvis ikke jeg hadde dårlig tid.

  3. De ringte opp igjen dagen etter og fortalte om detaljene for innpakning i forhold til transport og postens krav om at "en pakke skal kunne tåle et fall fra halvannen meter"!, når posten kommer og henter den og at delen er på vei til stedet hvor reparasjonen skal utføres. Som du sa, de er svært medgjørelige og behagelige å ha med å gjøre ( inntil videre i hvert fall;-) )

  4. Tusen takk for raske og gode tilbakemeldinger.

     

    Her var hva som skjedde:

    - Jeg tok rådet til Christoffer og ringte tekniske support hos Dell, fortalte problemet og oppga service tag nr. Konsulent sier seg enig at problemet ligger i skjermen og at jeg nok ikke kan fikse det selv. Når jeg spør om en reparasjon vil koste mye penger svarer personen ja, men sier at jeg kan få det gratis - på goodwill...

    Jeg stusser - spør om hva haken er, men det kommer ikke frem. Posten skal hente den i morgen og jeg får den tilbake om 10 dager. Jeg spør igjen om det er gratis og konsulent bekrefter.

     

    Spørsmålet er om konsulent har lurt meg trill rundt og vridd sannheten om at det er gratis å sende inn og plutselig sender meg en helvetesregning på selve reparasjonen. Det er i hvert fall min oppfatning. La oss krysse fingra. Hvis noen har erfaring otherwise so please share.

     

    Hilsen EirikMagnus

  5. Bærbar Pc, Inspiron 6000.

    For et halvt år siden opplevde jeg at nedre halvdel av skjermen sporadisk skiftet farge og ble utydelig. Litt som en film hvor du mangler en bildekodec og alt er relativt skurrete. Øverste del av skjermen var like fin og jeg kan bevege musen under det utydelige og trykke på ikoner og starte programmer selv om jeg ikke ser det selv. Skjermen er problemet. Jeg lærte meg ganske raskt en teknikk for å rette på dette. Ved å trykke lett synkront på skjermens kanter (ikke på selve bildet) med fingrene kunne jeg endre dette og med litt trening klarte jeg å fjerne skurret slik at hele skjermen var helt normal. Det var selvfølgelig irriterende å måtte gjenta dette ofte, men ikke nok til at jeg behøvde å gjøre noe med det utover å bruke et minutt til å "kose" litt med maskinen, spesielt etter en oppstart. Jeg kan ikke huske noen større slag på maskinen og jeg har aldri mistet den. En dag var det bare sånn. Men maskinen er godt brukt og 2 år gammel.

     

    Dessverre har "skaden" eskalert. De uklare delene har blitt større, dukket opp i større deler av skjermen og vanskeligere å trykke bort fysisk. Jeg måtte begynne å trykke direkte på skjermen. For noen uker siden kom det en permanent tynn stripe i øvre del av skjermen og i dag klarte jeg for første gang ikke å gjøre bildet normalt i det hele tatt, noe som impliserer at maskinen har mistet all funksjon:(

     

    Noen som har noen formening om hva som fysisk har skjedd med skjermen, for selve maskinen fungerer som den skal? Maskinen er to år gammel og skulle om ønskelig vært byttet ut, men økonomien tilsier noe annet. Samtidig trenger jeg og bruker den kontinuerlig i skole og jobb og en eventuell reparasjon må til. Snakker vi en helt nye skjerm, eventuelt nye deler? Kan Dell bytte en skjerm direkte eller kan noen eksterne ordne dette?

    Setter pris på alle innspill.

     

    Hilsen Eirik Magnus

  6. herregud, denne topicen gir meg flashbacks langt inn i gamerbarndommen - alt fra diskettspill til lands of lore...

    uansett - jeg hadde sega 8 bits - og et spill som med alex the kidd tror jeg det var og nei, det var ikke den kule hvor du måtte klumse (stein-saks-papir) med bossen. det spillet var legendarisk. spillet jeg feilaktig kjøpte hadde bilder på baksida av alex som hoppet rundt i en :ph34r: ninjaverden og lagde trøbbel. MEN - du startet inne i huset og hadde husarrest - så du måtte komme deg ut ved å snakke med masse passe døve folk i familien uten så mye som å sveive med armene.

    ......jeg kom aldri ut av huset.....

    .....og kan virkelig ikke understreke hvor traumatisk det var for meg, i en alder av ca 10....

     

    Og ikke nok med det! for noen år tilbake tørket jeg støvet av gærningen og gjenopplevde helvete. Selvfølgelig endte jeg opp med akkurat samme problem og ingen prisonbrake på meg. Tror jeg manglet en nøkkel eller en del av puslespillet etc... og jeg kan love dere - den oppknappen på begge kontrollene sa natta den torsdagskvelden.

     

    vær så snill - si meg at alt var en bug - for det er min sorte kamel, min last, det som verker i panna hver gang gamerlivet butter imot...

     

    jeg veit jeg ikke får sove i natt så takk skal du **** ha!

  7. Jeg vurderer om jeg skal formatere min splitter nye Western Digital My Book Premium 320GB fra Fat32 - NTFS. BTW sikkert 100 andre folk som har spurt om det :hrm:

     

    Jeg har lest på forumet og fått dette inntrykket(av det som er aktuelt for meg):

    - fordelen er at jeg kan lagre filer over 4GB og at mindre filer blir pakket tettere.

    - ulempen er at dersom jeg kobler den til en pc uten xp risikerer jeg at den eksterne disken påvirkes slik at man mister kjær data.

     

    Systemet mitt er i Fat32, har ingen tanker om å omformatere til NTFS og en annen ekstern harddisk er også Fat32 og er smekkfull. Men dette skal ikke ha noe å si for ytelsen av WDMybook sies det på forumet.

     

    Haken ligger i at jeg leser på forumet at folk som har omformatert enten pc eller ekstern hd har fått problemer med å finne den eksterne harddisken sin igjen. Dette kan kanskje være hva som helst, men kult om folk samler noen erfaringer og hva som kan ligge bak. Er det Pc feil, hardware feil eller NTFS vs Fat32?

     

    Jeg har to spørsmål:

    - Når man formater den eksterne disken så sletter man alt på disken. Den skjulte mappen med autorun også? Hvis så, har dette noe å si for bruken av harddisken etterpå?

    - Dersom man bruker Fat32 på alt annet med xp, vil det være noen ytelsesforskjeller negativt eller positiv i forhold til å benytte seg av Fat32 eller NTFS på den eksterne harddisken?

     

    Takker og bukker og ha en fin helg! :thumbup:

  8. Lego racers 1 & 2. Har ikke prøvd toeren men eneren var ganske moro.

    6596923[/snapback]

     

    Fett, veit du hvor man kan få tak i det? lastes ned/kjøpes/demo ett eller annet...?

     

    Forresten, det holdt på å klikke for denne manden under en seig runde med demoen til "Mashed". Brukte kanskje 30 løp på å vinne pro-løpet. Vi snakker god gammel grining og hyling man egentlig burde holde seg for god for! :p

  9. Hehe... Laster ned Masheddemo nå, gleder meg. Det southpark spillet så jo festlig som bare **** ut, veit du hvor man finner det? Som sagt, et er underholdningsverdien som teller når man er flere.

     

    Takk for tipsene hittil, del gjerne flere!!

     

    Jeg kan jo komme med et ganske åpenbart tips som de fleste sikkert har spilt, da ikke et bilspill, men et slangespill. Hvis du ikke har spilt det så for all del ikke legg det inn på pc'n på arbeidsplassen eller på skolen, jeg har klart å gjøre begge :dribble: (rette linjer er frekke linjer)

    http://achtung.zatacka.com/

  10. hei!

     

    Finnes det noen pc spill(bil/motorsykkel/fly/vannscooter/trehjulssykkel) som kan spilles i multiplayer med 4+personer og innehar egenskaper som Diddy Kong Racing og Mario Cart har på konsol? Det er dessverre ikke så mange som børster støv av Super-Nintendoene sine nå til dags...

     

    For de som ikke er kjent med de legendariske spillene så er dette en beskrivelse på Diddy Kong racing: go cart kjøring med flere typer baner og du velger selv hvilket nintendotryne du vil være. Mens du kjører kan du plukke opp div greier som du kan bruke til å gjøre livet surt for den som rammes. Bomber, olje, raketter, homing raketter, skjold osv. Spillet er sykt enkelt og ikke noe for grafikkfreaks men underholdningsverdien er skyhøy og jeg savner følelsen av å home en god venn på målstreken :love: .

     

    Noen som har noen spill tips?

     

    Takk skal du ha! :thumbup:

     

    EirikM

  11. Det blir om en måneds tid gitt ut en expansion pack til Bf2.

     

    Kan noen svare meg på hvilke konsekvneser dette får for online gaming? Vil alle som anskaffer denne spille på egne servere for så å tvinge resten til å følge etter?

     

    Har nemlig planer om å kjøpe battlefield 2 men hvis de er så sleipe venter jeg kanskje til call of duty 2.

     

    Hilsen Eirik Magnus

     

    PS. Er alt i skjønneste orden etter patchen?

  12. :w00t: Yes - det virker som jeg lander på denne pc'en fra dell.

     

    Inspiron 6000

    Intel® Pentium® M prosessor 740 (1.73GHz, 2MB L2 cache,533MHzFSB) 128 mb ATI X300 grafikk, 1gig minne og 60 gig HD til 9950,-. Da er det inkludert en fargeskriver og fri frakt. Sparte ca 2000,- på å fjerne en "rett hjem til deg hjelp garanti ordning" og har ikke med bærebag. Den kom frem "dell anbefaler" så regner med at de har satt sammen noen av dem fra før.

     

    Noen innspill :hmm: ?

     

    Eirik Magnus

  13. Det begynner å bli mye å velge mellom og det setter jeg stor pris på. Igjen takk for innspillene.

     

    Det er ikke lett for folk uten peil å finne fram, særlig når man er opptatt av å gjøre et godt kjøp uten å betale for mye. I tillegg er det vanskelig da man ikke bare kan ta utgangspunkt i hva de forskjellige komponentene yter, men man må få forståelse for OM de faktisk fungerer 100% i felleskap i tillegg.

     

    He he...

     

    Dell ferdibygd vs modifisert dell vs ferdigtestet ASUS vs pengebegrensing.

     

    Det går nok i orden, men jeg sier fortsatt tusen takk til mer hjelp. Gjerne godt begrunnede personlige meninger om valg sett fra mine behov. Haha... slå den :dribble:

     

    Vennlig hilsen Eirik Magnus

  14. 10k, kanskje jeg kan selge gullet mitt på wow i ekte penger. Men det er nok dødfødt når du ikke har mer enn ca 30g.

     

    Tundra maskin - hvor får jeg kjøpt den? Har du noen linker til anmeldelse etc? Takk for tipset! Setter fortsatt stor pris på andre forslag eller en link til en annen liknende diskusjon.

     

    Vennlig hilsen Eirik Magnus

×
×
  • Opprett ny...