Gå til innhold

Revenant

Medlemmer
  • Innlegg

    187
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Revenant

  1. Hei!

     

    Kjøpte meg en Benq DW800A i dag og er vel stort sett fornøyd med den sett bort i fra et par ting.

     

    Den vises som HP 400c i enhetsbehandlingen med Firmware HH19. Dette gjør det umulig for meg å oppgradere Firmwaren min til den siste som Benq har gitt ut for min type DW800A som er B5N7. Når jeg åpner flashprogrammet så sier det at "Drive is not supported".

     

    Noen som har vært borti dette før?

  2. Forstår jeg deg rett ved at hvis man skal bruke Telios løsning så MÅ man ha en form for router? Enten ved at den er innebygd i modemet man mottar fra Telenor, eller ved at man kjøper en ekstern router, f.eks en billig Belkin router på Elkjip?

    Ja, men kjøp en router som støtter QOS ellers vil du fort slite med lydkvaliteten, Linksys WRT54G eller WRT54GS fungerer strålende og har QOS.

    Jeg må dessverre ha denne i morgen og da er det kun Elkjøp jeg kan bruke som leverandør. Det betyr en av disse routerene:

     

    Jensen XDSL Bredbåndsrouter

     

    Netgear XDSL

     

    Siden Elkjøp sine sider er utrolig gode på å gi teknisk info så lurer jeg på om det er noen som kjenner til eller bruker noen av disse sammen med IP-telefoni.

     

     

    EDIT: Har nå kjøpt denne, men summetone uteblir fortsatt. Alt er satt opp ifølge Telio sin detaljerte installasjonsoversikt, porter er åpnet i brannmur. Ingen reaksjon.

  3. Noen flere som har et godt forslag?

    Hvordan kobler du det til modemet da?

    Du må jo ha en router skal du kjøre dette opplegget på Online med de gamle modemene.

    Forstår jeg deg rett ved at hvis man skal bruke Telios løsning så MÅ man ha en form for router? Enten ved at den er innebygd i modemet man mottar fra Telenor, eller ved at man kjøper en ekstern router, f.eks en billig Belkin router på Elkjip?

     

    Det er i dag koblet sånn: Modem->switch->telio og PC

  4. Må helst finne ut av dette før mandags morgen. Fint om det er noen med erfaringer om temaet som gidder å slenge inn noen kommentarer.

    Må du "ringe opp" med PPPoE på maskinen for og komme på nett?

    Hvis det ikke er et BT så er det nok et reint modem.

    Jepp, det er et Telenor abo med standard install av CD. Tro meg, jeg har gått igjennom det meste av dokumentasjon jeg har funnet, men problemet er at denne dokumentasjonen gjelder BT versjonen av Xplorer serien, det er derfor jeg lurer på om det er noen som har erfaring med samme versjon av modemet det gjelder.

     

    En liten recap:

    - Telenor abo

    - Internett fungerer fint til å surfe

    - Telio utstyr er koblet til på riktig måte

    - ingen summetone

    - Sipura modemet blinker med ujevne mellomrom, ingen faste som oppgitt i FAQ hos Telio

    - ****110# kommando mot Sipura modem oppgir 192.168.2.30, ikke mulig å få opp adm interface eller pinge denne adressen

    - Ingen softwarebrannmur installert på PC med tanke på åpning av porter

    - Etter det jeg kan fatte så er Xplorer 871 bare et modem, ergo ingen brannmur

     

    Noen flere som har et godt forslag?

  5. Heisann!

     

    Sitter med et TopCom Xplorer 871 (ikke BT ser det ut til utifra hva det står på modemet) og et Sipura SPA-200 ip-telefoni modem.

     

    Problemet mitt er at jeg ikke får summetone når alt er koblet til. Jeg har forsøkt en del ip'er for å få kontakt med TopCom ruter?/modemet. 10.0.0.254(funnet i veiledning på online.no), 192.182.2.1(oppgitt av kundekonsulent i Telio), 192.168.2.30(oppgitt av telefonstemmen til Sipura modemet etter ****110#) og nå er jeg litt rådvill.

     

    1. Jeg vil gjerne få en bekreftelse på om det er ruterfunksjonalitet i TopCom Xplorer 871 levert av Telenor.

    2. Hvilke ip'er er det sannsynlig at det kan være for TopCom å connecte til? Ser det er andre som uttaler at Telenor har gjort endringer på standard adressene.

    3. Hvilken IP er det Sipuramodemet oppgir og finnes det et webinterface man kan connecte til?

     

    Må helst finne ut av dette før mandags morgen. Fint om det er noen med erfaringer om temaet som gidder å slenge inn noen kommentarer.

  6. Som XU sier så er dette klin like kabinetter, men det jeg er ute etter er om Bigwater kit'et passer til dette kabinettet. Planen min er å feste radiatoren på baksiden med viften på innsiden med tubingen inn gjennom to hull som jeg går ut ifra jeg må skjære til med dremel.

     

    Hvis man da bruker de eksisterende festepunktene til 120mm viften bak, vil jeg ha nok klaring mellom disse festene og strømforsyningen til å få skåret ut disse hullene? Hvis ikke så må jeg se på andre løsninger.

     

    Det er selvfølgelig mulig å gjøre sånn jeg har gjort i dag ved å skjære hull i toppen av kabinettet og plassere radiatoren der, men jeg er litt bekymret for eventuelt brus/te/kaffe/øl søl ned på rad'en i denne posisjonen, derfor ser jeg helst etter kabinett som kan tilby meg tubing gjennom bakplaten ved før nevnte metode.

     

    What the heck. Har dere forslag til hvilket kabinett annet enn PC7B jeg kan anskaffe til mitt formål. Tenker jeg legger meg på en øvre prisgrense på 1000 kr for dette. Med eller uten PSU.

     

    EDIT: Jeg snakker litt mer med meg selv jeg siden det ikke var så stor aktivitet i dag. Jeg har nå bestilt et Arctic Cooling Silentium T1 kabinett fra Netshop da jeg syns dette hadde en del stilige løsninger og også siden støydemping og bedre kjøleegenskaper var det jeg var ute etter. Vekt måtte jeg dessverre gi meg på da dette ikke ligger så langt unna det gamle kabinettet mitt.

     

    Dremel må jeg visst til med uansett, men det var jo tross alt en grunn til at jeg kjøpte den :) Jeg får se om mine skills med den har økt etter jeg har brukt opp X antall kappeskiver til Wolfenstein logoen i ladastålet på Chieftech'en min.

     

    Hvis det mot formodning er noen som har funnet en genial måte å sette opp Bigwater-kit'et i dette kabinettet så setter jeg stor pris på om du gidder å legge igjen din erfaring i denne tråden. Og ja, jeg vet at jeg gnåler om dette :)

     

    God natt/morgen til dere alle!

  7. noen flere som kan forsikre meg om at den passer til min amd athlon xp2600+?

    Noen socket A-kort har også hull rundt sokkelen som gjør at du kan feste blokken på vanlig måte.

     

    Det er også forskjell på hullene rundt Socket A kortene. På mitt ABIT NF7-S 2.0 må man snu blokken 90 grader for at den skal komme i mellom skruene.

     

    Jeg har uansett fått det beste resultatet med bøyle.

  8. Dette er måten jeg har gjort det på i mitt chieftech kab. Dette har gitt meg by far den beste tempen både i kabinett og på CPU.

     

    IMG_0005.jpg

     

     

    EDIT: Arghh, linuxhost og da er det casesensitive!

     

    Viften suger luft gjennom rad og inn i kab.

     

    Ligger nå på 42 grader idle og ~51 grader load med CPU volt på 2.075.

     

    EDIT2: Og ja, det er fryseteip jeg har brukt som kabelstrømper :!: hadde ikke noe annet for hånden når jeg skulle rydde opp.

  9. For de av dere som lurer på om moddet BIOS er noe for dere så les igjennom denne tråden For NF7-S 2.0

     

    Jeg har selv brukt TicTac's D23 3DFire BIOS en god stund nå, men har aldri klart å få klokket minne over 200 på noen av de jeg har prøvd før. Hentet ned og flashet D26 Manta Rays XT BIOS i dag og kjører nå på 215 FSB 2.0-2-2-11@2,9 V.

     

    Den får sinnsykt med skryt i tråden og folk opplever resultater med denne BIOS'en som det ikke har vært mulig å oppnå før.

  10. må man bruke den braketten og plastdingsene rundt prosessoren når man har AMD XP-prosessor? får ikke plass til blokka når jeg kjører skruene inn i hullene i hovedkortet.. noen som har tips ?

     

    PS. er sikkert noen andre som har spurt om dette før, men siden det er 53 sider i denne tråden har jeg rett og ikke slett ork til å lese gjennom alt, for kanskje å finne noe. :)

    Hvis du bruker skruene og braketten så må du snu blokken 90 grader for at det skal passe. Jeg har prøvd det selv, men oppnår bedre kontakt og lavere temp med klipset som Margarus henviser til.

  11. Installerte mitt Bigwater sett i dag.

    Overrasket over at det kjølte så godt.

     

    Xp3000@2400 mhz | 1.65 [email protected]|

    35 idle

    41 load. (load er 6 timer prime 95 tortur test)

     

    Hadde 41 idle og 54 load med samme setings og luft, + at viften gikk støyet rundt 35 db.

     

    Radiatorviften er regulert nesten til det laveste.

     

    Til deres informasjon skal det sies at jeg fikk elendige temps ved første montering. Tokk blokka av og satt bøylen andre veien og ting ble bedre. Verdt å prøve?

    Men satte du bøylen på riktig første gangen? Hvordan har du plassert blokk på CPU, sentrert, ytterkant på blokk mot ytterkant på socket eller har du satt den i "sporet"?

  12. Hvis du tenker på CPU-temp nå så leses den av en diode i socketen hvor det strengt tatt ikke er så mye luftsirkulasjon.

     

    EDIT: Vannslangene mine kjennes ganske "varme" ut. Jeg har satt opp vannføringen ut i fra bruksanvisningen, nemlig (sett mot der slangene kobles til): Høyre rad->Venstre blokk->Høyre blokk->Øvre pumpe->Nedre pumpe->Venstre rad. Er dette slik det skal være?

  13. Endelig en som har det samme problemet som meg. Sitter selv på en XP2400+@2,4GHz/1,97 volt med idletemp 40-45 grader, loadtemp ligger på 48-51 grader.

     

    Jeg har reseated blokken 4-5 ganger inkludert å bruke festehullene i hovedkorttet som fører til at man må snu blokken 90 grader for at den skal passe. Temperaturene jeg har nå er med klipsfestet.

     

    En ting å merke seg er: vanlig installasjonsprosedyre for XP kjølere er at man stiller opp fordypningen på kjøleren til forhøyningen på socketen. Hvis man gjør dette med TT-blokken så er den ikke stor nok til at den "hviler" på dempeputene på CPU, noe som fører til at den antageligvis ikke ligger rett på core. Jeg har nå lagt den på vha. øyemål, sentrert på socket for at den skal få likt trykk på CPU, men er fremdeles litt usikker på om dette er slik det skal være.

     

    Annen info er: Romtemp ca 18-20 grader, 2 Titan 80mm vifter 1 inn foran, 1 ut bak. Viften på radiator står nå med 5mm avstandsstykker mellom rad og vifte blåsende på rad. (Jeg har prøvd med sug også, dette utgjør ingen tempforskjell hverken med eller uten avstandsstykkene). Ingen forskjell i temp mellom laveste og høyeste RPM på radvifte.

×
×
  • Opprett ny...