Gå til innhold

amorph

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av amorph

  1. Den muntlige avtalen som ble gitt ved starten av leieforholdet var at vi ble fakturert ekstra på neste husleie dersom forbruket vårt gikk over det innbetalte beløpet.

     

    Kan dere dokumentere dette, har dere et godt argument for å avvise kravet. Dersom dere ikke kan det og utleier nekter å huske å ha sagt noe slikt, så er det sannsynligvis greiest å bare prise seg lykkelig for at dere ikke får et større krav...

     

    Det kan jo ikke dokumenteres skriftlig, selvsagt, men jeg må nesten informere utleier om at det ikke er lov å si en ting og gjøre noe annet, enten jeg ender opp med å betale eller ikke. Jeg er imidlertid litt bekymret for hva slags finurlige utregninger de kan komme tilbake med dersom jeg bestrider den foreldede delen av kravet og de ikke kjenner målerstanden for 3 år siden. I løpet av den perioden har jeg selv bare lest den av i fjor.

  2. (...) At du har betalt A-konto i 4,5 år uten å reagere, må jo du også ta litt på din kappe.

     

    Det kan du jo si, men siden vi hadde en muntlig avtale om månedlig avregning dersom forbruket var større enn innbetalingen ble ikke dette så viktig å holde øye med. En annen ting er at jeg fortsatt ikke forstår hvordan utleier kan rette et krav som ikke er begrunnet i skriftlig avtale og strider mot muntlig avtale.

     

    Ut ifra den informasjonen som foreligger vil jeg tro at utleier har muligheten til å rette krav 3 år tilbake. Utleier må selvfølgelig kunne dokumentere faktisk forbruk(i NOK) i perioden dere avregnes mot.

     

    Siden utleier neppe har lest av måleren siden innflytting vil jeg tro de har problemer med å dokumentere dette nøyaktig, men vil de da ha rett til å regne ut beløpet basert på gjennomsnittlig forbruk og gjennomsnittlig strømpris? Det blir jo ikke riktig.

  3. Foreldelsesfristen på pengekrav er etter hva jeg vet 3 år, så tidligere enn dette mener jeg det er usannsynlig at han kan ha noe å kreve.

     

    Såvidt jeg kan se gjelder denne fristen dersom det faktisk foreligger en avtale om fakturering, noe det etter min mening ikke gjør her. På det grunnlaget burde jeg kunne bestride også den delen av kravet som ikke er foreldet.

     

    hvor mye er det snakk om pr måned da?

     

    Det er foreslått betalt i to avdrag på ca. tusen per måned.

  4. Skal flytte ut fra leiligheten og har akkurat fått en faktura fra husverten der det er regnet ut kostnad for leilighetens strømforbruk i hele leieperioden (~4,5 år) basert på en gjennomsnittlig strømpris i perioden.

     

    Husverten har en ordning med at det blir innbetalt et fast beløp for strømforbruk hver måned, i tillegg til den ordinære husleien (benevnes som "akonto" på fakturaen). Dette beløpet er først nå blitt avregnet mot totalforbruket, og husverten mener da vi skylder dem et par tusen.

     

    Det foreligger imidlertid ingen avtale om strøm i leiekontrakten, annet enn at strøm ikke er inkludert i leien. Den muntlige avtalen som ble gitt ved starten av leieforholdet var at vi ble fakturert ekstra på neste husleie dersom forbruket vårt gikk over det innbetalte beløpet. Naturlig nok regnet vi da med at vi ikke overgikk beløpet, og forventet da heller at vi eventuelt hadde penger til gode. Husverten inrømmer også i brevet som følger fakturaen at de har vært sent ute med avregning.

     

    Kan dette virkelig være et gangbart krav?

  5. Backupløsningen min synkroniserer mot ein ekstern harddisk. Disken på PCen krasja, og eg fekk han bytta, men då eg skulle føre tilbake backupen mangla det filer. Det ser ut til at alle mappene er der, men ikkje alle filene.

     

    Mappa har riktig størrelse i Windows Explorer, og viser også riktig antall filer, såvidt eg huskar (høgreklikk-->egenskaper), men når eg blar gjennom mappa er det berre katalogstrukturen som er intakt, og enkelte stader fins det nokre få filer.

     

    Eg har forsøkt å bruke eit recovery-program på katalogen, men det gir ingen resultat. Om størrelsen er riktig burde jo dataene ligge der. Forslag?

     

    Brukar Vista Home Premium 32bit.

  6. Mine topp 10:

     

    1. 2001: A Space Odyssey (1968)

    2. Contempt/Le mépris (1963)

    3. Blowup (1966)

    4. Persona (1966)

    5. (1963)

    6. The Exterminating Angel (1962)

    7. The Good, the Bad and the Ugly (1966)

    8. Viridiana (1961)

    9. Breathless (1960)

    10. Satyricon (1969)

     

    Endeleg svar avgitt. Hederleg omtale: Night of the Living Dead (1968), Spartacus (1960), Belle de Jour (1967), Butch Cassidy & the Sundance Kid (1969), Yojimbo (1961) og Såsom i en spegel (1961)

  7. Ein spelefilm i fargar, ikkje spesielt ny, kanskje 70-talet. Lenge sidan eg såg han, så eg hugsar svært lite. I ei karakteristisk scene er det ei muligens litt dekadent overklassekvinne som insisterer på å spele eit spesielt klassisk musikkstykke medan ho og ein mann har sex. Hugsar ikkje kva for eit stykke det var, men det kan kanskje minne litt om Boléro (Ravel). Dette spelar ho frå ein LP-spelar på det staselege soverommet, og når det ved første forsøk ikkje går heilt etter "skjemaet" må ho starte stykket om igjen og begynne på nytt.

  8. Philip Glass (klassisk, samtid/minimalisme)

    Patti Smith (rock)

    Anton Webern (moderne klassisk/atonalt)

    John Zorn (avant-garde/jazz)

    Fantômas (eksperimentell metal/samtid)

    Naked City (avant-garde/kunstmusikk)

    Bill Evans (jazz)

    Blut aus Nord (eksperimentell black metal/atmosfærisk)

    Ludwig van Beethoven (klassisk, romantisk)

    Ulver (black metal/avant-garde)

     

    (basert på siste 12 mnd)

  9. Pointet er at Spore er ikke som de reklamerte eller sa den skulle være. Den såkalte "utforskning" delen er så å si ikke tilstede. Du finner "items" og du treffer andre dyr. Thats it. Det er ingenting med omgivelsene å utforske, ingen spennende omgivelser på planeten å oppdage eller noe annet ukjent.

     

    Lek er bare å skape dyret. Men dette blir fort kjedelig når det er det enaste spillet har å tilby.

     

    Det du sier står i sterk kontrast til mange anmeldelser av spillet. Til syvende og sist er det hvordan du spiller spillet som teller. Jeg har ikke spilt det selv, men for meg virker det som folk har veldig forskjellige forventninger til spiller. Har de reklamert eller lovet at spillet skulle inneholde sånn og slik dybde? Det er i så fall informasjon jeg ikke har fått med meg.

     

    Sjå denne videoen frå 2005. Det ser ut som eit ganske anna spel:

     

    http://video.google.com/videoplay?docid=8372603330420559198

  10. Kan en såpass ny maskin mangle muligheten for å boote via USB? Tviler altså, sikker på at du har enablet alle former for "USB Emulation" eller noe i den dur i BIOS?

    9579032[/snapback]

     

    Hei.

     

    Takkar for innspel. BIOS er ein type PhoenixBIOS som også er oppdatert nyleg, men det er kun Diskette Drive, Hard Drive, Network og CD-ROM som kjem opp under boot. Har forsøkt å putte i ein bootbar USB-stick med floppy som førsteprioritet, men det fungerte ikkje. Network boot kan skruast av og på, men når det gjeld USB er det kun "Legacy USB support" av/på (har vore på) og veksling mellom 1.1 og 2 som let seg gjere. Kan det vera noko der?

  11. Hei.

     

    Har ein bærbar PC utan garanti med tom HD, defekt CD-ROM, ingen floppy, samt ingen støtte for USB-booting. Støtter nettverksbooting, men etter å ha googla temaet er eg like blank. Finst det ei løysing som ikkje medfører å ta ut harddisken og koble han til ein stasjonær?

     

     

    -----------------------------------------------------------------------------------------------

    Packard Bell Easynote G1320 http://support.packardbell.com/no/item/?m=home&pn=PB11400016

     

    Serienr. 101790740135

    Delenr. PB11400016

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

×
×
  • Opprett ny...