Gå til innhold

Impetus

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Impetus

  1. Ja du kan bruke den co2 boksen, dersom du er veldig rik, den varer sikkert bare en tiendedel så lenge og koster 120,- Dette er mest til ørsmå pust på ccd brikker inne i speilreflekskamera som overhodet ikke må ha noe spytt/fett/smuss på seg. 100% ren "luft"

     

    I disse co2 utslipp dager er det ikke særlig lurt å reklamere for at du selger co2 på boks HAHA :-p

     

    Jeg bruker trykkluftsbokser fra katun, billig og gode, beste jeg har brukt.

  2. Jeg kjøpte en Fellows trykkluft boks hos den lokale pc sjappa, og jeg kunne like godt pustet selv inn i PC-en, den var full av kondens (mere kondens enn trykkluft...)

     

    Ang "kondens" i trykkluft bokser.

     

    Man må passe på å holde boksen mest mulig loddrett, da "kondensen" er drivgassen som presser luften ut, det er ikke mulig å komprimere luft bra nok på en så liten og tynn beholder, (det er en grunn til at kompressortanker veier 20 kg eller mer) så de har en slags gass som er flytende under trykk, når du slipper ut luft, ekspanderer sikkert denne gassen fra veske til gass, og opprettholder trykket inne i flasken. Dersom du heller flasken mere enn ca 45 grader, vil denne gassen komme ut i flytende form og øyeblikkelig fordampe, og i fordampelsesprosessen kreves det energi, som den tar fra omgivelsene i form av varme. Dette medfører at det du spruter "kondensen" på blir kraftig nedkjølt, tror nok du får et kraftig frysesår dersom du spruter det på huden din, så ver forsikting og ikke lek med det! Rart det ikke står advarsler på flaskene, får man det i øynene, blir man sikkert blind.

     

    Jeg bruker det som nødtriks for å kjøle ned ting kjapt, som en overopphetet del eller kjøleribbe.

     

    Sprut alltid en liten sprut ut i fri luft før du spruter på noe du skal rense, da litt flytende gass som regel ligger inne i slangen i flasken dersom flasken har vert snudd på, så slipper du å fryse ned de ømfintelige delene du måtte ønske å rense.

     

    Jeg er ingen ekspert på trykkbokser, men har brukt de daglig i 10 år, og vet at de kan vere noe herk. Kan vere lurt å holde den med en vott, da den suger noe ekstremt med varme fra hånden din når den konverterer gassen fra veske til "luft".

     

    Dersom det ikke var gass i flasken, kunne du sikkert bare ha sprutet med den i 5 sec, før den var tom.

     

    En annen ting er at dersom du har sprayet i ca 15 sec kontinuerlig, så "fryser" slangen inni boksen seg tett, og du må la flasken stå litt å hente seg inn igjen, før du kan spraye videre, vil anta at der tilsammen er ca 2 min med sprayetid på en slik flaske. Nokk til å rense PC-en flere ganger.

     

    Kompressor bør bare brukes på gamle PC-er du ikke er redd for, da de spruter ut en del vann ilag med luften, det gjør ikke flaskene, gassen som kommer ut er ikke "våt"

     

    Støvsugerslanger/rør av plastik genererer masse statisk elektrisitet så det er best med en med litt metall på røret, og jeg anbefaler at du jorder metallet på røret mot metallet i PC-en du støvsuger med en antistatisk lenke.

     

    Det finnes også en renseveske som ser ut som vann, men som ikke er ledende, du kan faktisk senke hele PC-en i denne og slå den på, (utenom harddisken da!) De demonstrerte dette på en messe engang ved å senke en påslått TV ned i en tank.

  3. Sjekk om du har jordfeil. Har du skjermen og PC-en koblet til samme stikkontakt? (Dersom ikke, så koble de i samme!) Er der overspenningsvern / UPS på PC-en men ikke på skjermen? (Dersom ja, koble begge til det) Kan vere skjermen din som er skadet, gir krypstrøm (liten strøm) gjennom skjermkabelen. Har du en annen skjerm å prøve?

     

    Kjenner du en brummende kriblende følelse når du fører fingertuppene over skjermflaten, eller på kabinettet på PC-en, så har du muligens jordfeil. Jordfeilen kommer kansje bare hver 2-3 uke, så det kan vere vanskelig å sjekke. Sørg for at PC-en og skjermen er i jordet kontakt i veggen.

  4. Dersom de hadde brukt de 40 millionene på playstation 3 hardware istedenfor, hadde de hatt ca 1,5 Petaflops (1500 Teraflops) !! Gisp :dribble: og 400 Terabyte harddiskplass, dersom hver ps3 hadde en 60GB disk. De kunne sikkert brukt 100 maskiner bare som reservedeler når noen av de 6666 røk, haha :w00t: Når man kjøper 6666 maskiner samtidig, får man sikkert litt kvantumsrabatt, og får enda flere maskiner til samme pris, derfor estimatet på 1,5 isteden for 1.33Pflop for de som sjekket resultatene mine.. bah!

  5. På den andre side kan musklene i f.eks armen slippe en leder med vekselstrøm, da muskelene ikke blir låst i krampe ("slapper av" 50 ganger i sekundet), menst en likestrøm leder som f.eks fra et sveiseapparat, gir muskelkrampe som gjør det veldig vanskelig å slippe det som gir deg støt, du sitter der i enorm smerte, svetter som en gris og lurer på hva du skal gjøre, hehe helt til en kompis kommer og slår løs armene dine med en forhåpentligvis ikke ledende gjenstand. Skjedde med broren min. :ohmy:

     

    Selv har jeg "bare" fått 110v fra armen og ut gjennom MAGEN av alle ting, i en jordfeil (gjennom en genser, da jeg ikke har for vane å tulle med støm naken :p ), og 220 v gjennom en tommel. AU. men jeg nappet til meg armen automatisk, som når du brenner deg, fordi det var vekselstrøm. Tommelen ga meg en følelse av hvordan en grillet gris føler det, luktet svidd kjøtt. :thumbdown:

     

    Det at de aner hvor masse strøm som skal til for å drepe, er litt sykt... hvordan finne ut dette? jo man må faktisk PRØVE! = drepe folk. Det meste av informasjon om dette stammer desverre fra grusome nazi eksperiment under andre verdenskrig der de "lekte" seg med strøm og jøder/fanger... :cry:

     

    De bruker sikkert donororganer mac brukere og dyreskrotter også, men bare ved å prøve i real life kan man vere sikker... Det er litt kontrovers omkring det å faktisk bruke informasjonen de gale nazinøffene fant ut, men det hjelper å redde liv i dag...

  6. Du kan jo prøve den bare for å se at det ikke er feil på maskinvaren, men du kan ikke låne andre sin vista lisens, du må ha egen produktnøkkel. Dersom du installerer med han sin nøkkel, kan han risikere at du "tar over" lisensen, og han må skaffe ny til sin PC, haha til pass for ham for å låne vekk lisensiert programvare :tease:

     

    Edit: her er link til oppskrift for å lage SP2 install cd:

     

    http://bubble.ro/Create_complete_Windows_X...ll_updates.html

  7. Hei!

     

    Dersom skjermkortet bruker PCIe, noe den siden du henviste til ikke sier noe om, så MÅ du vist ha en windows XP cd som allerede har SP2 for å få installert windows.

     

    Jeg anntar at du bruker en "original" windows XP uten servicepack, eller en XP SP1.

     

    Dersom BIOS har valg for PCIx setting version 1.0a, sett den til 1.0 så kan du kansje installere med den CD'en du har, dersom så, legg inn SP2 etter windows install, restart og endre bios til 1.0a igjen.

     

    Er ikke sikker, men tror det finnes sider der ute som viser hvordan man lager en ny installasjons CD med SP2, ved å bruke en original cd + nedlastet SP2...

     

    Det kan også vere at du har ram feil. Prøv en XPsp2 cd først, dersom det ikke hjelper, ta kontakt med leverandøren av PC'en for eventuelt ram bytte.

     

    Du kan også prøve å ta ut og sette inn igjen ram brikken, avogtill sitter de ikke skikkelig i.

  8. Dette problemet oppstår iallefall dersom du prøver å installere en upgrade version av Vista uten at der ligger en windows XP fra før, jeg fikk samme feil da jeg prøvde å legge inn en vista upgrade ved å boote fra CD'en.

     

    Jeg la inn windows XP først, og så startet jeg Vista installasjonen fra XP, da fungerte det fint.

     

    Du kan også installere XP på C disken, og legge inn vista på D disken og ha dualboot, da det er en del kompabilitetsproblem med vista, spessielt mellom BRUKEREN og vista, hehe. Jeg synest Vista er vanskelig å bruke for en som er vant til XP.

  9. Jeg har i over 10 år hevdet at når det gjelder datamaskinen, er alt som snurrer rundt primitivt og bør byttes ut snarest. vifter, harddisker, cd/DvD, floppy, tapestasjoner er no herk, fremtiden er Solid State. tenk dere en krystall på størrelse med en sukkerbit med holografisk lagrede data på flere petabyte, prosessorer eller bitstreamere som jeg tror de blir kalt i fremtiden som er superledende ved romtemperatur (ingen varmeutvikling, lav strømforbruk), og det hele er drevet av en over unity statisk magnetisk generator (evighetsmaskin som faktisk er under uttesting nå). men tilbake til poenget, ja til Ram disker! det neste er å få bort viftene.

  10. Er det ikke på tide å fjerne grensen mellom arbeidsminne og systemharddisk, og bare ha masse ram i maskinen, med bateribackup/ups og så ha en ramdisk i en del av minnet, som boot/systemdisk, også eventuelt ha en vanlig harddisk for fillagring og backup/dvalemodus dumping ? Det var jo slik de opprinnelige datamaskinene ble kontruert vel, før harddisken var oppfunnet... back to basic :-)

     

    Å bruke sata / pata / scisi grensesnitt på en minnebrikke "harddisk" er i bestefall en nødløsning til hovedkort produsentene lager hovedkort som støtter ram disker direkte.

  11. Hei !

     

    Er det noen som har klart å laste ned denne beta versionen av vmware server? får bare:

     

    Internal Error

     

    The VMware web store encountered an error while processing your request. We're sorry for the inconvenience. If you choose to report this error, please mention error code KB08

     

    Har prøvd fra jobb, og hjemme, i dag og i går...

  12. Jeg har tatt disken ut, og testet med annen strømforsyning, og den spinner fortsatt ikke opp.

     

    Noen som har erfaring med å swappe kontrollerkort fra identiske disker? Er verdt en disk til 1000,- for å teste. Noen som vet hvor jeg kan skaffe Maxtor diamondMax 10 250GB PATA133 HD? de jeg har sjekket med har bare 200GB og 300GB ikke 250Gb... kan det vere at denne modellen suger, og de har trukket den fra markedet?

  13. Hei !

     

    Jeg har en Maxtor diamondMax 10 250GB PATA133 harddisk som sitter i en USB extern harddisk løsning.

     

    Den spinner ikke opp, når jeg kobler til strøm, klikker spindle motoren 2 ganger, så er det stille, som om den får 2 korte pulser.

     

    Skulle gjerne hatt dataene som ligger på disken, så jeg vurderer å skaffe en identisk disk, og flytte over den interne kontrolleren på harddisken og se om det er den som har sviktet, men tror dere det vil fungere å hente ut filene fra disken, med et annet kontroller kort?

     

    Grunnen til at jeg tviler, er at harddisker som kjent har en del døde bit fra fabrikken, og de blir vel mappet som bad sectors i eprom'en på harddiskens interne kontrollerkortet, på fabrikken, slik at det blir feil med den disken jeg setter kontrolleren på.

     

    Er det mulig å reinitialisere bad sector tabellen uten å slette dataene, før jeg kopierer de ut?

     

    Noen som har andre tips/erfaringer med denne harddiskmodellen?

     

    Er loddekyndig, dersom noen har tips til modding av kontrollerkort for å få kjørt i gang spindle motoren.

     

    Søsteren min var så lur at hun kopierte 6 år med digitale fotos innpå harddisken, og fjerna de fra harddisken i PC'en.... og har ofte tenkt på å ta backup på dvd, men ikke gjort det, da hun trodde en HD var som banken... hehe, så jeg skulle gjerne fått den fikset.

  14. Hei !

     

    Så i et blad engang at et spessial firma hadde laget en harddisk som ble ødelagt ved tyveri, tror de brukte en syre i en liten beholder inne i harddisken, som øyeblikkelig destruerte magnetlaget på harddisk platene. Sikkert mulig å skaffe, men til en dertil pris...

     

    Pass på å IKKE ha backup liggende!

     

    Hva om lillebror på 2 år finner den store røde knappen?

     

    PS. man kunne aktivere destruksjonen via satelitt eller mobilnettet dersom PCen var fjernet.

  15. Hei !

     

    Jeg gjorde samme tabbe på en venns PC nylig, ganske utrolig at minnepinnene dukker opp som C: i windows setup....

     

    Jeg fjernet minnepinnen, installerte windows XP, lastet ned et program som heter "PC Inspector File Recovery" fra:

     

    http://www.pcinspector.de/file_recovery/uk/welcome.htm

     

    Dette programmet fant alle filene, slik at jeg fikk kopiert de over på harddisken.

    Deretter formaterte jeg minnepinnen, og kopierte filene tilbake og latet som ingenting. HAHA

  16. Det ser ut til at flere har problemer med Abit NF7-S2, her er en tråd fra et annet forum som diskuterte diverse løsninger, resultatet var at en måtte koble fra PSU og resette bios i en halv time, så prøve. Da virket det.

     

    http://episteme.arstechnica.com/eve/ubb.x/.../r/171006212731

     

    Der stod også at CMOS jumperen er feil i manualen, den skal vere "motsatt", så kansje du har satt kortet til evig reset av CMOS/BIOS. Kan ikke finne artikkelen de refererer til... abit hjemmesiden er død.

     

    Jeg bestilte engang et hovedkort på nettet, som var helt dødt, klagde, og fikk beskjed om å flytte en battery jumper, og da fungerte det, dette er gjort for å hindre at batteriet tappes når hovedkortet ligger på lager. Det artige er at det ikke står noe om dette i manualen...

×
×
  • Opprett ny...