Gå til innhold

Wiker

Medlemmer
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wiker

  1. På bildene av båten kan det se ut som fokus har skiftet mellom bildene. Et rødt lite skilt på båten, nede mot venstre i bilde, hvor det står ”SWL 500 KG”. Skiltet og andre ting i samme område virker skarpere i det 'uskarpe' bilde (bilde 2). Kan det være at båten duver på sjøen mellom hvert bilde?

     

    Har ennå ikke fått oppgradert til K-3, men har fått med meg at det anbefales å forandre AF mode fra AF-A til AF-S. Kan det være noe der?

  2. Nå virker det som fokusmotoren på DA* 16-50 er gåen. AF funker ikke med det objektivet, kverken på K-5 II eller K-20. Objektivet er stilt inn på AF mens kamerahusene står på AF.C. Jeg har prøvd å tørke over kontaktflaten på objektivet med en microfiber-klut da det ante meg det kunne være noe med kontakten mellom objektivet og husene. Noen tips?

    Dette fikk liv i min DA17-70 etter at den sluttet å fokusere:

    http://bangmedia.no/pentax/sdmfix/

  3. En annen side av denne saken er hvordan Apple tar på seg rollen som overformynder, og bare blokkerer noe de ikke liker (selv om de nok mener det er til brukenes beste). En ting er å legge press på Oracle, komme med sterke advarsler og anbefalinger til brukere osv. En annen ting er at Apple bestemmer hva man som bruker ikke ?får lov til? å innstallare.

    Men, man finner jo likhets trekk hos MS også.

     

  4. …Canon fanboysen der ville ikke gi seg med diskusjonen overfor meg .

    Tja, eller var det du som ikke ville gi deg? ;)

     

    Jeg tror noe av problemene du opplever i tråden her bla. har litt med måten du formulerer deg på. For eksempel:

    ”Som nybegynner på forum så gikk jeg i fellen på Foto.no sitt forum.”

    Har de en felle på foto.no? Når du formulerer det slik så kan det jo oppfattes som om du mener at de var ute etter å ”ta deg”, og hadde lagt ut ei felle for deg. I alle fall oppfattes det lett som at du mener det var de andre sin skyld.

    ”Pentax har endel meget brukbare fast objektiver , men for meg blir de bare merkelige.”

    Hva er det slags utsagt? Diskvalifiserer du Pentax’s fast objektiver for du synes de er merkelige. Hva betyr merkelig? At de ser rar ut, eller???

     

    Tror du kommer lengre på forumet hvis du luker ut en utsagn av denne typen.

     

    Det att enkelte nekter for att K5 har mangler og feil blir for meg uforståelig .

    Nylanseringene og brukererfaringer som har kommet frem i det siste viser jo noe annet .

    K5 var ikke perfekt , K5lls kommer til å bli det .

    K5 hadde noen få problemer som skyldtes feil. At neste generasjon er forbedret betyr ikke at forrige generasjon hadde ”mangler” og ”feil” – det betyr bare at neste generasjon er ennå bedre.

    F.eks., at AF-sensoren i K5 etter manges mening er litt for stor, er ikke en feil. Den er som den er, med de begrensinger og utfordinger det gir, men det ikke noe feil med den. Men vi får likevel håpe at AF-sensoren er mindre på K5II(s).

     

    Uansett…

    Snart er jeg bruker av en K5lls , det jeg har klaget over tidligere er forhåpentlig løst .

    Ser fram til å høre hva du synes når du har prøvd den.

  5. Spørs om ikke dette kan ha noe med bredbåndsabonnementet hos Telenor.

    Ta en telefon til kundeservice.

     

    Dette minner i hvert fall om da jeg gikk over til Telenor ADSL for ett par uker siden. Det første som skjedde da jeg gikk på nett var at uansett hvilken webadresse jeg prøvde å gå til (bortsett fra noen få adresser hos Telenor), så havnet jeg på en velkomstside hos Telenor hvor jeg bla. skulle sette opp den trådløse ruteren. Dette hang seg imidlertid opp slik at jeg ikke kom gjennom hele programmet. Antok at det hadde å gjøre med at jeg ikke bruker Telenor sin egen trådløse modem/ruter, men har en egen ruter fra før.

     

    I alle fall. Jeg ringte Telenor og snakket med en hjelpsom kar der. Han forklarte at det kreves at man legger inn egen SSID, sikkerhetsnøkkel osv. i ruteren. Han fortalte at dette var et tiltak for å sikre at folk ikke bare lot den fabrikkinnstilte SSID, passord osv. ("admin") ligger i ruteren. (Det var vel en situasjon for noen år siden hvor en del abonements informasjon ble tappet pga. at folk ikke bryr seg med å legge inn egne passord osv.)

     

    Han jeg fikk hjelp av fjernet sperringen på mitt abonnement slik at jeg kom på nett slik jeg skulle. Han sa imidlertid at jeg etter noen dager ville oppleve det samme igjen, inntil jeg hadde registrert egen SSID osv. Men han fortalte at jeg kunne registrere med på "Min side" hos Telenor (noe jeg har gjort). På "Min side" kan man gå inn på bredbåndsabonnementet sitt, og der er noe som heter "mitt modem". Under "mitt modem" skal man kunne legge inn SSID etc. Bortsett fra at det punktet ikke kommer opp under "mitt modem" hos meg (muligens fordi jeg krysset av for ikke å få tilsendt modem da jeg bestilt ADSL fra Telenor). Men siden alt så langt fungerer greit hos meg, så har jeg ikke bryd mer mere med det.

  6. Angående drivere så får også Asus en del pepper.

     

    Kjenner ikke til Xonar STX. Jeg har imidlertid hatt et Xonar D2X inntil i går (som erstattet et gammelt X-FI Xtrememusic). Kortet var vel for så vidt greit det. Syntes utgangssignalet til høyttalerne var unødvendig høyt (for aktive høytalere i hverfall), og mulig det ekstra strømbehovet bla. går til å forsterke opp utgangssignalet (???).

     

    Har ingen anelse hvordan det er på andre Xonar kort, men på D2X var mic/line inngangen fullstendig ubrukelig for opptak via microfon, el-gitarer o.l. Det ene var at signalstyrken på mic/line inngangen rett og slett var alt for svak (noe Asus har fått kritikk for med dette kortet). En annen ting var at direkte playback fra mic/line til høyttalerne hadde en forsinkelse på ca. ½ sekund. Plugger man i en gitar så går det bortimot et ½ sekund fra man slår strengen til lyden kommer gjennom høyttalerne. Kommer an på hvilke behov man har, men for meg ble dette ubrukelig.

     

    Fra og med i går sitter jeg nå med et X-FI Titanium HD, og er stålende fornøyd (så langt). Når det gjelder forsterket utgang for hodetelefon, så er det vist kun utgangen bak på selve kortet som er forsterket, ikke via utgangen til frontpanelet på kabinettet. En ting Creative har fått kritikk for med X-FI Titanium HD er at når hodetelefoner er plugget i bak på kortet, så brytes signalet til høyttalerne fysisk. Gjøre man bruk av den forsterkede utgangangen, så må man altså bak på kabinettet å plugge hodetelefonene inn og ut for å bytte mellom høyttalere eller hodetelefoner. Det mange savner er mulighet for la hodetelefonene forbli innplugget, og å velge høyttalere eller hodetelefoner via software.

  7. Et annet alternativ er Tamron Macro AF28-75mm F/2.8 XR Di LD. Den er ganske rimelig, har ”makro”, og skal være ganske så skarp. Hadde en slik selv en gang, men brukte den svært lite da 28mm ble litt trangt innendørs. I tillegg så hadde mitt eksemplar problemer med frontfokus. Dette ble rettet opp på garantien, men solgte objektivet retter etterpå så fikk ikke prøvd det så mye, men mener det ble veldig bra når fokuset fungerte korrekt.

     

    Men, hvis du allerede har sett deg ut DFA 50mm så gå for det. :thumbup:

    Så vidt jeg har sett så får den veldig god kritikk. En zoom i samme prisklasse vil jo ”aldri” bli like bra, og man bør unne seg selv i hvert fall ett godt fastobjektiv – mener nå jeg.

  8. Største forskjell mellom FA og DA Limiteds når det gjelder AF er vel kanskje DA serien sin quick-shift. FA77 har i tillegg tregere fokusering enn DA70, men dette er som du nevner ikke spesielt for FA eller DA serien. Å gå for FA serien er etter min mening kun fornuftig dersom du trenger et trinn bedre lysstyrke. Bortsett fra det så er f.eks. DA70 hakket bedre optisk enn FA77, men forskjellene er såpass små at det skal en ikke legge mye vekt på.

    Nei, jeg trenger ikke det ekstra trinnet. Og jeg har jo egentlig landa på DA Ltd. serien allerede. Men, så er det noe med FA Ltd. som frister likevel - et slags "mytisk" rykte kanskje.

    Så takk for at du fikk roet meg ned igjen. :)

  9. I kjent akam-redaksjonen-stil formulerer de en slik overskrift: Feil på enkelte K-5

     

    Er det noen her som har opplevd problemet?

    Jo da. Jeg sendte faktisk inn min K-5 i går for å få den byttet. Jeg oppdaget problemet allerede i slutten av november, men har ikke stresset med å bytte den.

    Siden ingen andre har nevnt dette her på forumet tidligere, så har jeg heller ikke sett noe poeng i å ta det opp. Synes det har vært nok "hysteri" på pentaxforums, hvor det i mine øyne ser ut som folk tror de har flekker på sensoren bare de ser et støvkorn. Og så driver noen å blåser som tullinger inn i kameraet med rocketblower, og når de da fortsatt ser ett kort på sensoren så sender de inn for å bytte huset.

     

    Grunnen til at dette dukket opp på akam i dag er nok at Pentax.jp for første gang la ut en offisiell melding i dag.

    http://www.pentax.jp/english/news/announce/20110126.html

    Det akam skriver at "Flekken kan se litt ut som en vanndråpe på bildebrikken..." er litt misvisende. Det typiske er ikke at det er èn flekk, men en perlerad med flere flekker (som på bilde i meldingen fra Pentax.jp). Mao. hvis man ser bare èn flekk så er det mer sansynlig bare støv.

  10. Ligger en ganske grei makro til salgs på foto.no som bare venter på den med 12.000,- til overs.

    Oi, han har jo mye annet lekkert til salgs også.

     

    Det minnet meg om noe jeg har hatt lyst til å spørre om ang. DA Ltd. vs FA Ltd.

    Har fått med meg at fokus ringen på FA har lengre løpebane enn på DA. Dette gjør at FA er lettere å fokusere manuelt da de ikke er så sensitive. Og, at DA er en tanke kjappere på autofokus fordi fokus ringen ikke skal beveges like langt.

     

    Det jeg lurer på er om den lengre løpebannen også gjør FA Ltd. en tanke mer presis på auto-fokus? (Ett hakk for mye på DA gir mer ut av fokus enn ett hakk på FA.)

     

    Jeg har DA 35 og DA 70. DA 35 Macro har ganske lang løpebane som på FA Ltd. Har en fornemmelse av at auto fokus med DA 70 kan havne en ørliten tanke ut av fokus oftere enn DA 35. Mener overhode ikke at det er problemer med auto fokus på DA 70.

    Prøver vel egentlig bare å finne enda en ”god” grunn til gå for FA Ltd. over DA Ltd. ;)

  11. Tenker kanskje 35mm blir lite brennvidde, f.eks greit å kunne være lenger fra enn 1 m for å få tatt et portrett. Skal jo brukes til portrett og andre ting enn makro også. Tenker derfor på Tamrom 90mm f 2,8 makro eller Sigma 70mm F2.8 EX DG Macro. Ettersom jeg ser på meg selv som en amatør/ nybegynner syns jeg det er litt skummelt å kjøpe en med fast brennvidde, men må vell til for å få en skikkelig god linse.

    For ansiktsportretter må man jo ganske nært med en 35mm ja. Til makro av innsikter må man jo så nært oppi at man skremmer bort sommerfuglen før man er nært nok. En annen ting med 35mm makro er at man må så nært man i noen situasjoner kan skygge for lys til motivet.

    På den andre side kan 70mm bli vel trangt til fotografering innendørs i ei normal stue f.eks., landskapsfoto, og som ei vandre-rundt linse til gatefoto. Det var vel derfor vi foreslo DA 35mm da er litt mer allsidig til andre ting enn bare ren makro og portretter.

     

    Man får ikke både i pose og sekk, så det spørs jo hva som er viktigst for deg. Hva slags makro du tenker på. Du kan jo prøve med de objektive du har, zoome til ca. 35mm, 70mm osv., og gå litt rundt inne og ute bare for å få følelsen av hvordan funker.

     

    Må forøvrig advare litt ang. DA 35mm – hvis man først kjøper ett Limited objektiv så er det vanskelig å la være å kjøpe flere, så det kan bli dyrt :yes:

  12. Hva med Da 35mm f2.8 Limited Macro? Det er et sylskarpt macro objektiv i pentax berømte limited serie. 35mm vil gi deg en brennvidde tilsvarende 50mm på gammeldags filmkamera. Dvs ca samme forstørrelse som øynene dine ser. Objektivet egner seg best til blomster ol, men er litt kort for innsekter.

    +1

    http://www.pentaxforums.com/lensreviews/SMC-Pentax-DA-35mm-F2.8-Limited-Macro-Lens.html

    Tror også 35mm er mer anvendelig enn 50mm.

  13. Hvordan er det med garanti/reklamasjon på pentax i Norge? Må jeg gå gjennom butikken jeg kjøpte kameraet i (de kan garantert 0, og sender det videre et sted), eller kan jeg levere det direkte til Pentax? Hvilken rolle har Fovi i alt dette? De har jo verksted, men gjelder det for alle, eller bare om man kjøper der?

    Det er vel Camera & Videoteknikk AS som tar seg reparasjon av Pentax i Norge. (De holder vel til vegg i vegg med Fovi, tror jeg)

    http://www.camera.no/no/hovedside/pentax/

     

    Ser på info sida til FotoVideo at utstyr kjøpt hos dem kan/bør sendes direkte til Camera & Videoteknikk.

    Vet ikke hvordan det er med utstyr kjøp hos JapanPhoto og ScandinavianPhoto - noen som vet?

  14. Enig med se#. Full format er vel noe overkill, og et dråg å dra med seg.

     

    På begrenset budsjett ville jeg gått for et brukt hus, og lagt mesteparten av pengene i god optikk. Det viktigste du kan få med nyere hus er vel bedre ytelse på høy ISO.

     

    Og hvorfor Canon eller Nikon egentlig?

    Da jeg gikk fra Canon til Pentax for noen år siden var det brukervennlighet som veide tyngst, samt værtetting og bildestabilisering i huset. Lukketid, blender, ISO, EV, AE-L, samt nedblending for å se dybdeskarphet - for meg betyr det mye å ha disse lett tilgjengelig på fingerspissene uten å løfte blikket fra søkeren, eller måtte fumle rundt for å finne den rette knappen. Vet ikke hvordan disse tingene er hos Nikon, men jeg var ikke særlig fornøyd med Canon (den gang).

×
×
  • Opprett ny...