Gå til innhold

grebnord

Medlemmer
  • Innlegg

    330
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av grebnord

  1. Hvis du ikke har problemer med lite RAM så kan du i alle fall skru av pagefile med en gang, det vil du merke godt på ytelsen.

     

    pagefile? Hvordan skru av?

    Jeg har 2Gig ram, så det er ikke der den henger (tror jeg)..

    Vet du noe om den disken? Driver å lurer på om jeg skal bytte tilbake til 160GB men det er litt surt i forhold til plassen.. :ermm:

     

    Takker for svar :thumbup:

  2. Hei.

     

    Jeg var så heldig å kjøpe meg en 250GB 5400RPM disk til min kjære laptop for en tid tilbake, men det viser seg at ting går en del tregere enn da jeg hadde 160GB med 7200RPM.

     

    Spørsmålet er: Er det å få kjøpt disker større enn 160GB med 7200RPM med IDE? Hvor? Eventuelt kan noe gjøres for å få maskinen til å bli kjappere?

     

    Jeg har en IBM T42p laptop.

     

    Takker for svar:-)

  3. Rask løsning: Formatter og reinstaller windows. Har du viktige filer som bilder og dokumenter tar du selfølgelig backup av disse først.

     

    En mer tungvindt løsning vil innebære feilsøking. Først og fremst er det et problem hvis du til en hver tid har massevis av programmer av ymse slag kjørende i bakgrrunnen. Det er som oftest ikke behov for alt dette. Last ned f.ex Autoruns og fjern programmer som startes opp sammens med windows som du ikke trenger.

     

    Finn ut om det kjører programmer i bakgrunnen som du ikke ønsker. Til det bruker du Process Explorer.

     

    Er harddisken et problem? Er det et fysisk problem med disken, så vil det som oftest kunne avdekkes med en ytelsestest som viser resultatet grafisk. Et lite men bra program til dette er HD Tune. Les litt info på hjemmesiden så ser du hvilke mønstre du skal se etter.

     

    Hvordan er hardisken(e) partisjonert. Fornuftig partisjonering kan i mange tilfeller hindre at maskinens ytelse reduseres over tid som følge av diskfragmentering.

     

    Hvis du velger et godt defragmenteringsprogram, så kan det alene hjelpe på ytelsen. Ultimate defrag 2008 er om mulig det beste (synsing fra min side) for det kan plassere filer som er lite brukt (eller som du selv spesifiserer) fysisk innerst på disken (eller partisjonen) der hvor ytelsen er lavest.

     

    Lykke til :)

     

    Takker for svar :)

    Det tar jo ca to dager å reinstallere systemet, så jeg vil nødig gjøre det og tror jo fortsatt at det er noen som har tips som ikke koster masse (student). Og hvis man speiler disken, vil ikke ting være like tregt når jeg legger det tilbake?

    Jeg har lurt på om det kan være HD som bruker tid, men den ska jo liksom ikke bruke lengere og lengere tid?

     

    Så spørsmålet fortsetter: Flere som har vært borte i tilsvarende og som har funnet løsning? (ja, bortsett fra reinstall)

  4. Ja, som tittelen sier, så har jeg en XP som fungerer, men jeg opplever at den har blitt tregere, men enkelte ganger (sjeldent) går den som forventet. Videre varierer den med "hukommelsen" av hvordan ting er plassert, samt at Zonealarm kommer opp med spørsmål som, om jeg vil at IE skal få tilgang til nettet. Det har jeg svart ja på flere ganger..

     

    Jeg har IBM Thinkpad t42p 2 gig prosessor og minne 250 gig disk.

    Jeg bruker AVG virusgreie, Zonealarm brannmur, CCleaner, AusLogics BoostSpeed\OneButtonCheckup og WinPatrol. Så jeg trodde dette sammen ville la maskinen jobbe jevnt og raskt. Men nei.

    Når jeg sjekker "prosessene" på maskinen ser jeg ikke noe som bruker spesielt med kapasitet, for uten ledig systemprosess..

    Det må sies at jeg kjører programmer som tar mesteparten av kapasiteten på maskinen, men det går treigt for tiden..

     

    Altså det er litt rart her. Noen som kjenner seg igjen?

    Noen som har noen saklige og fornuftige tips eller råd?

     

     

    På forhånd

    Supertakk :yes:

    Greb

  5. Hei.

     

    Jeg har en Thomson Speedtouch 510i fra tidligere og håper å få koblet denne til Tele2 bredbånd. Den har vært brukt til Tele2 sitt nett tidligere, men nå når jeg kobler den opp igjen kommer jeg ikke på nett. Jeg har snakket med Tele2 og de sier at alt er ok fra deres side, så jeg regner med at det er routeren som må settes opp riktig.

     

    Jeg har resatt routeren flere ganger, men når jeg prøver å komme inn på routeren med 10.0.0.138 og får da opp passord og brukernavn-forespørsel kommer jeg ikke videre. Jeg har sjekket google og prøvd "admin og 1234" og "adsl og 1024" men kommer ikke inn.

     

    Noen som vet hvilket brukernavn og passord jeg skal bruke??

     

    Alle råd og tips taes imot med stoor takk :new_woot:

     

     

    Greb

  6. Hei igjen.

     

    Godt at den sier noe, da :)

    Prøv å resette Bios igjen og restart.

    Videre feilsøking vil nok være å finne ut hva pipinga betyr (sjekk produsent-web eller søke google for pipe symptomer på HK) og eventuelt få sjekka komponentene på en annen maskin.

    Er det ikke forandring hvis du prøver en og en HD? Prøv alt av kombinasjoner. Jeg tror dette er hardware.

     

    Greb

  7. Hei du.

     

    Har du prøvd å resette Bios? For meg kan det virke som det er bios tull eller ram fusk. Ta ut ram og tilbake igjen, samt batteri på hovedkort et par minutter. Sjekke også andre vesentlige komponenter med kontakter :yes:

     

    Hadde du tilsvarende problem før du reinstallerte? Og er det noe spesielt du gjør, før den plutselig..? :whistle:

     

     

    Greb

  8. Hei.

     

    Jeg tror det har noe med overskriften som gjør at få "gidder" å svare :roll:

     

    Men problemet. Det kan virke som det er power som ikke klarer ett eller annet. Har du forandret noe i maskinen den siste tiden? Bytet noen deler? Hvor gammel er maskinen, hvilken type maskin, hardware osv.?

    Hvis du har eller får låne deg et power og bytter om, får du fort svar på om det er det.

     

    Greb.

  9. Hei du.

     

    Jeg lurer på hva det står på den blå skjermen (digitalkamera funker bra for å se hva som står der og det kan du legge ut her også) og litt om hva som skjedde i forkant, det sier egentlig veldig mye om hva som er galt.

    Hvilken maskin har du osv.

     

    Når det gjelder å hente ut ting fra HD, kan du sette inn din HD i en annen maskin og hente ut det du trenger eller hvis du har, eller får låne en løs HD-leser.

     

    Greb

  10. Hei du.

     

    Du sier du har hatt maskinen inne til rep noen ganger. Er dette etter du byttet ut deler eller er det først etter på du byttet? Hvis så er bør du følge Hårek sitt råd om strømforsyning.

     

    Har du prøvd å resette bios?: Ta ut det lille batteriet på hovedkortet i et par minutter.

    Hvis du leser hva det står på blåskjermen eller får vist "oss" den, ligger det mye svar der og hva som mangler av systemfil.

     

    Videre supert om du også nevner hvilke HD du har i maskinen, når disse gir problemer.

     

    Når det gjelder install av ny XP: Hvis du bruker et partisjons-program ex.Partition magick eller det som er i Windows, kan du dele opp Harddisken(HD) i to eller flere deler og legge inn nytt xp på den, uten å ødlegge eller forstyrre det som er på den andre delen. Eventuelt bruk en tom HD til å legge inn ny xp. Da får du testet ut om ting fungerer og får eliminert bort rariteter :yes: Du kan jo prøve å kjøre gjennopprettning på xp (sett inn xp-cd og kjør "reparer")..

     

    For å svare konkret på spørsmålet ditt: Ja, Forsøk rep av xp, så ny install og hvis det blir like rart har du jo den geniale reklamasjonen på de deler av maskinen du ikke selv har byttet og får ny xp-cd fra butikk eller ved å ringe/maile Microsoft Norge. De kan ordne deg ny versjon av XP.

    Er foresten maskin kjøpt i butikk? Husk å nevne reklamasjon og garanti hvis du snakker med de!!

    Kjøp Vista som siste løsning!

     

    Og sist men IKKE minst, ta backup av ting på "hoved" HD, jeg har bittert erfart å miste bra ting :roll:

     

    Håper dette kan være til litt hjelp :)

     

    Greb

  11. Hei.

     

    Jeg har nå opparbeidet meg ganske mange backuper, der jeg har kopiert HD over på eksterne HD. Dette betyr at jeg har de samme filene på flere steder.

    Nå har jeg bestemt meg for å rydde i disse så jeg trolig ender opp med en god backup.

     

    Vet noen av dere gode forumbrukere om det finnes et program som kan søke igjennom filene, for så å vise om like filer finnes på forskjellige plasser?

     

    Håper spørsmålet er forstålig?

     

    Jeg kjører XP

     

     

    På forhånd takk :cool:

  12. Hei:-)

     

    Jeg har vært så uheldig å få knust display/skjerm på min Nokia 6280.

    Jeg har masse greier inne på mobilen jeg ønsker å få ut.

     

    Jeg har prøvd med kabel, men den er det noe feil på.

     

    Er det noen som vet nøyaktig tastetrykk for å aktivere bluetoot? For da kan jeg bruke laptopen til å dokke mobilen.

     

    Eventuelt om det er noen i Oslo som kunne låne meg en kabel som fungerer?

     

    På forhånd tusen takk for hjelpende svar:-)

     

    Greb.

  13. Hei du:-)

     

    Det er ikke lett med en sånn feil, eller hvilken feil?

     

    Du sier du har byttet flere HD. Har du prøvd å bytte datakabelen mellom HD og HK? Hvis det er litt dårlig kontakt eller brudd, kan det gi rare feil.

    Videre bør du sjekke over alle kontakter at de sitter, trekk ut og sett inn igjen.

     

    Foresten, når kom problemene? Etter bytte av HD? eller, eller?

     

     

     

    Greb

    8854147[/snapback]

     

     

     

    helt ny maskin! men jeg har prøvd alt som er blitt nevnt!

     

    men jeg er redd for og kjøpe nytt hovedkort, siden det koster.

    8854520[/snapback]

     

    Hei igjen :)

     

    Hvis maskinen er helt ny, har du reklamasjon på den. Hvis du har bygget den selv, har du reklamasjon på komponentene. Kontakt butikken der du kjøpte maskin og forklar problemet og spør dem om råd.

     

     

     

    Greb

  14. Hei du:-)

     

    Det er ikke lett med en sånn feil, eller hvilken feil?

     

    Du sier du har byttet flere HD. Har du prøvd å bytte datakabelen mellom HD og HK? Hvis det er litt dårlig kontakt eller brudd, kan det gi rare feil.

    Videre bør du sjekke over alle kontakter at de sitter, trekk ut og sett inn igjen.

     

    Foresten, når kom problemene? Etter bytte av HD? eller, eller?

     

     

     

    Greb

×
×
  • Opprett ny...