Gå til innhold

jacoobholm

Medlemmer
  • Innlegg

    363
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jacoobholm

  1. @what_no2000

     

    Det jeg synes gjør det litt vanskelig å vurdere er at det kun er ord. Men hvordan samler nye ordbok-produsenter ord, for eks. Clue som jeg bruker her? En skulle jo tro at de benytter seg av en eller annen offisiell kilde. Jeg har egentlig aldri tenkt over det.

     

    Men ja, jeg får lete etter noe opensource og lignende. Bare redd jeg ikke får en komplett liste.

  2. Det er norsk jeg trenger, men takk for linkene. Mulig jeg trenger engelsk etterhvert.

     

    Det er bare ordene jeg vil ha. Jeg tror kanskje jeg skal ta kontakt direkte med Clue og evt andre aktører. Kanskje de godkjenner det hvis jeg kjøper produktet, evt at noen selger lister.

     

    Takk for svarene!

  3. Ja, er enig i definisjonene, men disse hadde jeg ikke tenkt å kopiere.

     

    Hvis jeg kjøper en ordbok og skriver inn alle ordene selv kan jeg egentlig ikke tro at det er noe problem. Men det det er, som du sier, måten jeg tenkte hente dem ut på. Litt usikker på både jussen og etikken.

     

    Edit: det må vel være samme problem hvis jeg automatiserer prosessen på en ekte ordbok, for eks tar bilde av hver side og lar et program hente ut ordene (ikke definisjonene). Går det på at jeg må hente dem ut manuelt og ikke automatisere det..?

  4. Hei,

     

    Jeg er på jakt etter en ordbok i et fritt format (for eks *.txt) slik at jeg kan behandle ordene selv. Som utvikler vil dette gjøre livet mye enklere enn å for eks. måtte gjøre en spørring mot en ekstern database.

     

    Jeg fant et program som heter Clue. Dette er en digital ordbok med et proprietært filformat som jeg ikke har tilgang til utenfor programmet. Mitt spørsmål er, er det ulovlig å kopiere ord for ord inn i en tekstfil for så å bruke det både privat og kommersielt? Og hva hvis jeg bruker en macro som beveger mus og tastatur for meg automatisert for å gjøre det?

     

    Jeg tenker at dette er ord som alle har rett til, men kan også se for meg at det kan være i gråsonen. Noen tanker?

  5.  

    Jeg har et Kingston 32GB, Class 10 i mitt (DR550GW-HD2CH)

     

    Denne? http://www.prisjakt.no/product.php?p=893480

    Og den funger greit?

     

    Leste en plass at hvis man har for dårlig minnekort så er det ikke sikkert at man får tatt opp i 1080p.

     

     

    Du kan spille inn Full HD helt ned i Class 4, så klasse 10 skal fungere fint. Ref. tabell i link

     

    https://www.sdcard.org/developers/overview/speed_class/

     

    EDIT: Jeg ser at du tenker å kjøpe i norge, det er lurt; jeg kjøpte et Class 10 kort på ebay, viste seg å være fake. Sto Class 10 UHS-1 på kortet, men ytelsen tilsvarte et Class 4 kort. Et annet kom aldri frem..

  6. Skal aldri dra ut kabelen til kameraet igjen!

     

    Pleier alltid å ha det på "24/7", med Power Magic Pro i mellom selvsagt, men akkurat i formiddag dro jeg det ut da jeg tenkte det ikke var vits å ha det i siden rutene kom til å frosse uansett og bilen skulle stå parkert hjemme uansett.

     

    Så viser det seg at det har vært en slosskamp rett bak bilen min, politiet kom og greier. En som hadde flydd på en annen mens han måka snø. Hadde jeg latt det stå på så hadde jeg hatt alt på film :p

     

    Uff, hehe. Er jo typisk at noe sånnt skal skje den ene gangen du kobler den ut. Hadde jo vært brukbart som bevis i den ene eller andre retningen. Du har kamera både framme og bak da?

  7. Hvorfor skal du ha en ekstra sikring? Det er bare å koble "spenningsvakten" inn etter sikringen, i sikringsboksen.

    Usikker på hva de sikringene ligger på, men siden kameraet trekker 400mA så er vel 1A sikring fint. Dumt hvis den kobles til en sikring med alt for høy terskel?

     

    EDIT:

    Si kameraet tar 500mA og jeg har en 15A sikring.. det er 30 ganger strømforbruket. Jeg vet ikke hvor mye kameraet tåler og jeg er ingen ekspert, men det høres ikke bra ut =P

     

    Evt en slik rett på kabelen

    http://www.ebay.com/itm/10pcs-fuse-holder-inline-screw-type-AGC-for-5X20mm-M205-with-22-AWG-wire-cable-/140742051318

     

     

  8. Koble dashcam til bilbatteri via sikringsboks med spenningsvakt.

     

    Jeg har bestilt et Mobius kamera og litt utstyr for å koble det opp til sikringsboksen. Tanken er at kameraet alltid er på med motion detection, altså også når bilen står parkert. Kameraet drar ca 400mA og jeg regnet ut at det kan stå på konstant i ca en uke før batteriet er tappet. Dette er selvsagt noe jeg vil unngå og har da planer om å kjøpe en spenningsvakt. Her er utstyret jeg skal bruke:

     

    Spenningsvakt: http://www.bilxtra.no/hjem/bilutstyr_og_deler/sesong/kjolebokser2/spenningsvakt/

    Add-a-Fuse: http://www.ebay.com/itm/141155604451?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

    Jeg tenkte strippe ledningen til spenningsvakten i "male" enden og så koble + til "Add-a-Fuse" tingen og - i karosseriet. Så setter jeg på en 1A sikring. Deretter kobler jeg bare en vanlig 5V adapter i "female" enden. Så er det bare å legge usb kabel langs listen osv.

     

    Dette bør fungere, ikke sant? Har jeg glemt noe?

     

    EDIT: Skrivefeil (mAh til mA)

  9. Ville uten tvil gått for denne sangen her, orginale sangen eller coveret begge er fantastiske! Zelda er priceless, og er flott musikk selv for en non-gamer.

     

    Ja, diskuterte det litt med damen. Vi kom frem til at de som tar referansen vil synes det er fantastisk mens de andre vil synes det er bra og ikke tenke så mye over det.

  10. Er det noen her som har prøvd seg på dette?

     

    Damen stiller seg positiv til å spille bl.a. "Still Alive" på festen etter vielsen som første dans, men det hadde jo vært stas å ha noe spillinspirert på orgel i kirken også. For eksempel når man går ut fra kirken. Tanken er at det skal være litt original bryllups musikk med miks av spill her og der (mulig noe spillmusikk passer i ren form, men for eks mario kan bli litt i overkant =P)

     

    Er det noen som har noen tips og/eller erfaringer? =)

  11. Det vil bli brukt mest til spill, men også litt til musikk. Det er nok best dersom de er "lukket", vil jeg ha lyd utenfra kan jeg til nøds bruke mikrofonen. Trådløs er å foretrekke, men så vet jeg ikke hvor mye det går ut over lyden (som kanskje vil si at jeg ikke vil legge videre merke til det). Og så finnes problemet med å bruke det til andre enheter som du sier.

     

    Det finnes altså mikrofoner som festes rett på den ene klokken, jeg må ikke slakte et annet headset?

     

    Mulig at beste løsning er å kjøpe dedikerte til hvert sitt bruksområde.

  12. Jeg har sett litt på G930 og Corsair vengeance 2000, men mange steder sier folk at headset er overpriset og generelt dårligere lyd enn hodetelefoner i samme prisklasse. Så jeg tenkte at det kanskje var ide å satse på hodetelefoner og en dedikert mikrofon, for eks desktop eller clip-on mikrofon. Jeg kommer bruke det mest til spilling, men er jo ikke dumt å kunne bruke det på toget etc.

     

    Hva har folk av erfaringer? Er lydforskjellen så stor at det er verdt å vurdere?

  13. Da sier jeg meg ferdig. Jeg gjorde det ikke helt etter tegningene, men ble fornøyd med resultatet. Den virker stabil og jeg fikk hengt opp alt utstyret. Hengeren passet selvfølgelig ikke på 40mm rørene, men heldigvis var det en plastikk "støtte" inne i løkken jeg kunne sage ut (se bilder). Mindre utstyr som jeg ikke kan henge opp (lykten, bly, blyposer etc..) ligger på håndkleet under.

     

    Ris, ros? =)

    naked_Profile.jpghanger.jpg

    front.jpgcloseup2.jpg

     

    profile.jpgcloseup1.jpg

  14. Jeg har bestemt meg for å henge drakten oppned fra en henger. Rør opp i benene virker nokså stress med tanke på å henge drakten opp i et så lite område som jeg har tilgjengelig. Så jeg har bestemt meg for noe i denne retningen:

     

    Rack.jpg

     

    Jeg er litt usikker angående de horisontale støtterørene mellom de to stativene, da de kanskje kommer iveien for drakten, men jeg er redd stativet kan bøye seg eller knekke hvis de ikke har støtte.

    Noen ideer til forbedringer? Jeg har tenkt på en lur måte å henge opp regulatoren.. hmmm..

  15. Da har jeg planlagt litt og laget et foreløpig oppsett.

     

    PVCRack_Front.jpgPVCRack_Side.jpgPVCRack_Perspective.jpgPVCRack_Equipment.jpg

     

    Platen under er 140x100cm, akkurat plass i boden min. Drakten vil henge opp ned etter føttene og høyt nok til at armene ikke tar i gulvet. Det er en veldig grov skisse og det må nok legges til noe støtte her og der. Eneste problemet jeg ser er hvordan jeg skal få hengt opp drakten, det er ikke nok plass til å legge stativet ned. Jeg tenker at jeg får stå på en stol eller noe, evt finne på en mekanisme for å rotere den øverste delen av stativet opp og ned.

     

    Jeg ser nå at det mangler litt for å henge opp hansker og hette, men det er jo fort gjort å legge til. Noen som har tanker rundt dette, kritikk? =)

  16. Jeg har sett flere løsninger hvor folk har laget stativ hvor de henger opp tørrdrakten etter føttene vha pvc rør og deretter pumper luft gjennom rørene for å tørke drakten. Det virker også som en bra løsning for oppbevaring av utstyret.

     

    Er det noen her som har prøvd å lage noe slikt som kan gi noen tips ang. diameter på rørene, hvor mye man trenger, hvordan de er satt sammen etc? Hadde vært greit å få det noenlunde rett første gangen, ellers kan det bli litt unødvendige kostnader. Ellers får jeg bare være litt kreativ.

×
×
  • Opprett ny...