Gå til innhold

bender

Medlemmer
  • Innlegg

    175
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av bender

  1. Slep kommer ikke av kabel. Analoge signal kabler kan gi inteferens, krysstoner, gale farger/lysstyrke etc. Digitale signal kabler kan gi støy, artefakter og tap av bildedata.

    Kabelens lengde kan påvirke hvilke oppløsninger du kan vise og vil generelt øke de overnevnte feilene om de eksisterer. Etterslep er noe som kommer fra tven alene. Flimzes har rett i det han sier i forhold til å skifte raskt...men ikke egentlig fargene, men bildet (med farger, lysstyrke etc.) i seg selv. Normale frekvenser er 24,25,50 bilder i sekundet avhengig av kilde og signal. TVen må kunne skru på, av og på bildet da 24,25,50 ganger i sekundet og det er her det kan oppstå etterslep, hvis denne prossessen ikke klarer å få siste viste bilde "bort" innen det nye skal vises...man kan normalt teste dette på PS3 ganske enkelt. Hvis du har en god dataskjerm med DVI inngang kan du kjøpe en HDMI-DVI kabel og spille PS3 på dataskjermen din. Ikke noe etterslep eller andre feil så vet du fort hvor feilen ligger.

  2. Ibas redder disker som i utgangspunktet er maltraktert fysisk. For gjennoppbygging av en fungerende disk med korrupt filtabell som din sannsynligvis er vil de kunne gjøre den jobben greit. Hvis du vil prøve noe selv kan du kjøpe f.eks. http://www.diskinternals.com/ntfs-recovery/ om den er i NTFS format eller for FAT og om du har mac benytter du Diskwarrior.

     

    Programmene koster rundt tusenlappen, mulig det er verdt et forsøk før du sender den til Ibas. De vil i allefall klare å gjennoppbygge den garantert, disse programmene vil muligens gjøre det.

     

    Lykke til

  3. http://www.recovermyfiles.com/

     

    Last ned denne og prøv den.

     

    NB: det er en prøveversjon

    Har kommet halvveis i søkingen, hadde omtrent 500 GB på harddisken, og ingen filer er funnet...

     

    http://no.lmgtfy.com/?q=file+recovery

     

    Bare å titte litt rundt vet du ;)

     

    Poenget er vel at selv om man kan google etter disse svarene, er det ikke like enkelt å skille mellom programmers "kvalitet" eller om det er maleware. Ofte litt slitsomt å alltid bli referert videre til google for noe som kan være såpass subjektivt. Joa google gjerne etter Q/A, men anbefalinger på programmer synes jeg det passer seg fint å spørre fora som her.

  4. Høres ut som GFX kortet er gåent, eller OC for høyt. Brukte du et OC program til GFX kortet ditt før du reformaterte, eller la inn nye drivere/omega drivere? Da må du på en eller annen måte flashe det tilbake med factory defaults...jeg måtte selv ordne det på den måten etter jeg brukte omega drivers til OC for mange år siden.

    Har du et erstatningskort du kan kjapt bytte ut mot det du bruker nå, eller har hovedkortet ditt innebygget skjermutgang som du kan prøve med, enklere å flashe i windows enn med oppstartsdiskett/usb flashdisk.

  5. Min(e) fotobag(er) er lastet med:

     

    Canon 20D:

    Sigma 24-70mm F2.8 EX DG Macro ASP.

    Sigma 80-400mm F4.5-5,6 APO DG OS

     

    Olympus E420:

    Olympus 14-42mm F3.5-5.6 ED

    Olympus Pankake

    Olympus 35mm Macro

     

    Begge har hver sine Flash, ledetall 40.

     

    Kjøpte Olympus kamera fordi det er utrolig kompakt og lett. Linsene er også svært kompakte og lette, som gjøre hele kameraet superb til ferieturer og byrunder. Canon kameraet tar med mine øyne bedre bilder og bedre lyskontroll, men Olympus kameraet er superkompakt, uten å forsake kvalitet. Som et ultra billig og litt klumpete Leica kamera.

     

    Jeg tar kun bilder i Raw, og her må det største trekke være at Olympus er ikke kjapp med å gi SDK på RAW formatet sitt til utviklere som f.eks. Phase one's Capture One Pro. Jeg benytter Mac ved redigering og må bruke Olympus sitt eget software for RAW fremkalling....ikke bra. Aperture, CP1Pro, Adobe PSD RAW plugin (en betaversjon av Camera Raw Plugin er kommer på http://labs.adobe.com/wiki/index.php?title=Camera_Raw_4.5), ingenting biter på Olympus RAW formatet. De vil lese eldre kameraer som 510, E3, 410 m.m. men ikke 420. Softwaren fungerer utmerket på WinXP (ikke master, men studio edition), men er tregt og ikke optimalisert for MacTel.

  6. Jeg har gode efaringer fra developer seed 9A527...men noen ub programmer er buggete på intel macs. Har hørt at det er stabilt på G5. Photoshop fungerer greit ved generell bildebehanding, men jeg ikke brukt den hardt. Noen tredje parts filtre krasjer. Har ikke brukt de andre programmene i CS3 pakken. Alt av apple virker stabilt.

  7. iMac bruker faktisk Mobile-prosessorer.

    9343648[/snapback]

    Ja det gjør dem faktisk, tenkte ikke på å sjekke det. I følge AppleInsider så er det en overklokket 2.6GHz Intel Core 2 Extreme X7800 som blir brukt i imac sin 2.8GHz modell.

    9343966[/snapback]

     

    Core 2 Extreme (X7800*)

    Processor Speed: 2.8 GHz

    Details:

    The Intel "Core 2 Extreme" (X7800*)

    processor includes two independent processor "cores" on a single silicon chip.

     

    *Intel's website does not list a 2.8 GHz "Core 2 Extreme" processor, but as the 2.6 GHz X7800 is the only one to run on an 800 MHz FSB, the processor used in this system likely is similar. If you have additional information, please share.

     

    Internally, some "Aluminum Core 2 Duo" models have faster processors than their predecessors, but all have a faster "Santa Rosa" motherboard design with an 800 MHz frontside bus (up from 667 MHz)

     

    Hentet fra: http://www.everymac.com/systems/apple/imac/index-imac.html

  8. Jeg har selv testet 3 forskjellige osx86 utgaver på min Intel pc. Hvis noen er interesert i å prøve det bør man ha en lovlig versjon av betaversjonen som har svirret rundt. Hvis man ønsker å få den offisielle utgaven som leveres med de nye MacBook Pro og iMac'ene må man vente til systemet selges seperat fra maskinene.

    Har man en lovlig kopi av 10.4.4 kan man gjøre stort sett det man føler for, med tanke på å innstalere den på en pc som ikke er laget av Apple.

    Når det på nettet blir referert til Maxxuss så er det han som har laget de få hackene og crackene for å kunne kjøre de tidligere betautgavene, spesielt med tanke på å komme forbi en del hardware baserte sikkerhetssytem som osx ikke skal kunne kjøre uten, og ikke minst ss2/ss3 emuleringen. Dette er ting du må kunne finne ut av på egen hånd, hva slags prossessor, hovedkort og grafikkort har jeg og vil jeg kunne kjøre osx på det oppsettet jeg har. Det fungerer stort sett ikke på de fleste pc'er. Apple har laget systemet mot ganske få chipset og prossesor varianter. De av dere som vil lese om dette kan fint fremdeles bruke prosjekt osx86 sine forum og wiki sider uten at det er ulovlig. Det ulovlige dere gjør skjer først da dere laster ned systemet til Apple uten å betale for det og evt. patcher systemet mad maxxuss pacther eller andres.

  9. Hei alle sammen. Finfin tråd dette her.

    Jeg er en gammel mac entusiast, som konverterte til pc i 2000. Dvs. jeg hadde brukt pc tidligere, men med Win2k syntes jeg det ble litt morro. Så i 2003 gikk jeg helt vekk fra mac. Da hadde jeg en PB g4 som bare var sirup med osx. I forhold til den pc'en jeg hadde da, med winxp, var det som å gå i kvikksand med macen. Ikke hadde jeg råd til å kjøpe en av de største stasjonære. Mitt favorittsystem før dette var Classic. Selv om det var til tider ustabilt, var det svært enkle maskiner/system å feilsøke og jeg jobbet på denne tiden som mac/pc teknikker. Så classic med sin hastighet synes jeg var morro. Jeg var jo svær veldig spent på det nye unix baserte systemet som alle snakket om før det ble lansert, men alle testene mine de påfølgende årene og de maskinene som jeg på denne tiden fikset - fikk meg til å se på osx med et ublidt øye. Ikke at jeg klager på et rokkestablit system, og ikke minst fra 10.2 og opp var osx noe av det mest brukervennlige og nettverksvennlige systemet jeg visste om, men ytelsen....aaaah det var var bare håpløst i forhold til mine egne og mine kunders pc'er. Så nå da - nå kommer osx i en x86 utgave. Og hva gjør jeg, jo innstalerer og tester ut.

    Fytte rakkeren for en utrolig ytelse. Noe av det mest fantastiske jeg har vært med på. Boot tiden er en brøkdel av et godt konfigurert XP. Browsing i system, grafikk, alt - er bare helt utrolig bra. Selvfølgelig er det en del ting som fremdeles ikke støttes i disse developer releasene - systemet er jo laget mot ganske snevert pc utstyr. Men jeg er heldig og har nesten identisk pc som det developerene har. På min Intel 3Ghz har jeg nå dual boot XP og OSX. Om 6mnd - 1år vil jeg forhåpentligvis sitte med en OSX med maks støtte for de fleste drivere og pereferi utstyr - og det kommer til å bli en flott tid. Alle de proffe fine programmene, den fine fargestyringen, rå ytelse, høy sikkerhet - alle de tingene som gjør mac bra er i systemet. Og med dette nye systemet kan jeg se for meg at mange pc brukere rett og slett legger in OSX istedenfor XP. Tenk om det kunne skjedd. Apple hadde rokket. Men som sagt - tror det er et stykke unna - ihvertfall med veldig bred utstyrs støtte, men hvorfor ikke. Det kunne blitt en gullgruve for både apple, men ikke minst apple brukerne...man er jo bare så mye mer effektiv med macos.

  10. Jeg vil faktisk anbefale det. Har satt opp mange mac'er de siste 10 årene og selv med osx kan en innstallasjon av system gi bedre ytelse. Ingen tvil om det. For å få maksimalt utbytte av det bør du formattere harddisken din og gjerne nullstille alle data også. Men som post nr. 3 sier kan man komme et stykke på vei med å reparere/optimalisere diskkatalogen som f.eks. Diskwarrior eller Onyx o.l.

  11. Det kan fint stemme. Har lest om mange brukere som har fått AMD maskinene i gang med OSX, men kompabiliteten er en del hakk verre en med intel baserte maskiner. Det er mangen undeliggende teknologier som trengs også, tenk på en linux innstallasjon som ikke har drivere for alle typer hk, lyd, gfx osv. Det samme gjelder OSX på Intel. Apple utvikler system basert på den plattformen de selv har sydd sammen, ikke de tusenvis av forskjellige maskinene og hardware konfigurasjonene som pc brukere har.

  12. Ja det ligger ihvertfall 4 forskjellige versjoner av OSX for x86(intel/amd) ute på nettet nå. I utgangspunktet er det Intel dette systemet fra Apple skal fungere på, men det er ganske sikre rykter på at enkelte har fått disse developer utgavene av systemet til å fungere på AMD også. Men innstallasjonen og den researchen du må gjøre før innstallasjonen er ikke for alle. Og du må jo finne de riktige filene, som ja, er ulovlige i den forstand at de kun er ment for "godkjente utviklere". Men du vil vel ikke bli kjeppjaget av Apple for å se at systemet fungerer på pc'en din :D

     

    Her et av de lovlige nettstedene som kun driver med informasjon og diskusjon rundt OSX på en Intel basert maskin:

     

    http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page

  13. Har selv runna alle ufo spillene. Den siste versjonen mest pga. tradisjon enn gleden av å gjøre det. Et slitsomt spill med få høydepunkter, ihvertfall om man sammenligner de foregående spillene i forhold til sin samtid og dagens ufo spill med det som skjer ellers på spillfronten. De hadde lite penger til utviklingen, ikke at det er en unskyldning i seg selv - men når konkuransen er slik den er i dag må små spillutviklere by på noe "annet", noe som kan oppleves som unikt eller byr på noe man ellers ikke finner i overkomerse titler. Jeg ønsker de lykke til med utviklingen, håper det glir bedre for folkene denne gangen og at utviklingstiden ikke er så katastrofalt lang. Ellers ser jeg fremdeles frem til den dagen Jagged Alliance 3 kommer - om den noensinne kommer. Kanksje en bra oppfølger til Planescape Torment eller kunne man håpet på en like unik og fet spilleopplevelse som det var å sprelle med sine lubne fingre på Fallout 1.

  14. Det var heller ikke meg, men sånne ting gjør jo oss mer usikre på fremmede mennesker. Det sørger også for den neste gang noen spør, når det kanskje er noe viktig, at man sier nei. Skammekroken for du som har gjort det og ikke overført pengene. Jeg håper for din del at det kun er lagg i datasystemet til bankene.

  15. Takk for svar arehei. Jeg kjøpte 750 modellen, men det var med tanke på å flashe denne modellen med w800 software, fordi jeg har hørt at denne softwaren er bedre med tanke på musikk, som blir hovedbruken til mobilen min. Jeg har mye erfaring med modding fra tidligere, xbox, psx og nokia mobiler tidligere, men alt jeg finner av muligheter til flashing av sony ericson mobiler er betaltjenester over internet. Er det virkelig ikke mulig å gjøre dette selv, altså uten å måtte skrive softwaren selv, hehe.

  16. Jeg har silt gjennom 19 sider i denne diskusjonstråden, men jeg mangler en oppriktig tilbakemelding på hvor god lykvaliteten til mobilens mp3 spiller er. Og om det er en reell forskjell i lydkvalitet mellom 750 og 800 modellen. Jeg vil gjerne høre fra noen som er litt sær på dette med lydkvaliteten og som kan sammenligne lyden med f.eks. iPod's eller lignende.

    Jeg leiter også etter gode priser på denne, så om noen kan peke meg i retning til operatørlåst mobil til under tusenlappen ville jeg blitt veldig glad. Jeg finner ikke det i prissøket til amobil, men tenkte kanskje noen her var bedre orientert om dagsaktuelle tilbud.

    Og mitt siste spørsmål gjelder programvare og underholdning. Jeg hadde tidligere 6600 med symbian os og en hel haug med ngage spill som jeg underholdte meg med. Hva kan 800 mobilen skilte med og hvor lett er det å finne progs og spill til dette? Er det symbian den bruker også?

  17. Heisan folkens. Ja er litt noobis på WoW, kjøpte spillet for en uke siden.

    Har skinning og leatherworking som primary professions og er expert med 189 og 200 skill points på de respektive. Har også lest expert cookbook og expert fishing boka. Skal finne first aid boken i Hillsbrad snart. Så jeg har satstet hardt på å bli fort dyktig i professions og det å lage leather stuff er min hoved inntektskilde. Trenger tips på steder som jeg kan finne masse bra lær og passe lvl beasts. Jeg ser etter light/medium hide og mye medium leather. Andre leatherworker folk her, khvor jakter dere for å skaffe dere de beste materialene som mulig, hvor alt er samlet mest mulig på ett sted. Det er slitsomt med all den reisingen jeg gjør. Har vært mye rundt omkring for å finne gode jakte og skinning steder, men vil bare høre hvor andre skinn/leather gjør dette.

  18. Hvis du skal velge en av de rimeligere linsevariantene ville jeg gått for Canon med USM. Jeg har selv prøvd det og jeg savner fremdeles usm selv om jeg kjøpte meg en linse med bedre optiske evner enn canon sin. Jeg pleier ofte å referere til www.the-digital-picture.com når det gjelder linseoversikt. Han som driver det nettstedet har prøvd nesten alle canon sine linser og gir veldig fornuftige råd når det gjelder valg mellom kvalitet og pris. Jeg benytter meg av dpreview.com også, men der er det mer et forum som dette, bare med enormt mye aktivitet. Det finnes flere gode referansesider, men disse to kan du regne for svært troverdige informasjonssteder.

×
×
  • Opprett ny...